Glada miner idag

Vinden har blåst sin väg. Fyndig mening va? Blå himmel och en sol som verkligen värmde gjorde oss alla på bra humör. Men vi har jobb att göra ute då nästan alla löv har släppt från Kejsarträdet.

Först krattade JR ihop alla löv och sedan sopade jag rent både trädäcket och mattan framför. Precis lagom arbete att göra idag tyckte vi. Fick till och med dra ned dragkedjan på fleesen då jag blev så varm. Efter vårat arbete satte vi oss ute och intog var sim 33:a b-vitamin. Smakade bra och hundarna fick ett smalt tuggben. Vi tittade på småfåglarna som åt av talbollarna och de frön jag lade ut idag. Posten lämnade endast reklam idag och de bläddrade vi snabbt genom. Inget vi behövde eller längtade efter. JR sorterade allt som kunde användas i spisen och det som skulle i tunnan, eftersom vi gärna försöker eliminera våra sopor till att bli just ingenting. Matsvinn har vi ju inte med två hundar som äter det mesta. Vissa saker ska de ju inte äta men lök och annat kan man alltid rensa ur mat som är kvar. Jag gör det gärna för det är så roligt att se hur glada hundarna blir över alla olika lukter som deras mat innehåller. Berikning kallas det visst och det är något vi alltid hållit på med. Hundar har ju sina smaksinnen i nosen och lukter ska de ha i maten.

Livet är riktigt bra såhär på novembers sista dag. Skönt med en dag utomhus och hundarna hängde på tills Kuma tyckte att det räckte. Ja, någon sommarvärme är det ju ändå inte så det är förståeligt. Turbo låg på trädäcket och solade magen för så skönt tyckte hon att det var idag.

Ska man sammanfatta dagen så skulle jag skriva , Harmoni. Ja, vissa dagar känner man bara så.

Vi har hållit oss i solen och Turbo har föredragit skuggan. Har man päls så är det säkert skönare. Men vi frös inte och gick in precis innan det började bli kyligt. Kvällarna och nätterna är kyliga nu och vi håller oss inomhus med jalusierna nere. Låter kanske tråkigt men det gör att vi har i princip treglasfönster vilket även gör att vi har ett välisolerat hus. Varmt och skönt utan drag. Oj, jag skulle ju visa vad som gör att vår spis är så effektiv. Nåväl gör en notis om att fota dem i morgon. För det är flera saker.

Det blev ju lite av en cliffhanger där eller hur?

En sista måndag i november

Nu finns det inte en enda måndag kvar detta år i november och jag hoppas ni gjort som vi och njutit av den. Det heter ju att söndag är vilodag men vi brukar ju alltid göra rent våra golv då, så måndagen blir vår vilodag. Vanligtvis har jag endast lakan att stoppa i tvättmaskinen och sedan hänga upp, men idag pressade jag juice och hela stora kannan blev full. Inte så ansträngande precis och det är skönt att ha morgonjuicen klar. JR var till Super-U och handlade saker som saknades hemma. Vi brygger kaffe i bryggaren på morgonen då vi gärna vill ha stora koppar, men efter maten på kvällen kör vi espresso och små koppar. Meningen var att JR skulle köpa fler kapslar och så kom han hem med kaffepaket till bryggaren. Nu köpte han paket i fredags så det behövdes absolut inte. Men nu kan vi dricka kaffe så det sprutar ur öronen om vi vill. Det går inte att endast skriva kaffe på listan för inköp utan man måste skriva specifikt vilket.

Vi plockade blad igår och idag såg det ut såhär när vi gick ut. Eftersom det fortfarande blåser väljer jag att vi blundar för detta och kanske tittar uppåt när vi går förbi.

