Första veckan i januari avverkad

Det gick ju både fort och bra. De senaste två dagarna har inte varit från den soliga sidan och inspirationen att ta foton eller att hundarna ska tycka att det är så roligt. De vill gärna gå in efter ett par timmar men vi höll väl ut till nästan halv fyra i eftermiddags. Då hade jag bytt lakan i sängen och JR kört snabeldraken. Men när jag skulle moppa golven gick vi in allihop och hundarna fick var sitt oxhudsben att tugga på. De brukar få ett var helg som godis.

I ett annat år i en annan by såg det ut såhär och året var 2013 och landet var Sverige. Det var kallt och vitt överallt och det var innan jag bröt ben och fot. Jag traskade med hundarna i flera timmar per dag. Vi hade tre stora som gärna ville ut och röra på sig. JR drog in pengarna till vårat hushåll och jag arbetade hemifrån. Så dessa två vändor ute med först två hundar och sedan en hund var mitt träningspass och jag gick nog över ett par mil totalt.

Nästa år 2014 snöade det precis lika mycket i januari. Detta var min utsikt från biblioteket där jag hade min arbetsplats. Jag håller med om att det inte var den finaste utsikt man kan ha. Men vi köpte huset när vi inte arbetade hemifrån utan våra dagar bevistade vi på andra platser. Jag var hem varje lunch som i mitt fall var förlängt på grund av hundarna och i gengäld hade jag längre arbetsdagar. Vår H kom ju hem från skolan så de var aldrig ensamma mer än ca tre timmar varje dag. Så huset fyllde våra behov när vi köpte det.

Åter ett år framåt och vi räknar 2015 då det var snöfattigt mot tidigare år. Åtminstone var det så i januari det året. Jag hade tänkt göra en blänkare då och då för att påminna mig om det gamla landet. Man blir väl lite nostalgisk på gamla dagar och jag kan berätta att inte ens vår by är sig lik sedan vi bodde där. Eftersom H kör kranbil händer det att han kör förbi sitt gamla hem och byn.

Mitt olycksår kallar jag 2016 för eftersom vi hann precis komma hem från vår semester i Frankrike när jag föll så därav namnet på året. Jag satt inomhus hela vintern och kunde inte gå ut. Jag som var van att vara ut i flera timmar om dagen. Kunde inte ens ta mig ut i trädgården. Nej det var ingen mysig vinter det året.

Året 2017 hade jag utegångsförbud så fort det kom snö och blev halt. Nog lika bra det för jag var inte så stadig på foten. Hade svårt att få på mig någon varm sko då min fot var så svullen hela tiden. Ont hade jag också. JR slutade arbeta och vi började planera för ett annat liv någon annanstans. Någonstans utan snö och is helst.

Nu fick det vara nog och vi ut huset till försäljning. Så vi städade ur alla skrymslen och jag tror JR körde över 14 vändor till återvinningen. Vi gav bort tavlor mm. Det tog lite tid att bli av med huset men glädjande nog fick vi det pris vi begärt och sedan blev det bråttom.

2019 körde bilen iväg med vårat bohag för lagring och denna bild tog jag från husbilen. Huset var inte vårat längre och nu återstod städningen som vi tursamt lejt ut.

Äventyret väntade och vi var helt slut. Nu återstod det ett par veckor på Sibbarps camping innan vi kunde köra över Öresundsbron. Ja, så gick det till och arton år av vårat liv var historia. Ett nytt kapitel tog sin början och vi skulle leta hus. I södra Frankrike hade vi bestämt och så bar det av.

Säg till om dessa återblickar blir för tjatiga eller tråkiga. Jag slutar direkt.

6 svar på ”Första veckan i januari avverkad

 1. Trevligt med lite återblickar. Snö på bild är OK.
  Nu kan du komma ut och gå när du vill i det klimatet som ni har flyttat till. Kan nog inte bli bättre!

  • Återblickar är både roliga och upplysande. Kommer ni bo här permanent i framtiden? Vi går in på vårat fjärde år som permanent boende här. Tidigare var det fem år i husbil runt om i Frankrike. Roligt det också.

   • Just nu ser det inte ut som att det blir ett permanentboende här men vi velar fram och tillbaka! Jag planerar att gå i pension vid 63, dvs om ett och ett halvt år och då kanske det aktualiseras igen. Vi får se, helt enkelt!

   • Vi är glada att vi gjorde det och trivs så bra med både grannar och väder.
    Ja resten av hur bra man kan ha det här vet du ju. Hoppas ni får det fint i erat nya boende i Sverige.

Lämna ett svar