April på ingång

Man kan tro att vissa företag tjuvstartat med aprilskämten. Att utan förvarning stänga ned kanaler, punkt slut, för kunder som abonnerar på en tjänst är rent utav fördjävligt. Borde inte Telia ha berättat för sina kunder att vissa kanaler kan komma att försvinna den första april? Jag och många med mig anser det. Sedan borde man också ha berett för alternativa kanaler så abonnenterna inte känner sig lurade. Om det är ett aprilskämt, så är det ett dåligt sådant.

Vädret visar också på att april börjar i morgon. För någon vecka sedan tog vi ut vår bänk och drack en öl i solen, +12 och hundarna kunde vara ute på vår luggslitna gräsmatta. Vårblommor tittade upp överallt och jag såg de första tussilagona. Idag är det +1 och nordanvindar, något som kan likna snöblask faller och marken är lika sumpig som i vintras. Tillbaka på ruta ett då. Lika opålitligt som telia.

Visserligen ska snöblasket upphöra, men inte nordanvindarna. Det spelar ingen roll när påsken infaller, för vädret visar tydligt att vi ska hålla oss hemma och inte tro att det blir sol och värme. Många har tagit hem sina husvagnar/husbilar från vinterförvaringen och nu ska premiären ske i påsk då alla har långledigt. Ha, det sket sig i det blå skåpet som vanligt.

Bara att sätta fjädrar i håret, springa runt med en kvast och hytta den som en elak påskakärring då. Kom för böveln inte hit och tigg godis ungar, för det ska den arga kärringen äta upp själv som tröst.

Ursäkta det var ingen ursäkt

Jag begriper inte regeringens politik. Först blir Margot Wallström portad i Saudi Arabien, sedan tar de hem sin ambassadör. Ett brev från Löfvén som kokat ihop något med Kungen, gör att ambassadören kommer tillbaka till Sverige. Men Wallström menar att de har inte bett om ursäkt för hennes uttalande.

Jag tror absolut inte att brevets innehåll var att Sverige fördömer styret i Saudi Arabien ännu en gång. Säkerligen har någon slags ursäkt getts. Sedan kan Wallström påstå vad hon vill. Det finns som sagt olika sätt att gjuta smör på vågorna när någon blivit förolämpad. En ursäkt kan lindas in på så många olika sätt.

Om socialdemokraterna kunde bry sig lite mer om inrikespolitiken istället vore jag nöjdare. Det verkar som att Magdalena Andersson, miljöpartiet och vänsterpartiet får härja fritt när det gäller den. Men det kanske inte är lika roligt att hålla på med för Löfvén? Han verkar fara och flyga omkring i världen mer än vad Margot Wallström gör. De skulle kanske byta post?

Wallström hade nog kunnat hålla de andra i schack på ett bättre sätt. Löfvén verkar kunna bli en duktig medlare ute i världen. De borde nog fundera på att byta.

Tomt i statens plånbok

Magdalena Andersson radar upp skattehöjningar på löpande band till årets vårbudget.

Rot-avdraget ska sänkas för det gynnar ju bara höginkomsttagare. Va? Undrar om jag lever i en annan värld än vår ekonomiminister? Eftersom jag har stor erfarenhet av detta avdrag, då jag arbetat inom bemanning vet jag att det är helt fel. De kunder jag hade var oftast äldre människor som behövde ha hjälp med att reparera något på sitt hus. Jag har kämpat i flera år för att de skulle välja ett vitt alternativ istället för ett svart. Här nere i södra Sverige har det tidigare ofta varit polacker,litauer mm som man anlitat svart.

Om så några höginkomsttagare halkar med på dessa avdrag borde inte vara orsak att sänka avdraget. Det stora flertalet som utnyttjar det är pensionärer och normalinkomsttagare.

Nu blir det polacker igen utan försäkringar och som man aldrig vet hur slutresultatet blir. Tack, för det Magdalena.