Eller kanske inte för då ser vi att det är många blad kvar som kommer att hamna på marken. Inte mycket till blå himmel på morgonen men längre fram på dagen blev det både sol och blått däruppe. Men värmen hittade inte ner för det har varit kallt och vinden bet på kinderna. Nu klagar jag i onödan för vi har riktigt skönt inomhus och någon snö eller halka slipper vi ju. Det var en av de stora anledningarna till att vi flyttade söderut. Att gå runt på isiga gator i halvmörker i flera veckor med hundar som fick salt och smuts i tassarna, var vi trötta på.

Vi har haft black week och black friday ,vilket inte någon kan ha missat för det har tjatats ordentligt om det. Nu är det julrea och precis som tidigare är det endast en produkt vi brukar köpa då.

Vi köper fin whisky som är minst 12 år gammal beroende på vilken sort. Bortse från Mac längst fram och de två flaskorna gin och Ricard som står till höger. De tillhör inte sparandet utan Mac G kan vi ta ett glas av på vanliga helger och ginen är sommardricka. Några flaskor till och sedan är vi nöjda för denna gång. Alltid roligt när vi sedan provar våra inköp. En del av de som står i skåpet är från förra årets rea så allt har inte gått åt på ett år. Fördelen med att bo i ett land som inte har så hög moms. Något annat som jag skämmer bort mig med är parfymer. Inte för att jag köper på mig flera flaskor, ånej det är en färskvara och ska inte lagras utan konsumeras innan de förstörs. Men jag köper fina sorter som jag aldrig skulle förmå mig att köpa annars då de är så dyra i Sverige. Just produkter för välbefinnandet är billiga här och dem unnar jag mig. Tog förresten en god lakritsbit idag, inköpt i vår fina Super-U.

Vad unnar vi oss mer? Jo, lite fin kaviar på morgonbrödet, någon god ost på kvällen till färska grönsaker med ett glas vin. Det är nog dags för det nu tror jag.

JR var till vår vedleverantör idag och kom hem med tre säckar torr prima ved. Det är både mysigt och värmer upp hela huset. I morgon ska jag visa på foton hur det kan vara. Glömde det idag men den som väntar får se. Annars har vi gas som håller på att fasas ut här i Frankrike och det är nog bra att göra sig av med beroendet från Ryssland. Så när vår gaspanna är mogen att bytas ut får vi se vad det blir för mojäng. JR är experten på sådant då han jobbat med det och håller koll nu med. Det ordnar sig med den saken när det är dags.

I morgon fasar vi ut november och inleder sista månaden på detta år.

Nehej ingen snö här

Idag har molnen verkligen varit tunga och de har seglat över himlen och runt byn. Det såg ut att vara snömoln och jag såg på france meteo att det skulle snöa och regna hagel runt omkring oss.

Solen har faktiskt lett mot oss ett tag, men någon värme har vi inte känt då vinden varit isande kall. Vi började dagen med att plocka löv som fallit ned och nu ikväll ligger det lika många på marken. Men om vi inte plockar bort dem får vi vada i löv och det känns lite jobbigt. Något annat trädgårdsjobb har vi inte gjort idag. JR köpte en vattenpump och har studerat instruktionerna ordentligt så vi vet att barn under åtta år bör inte hantera pumpen. Tror säkert att han lärde sig mer nyttigheter som han kan ha användning för då vattnet ska pumpas ur poolen. Det får vänta ett tag tycker JR då vädret inte är så inbjudande just nu.

Det är förvisso första advent men vi gör det vi brukar göra på söndagarna. Jag byter lakan i sängen och sedan gjorde vi rent golven. Inte mycket till julstämning idag för oss, men vi brukar titta på Musikhjälpen och det är jul för mig. Vi har inte haft någon riktig jul på flera år då vi skött om våra föräldrar och deras önskemål. När vi sedan flyttade in i vår Petite Villa har vi haft så mycket annat att ta hänsyn till, H har varit här första året och han tycker inte om julmat så det blev grillat, sedan kom pandemin och vi har infört lite eget för julen. I år bryr jag mig inte om pynt utan det får bli ljus istället tillsammans med vår fina öppna spis. Något annat år blir det kanske annat. Den riktiga julkänslan kanske infinner sig efter något år, istället för sorgen vi nu känner varje år.

