Nästan klar 

Jag har tagit ner hälften av pappas böcker 📚 till nya boendet. Fasen vad böcker är tunga. Tur jag har säckekärran. 

Innan gick jag till affären och köpte en tv-tidning, sockerdricka och några påsar smågodis. Pappa är en riktig godisråtta 😁. Diskade tre muggar och en fin glasskål som jag lade godiset i. Nu hoppas jag att han ska känna sig välkommen. 

Jag har försökt göra det hemtrevligt och det kommer att bli ännu mer när han får bokhyllan i helgen. Köpte även en blomma till fönstret. Nu har han två blommor och det blev jättefint. Men naturligtvis glömde jag fjärrkontrollen till tvn idag med. Måste komma ihåg den i morgon, för han kommer ju då. 

Ringde pappa innan hundarna fick sin middag och rastning i trädgården. Han sade att det ska bli roligt att komma till byn igen. Att han ser fram emot det. Därför hade han varit och klippt håret idag. Vill se snygg ut när han kommer. De kör honom strax efter tio på förmiddagen och det är bra att han slipper sitta och vänta. 

Jag går dit i morgon eftermiddag, när jag plockat ner resten av böckerna och fyllt bägge flyttkartongerna. Det ska bli så kul att träffa honom. 

En dag kvar

Jag är minst lika förväntansfull som pappa inför hans flytt. Igår hämtade mannen den påse med kläder och saker pappa packat. Den står på nya boendet och jag ska plocka upp allt idag. Tänker gå bort till affären och köpa en dricka, lite smågodis och ställa i hans rum. Sedan ska jag plocka ned saker i flyttlådor och diska lite porslin och ta med. Jag vill försöka göra lite mer hemtrevligt hos honom. Hoppas han fått reda på vilken tid han kommer, för jag vill gå dit och vara med när han kommer.

Det är en del att tänka på som han behöver direkt och jag hoppas allt är på plats nu. Sedan är det en del möbler och tavlor som ska dit. Vi kanske går en runda på söndag och sedan är det i princip prydnadssaker och mindre saker som jag klarar av själv att ta dit. Få se om pappa har något önskemål också.

Jag drömmer om flytten varje natt nu och det första jag tänker på när jag vaknar är vilka saker som ska packas. Men det går nog över lite när pappa är på plats och även möblerna.

 

Två lådor till 

Idag har jag packat lite till och tagit med till pappas rum. Det var jobbigt men nu har han sina kläder där och alla lakan. 

Pratade lite med farmor innan jag gick hem igen. Nu ska jag vila benet en stund. I morgon blir det också en vända med saker. En dag till sedan kommer pappa hem. Mannen ska hämta hans saker i Oxie och dem ska jag plocka i ordning. 

I helgen tar vi ner resten av de möbler pappa ska ha. Mycket att tänka på nu. 

Trött i fötterna idag

Idag har vi varit på fötter hela dagen sedan vi steg upp. Jag kunde gå med på förmiddagsrundan då all snö regnat bort. Sedan har vi tagit ner saker från pappas gamla lägenhet till hans nya. Tyvärr har nog inte städningen varit på topp i hans gamla lägenhet, så jag ha fått torka rent allt som vi flyttat. Köksbordet med tre stolar är på plats och mattor lagda på golvet. Gardinerna är upphängda och det blev jättefint. Bänken med tv:n står klara och den är inkopplad, fast han har en stor tv precis utanför sin dörr. Telefonen är rengjord och blir inkopplad på onsdag.

Det som återstår är ett par bokhyllor och böcker, samt en del kläder och annat smått och gott. Men nu är det beboeligt och inte kalt. Mycket trevligare än det rum han har i Oxie som är ekande tomt. Sedan får vi se vad pappa vill ha mer på rummet. Vi pratades vid ikväll och han väntar lite kläder från tvätten i morgon, sedan kan mannen hämta den säck han packat. Han frågade var rummet låg och verkade nöjd med att det ligger precis i början av huset.

