Härlig dag ute

Annonser

Kylig morgon men sedan steg temperaturen och på dagen hade vi +17 och det var så skönt för vinden var minimal. Idag tvättade jag en pläd och hundarnas handdukar som var så smutsiga efter de dagar det regnade. Solen var så stark idag att jag var tvungen att sätta på mig solglasögonen. Men det var perfekt för hundarna.

Det har varit så lugnt idag att man nästan kunnat tro att det var helg. För helgerna på denna årstid är väldigt lugna och tysta. Jag kunde höra när sydfranskan ringde någonstans då hon stod i sin trädgård och de enda som störde var småfåglarna.

Apropå fåglar så var det massor av starar som flög över oss och landade i vinfältet idag. Måste varit över flera tusen. Tror de samlas här för att sedan flyga söderut mot Afrika.

Ja blå himmel har vi haft hela dagen och nu har vi verkligen fått en ordentlig dos d-vitamin. JR har tvättat alla fönster på både ut- och insidan vilket han verkligen ville att jag skulle skriva i bloggen. Det tog väl två timmar och nu är alla flugskitar borta. Det är ett djäkla jobb att få bort dem. Även om man försöker hålla efter hela tiden så blir det inte riktigt bra. Men nu är det gjort och så fina fönster vi har nu.

Lino var helt förundrad över alla fåglar och satt och titta de på dem när de flög och landade om vartannat på vinfältet. Detta är faktiskt den första vintern för honom eftersom han är född i februari och de första tio veckorna uppfattade han inte vilken årstid det var. Ja, hela första halvåret är ju att lära sig vad det ena och andra är. Så det är först nu han uppfattar saker och företeelser.

Det är ju dessa dagar som gör att vintern här nere inte känns så jobbig. Fick ett foto av skåne för tio år sedan och det var en bra påminnelse som någon skrev, varför vi flyttade hit. Men nu börjar nätterna bli kyliga och natten till idag hade vi nog endast +5. Så det är lite bitigt när vi kliver ut om morgnarna.

Torsdag och ny månad i morgon. Sista för detta år och julen närmar sig snabbt. Vi brukar titta en del på Musikhjälpen på svt och det är roligt att ha detta på om dagarna. Det har blivit något av en tradition sedan jag bröt mitt ben och fot. Tidigare hade vi väl inte tid att titta så ofta utan det blev en stund på kvällen. Annars har vi radion på hela dagarna och lyssnar på en fransk station som sänder musik i vår smak. Vad jag känner är att vi borde nog se mer fransk tv också. Så det ska jag se till.

Igår tankade jag ner ett nytt bildredigeringsprogram som jag leker lite med. Satte ett filter och gjorde en del ändringar. Man blir ju inte fullärd bara för att man laddat ner ett program. Det kommer att ta tid och det är något jag ska pyssla med under vintern.

Med det skrivet så avslutar jag dagens inlägg och återkommer i morgon.

Tisdag med sol blev det

Annonser

En kylig vind har vi haft idag men det är bara att klä på sig och inte vara stilla när man är ute. Så vi har gjort lite arbete som hämta soptunnan, jag har tvättat lakan och JR har faktiskt varit till posten med ett brev.

Här bevakas grinden då JR gått iväg för hämtning av soptunnan. Något som hundarna inte tycker är ok för alla ska vara på samma sida av grinden. Men eftersom han strax var hemma igen så var inte känslorna så upprörda. Men de gör detta var gång någon av oss går ut genom grinden.

Solen värmde skönt idag trots vinden och förutom lite småsaker ute så pressade jag apelsiner till vår morgonjuice. Tydligen har vi varit ute tillräckligt för ikväll är hundarna trötta och sover. Men de är ju med i varje moment vi gör om dagarna så de blir trötta.

Det verkar som hundarna menar att borta bra men hemma är bäst, då de varit så glada idag. De har skuttat runt och bara haft roligt efter morgonbuset. Ett måste enligt hundarna för att börja dagen.

Lino har hittat en bra plats att spana på och där står han och sitter/ligger ofta. Någon håller på att göra sig ordentligt hemmastadd i vår trädgård. Turbo har ju sina ställen redan och nu ska Lino hitta sina. Men nu när det är kyligare ute så är det ju inte så skönt att ligga och sova utomhus. Därför går vi in vid 15.00 och då har hundarna varit ute sedan 11.00 ungefär. Efter det blir det kortare stunder för toalett och lite annat som hundarna tycker är viktigt. Vi turas om med de turerna och jag har börjat låta Lino vara lös även när det är mörkt ute. Hittade inget blinkhalsband på Jaia men vi har bra belysning så jag klarar mig, men JR har svårt att se Lino på kvällarna då mörkret fallit.

Lite vila inomhus efter timmarna utomhus känns bra.

En stund för oss tvåbenta att äta en bit och idag blev det varma mackor á la france. Gott och precis lagom innan det senare blev dags för middag som blev squasch med köttfärs. Eftersom vi stiger upp minst en timme tidigare än tidigare så blir vi hungriga fram på eftermiddagen. Sedan äter vi middag sent så som fransmännen gör. En bra vana vi anammat som vi mår väldigt bra av.