Lite rött inslag har vi ändå. Min pelargon blommar om än lite blygsamt. Nu när jag skriver detta vid 20.45 på kvällen blåser det isbitar ute och vi har +6. Min fleeströja kom fram då Kuma absolut ville ut. Tur vi har en värmande brasa inomhus för det var skönt att stå framför den en stund. Bra med välisolerade hus. Hade inte gärna bott i ett dragit gammalt hus såhär års.

Vi firar snart vår tredje jul här och det känns så bra. Vi har ett par kalla månader framför oss och sedan kommer den underbara våren. Korta vintrar är perfekt.

Alla ni som firar in första advent hoppas jag haft en perfekt sådan.

Kylan håller i sig

Man vaknar ordentligt så fort ytterdörren öppnas och vi stiger ut i trädgården. Kör fortfarande med min väst, men har en varm tröja under. JR har en lite varmare väst och en varm tröja under. Men jag har sett att om någon vecka ska det åter bli varmare ute.

Det tar en stund innan man är riktigt vaken, och idag hann jag köra igång en maskin med tvätt innan Kuma ansåg att det var dags att röra sig åt något håll. Vi brukar kolla in läget på baksidan och stå en stund för att ta in dagen. Men dessa stunder blir rätt korta just nu och det är faktiskt hundarna som vill gå in. De vill ha varmare väder de också.

Där borta snöar det enligt min väderapp. Centralmassivet börjar strax bakom Roquebrunn och snart kanske vi kan se toppar som är snötäckta. De ser nära ut men det är för att jag zoomat ordentligt för att visa bergen. I verkligheten är de mycket längre bort och det ni ser är skogen som tillhör nationalparken som faktiskt börjar i vår by.

JR inspekterade alla råttfällor och den under trädäcket på framsidan hade någon liten mus släpat bort, så den fick JR inte tag i. Den på baksidan var lättare att få grepp om. Så på måndag ska en ny fälla köpas och kanske förankras bättre.

Vi har hållit oss inomhus största delen av dagen. Men jag gick ut en stund på eftermiddagen med Turbo och kastade tigern så hon fick utlopp för lite energi. Hon fick en del zoomrusningar och blev riktigt nöjd. Även om det är för kallt att vara ute hela tiden så är det ju tråkigt att vara inomhus en hel dag. Vi försöker ta med oss hundarna varje gång något ska uträttas utomhus. Turbo vill alltid följa med men Kuma avstår såvida han inte har trängande behov.

Jag plockade bort alla löv som fallit de senaste dagarna och väntar med att sopa då det ska blåsa rejält i morgon. När jag hämtade in tvätten följde bägge hundarna med men sedan ville de gå in rätt snabbt igen. Så de stod och väntade på mig när jag kom med tvättkassen.

Vi har en skön brasa tänd idag med och vissa av vedpinnarna luktar väldigt gott när de brinner. Jag vipplade som vanligt och nu är allt damm borta, hoppas jag. Vet inte om det blir dammigare här nere eller om det är ljuset som gör att det syns bättre? Jag tror att det är ljuset för dagarna är mycket ljusare än i Sverige. Även dagarna då det är molnigt.

Ska kanske tända något ljus i morgon.

En jobbade och en tog det lugnt

Efter en natt med mer regn, vaknade vi till en nästan soldag. Lite lätt vind och faktiskt rätt kyligt med endast +10 ute. Inte en dag att vara ute i med andra ord. Men jag hade redan bestämt att ta en lång skön dusch med lite massage så vädret var perfekt till det. JR var ute och försökte plocka hundbajjor vilket inte är det lättaste att göra efter att det regnat. Nu ska jag inte ge någon ingående beskrivning av detta utan går vidare med hur vår dag varit.

