Är upprörd över flera saker

Igår skedde det fjärde mordet rum på en kvinna i Malmö i år. Det är för mycket. Hur många kvinnor i vårat land ska bli mördade i år av män som tar till våld.
Kvinnor som lever i våldsamma äktenskap eller förhållanden måste få hjälp. Grannar och vänner måste reagera snabbare. Detta är fruktansvärt.

Sedan ser jag ett reportage på tv om jägare i norrland som dödar kungsörnar. Vad är det för ett släkte egentligen. Alla som kallar sig jägare borde skämmas ordentligt för att ha sådana skitstövlar i sin kår.
Ska jägare få härja fritt i vårat laandskap och döda alla vilda djur hur som helst.
Vi borde kanske inrätta en polis som skyddar våra vilda djur?

Inte roligt att lägga sig med allt dödandet i huvudet. Jag är minst sagt upprörd.

Våt innanför istället för utanför

Under förmiddagen kom det först ett riktigt skyfall som kunde ha dränkt vem som helst. När det slutade skyndade jag mig att bädda och göra klart inför hundpromenaderna. Precis när jag lade på överkastet kastade jag en blick ut genom förnstret och jippie här kom nästa skyfall. Bara att avvakta och kolla om det skulle sluta. En åsksmäll och så slutade det. Jag gick ut och tittade i postlådan med en blick mot skyn samtidigt. Mörka moln syntes längre bort.

Så att vara säker på att slippa bli dränkt, tog jag regnjackan som är fodrad och gummistövlar. Molnen höll sig på avstånd under rundan med Unkas och solen tittade fram. Det är ca +22 så frysa behövde jag verkligen inte och det rykte om asfalten så uppvärmd var den. Dags för nästa runda med Nellie och jag behöll kläderna på, men ju längre jag gick desto mer knäppte jag upp jackan. När vi äntligen stod vid garaget var det jag som rykte och inne i garaget slet jag av mig både kepsen och den. Håret var vått av svett och ärmarna på skjortan klistrade på armarna. Jag var alldeles blöt, men inte av regn utan av svett. Fy, vad äckligt. Jag som skulle till affären och tobak.

Snabbt byte av skjorta och en handduk om huvudet. Äntligen kunde jag visa mig för folk igen. Så kan det bli när man inte kan lita på vilket väder man får vid hundpromenaderna. Men såhär efteråt tycker jag att det var rätt roligtatt det blev så.

Lite arbete och tankar

Har precis haft fortsatt undervisning på vårat interna program och kommit ett steg vidare. Allt för att kunna registrera uppdrag på ett bra sätt så att kunderna får rätt fakturor i slutändan när allt är utfört. Inte några konstigheter men väldigt bra att gå genom var man ska skriva vad. Sedan är det alltid trevligt att prata med dem på huvudkontoret och få lite feedback på tankar och idèer. Nu kan jag skriva in de potentiella kunder som jag har till dags dato. Det blir min huvudsakliga uppgift idag om inget annat inträffar.

Nu hoppas jag ju på att det ska hända något mer så att jag får mer jobb. Sommaren lider ju mot sitt slut och även semestertiden. Många börjar arbeta på måndag och njuter säkert ännu ett tag av att ha släktingar och barn på besök. Men sedan kommer tomheten och man börjar fundera på vad man ska sysselsätta sig med nu då. Tror det kommer fler samtal i nästa vecka och kanske kan jag få igång ett par veteraner på olika uppdrag. Att gå hemma och skrota då det är varmt och sommar går väl an, men i längden är det inte roligt.

Själv har jag ändå fullt upp med hundar och hem, så jag fyller mina dagar rätt bra med aktiviteter. Fast företaget går först om det lossnar lite mer. Jag har beräknat ca tre månader för att få det att rulla något så när. Får jag igång fem veteraner har jag en bra början och får in en halv inkomst mot vad jag tjänade tidigare. Alltså lika mycket som af ger och då klarar jag mig. Allt utöver det är bara bonus och kommer att ha en bra inkomst. Så håll tummarna att jag har rätt i mina funderingar. För det har jag haha.

