Vilka altrnativ har Grekland?

Papandreou har lovat folkomröstning om sparpaketet, vilket verkar som en direkt avrätning.
Allt för att hålla sig populär och sitta kvar vid makten. Men vilka alternativ har de?

Det enda jag ser är ett utträde ur EU och det kommer att leda till ännnu fler svårigheter för landet.
Ett nederlag för eu-samarbetet visst, men något som man kommer över.

Huvudlöst för att en socialdemokrat ska hålla sig kvar vid makten.

Girighetens ansikte = Göran Persson

Socialdemokraternas förre partiordförande har bytt sida och tillhör nuförtiden de besuttnas krets. Alla vet nog att han köpte en mångmiljongård som han byggt om efter sina önskemål. Grannarna försökte klaga på vissa förändringar, men Göran satte ned klacken och tystade dem. Han vägrar nu att betala för arbetet som byggfirman gjort. Så nu stäms han på 500 000:-. Han vill påstå att de inte lagt ned det antal byggtimmar de angett i fakturan, utan saltat den. Han fick en offert på ett fast pris på 1,9 milj.kronor, men ansåg att den var för dyr, så byggfirman arbetatde på löpande offert som slutat på ca 1,7 milj. Det är väl inget att säga om, annat än att Göran har rikligt med pengar.

Månde det är detta hållet Juholt siktar när han biter sig fast som en igel vid ordförande posten. Några år som välbetald politiker och sedan pamp. Vad man kan säga om Persson är att han lever verkligen inte som han lär. Man kan inte annat än småle. Var finns solidariteten med byggjobbarna nu då? De har tydligen ljugit om sina tidrapporter enligt Persson. För det är ju dessa som utgör grunden för fakturan han fått. Eller är det endast hans girighet som gör att han vill påskina detta? Det gör han genom sin advokat också. En sådan har han också råd med. Jaja de kan dessa socialdemokrater eller han kanske inte röstar på dem längre?

Kommer avtalsrörelsen att avskaffas?

Ledarnas ordförande har efter en undersökning föreslagit att avtalsrörelsen ska avskaffas. Flertalet tillfrågade vill löneförhandla själva, då de anser att reglerna är för krångliga att förstå. Man får aldrig reda på varför lönen inte blev den förväntade. Dessa potter som ska fördelas gör att man inte kan höja lönen nämvärt.

Det gamla tankesättet från socialdemokraterna att alla ska ha lika mycket, är inte det folk vill idag. Man vill försöka få upp sin lön själv och bryr sig inte om vad arbetskamraterna får. Det är snarare så att om man får veta att någon som har likvärdigt jobb tjänar mer, sporrar det till att också göra det. Den svenska avundsjukan är inte en svensk företeelse utan en socialdemokratisk sjukdom. Alla behöver inte tjäna lika mycket, utan endast så mycket man själv klarar av att ordna. Visst blir det orättvist, då en del klarar av att förhandla sig till både förmåner och högre lön, medan andra inte törs säga mot chefen.

Jag skulle vilja föreslå AF att ordna kurser i löneförhandling och argumentationsteknik. De kan gärna vara obligatoriska och man kan ha det som ämne på gymnasiet också. Alla ska kunna förhandla sig till bättre villkor i alla sammanhang. Då blir det inte endast de med högre utbildning eller de orädda som har verktyg till det.

Jag tror faktiskt att årets avtalsrörelse kan vara den sista. Facken får en annan roll i framtiden och visst kommer de att slåss för att ha kvar sin makt. Men jag tror att när vinden börjat blåsa åt ett håll så kommer den att nå stormstyrka tillslut.

Utrikesministern har en hektisk vecka

Efter en lugn helg i Italien, åker nu Bildt till England och en viktig konferens. Den handlar om nätfriheten och det är viktigt för oss användare av internet. Hur mycket ska ländernas regeringar bestämma över internet? Många länder vill ju införa kontrollorgan som ska spåra oss användare, vilket jag är mot. Den frihet vi har här att kunna uttrycka våra åsikter är enormt värdefull. Bildt vill också värna om den och ska bl a träffa Hillary Clinton angående detta.