Sedan ska det naggas på rut-avdraget. Ledsagning ska man inte få avdrag för. Min snart 90-åriga far blir jätteglad över det beslutet. Han kommer inte anlita hemtjänst där det kommer olika människor varje gång för att gå ut med honom. Idag har han en dam som han känner jättebra och tycker om. Han vill inte byta bort henne mot någon han inte känner. Istället kommer han att stanna hemma, när jag inte kan ta ut honom. Vem tusan vill ha okända människor hemma hos sig? Tack, för det Magdalena.

Sedan ska avdraget för läxhjälp också tas bort. Så fixar man en jämlik skola. Bara höginkomsttagare som kan utnyttja det avdraget. Jag kan berätta för dig kära Magdalena att det oftast är föräldrar där båda arbetar som utnyttjat detta avdrag.

Bensinpriset ska höjas. Jippiii, får vi tunnelbana ute på landsbygden nu då? För bussarna går ju inte alltför ofta. Tåg har vi inte då det saknas räls. Alltså ska vi börja gå upp fyra på morgnarna för att hinna med barn, djur och åka till arbetet flera mil bort. Vem ska hämta barnen från förskolan,skolan och vem ska gå ut med hunden? Tror inte det inför något avdrag för att anlita den hjälpen. Tror ingen ser fram mot att komma hem vid sju på kvällen, laga middag, läsa läxor med barnen och sedan kunna koppla av. Nej, stup i säng för nästa maratonlopp det innebär att ta sig till arbetet nästa dag.

Hur ska vi på landet ha råd att ta ett arbete, när bensinkostnaden äter upp det mesta av lönen? Alla som bor på landet är nämligen inte bönder.

Fy, på dig Magdalena Andersson!

Full fart i byn

Igår var det både seconhandmarknad och företagaryra i byn. I idrottshallen kunde man både köpa och sälja sådant som andra ratat. Ett väldigt bra intiativ som säkert många familjer med barn uppskattar. Vi har ju inte så många butiker i byn och kläder är ju något barn verkligen sliter ut eller växer ur. Men kanske har vi en ny klädesaffär i byn snart. En nyinflyttad familj har köpt den gamla köttaffären och nu syns barnkläder hänga på galgar i fönstret mot gatan. Jag välkomnar alla nya affärer och det gör säkert alla barnfamiljer också. Tänk, att kunna köpa kläder till sitt barn utan att köra flera mil. Jag hade gärna sett att vi fått en skoaffär också. Mer sådant alla ni med pengar och idéer.

Företagsyran hölls för andra året i Gästis lokaler. Där kan lokala affärsidkare visa upp sina produkter och berätta att de finns. Många har ju öppnat sina företag lite utanför Landsvägen och har svårt att visa upp sig annars. Nu kanske fler hittar till dem. Förra året var jag lite putt för att ingen frågat om jag ville vara med. Jag var ju en av dem som hade ett företag och gärna ville visa upp mig. Men med facit i handen var det kanske bra att jag inte var med, då mitt företag inte finns idag. Har tänkt göra ett inlägg där jag berättar mer om varför jag lade ned.

Min bok börjar få bra struktur och det är vad jag sysslar med för att fylla mina dagar då jag ännu inte fått napp på jobb. Det gör att mörka tankar formas till positiva och att jag blir produktiv. Att skriva är mitt stora intresse och har alltid varit det.

Vi ska ha middagsgäst idag. Ha en fin söndag!

Julen 2014 och vinter 2015 012

 

Jippie, äntligen!

image

Friheten att kunna gå in och ut i trädgården har börjat. Kuma är snabbt ute på upptäcksfärd. Med husse på andra sidan är det lättare att hålla koll på honom.
Det har blivit dags att skölja rent tankar och tvätta husbilen. Med +10 i skuggan är det skönt att vara ute.
Men gräsmattan ser för bedrövlig ut än så länge. Precis som den brukar göra i början på våren.
Aschi, ha en skön lördag.