I morgon är det 30:e november och sedan börjar julmånaden. Vi pratade om vad vi ska äta på julafton och nyårsafton. Tror vi blev eniga. Eftersom vi inte är förtjusta i den svenska julmaten så blir det inget sådant. Men gott ska det bli. Champagne har vi hemma och vin till maten så det är endast maten som ska köpas. Små saker som vi diskuterar om dagarna.

Önskar en god natt och fin onsdag.

Vi körde iväg

Annonser

En riktigt våt morgon fick vi möta i morse. Så tråkigt tyckte både vi och hundarna.

Eftersom vi behövde köpa hem både hundmat och en del annan mat, så kände vi att det var bra att höra en sväng. Torka tassar och våta hundar är inte roligt. Nej regn är ingen höjdare och det har kommit massor av den varan inatt och på morgonen.

Rondellen vid Corneliham är klar och väldigt fin. De kan verkligen detta med rondeller här i södra delen av Europa.

Vi körde ner mot Vias och sedan Agde och Lino mådde dåligt. Men det fixade jag och JR tog ut honom på en sväng så han fick lufta sig. Sedan kunde vi köra vidare. Inte lätt att lära sig åka bil. Vi vet att det kommer bli bra ju äldre han blir.

Höstlika bilder idag och så blir det när denna årstid kommit. Snart är vi inne i December och då är det väl vinter eller hur?

Vi letade en elektrisk knivslip idag men varken den ena eller andra affären hade det. Men på deras hemsidor finns det så det blir till att beställa insåg vi. Så det sparar vi till en annan dag. Vår nuvarande knivslip är inte bra och en vass kniv är ett måste vid matlagning.

Där nere brukar vi stanna och gå utmed Canal Midi men idag var det lite väl vattensjukt så vi avstod. Jag hade en lång lista på saker jag ville köpa på Jaia så vi körde dit. Där frossade jag i fågelmat och hundgodis. Det blev en full kasse av både det ena och andra. Min julklapp till djuren. Både våra fyrbenta och de kvittrande små. Så jag är mycket nöjd med dagens inköpsrunda. Köpte en stor påse med grisöron som uppskattades enormt när vi kom hem. För säkerhets skull kokade jag lite ris till hundarnas middag för att Linos mage skulle må bra. Sparade risavkoket så hundarna får det i morgon till frukost.

Efter Jaia körde vi hemåt och till vår Super-U då vi behövde en del varor. Nu hade det inte regnat på flera timmar vilket var så skönt. Trädgården skulle inte vara så kladdig om man säger så.

Men sol ska vi inte tala om idag. Kunde se på vädret att det snöade i Pyrenéerna och snökedjor krävdes. Men dit skulle vi absolut inte.

Det var dagens lilla tur och skönt att vara hemma igen. Nu hoppas jag att vädret är uppehåll i morgon men eftersom jag inte kollat vet jag inte.

Gissa vad? Jag tog en varm skön dusch ikväll och gissa om jag njöt. Det är underbart med varmt vatten inomhus. Livet är så bra nu.

Vintern smyger sig på

Annonser

Första advent idag och nu är det endast fyra veckor kvar till julafton. Vår fjärde som vi firar här i detta hus. Julpynt är vi inte speciellt förtjusta i trots att jag fick med jullådan hit. Men nu med en snart 10 månaders valp är pynt inte aktuellt alls. Varken utomhus eller inne blir det mer än ljus och vår spis som får sprida julstämning. Det blir ju jul i alla fall. Vi har en ljusslinga som ska få hänga på rosenstaketet precis som förra året.

Vi har nog varit ute fem timmar totalt idag med hundarna och de verkar väldigt nöjda med det ikväll. Allt börjar ju som vanligt med morgonbus då hundarna rusar runt och leker med varandra. Sedan kan vi gå in och äta frukost tycker de. Vi stiger ju upp lite tidigare än innan Lino så därför behöver vi en stund att vakna upp på. Så vi står väl som två zoombies och låter hundarna rusa runt. Men frukostarna är väldigt lugna. Idag sade JR att det var frost i gräset men jag såg inte det. Får väl lita på hans ord då. Jag öppnar ju upp alla jalusier inomhus innan jag går ut så det är väl klart att det blivit ett par grader varmare då.

Vi turades mest om att vara ute och någon stund var vi ute allihop. Men sedan var vi inomhus när det var dags att göra rent golven. Nu luktar det så gott inne. Jag köpte en dunk med grön såpa som tyvärr snart är slut. Det luktar så gott när man torkat golven med det. Men jag ska nog hitta något annat som också luktar gott. Har tidigare kört med lavendel men jag är ute efter något grönare om ni förstår vad jag menar. Har ju hittat tvättmedel med bikarbonat så jag ska säker hitta något bra till golven också.

