Håltagning pågår

Annonser

Jag fick stränga order att nu när bygget av fortsättningen på trädäcket kommer igång så ska JR väckas senast klockan tio. Jag brukar ju vakna av mig själv vid den tiden så någon klocka behövs inte ställas.

Det första JR sade då han vaknade var: “Hörde du åskan i natt?”. Nej, jag har sovit hårt och hade lite ont i nacken då jag inte rört mig speciellt mycket. Men JR hade vaknat av ett riktigt bombardemang och gått till sin toalett. Där hade Turbo bajjat på golvet. Hon är ju fruktansvärt rädd för smällar. Nå, det var ju på rätt plats även om inte i toalettstolen. Bara att fösa det till rätt ställe och spola med andra ord. Nu står ju alla rengöringsmedel där så lukten var snabbt borta.

Luften var fuktig då vi steg ut och då molnen skymde solen bestämde vi oss för att inte ta ett morgondopp. Våra badkläder var dessutom fuktiga efter regnet som följde med åskovädret.

Turbo var jättetrött hela dagen och somnade i sin koja under rosenbuskarna. JR fortsatte med sin håltagning och jag pressade ny apelsinjuice och kokade ny resorb. Det ska bli varmt så här gäller det att vara förberedd. Så lätt att göra och tar inte mer tid än att låta vattnet svalna.

Kuma har varit ute och gått några rundor mer än vanligt. Beror säkert på att det inte varit så varmt idag. Runt +30 i skuggan och apropå det så flyttade JR på parasollet idag då det stod lite i vägen för byggandet. Men skugga får vi trots flytten.

Jag har som vanligt varit arbetsledare och det har jag gjort bra enligt mig. Fem nya hål blev det idag och det är många kvar så det blir en fortsättning. Nu varnar JR för att det är jag som ska vispa ihop cementet till stagen. Känns lite osäkert hur det ska bli med den saken.

JR täcker över alla hål så inte någon tass hamnar där. Sedan kan det ju hända att vi själva snavar i ett hål. Håltagning är inte utan risker.

Det blev inte något bad i eftermiddag då himlens blå färg byttes ut till grått. Fortfarande varmt i vattnet men vi kände inte för att bada. Kommer fler dagar med all säkerhet så vi misströstar inte.

Vi är nöjda här på paradisudden.

Mycket rör sig runt poolen

Annonser

Vi börjar dagarna med ett dopp och det blir varmare i vattnet för var dag som går. Nu har det inte regnar på två dagar och snart dags att vattna våra växter i krukorna. Idag stoppade jag ett lass kläder i tvättmaskinen som sedan fick torka ute på klädstrecket. Detta får mig att tänka lite på hur det var förr i tiden. Vi hade torkrum ute med värmeaggregat som gjorde at tvätten torkade fortare. Men före det så hängde man allt utomhus. Man hade torkvindar där alla hängde sin tvätt. Jag har använt torktumlare mest, men det är rätt mysigt att kunna hänga tvätten utomhus. Här inbjuder ju vädret till det nästan året om.

JR har börjat borra hål för hållarna som ska vara stommen till trädäcket. Fyra hål idag och nu endast 21 stycken kvar. När hålen är gjorda ska det i cement så allt blir stadigt. Men eftersom jag är arbetsledare så kommer allt arbete att verkligen gå i sakta mak. Jag är alltså bromsen och den som gör resorb. Ska koka lite ny i morgon och fylla en ny flaska. Ny juice ska pressas till frukost också. Verkar bli en del kökstjänst för mig i morgon.

Kvällarna är så ljumma nu att vi inte alls har så bråttom att gå in. Så våra sena middagar är här igen. Men man blir ju inte så hungrig när det är sommar och varmt. JR tog ett sent dopp ikväll medan jag plockade in tvätten och vara hans sällskap på land.

Turbo tycker att det är så roligt att springa runt poolen när vi badar och med några hål i marken är det bäst att täcka för dem så hon inte fastnar med tassen i ett av dem.