Säkert kommer frågor upp om EU och dess framtid efter de utspel som Englands regering gjort. Visst är det stora problem angående vissa länders ekonimier och jag anser att en del fått ok till euron, utan alltför mycket kontroll att de klarar det. Många har kanske hoppats på att EU skulle rädda den dåliga ekonomi de haft. Men jag är hoppfull och tror att det kommer att ordna sig, även om det ser problematiskt ut just nu.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/10/29/helg-i-emilien/

Fysisk aktivitet kan bota depression

Något jag själv upplevt då jag haft deppiga perioder. Under en period av mitt liv, levde jag ensam utan vänner i en för mig främmande stad. Jag tog mig ur ett destruktivt samboförhållande, med en psykopat och var tvungen att flytta till en annan stad. Men då jag inte fick vara ifred för mannen jag bott ihop med, så drog jag upp bopålarna och flyttade ännu längre bort. Detta medförde att jag var långt bort från både släkt och vänner. Mitt i alltihop blev det nedskärningar på den arbetsplats jag fått arbete på. Som ny fick jag naturligtvis sluta och där stod jag i en främmande stad, men med lägenhet som tur var.

För att inte må dåligt började jag att promenera runt i staden och de små stunder jag mötte andra människor, gjorde att jag började må bättre. I flera timmar strosade jag runt och insöp stadens puls. Jag började få känslor för staden och längtade efter att få ge mig ut på upptäcksfärd. Allt ordnade upp sig och jag fick nytt arbete. Men jag var ensam på min fritid och varje helg gick jag på långa promenader. Jag började trivas med min ensamhet och med mig själv. Jag uppskattade att kunna bestämma över mitt liv och det ledde till att jag började få vänner. En glad människa drar till sig andra automatiskt.

Efter att jag blivit med hund blev mina promenader ännu roligare och det har jag fortsatt med sedan dess. Alla tunga tankar försvinner när man är ute med sin hund. Jag känner mig aldrig ensam. Så jag kan verkligen rekommendera någon slags fysisk aktivitet om du känner dig nere. Har du lite pengar så promenera för det är gratis. Jag lovar att resten kommer automatiskt utan att du behöver anstränga dig speciellt mycket.

Jag kan inte godta att man ska betala olika mycket för elen

EU har bestämt att länderna ska delas in i områden, där de södra länen ska betala mer för elen än de i norr. Det hade varit helt ok om södra delen av landet haft betydligt varmare klimat. Nu har det faktiskt varit så att vintrarna och även sommrarna varit kallare i syd än norr. De har haft en väldigt fin sommar i norrland och i södra delen har det regnat och varit kyligt. Jag kan väl hålla med om att temperaturen i norr är lägre om vintrarna, men i gengäld så blåser det rätt skapligt. Kylan är minst lika outhärdlig i södra delen på grund av det.

Så nu känner jag starkt för att södra Sverige ska kräva av EU , att de ska införa tropiskt klimat så el-räkningarna inte blir så höga. Annars är risken stor att vi åker upp till norrland och hugger ned all skog så vi kan elda den i våra spisar. För nu kommer allt fler att se sig om efter alternativa värmekällor. Öppna spisar, vindkraftverk på taket och solfångare. Planeringen pågår för fullt och snart kommer det endast vara norrlänningarna som köper el av bolagen.

Eller så emigrerar vi till Spanien allihop.

I morgon är vi 7 miljarder människor

År 2070 ska vi vara 10 miljarder och redan nu svälter flera miljoner.
Hur ska alla kunna få mat? Vissa delar av jorden kan inte odlas och de som har oturen att födas där, kommer att få ett svårt liv.
Kanske dags för FN och andra organ att börja fundera på vad som behöver göras.

Vi kan ju inte börja skjuta av folk, så det inte blir för många.
Tvångssterilsering är inte heller ett alternativ. Utan information om hur man skyddar sig och varför man ska göra det. Kvinnor kan inte själva skydda sig mot oönskade graviditeter, männen måste ta sitt ansvar.

Av alla de som föds i morgon, kommer ett flertal aldrig uppnå vuxen ålder. Ändå exploderar befolkningstillväxten i världen.
Det är tragiskt.