Jobb med mycket pengar

Annonser

Det vill väl alla ha men ofta innebär det en hel del studier och det är inte alla som orkar eller klarar att gå så länge i skolan som det behövs. Därför söker många snabba pengar och en del lyckas faktiskt. Men det stora flertalet hamnar i kassan på Livsmedelsaffären eller liknande.

Vad beror det på då? Kontakter till sor del och viken uppbackning du har hemifrån när man är yngre. Sen är det de som har en drivkraft som orkar sig fram. För ofta är det många sk hundår innan man kan håva in pengar så man klarar sig.

Tyvärr så tror jag att ett flertal av de som försöker på ett eller annat sätt inte talar sanning. De för andra unga bakom ljuset och säger att de tjänar mer pengar än de gör. Att allt är så glamoröst fast i verkligheten sitter de hemma framför tv:n eller läser skvallertidningar. För det är ju så viktigt att bli framgångrik.

Detta gäller många av alla de yrken och sysslor som verkligen syns utåt. Man ska vara glamorös och bo fashionabelt. Men verkligheten är annorlunda. Ingen kan lyckas varje dag och alla har gråa vardagar. Vilket yrke man än väljer att satsa på. Det viktigaste är att man satsar fullt ut och fungerar inte det så ska man inte ta det som ett nederlag utan välja en annan inriktning istället.

Utseendefixering

Annonser

Jag tycker att utseendefixeringen är stor just nu. Man måste ha en vacker fasad för att lyckas. Insidan blir en bisak. Unga tjejer går efter en mall om hur man ska se ut annars är man misslyckad. Det är så tragiskt för alla har ju inte råd att vare sig köpa alla dessa dyra kläder eller göra alla lyft för att bli “lyckad”.

Men se på dessa kända fotomodeller. De är inte speciellt vackra utan all makeup och fina kläder. Nej, de blir anlitade därför att dom har ett speciellt yttre som man kan forma till den modell man behöver just då. De har vackra linjer som kan lyftas fram på bild eller på catwalken. Så visst är de speciella men inte vackra för det måste man inte vara. Om bara alla unga tjejer kunde fatta det. Att personlighet och egenart är det som är vackert. Inte att se ut som alla andra.

Jag önskar att jag kunde få alla unga tjejer att förstå hur vackra de är och att de ska bevara sin personlighet och inte göra om sig till någon de inte är. För det behöver inte någon göra. Man beöhver inte vara supersmal för att lyckas. Man ska ta plats som den man är.

Så är det bara.

Elakhet

Annonser

Man blir ju ofta sårad av elakheter och efteråt så funderar man på varför man blev utsatt för detta. Hur kan någon med vilje göra någon illa med förtal och elakheter? Avundsjuka kanske? Istället för att själv försöka uppnå något så går man till attack mot någon som har kommit längre i sitt jobb eller något annat.

Jag har grubblat en hel del på varför folk klagar och kritiserar. Boken jag läser just nu “En klagofri värld” gav en förklaring. Den som sårar någon annan mår själv väldigt dåligt och har troligtvis blivit sårad själv. Därför finns inte ordet förlåt för dom. Istället blir deras svar ett hånflin eller mer elakheter. Så det är ju den personen det egentligen är synd om. När man tänker från det perspektivet så kan man släppa det hela.

Så jag ska försöka lyssna efter hur någon säger elakheter eller kritiserar och inte vad de säger. Det gör att jag kan få ett helt annat perspektiv på det hela. Försöka vara mer lyhörd för hur andra människor egentligen mår. Detta gäller även det jag läser. För det alla vill är ju: se mig, hör mig, ignorera mig inte.

Frusen på morgonen

Annonser

God morgon,

-2 och mörkt ute så vad gör man efter en tidig morgonrunda med hundarna. Har man tid så blir det en varm dusch. Men i dagens samhälle har det blivit mer stress och en snabb dusch är väl vad de flesta hinner med innan det är dags att rusa iväg till jobb och skola mm.

Jag har alltid älskat att bada i badkar och att sitta och vakna i lugn och ro men märkte att det blev färre och färre gånger jag verkligen gjorde det. Att ta sig den tiden gick inte då det är så många måsten hela tiden. Det blir oftast en snabb dusch.

Så när vi skulle byta ut badkaret så blev det en duschkabin såklart. Men vi köpte faktiskt en med steamer för något slags relax kände vi att vi behövde. När vi var runt och tittade på olika modeller stötte vi på ett äldre par som funderade på att köpa en steamer. Frun ville övertyga mannen och jag hörde henne säge: Men du Gustav man kan duscha i den också. Vilket fick oss att dra på munnen för kabinen ser onekligen ut som en slags rymdfarkost. och visst kan man duscha i den också.

Ett lyckat köp blev det för vår del och vi unnar oss faktiskt att sitta en stund i ångan och känna alla stela muskler mjukna. Alla borde ha något slags avkoppling varje morgon istället för att stressa. Att ta sig den korta stund det tar varje morgon att vakna i lugn och ro borde vara alla förunnat. Sen spelar det egentligen ingen roll hur eller vad man gör, bara ta 5-10 minuter till dig själv så blir dagen helt annorlunda. Jag lovar.

Mitt lila armband

Annonser

Fasen också jag måste faktiskt medge att jag glömde ta på mig armbandet i morse. Kanske var det drömmen som gjorde att jag glömde. Jag vet inte men det gjorde jag i allafall. Sen när jag komihåg att ta på mig det så var det bara att byta arm nästan direkt.