 

 

http://www.veterankraft.se

 

 

Måndagen över

Med några skyfall och även lite sol har det blivit dags att lägga sig.
En ny dag väntar med förhoppnoingsvis trevliga inslag. Sommaren ger jag inte så mycket för, men det ser lovande ut inför helgen.
Alla räkningar är betalda och det blev faktiskt pengar över denna gång också.

Det är en kylig kväll endast +16 så man sitter inte gärna ute. Såg att affärerna börjat rea alla utemöbler och misstänker att det inte gått så bra att sälja sådana i år.
Höstkatalogerna har börjat komma i brevlådan och sommarkläder reas ut för en spottstyver. Till förtret för dem som köpte när det var fullt pris. Men för alla oss som väntar är det toppen.
Jag har köpt ett par snygga byxor för under halva priset nu och dem har jag kollat in redan i våras. Gjorde samma sak förra året och då får man fina märkeskläder till bra pris. Man får inte vara dum.

Hallå veteraner var är ni ?!

Nu börjar jag få in mer arbete än jag har pensionärer att göra dem. Många lappar är borta från dem jag satt upp på olika anslagstavlor och nu vill jag att de ska ringa för att få uppdrag. Mannen åker på att titta på ett uppdrag efter jobbet idag och i eftermiddag har jag fått in ett till. Men de damer jag har just nu klarar inte dessa uppdrag. Jag behöver karlar som kan lite hantverk och trädgård. Tror jag hade kunnat ha haft nästan fem ute på jobb nu och det känns lite frustrerande att inte ha veteraner till allt detta.

Måste göra något mer men vad? Får klura på om jag kan få tag i veteraner på fler sätt. Detta blir eftermiddagens arbetsuppgift.

http://www.veterankraft.se

 

Molnig himmel idag

Precis som jag känner mig i huvudet efter en hopplös natt. Trodde jag skulle sova bra då det var svalare ute och med fönstret öppet så borde man sova gott. Att somna var absolut inga problem men sedan har jag vaknat sjuttioelva gånger, drypande av svett. Efter tredje gången satte jag igång fläkten så luften från fönstret skulle spridas bättre. Det fungerade och sedan har jag sovit bättre. Men då var klockan fyra på morgonen och eftersom mannen alltid börjar tidigare på måndagarna så var det endast ett par timmar kvar att sova.

Jag stiger alltid upp och går ut med hundarna tillsammans med honom och visst hade jag kunnat lägga mig en stund efter det, men för att vi ska vara jämspelta ikväll stannar jag uppe. För att piggna till brukar jag yoga och meditera en stund innan duschen. Om jag inte gjorde det hade jag inte kunnat hålla mig vaken. Jag har börjat köra medicinsk yoga sedan ett halvår tillbaka och mår bättre av det. Egentligen är det inga konstigheter utan innebär att man andas på ett speciellt sätt när man intar vissa rörelser. Det finns ett par enkla sådana man kan göra vid skrivbordet om man känner sig trött under dagen. Det ger energi och man blir piggare.

Man greppar tag i händerna framför sig som att man krokar i fingrarna. Armbågarna hålls utsträckta och så drar man utåt, samtidigt som man andas genom näsan med stängd mun. Dra djupa andetag och håll andan en liten stund innan man andas ut. Efter några sådana växlar man grepp och krokar i händerna åt andra hållet. Gör om samma andning och efetr detta fungerar hjärnan bättre igen. Prova gärna när du känner dig trött.

Det finns bra instruktioner på internet om någon vill se bilder på hur en del rörelser ser ut. Googla bara på medicinsk yoga så kommer de upp.

Nu mår man som en drottning

Med en spartansk middag, ett glas vin och en stund i bubbelpoolen mår man bra.
När man tänker efter så har vi det väldigt bra jämfört med många andra.
Att kunna åka ut med en egen husbil i några dagar och komma hem till sitt hus med bubbelbad efetr det, är en lyx.
Så har vi inte haft det tidigare och nu är man väldigt tacksam.

Många har det mycket sämre i livet. Jag tänker mycket på dem och känner att om jag bara kunde så skulle jag göra mer än det jag gör idag.