Efter ett par veckor med lite svalare väder går vi nu mot lite varmare. Runt +30 ska det bli och det är ingen kalle kula på gång så det blir säkert mysigt. Vi eller jag har inget planerat så det blir bara att träna på att göra ingenting för mig. JR har ju trädäcket så han har lite pyssel. Okej, visst blir det lite omvårdnad av trädgården men inget större projekt för mig. Popcorngräs viskar någon och ja det blir det kanske om vi kommer ihåg att köpa mer planteringsjord. Men det hinner vi med för sommaren är lång här och hösten är ljummen.

Känner att många av oss som lever och vistas här nere är överromantiska och att allt låter kanske lite för bra. Men känslorna bara väller över en och man känner sig så glad och tacksam. Det är faktiskt väldigt bra här. Livet är bra.

Visst blev det regn igår

Annonser

Men idag blev det bara sol. Så lakanen åkte i tvättmaskinen och sedan upp på tvättlinan för torkning. Vi tog ett bad efter frukosten och lite mer skulle vi ju göra så det var en perfekt början på dagen. Jag simmade och JR guppade i vattnet. Sedan gick jag in i duschen och tvättade håret och JR skulle köpa en manuck som han absolut behöver inför färdigställandet av trädäcket.

Det blev en rätt svettig promenad för JR med säckakärran och han hade köpt med sig några plankor också. Jag satt ute och hade precis hängt lakanen på tork. Då blev det en liten öl som törstsläckare, vilket JR uppskattade.

Jag gjorde faktiskt mer idag, då jag klippte bort en del av de strån som ploppat upp efter allt regn. Men jag får fortsätta med rabatten i morgon. JR packade upp sin manuck och naturligtvis måste han provköra den.

Någon arbetade väldigt sent idag. Men vi satt och njöt efter ett sent kvällsbad. Riktigt skönt var det. Men jag fångade lite magiska foton från igår då ett regnväder kom sent på kvällen. Avslutar bloggen med dem.

Regn eller inte?

Annonser

Jag tittade snabbt på väderrapporten för idag och bestämde mig för att inte tvätta lakan idag. För även om det inte skulle bli regn här idag så skulle solen skymmas av moln. Inte någon bra dag att hänga tvätt ute med andra ord. Men solen lyste fint på förmiddagen så vi skyndade oss att ta ett bad efter frukosten. Skönt att få simma en stund och bli riktigt sval. Sedan kände jag mig klar att starta dagens projekt.

Efter allt regn har det växt upp massor av ogräs kring mina rosor vid gamla grinden. Jag har sett det var morgon när jag tryckt upp jalusien och jag har bara väntat på att det inte ska bli mer regn. Idag då solen inte var obarmhärtig utan gömde sig ovanför molnen var det dags att greppa min B&D igen. Skönt att vi har bord och stolar så man kan ta en paus emellanåt. För det var riktigt jobbigt att få bort alltihop men jag lyckades och nu blir jag gladare i morgon när jag öppnar upp inför tisdagen.

Turbo tyckte att jag skulle ge mig och kom för att hämta mig. Jag lydde henne då jag var klar och inte tänkte göra mer än att lyssna på dagens sommarpratare. Som tur är var JR klar med dammsugningen av poolen. En del sand hamnar alltid i den då det regnar. Afrikas sand som följer med regnmolnen.

Här i skuggan på trädäcket är det ett bra ställe att spana på. Några cyklande barn och en dam med en dramaten är väldigt intressanta. Både lyssna och ta in allt så man får en bra uppfattning om vad som försiggår.

Livet är bra nu och det finns en hel del att vara glad över. Åtminstone om man vistas eller bor här nere i södra Frankrike. Jag skrev ju häromdagen att JR var helt dagvill och det beror på att det är så lugnt och tyst här. Det enda vi hör är cikadorna, fåglarna och någon granne som gör något i trädgården.

Men någon gång ska man väl avsluta dagen och gå in tycker Kuma. Syrran var är du häng på nu då!