Trots mörka moln som rörde sig runt vår by har det inte fallit en enda droppe idag. JR körde till vår vedleverantör och köpte mer ved idag samt gjorde en del inköp på Super-U. En titt in på Brico och en vattenpump till ett bra pris fick följa med hem. Nej, vi har inte översvämning någonstans utan det är till poolen för att kunna pumpa ut vatten efter att det regnat häftigt. Det har stigit 10 cm sedan JR släppte ut vattnet och nu vill han ha ut det. Men det får bli en annan dag för det tar tid att göra inköp och allrahelst då det är en svart fredag.

Jag stannade hemma med hundarna och tog en riktigt skön spa dusch. Lyssnade på fin frans musik och bara njöt av dagen. Gick ut och hjälpte JR då han kom hem med sina fynd. Jag är ju gubevars stuvningschef i vår familj. Turbo hade bevakat fönstret mot grinden hela tiden JR var borta. Långa suckar hörde jag och saknaden var oerhörd lät hon mig förstå. Lyckan var total när hon hörde Mackan backa in framför grinden.

Lukten av denna gryta är bara såååå god. Jag älskar grytor under de månader då vädret är lite kyligt och nu börjar mina grytmånader. Detta är en korvgryta som JR lagade igår och den består av en del olika korvar som jag inte ens kan namnet på, lök, svamp och grönsaker i en basilikakryddad tomatsås. Nu ska vi inte äta den ikväll utan det blir lördagsmiddagen och kommer vara ännu godare då. Jag är en grytälskande människa och även en gratängmänniska. Detta att kunna göra ett fat med massor av goda saker för att sedan låta det koka ihop i ugnen är något som jag också älskar. Vad äter ni under kalla månader?

Nu vet jag med all säkerhet att alla som läser min blogg inte ens har vår temperatur. En del har betydligt kyligare och en del varmare. Så nu funderar jag på om ni äter annat under de sk vintermånaderna än under sommaren. Skulle vara roligt att få veta. Det är nämligen så att jag följer en facebooksida där folk som bor här i södra Frankrike har och nu när det vankas mot jul var det någon som beklagade sig över att det inte fanns inlagd sill på IKEA. Jag tänker som så att flyttar man till ett annat land är man väl medveten om att det inte finns svenskt kaffe mm.

Jag saknar inte ett enda dugg av sk svensk mat eller dryck sedan jag flyttade hit. Glögg t.ex. är något jag absolut inte gillar utan jag tycker mer om Guewein som jag lärde mig tycka om då jag bodde i Tyskland. Inte alls så sött och bara så mycket godare. Vill man ha något mer med sting i så kan man ju göra Jägertee som jag lärde mig tycka om då jag ofta var och åkte skidor i Österrike. Upplysningsvis har jag hittat både lakrits och hamburgergurka= inlagd gurka i vår Super-U i byn.

Vad brukar man säga om invandrare i Sverige? Jo, de måste integrera sig. Det gäller väl omvänt för svenskar också eller?

Regnet långt borta

Inte direkt torrt ute men näst intill när vi steg ut i trädgården. JR tog teslan till bagaren och Super-U. Det är ju helt underbart att få varma bröd till frukosten. Så gott. Hundarna var så glada att det inte regnade och fåglarna kvittrade som tokiga. Färgerna har blivit så klara efter regnet och JR kunde konstatera att det kommit 30 cm regn då hans bajjahink var full. Alltså den hinken han använder till att plocka hundarnas bajjor i. En svart liten sopsäck och så kan vi lägga den tillsluten i soptunnan. Det har regnat ordentligt med andra ord och nu hoppas vi på uppehållsväder. Igår kväll åskade det ordentligt ett tag.

Någon som var glad att det inte kom något vått vare sig uppifrån eller nerifrån , var vår fina Kuma. Han nästan skuttade ute i trädgården. Livet är ju så mycket roligare när det är torrväder och då solen lyser som i förmiddags är det extra mysigt. Men nu ska vi inte överdriva för det har endast varit +11 ute och det är ingen värme direkt. Men vi klagar inte alls idag. En mysig brasa ikväll och en mycket god korvgryta har förgyllt denna lillefredag som JR kallar dagen.

