Browsed by
Månad: mars 2017

Vilken härlig dag 

Vilken härlig dag 

Annonser Krokusar har ploppat upp och slagit ut idag. Det blev nästan sommar med +15 grader i skuggan. Solen värmer så skönt.  Pappa är glad och har fått en promenad till affären. Hundarna är glada och jag har öppet till trädgården. Kuma vill leka och försöker trigga igång Unkas.  Jag har ont i fötterna och har gått 7,5km idag. Så nu har jag dem på fotpallen och där ska de bli ett tag. 

Nu händer det

Nu händer det

Annonser Klockan är snart ett på dagen och det är +14 ute. Vad jag har längtat efter tvåsiffrig temperatur. Eftersom jag är född i Maj och heter det i andra namn så är våren min absoluta bästa tid. Allt vaknar till liv och fåglarna kvittrar hysteriskt. Om jag kunde skulle jag hoppa av glädje, men mitt tillstånd tillåter inte det just nu. Men le det kan jag och det gör jag. Hundarna har varit ute hela förmiddagen, när jag dammtorkat…

Läs mer Läs mer

Väderrepris idag

Väderrepris idag

Annonser Idag hade vi inte någon tur att regnet slutade på eftermiddagen. Vi blev våta alla tre och funderade ett tag på att ställa mig en stund i torkskåpet, men det hade nog inte hundarna gillat. Det faller ett lätt regn som gör att varje regndroppe letar sig in överallt. Nu har vi börjat torka upp och hundarna sover. En snabb blick ut, visar att dimman har svept in över byn. Då blir det vått, vått och ännu mer vått….

Läs mer Läs mer

Vårregn

Vårregn

Annonser Blev lite förvånad när jag såg att det regnade i morse. Förberedde mig på att bli våt och ha två våta sura hundar idag. De tycker inte om vatten uppifrån och har en tendens att gå fort när de är ute. Inte bra för mig. Men så slutade det och jag beslöt att vänta lite längre så att de sista dropparna hunnit falla. Därför kunde vi gå våra hundpromenader utan att bli våta. Lite torka tassar, men det är…

Läs mer Läs mer

Snart så 

Snart så 

Annonser Tänk, på att snart kommer alla vårtrötta djur ut ur sina vinterbon. Här i byn har vi flera igelkottar som rör sig i trädgården när det skymmer. När hundarna rusar ut vid kvällskisset, vet jag att en igelkott har hälsat på. Eftersom risken finns att den är kvar är det bara att rusa efter. Kuma vill gärna sätta tänderna i den. Men ryar jag till, går han bort. Men man får vara snabb. 

Dimma och fuktigt

Dimma och fuktigt

Annonser Nu vid elva börjar dimman lätta och det är skönt. Jag har svårt att anpassa mig till sommartiden och det tar alltid några dagar tills jag hunnit ikapp. Därför är jag tröttare nu än förra veckan. Men efter ett tag är vi överens tiden och jag. Likadant känns det ibland när jag kämpar mig fram ute. Tycker att det går så långsamt och att jag borde nästan springa vid detta laget. Huvudet vill, men inte foten och benet. För…

Läs mer Läs mer

Ny vecka 

Ny vecka 

Annonser Dagens hundpromenader är avklarade och jag pausade med Unkas en gång. Fick se att det stack upp tussilago bredvid honom.  Pappas trygghetslarm är hämtat och själv satt han och lyssnade på radion när vi tittade in.  Tittade lite på rabatten framför huset och det är dags att rensa den. Om det är fint väder i morgon ska jag fundera allvarligt på det. 

Sommartid 

Sommartid 

Annonser Unkas tycker att det är pest med sommartid och jag håller med honom. Men vi sov lite längre idag och det känns bra.  En sväng till pappa och sedan får det vara bra för idag.  Pojken kommer senare och då blir det smörgåstårta, mums 😋. 

Ont 

Ont 

Annonser Jag har världens värk ikväll, men driver runt på en stolthet. Gått över tolvtusen steg och stapplade in till pappa. Han satt och lyssnade på sjörapporterna och bara var så glad. Vilket ljud det var i radion vi köpt.  Nu sitter jag i soffan och har värk i foten, men mår ändå bra. 

Exit mobile version
%%footer%%