Okej då, vi går väl in. Strax efteråt kom det faktiskt en regnskur och JR såg en blixt som slog ner någonstans på gatan men vi hörde ingen åska. Skönt att det inte bammade för Turbo mår så dåligt av det. Sedan ungar i vår gamla by kastade in bangers i vår trädgård har hon fått en skräck för allt som smäller. Så den som yttrar något om busstreck kommer jag slå på kf-en. Att förstöra en hund så och Turbo är nog bara en av alla som fått en skräck för smällar.

Men här nere är vi långt från andra smällar än åskan. Den kan vi tyvärr inte göra något åt. Fast i morgon är det sol igen.

Någon var väldigt dagvill

Annonser

JR har varit väldigt dagvill denna helg och det kan bero på att det varit en del festligheter runt om i byarna. De firar ju inte midsommar här men fete de musique. Musik i varje gathörn och överallt som är en hyllning till sommaren. Andra kanske har bättre förklaringar men detta är min.

Trötta hundar idag som lade sig inomhus i början på dagen. Vi hade ju gjort rent golven som vanligt och det är inget de gillar. Så när vi satte oss ute för ett bra genomfört arbete. Hade tänkt ta ett bad men var inte speciellt varma och så började vi lyssna på sommarpratarna vilket tog sin tid. Avverkade bägge två som pratat nu. Per Lernström och Lena Philipsson. Båda var verkligen bra på olika sätt. Så det blev inget bad för oss idag. Men det blir ju fler dagar denna sommar.

Men någon har ju sitt favoritställe och efter en stund ligger hon här på spaningsuppdrag.

Efter att vi lyssnat klart på pratarna och började plocka in våra saker ville Turbo också gå runt med mig och titta. Jag vill gärna gå runt trädgården och se till att alla växter mår bra. Se om mitt lilla kungarike.

Ser lite tomt ut då popcorngräset är borta och JR föreslog att jag skulle sätta lite nya corn. Så det kan mycket väl bli så. De artar sig ju så bra och de som jag satte i marken mår bra just nu. Vet inte hur de klarar vintern men det återstår att se.

Vi vet inte riktigt vad vi ska göra i morgon men det ger sig nog. Men man behöver inte planera alla dagar. Dagen kommer ändå.

Men idag är helgen över och vi ska bara ta det lugnt resten av kvällen.

Det var visst midsommardagen

Annonser

Vi har inte firat något speciellt under denna helgen utan endast bara tagit det lugnt efter vårat läkarbesök. Jag fick order om att besöka en kardiolog för det ska man göra en gång per år. JR har ju redan varit där så nu var det min tur. Enligt vår läkare var det oerhört att jag aldrig varit hos en sådan doktor.

Sedan ska vi få en egen dietist vilket är vanligt här nere. Jag tycker det ska bli intressant för vi kanske inte äter helt rätt och enligt vår läkare borde JR äta mer än han gör, vilket gladde honom. Vi känner oss verkligen ompysslade och detta med maten är jag väldigt intresserad av.

JR köpte fat till våra kryddbuskar då de nu står på trädäcket. De doftar så gott. Vi hade tänkt ta ett dopp idag men på efter middagen hopade sig molnen och det kändes inte så frestande längre.

Jag våttorkade idag då det verkar vara det ultimata för att slippa så mycket damm. Jag tog det i min vanliga takt. JR höll på med utegrejer. Vilket betyder att plocka bajjor och så skulle det mätas en del vi poolen.

Den som jag inte badade idag då det började droppa friskt. Vi satt ute och så drog ett regnväder in och då gick vi in. Jag duschade och tvättade håret då det var dags för det, så det var en dag då regnet drog in över oss igen.

Ett par åskknallar blev det också och stackars Turbo blev lite olycklig ett tag. Men det slutade strax. Nu regnar det ordentligt och vi håller oss inomhus och tittar på youtube. Har hittat flera olika som vi följer genom deras äventyr.

Tänkte visa hur fint vår doliprame har växt till sig. Undrar om hon får blommor i år? Men det är ändå fint med alla gröna blad.