I morgon ska jag gå till pappas gamla lägenhet och packa mer saker. Har börjat packa en flyttlåda med lakan och en del kläder. Den tar jag till hans rum på säckakärran. En tavla har vi också hängt upp då det fanns en krok.

Drömmer nästan varje natt om hur jag flyttar saker till pappa. Det ska bli skönt när allt är klart.

Nu är jag rejält trött i fötterna och kan se på stegmätaren att jag avverkat 9532 steg idag och det är bara femhundra från mitt mål. Därför tänker jag med gott samvete bara slappa ikväll.

Vad tänker Finland skicka till Eurovision i år då? Jag kan konstatera att det är inte tonåringar som röstat här. Lyssna och avgör själva vad ni tycker.

Ler ikväll

Ringde pappa för någon timme sedan och han är i flyttbestyr. Han har packat alla sina saker han haft med sig till korttidsboendet. Skickade med sina papper med mannen igår, som jag lagt i hans mapp. Man skulle nog kunna säga att han sitter på resväskan och väntar på att få komma till sitt permanenta boende här i byn.

Idag berättade han att de sagt att nu är transporten beställd till onsdag nästa vecka och han verkar så glad igen. Vi pratade gardiner och säng. Han frågade om posten och jag kunde försäkra att jag gjort adressändring och att telefonen blir inkopplad samma dag han kommer. Fyra dagar och sedan är han hemma igen. Det har varit jobbigt och jag har mått dåligt att han varit så långt borta. Det hade väl känts bättre om jag inte skadat mig och kunnat hälsa på honom oftare.

Jag kan se bort till hans hus och eftersom det alltid står någon bil framför entrén, vet jag var hans fönster är. Äntligen säger jag.

 

Så förbaskat fint

Det är takdropp och solen lyser, vilket är mycket vackert. Men snön ska inte vara här nu. Läser en krönika i Expressen av Cecilia Hagen, som får mig att le och nicka igenkännande. Alla över 60 år dras över en kam och de är bara gamla. Nu skrev jag de och borde väl ha skrivit vi, för jag är precis i den åldern. Nu ska jag inte rapa upp allt hon skriver i sin krönika utan rekommendera alla att läsa den.

Samtidigt ser jag en bybo gå förbi med sin hund. Hon tillhör också de över sextio och har förståndigt satt på sig dubbar på kängorna. Det klickar i asfalten när hon går förbi där asfalten tittar fram i snön. Tyvärr, är vår entré på norrsidan och det innebär att det är skugga och snön/isen ligger kvar. Så även om jag ser hur asfalten är framme där solen når fram så kommer jag antagligen ha problem att ta mig ut. På somrarna är det skönt med skugga just där och man slipper bli svettig när man rensar rabatten där.

Nu är det väl snart Vasalopp igen och för mig är det starten på våren. Den riktiga i min värld. Såg ju att det knoppas vid vårat vagnshjul och tänkte ta bort riset för att blommorna lättare skulle kunna titta fram. Idag är jag glad att jag sköt det på framtiden, för nu är de täckta av snö. Kumas klor är fortfarande lite sköra och han har börjat slicka på en tass. Troligtvis har han fått salt i den och det kanske svider. Nu har vi sprayat med neutox och han slickar inte mer. Desinfektion som dödar bakterier och läker sår bra.

Tror inte någon i vår familj är speciellt förtjusta i snö och vinter.

img_2572

Besviken 

Det är som att vädrets makter stoppar mig från att träna mitt ben. Det vräkte ner snö igår kväll och sedan blev det minusgrader. 

Nu på morgonen är det fortfarande -2 och halt ute. Jag får stanna hemma idag. Hade tänkt ta flera saker till pappas nya lägenhet. Suck… 

Får städa här hemma och tvätta pappas tvätt.