Äntligen en dag då Turbo kan ligga ute en stund. Hon blev så nöjd och med en bit varm baguette så var hennes dag lyckad. Jag njöt i fulla dra att inte frysa då jag gick ut för att ge fåglarna deras mat. Okej, väst hade jag på mig över tröjan. Men så länge jag inte behöver ha fleeströjan är jag glad för då är det kallt.

Såhär såg det ute idag men nu på kvällen har det börjat regna igen. Inte härligt och vi är glada att ha haft denna fina dag.

Ikväll kan jag inte se stjärnorna vilket jag brukar titta på när vi går ut med hundarna innan natten. Eftersom jag var ute precis nu med dem så får JR ta sista turen om det fortfarande regnar. Snart ny månad och vi ska ta den tredje covid-sprutan. Känns viktigt att göra det nu då många verkar ha slappnat av och inte är så försiktiga som tidigare. Nu håller vi oss hemma rätt mycket innan vi fått vaccinet och det har ju inte varit så svårt med detta väder vi i ett par dagar nu.

De är helt galna i denna Black friday och nu kör de tydligen hela veckan. Jag har aldrig nappat på dessa sk lockpriser då det bara är fejk. Jag handlar på andra tidpunkter och just nu letar jag efter en ny laptop. Vill gärna ha en med åäö på tangentbordet så jag ska köpa en i Sverige som H får hämta ut och skicka vidare hit till mig. Fungerade bra med JR:s nya och tog endast två veckor. Jag är bara så ambivalent och vet inte vilken jag vill ha. Min gamla Bettan fungerar fortfarande bra men hur länge? Tror hon är nio år gammal nu med vissa uppdateringar. Men som sagt tänker jag inte köpa någon denna vecka eller före jul. Jag tittar mest på lenovo som jag har nu och samsung. Inte någon apple för det är inte min grej. Någon som har bra förslag?

Vilka pytteproblem man har eller hur? Tur man inte är politiker i Sverige just nu.

Ännu en dag med regn

När vi vaknade var det väldigt mörkt och inte blev det ljusare när jag tryckte på knappen så jalusien öppnades. Javisst, var det en regnig dag som mötte oss. Därför hade vi inte så bråttom att ta oss ur sängen utan drog ett långt tag. Härligt tyckte hundarna. Men tillslut var vi tvungna att låta hundarna göra sin toalett för de ville ju. När JR tittade in på Kuma som precis ställt sig upp i sängen fick vi oss ett gott skratt. Han titta på JR och minen var obetalbar för han verkade fråga vad i tusan har du på dig. JR hade satt på sig sin keps som han inte använt sedan vi lämnade Sverige. Dagens roligaste stund faktiskt.

Det var blött ute och jag stod vid dörren för att torka tassar när JR gått runt med hundarna som inte var särskilt långvariga ute. Räcker med att en av oss tvåbenta blir våt. Tur jag har talgbollar till småfåglarna för de äter på den hela tiden och JR satte ut en ny i hållaren innan vi gick in.

Bäst att vara innanför fönstren idag då det verkligen har regnat ordentligt. Stor del av dagen har tillbringats här med Turbo som guide. Jag har faktiskt pressat en del clementiner så nu har vi lite mer juice. JR råkade köpa clementiner istället för apelsiner sist. Men vad gör det säker lika mycket c-vitaminer i dem också. Turbo fick lite fnatt på sin tiger så vi busade en del med den leksaken tills hon var nöjd. En del mattor som krusades men so what?

Annars har det ju varit en händelserik dag i Sverige med ny statsminister som avgick efter sju timmar och en budget som togs av riksdagen och är den oppositionen lagt. Jag är glad att miljöpartiet försvinner från regeringen för de förstör mer än de tillför. Men det är min åsikt och andra får ha sin. Kanske blir det bättre med en minoritetsregering ledd av Magdalena ? Hon är ändå rätt kapabel i mina ögon. Framtiden får utvisa hur det blir.