Kan nog säga att denna midsommarhelg har varit bra här på udden.

Läkarbesök idag

Annonser

Vi hade tid hos vår läkare idag men inte alls för tidigt. Precis innan vi skulle köra iväg hörde vi en åskknall och stora droppar föll. Men vi lyckades ta oss in i mackan utan att bli våta. Eftersom vi var i god tid till vår vårdcentral satt vi en stund då regnet öste ner. När det avtagit gick vi in och fick vänta en liten stund. Sedan hade vi en uttömmande stund med vår läkare. Nu verkar det som att en del ska rättas till med medicineringen och det kan ju bero på att vi lever här nere nu. Känns tryggt tycker vi. Efteråt körde JR mig till Parmacian eftersom jag behövde köpa ny ögonkräm.

Hundarna var väldigt glada när vi kom hem igen och nu lyste solen så allt torkade upp. Parasollet fälldes upp och fåglarna gick sina frön. Täcket åkte av poolen och det var +30 redan före tolv så idag var det bad i faggorna. Det har regnat inatt och det började redan igår kväll. Här riktigt öser det ju ner när det väl regnar så nu har alla växter fått en ordentlig dos.

Jag vill ju att denna hörna ska bli riktigt mysig och idag flyttade jag mina krukor med rosmarin och basilika hit till myshörnan. De är bra för de håller mygg och annat flygfä borta. Man ska ju kunna ligga här och läsa utan en massa sådant. Just nu är det endast våra badkläder som myser där, men meningen är att någon av oss ska kunna ta en tupplur här.

Nya ytterdörrmattan som jag köpte igår. Tycker att den är snygg. Det fanns andra med en massa färger men jag fastnade för denna. Du är en stjärna så därför får du kliva in på denna matta. Vår sunset boulevard för alla som kliver in.

Vi tog ett midsommarbad på kvällen och det +31 gradig pool. Så skönt och rofyllt. Jag simmade mina 60 meter och sedan guppade vi runt som vanligt. När vi kände oss nöjda satt vi ute ända till halv nio och då ville magen ha något. Så lugnt och skönt vi haft det idag efter läkarbesöket.

I morgon är det vanlig lördag här men i Sverige midsommardagen. Trevligt att vädret varit fint och varmt för en gångs skull där uppe. Det unnar jag alla svenskar. Men föredrar ändå att stanna här. Våra sista midsomrar har inte varit särskilt glada då våra föräldrar tacklat av och inte kunnat delta som de brukar. Men alla före det var väldigt trevliga och vi har suttit i vårat uterum med värmen på då det varit lite kyligt.

Men en midsommar var inte rolig och det var då mamma blev dålig och somnade in på midsommardagen. Sedan dess har jag inte kunnat vara så glad under denna helg. Därför firar vi inte den utan bara är och kopplar av.

Ett stick och en inköpstur

Annonser

Vi hade fått besked om att sticktanten skulle komma denna morgon mellan 08.00-08.30 och det är rena rama tortyrtiden för oss. Men vi satte våra klockor på mobilerna och gick och lade oss i en hyfsad tid. Men kunde jag sova skönt? Nehej då, jag sov till någonstans vid femtiden och sedan blev det duttar på en halvtimme tills min mobil larmade. Jag har förresten hittat en riktigt fin melodi som väckning. Brukar bli väldigt aggressiv av väckningar annars.

Fick upp JR och vi trodde att då vi satt tiden på 07.30 skulle vi ha god tid på oss att vakna. Gissa om det blev fart på oss då det klingade vid grinden redan 07.45. Stacktanterna brukar hellre komma senare än före utsatt tid. Men stuckna blev vi och sedan fick JR vänta tills bageriet öppnade. Hög luftfuktighet idag med så ett bad skulle det absolut bli senare på dagen.

Molnigt idag med och med så det passade bra att ta en tur. Mackan behöver rulla x antal mil för att fungera perfekt. Har något med dieselbilar att göra. Fråga mig inte mer för jag litar helt och fullt på JR när det gäller sådant. Kuma var så nöjd med sin nya madrass på golvet och lade sig och somnade direkt.