Huset städat och luktar rent

Efter en regnig färd hemåt satte vi oss med varsin öl och läste tidningen. Det gick ganska fort då det verkar vara nyhetstorka och det mesta handlar om OS eller Syrien. Två väldig skilda företeelser just nu och den sistnämnda är tragisk. Hur kan man slakta sina egna utan skrupler? Bara för att behålla makten i landet offrar han sitt eget folk. Var kommer alla dessa maktgalna idioter från? Hur blir man sådan? Tror att det är fler än jag som har dessa funderingar efter att ha läst vad som händer i Syrien just nu.

Med dessa tankar i huvudet tog jag mig an dammtorkningen av huset. Nu är det klart och alla blommor har fått vatten. Det får faktiskt räcka för idag och nu väntar jag på att mannen blir klar med dammsugningen. Sedan ska det bli gott med mat. Vi fuskar idag och köper varsin pizza. Igår lagade mannen en jättegod indisk gryta så jag klagar inte på kocken, han behöver vila inför arbetsdagen i morgon.

Första dagen efter invigningen av de olympiska spelen verkar flera av de svenska deltagarna ha gjort fina resultat. Även om jag inte är en idrottsfantast så hoppas jag att det kan bli en eller annan medalj. De har tränat för detta så länge och jag kan tänka mig att få delta här är en höjdpunkt i deras karriär. Heja Sverige!!!!

Snopet vakna till regn

Ett välkänt smatter hördes på husbilstaket när vi vaknade idag och ett snabbt beslut togs om att göra oss klara och åka hem. Eftersom vi är i Ystad blir det en lite tur i alla fall. Men kunde inte högtrycket hållit i sig lite längre? Det verkar bara bli tredagarssol och sedan kommer lågtrycken igen. Visserligen är det +20 ute men vad hjälper det när man blir som en dränkt katt om man går ut.

Tur är att vi åkte ut när värmen och solen fortfarande var här. Hade vi väntat till fredag så skulle man grämt sig ordentligt. Igår var det soldis på dagen men sedan började det blåsa ordentligt i några timmar. Jag tycker synd om de som har semester i Sverige och får stå ut med detta väder var och varannan dag. Nu fick vi tre dagar med fint väder och hundarna fick bada. Unkas kom på att han kunde simma och kastade sig ut i vattnet för att simma in åt land igen. Sedan låg de ute i gräset och torkade.

Många ekipage har gett sig av och en del kanske åkt hem, medan andra passar på att köra då vädret är så dåligt. Att sitta och glo en hel dag i detta väder är ingen hit. Hoppas solen lyser någonstans i Sverige idag och kan njuta av dagen. De som har husbil kan ju ta sig dit och fortsätta sin semester.Vi andra åker nog hem och förbereder arbetsveckan. Men kanske kanske lyser solen nästa helg också.

 

Lite om OS-invigningen

Har läst en del på twitter om invigningen igår och många har åsikter. Som svenskarnas kläder t ex. Jag kan inte påstå att de var speciellt snygga och de har haft finare andra år. Tycker faktiskt att de skulle ha tillverkats i Sverige av en svensk designer. Kina har ju oftast en stor trupp så de får tillräckligt med kläder att sy upp ändå. Man borde gynna svenska företag bättre. Lite tråkigt var det också att ingen från vårat kungahus var med på invigningen. Det ger lite glans och peppning till de svenska deltagarna. Vet inte vem kameran zoomade in som stod och vinkade åt svenskarna. Kommentatorerna var helt tysta också, så de hade väl inte heller någon aning.

Häftigast tycker jag avsnittet med Drottningen, när Bond kommer in och hon säger: ”Good evening mr Bond”. Att de sedan flyger helikopter till arenan och verkar hoppa ned dit, var pricker över i:et. Det andra som utspelade sig kändes konstigt och inte speciellt festligt. Men det var välregisserat och alla medverkande var duktiga.

Roligt är också att alla länder har kvinnliga atleter i sina trupper. Det är ett stort framsteg. Till och med Irak har det och hon fick även bära fanan. Nu kommer jag inte titta på någon sändning förrens avslutningen och jag hoppas att det  inte händer något otrevligt under dessa 16 dagar som detta event pågår.