Läst att det är stora översvämningar i Gruissan och det är ca 20 minuter söderut men vid kusten. Hade inte varit roligt att ha ett hus där nu. Inte många bilar kör på gatan nu och man har varnat för höga flöden. Jag såg att det snöade i Pyrenéerna så liftarna är öppna nu. Inte något vi tänker nappa på.

Jag har skrivit en del och JR har pysslat om sig själv. Lite spadag för honom alltså. Dagen har förflutit i regnets tecken men vad det blir i morgon återstår att se.

Åh regniga dag

Det var inte någon överraskning att vi såg en grå himmel och en regnvåt trädgård när jag tryckte upp jalusien i morse. För övrigt har jag inte sovit så bra då Turbo hoppat upp och ner från sängen hela natten. Hon har tagit för vana att klättra över mig och förutom att jag vaknar varje gång så gör det mig ingenting då hon kliver så försiktigt. Inatt var en sådan natt då jag vaknade hela tiden vilket inte alltid händer. Men jag sov väl inte så djupt som jag brukar.

Nejdå, det är inte något fel på era ögon utan när man fotar på fri hand då det är mörkt kan det bli suddigt. Svårt att hålla helt stilla utan stativ och det äger jag inget just nu. Är lite i valet och kvalet om jag ska köpa ett, men ett nytt objektiv står nog överst på tillbehörslistan. Men med bilden vill jag berätta att vi tillbringat dagen med att läsa och prata. Turbo ville leka både tiger och jåtta så jag ägnade en lång stund åt henne. Hon tycker ju att det är så tråkigt när det regnar. Snabbt ut och snabbt in blir det.

Kuma har mest sovit hela dagen och han kanske också blev störd av Turbos hoppande i och ur sängen natten som var. Nu har han säkert sovit igen och är mer pigg ikväll? Där skojade jag väldigt mycket för han sover fortfarande och så tänker han tillbringa resten av kvällen.

Det blev en brasa ikväll också då vädret inbjöd till det. Skönt med en sprakande brasa när regnet öser ner. De har varnat för höga flöden nere vid kusten och att man inte ska ge sig ut på vägarna i onödan. Så vi stannar här uppe på vår udde. Tänder en och annan brasa, läser och lyssnar på böcker, samt pratar om dittan och dattan. Jag skriver en del under tiden. Inte har vi tråkigt trots att vädret gör att vi håller oss inomhus.

Tror vi hade ca +12 ute idag och för oss är det kallt. Börjar vi bli som fransmännen och snart gå i tjocka jackor? Tidigare vintrar har vi inte alls tyckt att det varit så kallt. Men man acklimatiserar sig väl med tiden och det gäller ju inte bara språk och mat. Eftersom jag bodde i södra Tyskland i en period vet jag att när man bott året runt som bofast får man en känsla för väder, vind och livet som helhet. Det känns väldigt mycket annorlunda nu än under de år vi var här nere på semester. Vi har verkligen börjat känna oss hemma här.

Törs jag avslöja att vi inte tagit fram en enda julprydnad? Kanske därför jag fått lite julkänsla? Låter julsakerna ligga kvar i lådan detta år. För i år är det maten som blir nummer ett. Det och vår fina brasa.

Den 22:a november

Snart första advent och nu ramlar vintern på i stormfart och just en sådan ska denna vecka dra in vid medelhavskusten. Eller som JR sade det är en orkan och jag vet inte om det är värre än en storm men vilket det än är så känns det blåsigt. Nu vet jag inte hur mycket som drabbar oss som bor 20 minuter från havet. Idag mötte oss solen och vi har haft en härlig dag. Jag startade upp med att stoppa våra lakan i tvättmaskinen. Ny talgboll till fåglarna och lite frön vid Leo.