Eftersom klockan närmade sig tolv var det ingen idé att köra till den affär jag ville till. Så därför blev det vårat gamla vattenhål Vias och tjuren stod där och bligade som alltid. Hela stället hade vaknat ner vid Ferret där vi stod och en del semesterfirare hade infunnit sig. Allt var öppet och det var roligt att se.

Bredvid Europark som är ett stort nöjesfält liknande Liseberg finns dessa hästar, som idag hade ledigt och kunde gå runt och bara njuta.

Vias är en trevlig liten by och som lever upp ordentligt på sommaren. Vi var ofta här och handlade då allt nere i Ferret var stängt då vi stod där. Därför är vi väl bekanta med byn. Så fina blomlådor de har i år. Tänk vad lite blommor kan liva upp en annars så trist gata.

Vi hade inte tänkt åka till Brico Depå som ligger mot Narbonne, men eftersom min affär inte öppnat efter lunchstängningen tog vi ändå en tur dit. Jag tycker denna rondell är så fin. Är ju en humanist och latinare så kolonner och romare ligger mig varmt om hjärtat. Finns många lämningar från romarnas invasion här nere. Vi har några i vår by men har inte varit där ännu. Sparar en del saker till framtiden.

Det var alltså hit vi körde och släpp in en karl lös på ett gubbadagis, så kommer han ut med minst sju plankor. Det gjorde JR och han fick ladda in dem själv i Mackan då det annars hade blivit rena rama anarkin bland hundarna. Sitt still i båten är något som vi ofta tillämpar.

Dags att köra tillbaka till Beziers och mina inköp. JR mycket nöjd då en del av stommen till trädäcket var inköpt.

Inte speciellt mycket trafik på vägen och vi kom fram till min destination i bra tid.

Glad kunde jag hoppa ur bilen och gå in på upptäcksfärd. Först var det tuggben till hundarna och det slank ner en påse med torkad anka också. Lite godis måste de också ha. Sedan var det arbetshandskar till JR och jag fick tag i rätt storlek. Sist en ny yttermatta till entrén. Vår gamla är ju 25 år gammal och har gjort sitt. Där var jag nöjd för dagen och vi kunde köra hem.

Fortfarande hängde molnen över bergen men det är varmt och vi var lite hungriga. Hundarna började bli trötta och en trädgård hade nog varit det bästa. Men både mina och JR:s tabletter skulle ta slut efter idag så någon måste till parmacian. Någon blev JR.

Så han släppte av mig och hundarna hemma och körde vidare. Kuma och Turbo var glada och trötta.

Efter att alla plankor var på plats satte vi oss ned med var sin öl och lite tilltugg. Hundarna fick lite anka och sedan sov de. Ett skönt bad blev det och vi kände oss väldigt nöjda med dagen trots det tidiga uppvaknandet. I morgon Midsommarafton och läkarbesök.

Flygande start

Annonser

Jag vaknar ju oftast först och så var det denna morgon. Väckte JR klockan elva och han morgnade sig. Då klingade det vid grinden. Jösses vilken fart han fick upp och på med shorts och tröja. Det var leveransen av vinkylen som skulle komma i morgon. I och för sig gjorde det inget för nu kan vi åka och göra våra inköp i morgon. Men jag tror inte JR uppskattade att få rusa upp ur sängen. Vi tycker nämligen om att vakna sakta och morna oss.

En del moln idag med och det verkar ha regnat en hel del inatt. Vårat trädäck hade fortfarande spår av det. Hög luftfuktighet idag med och lite vind som tilltog längre fram på dagen. Man blev svettig så fort man gjorde en ansträngning. Så det blev ett dopp direkt efter frukosten. En lite sen frukost då JR tog teslan till Super-U först. Men så skönt det var att svalka sig i +30 som det var i poolen idag. JR fyllde på mer vatten igår så det kylde väl ned den lite. Senare var det +31 då JR var tvungen att ta ett dopp. Återkommer till det senare.