Att det ska vara så svårt att inte klaga eller kritisera. Jag har inte klarat en hel dag än. Måste faktiskt tänka ut en belöning till mig när jag klarat en hel dag. Kanske köpa mig något snyggt i klädväg. Hm får fundera på det.

Addar du vem som helst till din facebook?

Annonser

Jag var nog lite frikostig i början för det var ju roligt att ha många “vänner”. Men så en gång hittade jag ett x som jag inte träffat på år och dag. jag var den som lämnade men vi var vänner efter det. Jag skickade ett meddelande och han svarade. Frågade hur allt var och så men addade inte mig i sin vänlista.

Först så blev jag lite putt men sedan tänkte jag efter. Varför skulle han egentligen adda mig? Vi har ju ingenting gemensamt längre och av hänsyn till dom man nu lever ihop med så ska vi nog inte ha kontakt. Så jag nöjde mig och kom på att ett annat x som sökt upp mig och addat borde bort från min vänlista. Jag har inget intresse i hans liv och han ska inte ha ett dugg med mitt liv att göra. Det kan ju kännas som att jag var egoistisk men jag tror att man måste gå vidare i sitt liv och hitta nya vänner som delar samma intressen man har idag.

Så jag har blirvit mer noggrann med vilka jag addar till min facebook. Hur tänker ni ?

God middag

Annonser

Har förberett dagen med att bada jaccuzzi och det behövdes då räkningarna skulle betalas idag. Bra att vara avslappnad inför det.

Min fundering denna morgon har varit kring den dröm jag hade inatt. Vaknade nämligen vid halv sex av att jag drömde något riktigt hemskt.

Jag och en väninna blev kidnappade av en man som skulle våldta oss båda. Han förde oss uppför en trapp och stängde in min väninna i ett rum. Jag lyckades övertala mannen att släppa mig och låta mig gå. Min väninna var förlamad av skräck så jag kände att jag måste vara stark. Men när jag började småspringa nedför trapporna kom mannen efter mig och han hann ifatt mig ute på gatan. Jag såg mig omkring efter någon människa och lyckligtvis kom det en vacker dam med sin tonårsdotter. Kvinnan bar en tunnklänning som böljade så vackert i vinden. När jag bad om hjälp så lade hon armen om mig och tog mig därifrån. Mannen stod kvar och såg efter oss men tordes inte inte ingripa.

Jag tog fram min mobil och ringde 112 för att skaffa hjälp till min inlåsta väninna. Polisen sade att de inte kunde komma direkt eftersom de inte hittade till den adress jag uppgav. Jag blev arg och skällde ut dom. Försökte förklara att om de inte snabbade sig så kunde min väninna vara död då de kom fram.

Då vaknade jag.

Detta var en olustig dröm men jag var mest arg över polisens inkompetens när jag vaknade och hade en konstig känsla som berodde på att jag hade klarat mig från mannen.

Det känns fortfarande konstigt efter så många timmar.

Skön kväll

Annonser

Har städat hela huset idag och nu är hundarna ute i trädgården för lite rastning. Känns skönt att allt är gjort för idag. Jag använder grön såpa till golven eftersom det ger en fin doft och det inte gör något om hundarna skickar på golvet. De får inte något giftigt i sig.

Jag kan summera dagen med att jag skiftat armbandet minst sex gånger. Ganska mycket men jag har haft mycket att klaga på tyvärr.

Fasen också. Måste bli bättre på att inte klaga och kritisera. Ska läsa ett kapitel till i boken och återkommer med mer information om hur man slutar klaga.

Önskar alla en fin lördagskväll så länge.

Vargjakten

Annonser

Jag följer debatten om vargjakten väldigt noga eftersom jag månar om vargarna.

Det började med att jag och min man gjorde ett besök i Skånes djurpark innan det tragiska hände. Jag blev helt såld av att ha vilda vargar runt omkring mig. De var så skygga men ändå nyfikna. Som närmast kom de ca 5 meter. Så vackra de var. Tyvärr var inhägnaderna inte säkra så för ett par år sedan lyckades en hane ta sig ut och beslut togs att skjuta hela flocken. Jag sörjer för jag anser att det var inte riktigt övertänkt.

Men idag har man skaffat sig nya vargar i djurparken och jag hoppas att man sett till att de inte kan ta sig ut så vi slipper sådana tragedier i framtiden.

Samma år var vi även i Kolmårdens djurpark. Där föder man upp valpar på flaska och gör dem tama. Vilket innebär att man kan låta människor komma riktigt nära vargarna. Det är endast hanar man använder sig av. Så mot en avgift fick vi och några till komma in till vargarna. De var enormt keliga och tillgivna. Gick runt oss besökare och ville bli klappade. Pussar fick vi också. Känslan var enorm. Sedan dess värnar jag om dessa skygga djur som aldrig skulle attackera en människa i det vilda. De är mycket skygga och man ska ha tur om man får se en varg ute i naturen.

Se bara in i dessa vackra ögon och säg om du kunde skjuta den….

Nog trillade jag dit på att klaga

Annonser

Klart jag klagade när jag var ute med hundarna och det blåste kallt. Hm det räknas ju i allafall. Bara att börja om och nu är jag på tredje varvet med byte. Tycker trots allt att det går rätt bra.

Måste peppa mig med dessa ord:   Hur kommer det sig att vi styr vårt eget öde? Jo, det beror på att vi besitter makten att styra våra tankar.  – Alfred A.Montapert