Turbo hänger ju som vanligt med då hon är så nyfiken. Idag har de stängt ännu en skolklass som drabbats av covod-19. Till måndag stod det i meddelandet men det känns lite oroväckande. Vi kommer ju inte i kontakt med några barn så det ska väl inte drabba oss direkt. Vår tredje spruta får vi inte ta förrens i januari så nu tar vi det lugnt när vi rör oss ute.

Undrar om ni nu tror på mig att jag gått 2 km idag? Fast det har jag faktiskt gjort i trädgården med mitt program för att stärka mitt ben och fot. Underbart att göra det ute i solen idag. Ett säkert sätt att träna utan att blanda sig med människor. Jag kör ju ett program varje vecka för att stärka mina muskler och jag vill inte köra för hårt eller för ofta så jag tröttnar. Detta är mitt andra pass och det gick bra tycker jag. Tog en skön dusch efteråt och efter att jag hängt upp lakanen tog jag ledigt resten av dagen.

Så skönt i solen och att jag gått runt hit till baksidan och nu udden beror på att hundarna traskade dit. Vi brukar gå med dem då de verkar väldigt intresserade av något som sker på gatan nedanför. Idag har JR laddat om en av musfällorna på baksidan och den musen hade tur för all marschoklad var borta men det var även musen. Men vi får se vem som har tur nästa gång.

Vi har haft dörren öppen under dagen och hundarna älskar att kunna gå ut och in som de behagar. Så skönt för oss också för vi behöver inte gå ut med dem efter mat eller när de verkar nödiga.

Ännu en helt underbar dag med blå himmel och en sol som värmde så skönt. Nu vet vi att det inte kommer att bli så hela veckan men tack för idag.

Så kvällen till ära tände JR i spisen. Vi stängde av all värme idag som vi brukar göra då solen värmer huset och istället för att köra igång pannan blev det en eld. Om vi har värmen på blir det för varmt med eld i spisen. Detta är den första för denna säsong och det sprakar så hemtrevligt. Jag tycker om lukten av träet och nu är det en del av vårat mullbärsträd som brinner.

Så ikväll myser vi framför brasan resten av kvällen och ett glas rött är ju inte fel heller.

God smak i munnen

Vi har varit duktiga och gjort rent golven idag. Jag har bytt lakan i sängen så det ska bli skönt att sova denna natt. Kyligt ute fortfarande och vi är bara i trädgården korta stunder. Inte ens Turbo vill vara ute någon längre stund, fast mitt på dagen fick hon tokspring och jag gick ut med henne och hon hade några fina rusningar i trädgården. Länge sedan hon hade sådana.

Så vi känner oss duktiga idag också och resten av dagen har vi tagit ledigt. Jag har laddat ner Per Anders Fogelströms serie Stad i mitt bibliotek idag. Fick nämligen veta att JR inte läst dessa böcker och eftersom jag tycker att det tillhör allmänbildningen att göra det så ska vi lyssna på dem innan vi somnar. Fast det får bli efter att vi lyssnat klart på Marianne Mörck. På eget bevåg har JR plockat fram en klassiker av Somerset Maugham ”Bortom all ära och redlighet”. Han är förvånad över att boken är så bra. Jag är inte alls förvånad. Ojoj, vad JR har att ta ikapp när det gäller klassiker. Okej, jag har lagt in några nyare böcker också så vi har en blandad kompott.

Eftersom JR tyckte att Kuma behövde sova en stund på sängen sitter jag själv i rummet och har tänt lite mysljus. Turbo tyckte också att det var en bra idé att sova en stund med JR och Kuma. Ser jag fram mot att väcka dem? Jajjamen det gör jag absolut. Kan nästan känna de små hornen växa ur pannan på mig när jag tänker på det. Blommorna jag har i vasen är lavendel från våra egna buskar.

Vi har ätit mycket gott idag. Moules/frites och det är bara såååå gott. Hittat ett så gott recept så det kör vi med nu. Ikväll blir det bara lite ost och sallad. Livet är bra just nu.