JR fick för sig att just idag skulle en ny madrass göras till Mackan eller den ska ligga i husbilen men den är för Kuma. Ett riktigt skitgöra för vinden hade tilltagit och jag ville sitta ute då det var så skönt. Det var alltså jag som skulle sy ihop överdraget. Som det brukar heta i amerikanska deckarserier hostail witness, alltså motvilligt arbete från min sida. Något vittne handlade det ju inte om. Men jag gjorde det för Kumas skull och den är klar att användas.

Jag har tidigare föreslagit att JR skulle fästa gräsmatta på taket till lilla huset. Men han har tvekat och velat fram och tillbaka om hur han skulle göra då han var rädd att det kunde regna in. Inatt hade det regnat in och då blev det fart minsann. Gräsmatta hade vi ju över så den hamnade på taket. Kanske en försiktighetsåtgärd då jag satt på trädäcket och sydde under mycket fräsande. Att ha poolen mellan oss kändes kanske lite tryggt. Men visst blev det fint? Nästan lite som ett sedumtak.

JR gick ut med madrassen till Mackan och vi har en mycket nyfiken liten hund som absolut måste följa efter.

Lilla Turbo kunde vara lugn denna gång för JR körde inte iväg med Mackan. Han kom strax in genom grinden igen och nu ska återkomma till varför det blev ett dopp efter detta.

Efter att ha satt fast gräset på taket till lilla huset hörde jag ett plums och JR hängde över kanten till poolen. Han hade lyckats knuffa ned hammaren i vattnet och den skyldige får hämta hammaren. Jag kunde gjort det men var inte badsugen eller varm så JR anmälde sig som frivillig.

I morgon blir det en tidig morgon för oss då provtagningstanten kommer mellan 08.00-08.30. Ja, vi var ju tvungna att ta hembesök då hon inte skulle vara på vårdcentralen under hela dagen. Men efteråt blir det frukost och så iväg på en liten inköpsrunda.

JR fick lite gjort

Annonser

Jag har varit allmänt trevlig och varit behjälplig med lite småsaker. Hämtade hem soptunnan och hade ett litet samtal med en granne uppåt gatan. Drog ett hörn av gräsmattan så den kom på plats. Men sedan var mina sysslor klara för idag.

Körde ett yogapass idag när JR tog teslan till affären och köpte en del saker han glömde i lördags. Sedan var det dags för hårtvätt och eftersom molnen var kompakta idag var jag inte så badsugen. Det varnades för regn men först klockan 20,00 och det stämde bra. Annars har det varit varmt men med hög luftfuktighet. Så JR var rätt svettig efter dagens arbete.

Det blev bra. Lite färgskillnad men så gör solen sitt och efter något år har allt samma färg. Jag ska sopa mattan i morgon. Så skönt att slippa allt ogräs som sticker upp framför fönstret. Skönt för hundarna som slipper gå på heta plattor. Kuma inspekterade det hela och verkade mycket nöjd. Vi är nöjda och som jag skrivit tidigare så sopar jag hellre än rensar ogräs.

Mitt popcorngräs verkar trivas ordentligt nu när vi planterat det i jorden. Men det är bara att vänta och se om det klarar vintern också. Det finns goda förutsättningar att det ska kunna växa sig till en stor buske. Det är roligt att testa lite annorlunda saker.

Som jag skrev ovan så var vi klara och gick in några minuter före åtta då regnet kom nästan på minuten.

Åskan hördes långt borta sade JR, men den kom inte över oss. En bra regnskur kom det ändå och kanske blir det lite mer under natten. Inget vi har något att invända emot. Jorden behöver regn och även vinrankorna. För sedan kommer ju solen som ger resten.

Jag är glad att all gräsmatta är på plats för det är så jag ville ha det. JR har varit lite tveksam men nu är han väldigt nöjd med hur det blev. Nu är den klumpiga cementuppgången täckt av en grön fin gräsmatta. Vänta bara tills nya trädäcket kommer på plats då ni. Ja, det kommer att bli så snyggt.