Annars har väl dagen flutit på i lagom takt. Men ingen får tro att vi inte har koll på läget för det har vi. Fråga Lino och Turbo så får ni veta. Jag sopade ute och det mesta av skräpet på de gröna mattorna är borta. Men det ordnar hundarna så efter ett par dagar är det dags igen för nästa sopning. Men som jag sade till JR innan gräsmattorna lades på var att jag hellre sopar än klipper och rensar bland plattorna.

Har vi firat första advent? Nja, egentligen inte alls för vi vet att det är så ändå. Jag har bytt lakan i sängen så ikväll sover vi gott.

Godnatt säger jag nu och så höres vi i morgon.

Lite utejobb och inomhusjobb också

Annonser

Vädret medgav till att lägga cement på uppfarten och vi får se hur det blir. Nu är det gjort och ingenting att ångra. JR fick lägga diverse saker så att inte hundarna, ja läs Lino inte ska trampa i den våta cementen. Han lyckades en gång och jag fick torka rent tassarna för det är ju inte bra för små valptassar.

Ser inte så snyggt ut just nu men är hundsäkrat. Skönt att slippa rusa upp och se så inte yrvädret är där han inte ska vara. Vi har varit ute flera timmar idag och det är JR som varit hundvakt. Jag har dammtorkat inomhus så nu är det rent förutom golven som jag ska moppa i morgon. Men det blir då det.

Alltid på språng och har man all denna energi i kroppen så har man inte tid att stanna för att någon ska ta ett foto. Så jag skjuter från höften och ibland hinner jag få ett foto på lilleman.

Vi har njutit av solens värme idag och det har varit både varmt och torrt. Inte ett dugg vinterlikt och det beklagar vi oss inte över. Underbart att kunna sitta ute långa stunder och gissa om hundarna trivs?

Det var många fåglar på min restaurang idag och de kvittrade som tusan. Roligt att titta på.

Lite exklusivt att ha marmor på uppfarten men det är snyggt. Så tycker vi i alla fall. Nästa vecka ska vi förhoppningsvis göra en tur och handla lite dittan och dattan. Vi får se vilken dag det blir.

I morgon är det första advent och det känns lite otroligt. Detta blir den fjärde julen vi tillbringar i huset. Så mycket som hänt och hur vi förändrat både trädgård och tillvaro. Så mycket är säkert och det är att ingenting är statiskt.

Vi njuter

Annonser

Vi har en underbar värme inomhus som är så jämn i motsats till hur vi haft det, Visst har vi haft det varmt men inte denna jämna värme vi har nu. Så vi njuter av den och att ha varmt vatten när vi ska göra rent saker och jag njöt av dagens dusch. Tänk så bortskämda vi är i västvärlden. Nu tänker jag på alla de som lever i Ukraina. Om jag vore en miljonär hade jag satt en summa på Putins huvud och jag vet att det hade lyckats. Hata är ett stort ord och det är sällan jag sätter det på någon eller något men jag Hatar Putin.

Meningen var att JR skulle göra uppfarten idag men det ville inte vädret. Vi har haft av och till väder idag med regn och sol eller uppehåll. Så istället tog JR teslan till Super-U och handlade. Då passade jag på att vara ute med hundarna eftersom det inte regnade just då.

Det blev en del bus och rusningar vilket Lino älskar. Det har inte regnat ihållande idag utan varit mer av skurar av och till. Jag tvättade lite kläder och de hänger nu i dressingroom på tork. Vi har en del jobb med att hålla Lino borta från den rena tvätten. Han är galen i lukten och vill gnida sig mot kläderna. Även när jag tvättat mitt hår vill han gnida sig mot det. Vår lille parfymkille.

Vi har en fågelintresserad hund och han har full koll på vad som händer i träden. Vår lille kille är väldigt visuell och vi ska väl inte tala om hörseln. Han hör saker som både finns och inte haha. Livet är aldrig trist med en valp, men detta är vår sista för nästa hund blir en unghund. Men vilket underbart äventyr detta är. Vi är så glada att vi tog oss an denna lille kille.

Gissa om detta är en fröjd att se. Lite väl långt rör men det struntar jag i. Gaspannan fungerar och vi har duschat så skönt ikväll.

Sov gott nu och så blir det en fin lördag hoppas jag. Ja så måste det bli.

Jaa, gaspannan är igång

Annonser

Idag har vi haft en dag då vi väntat på teknikern från Engie. Tiden de sagt var ju väldigt vid om man så säger. Men vi gjorde våra vanliga sysslor och så satte vi oss ute med hundarna. Solen letade sig fram ur molnen och det blev riktigt varmt. Lino fick sitt lystmäte idag när det gällde upplevelser. En höna som kom spatserande på gatan och det var så spännande. Sedan var det en hel del annat som lockade till baksidan.

JR har börjat fundera på hur vi ska göra nere vid grinden där vi har en stor glipa som kanske Lino kan klämma sig ut genom. Något vi absolut inte vill och idag har JR satt en planka där som täpper till glipan. Men det är ingen bra lösning i längden. Vi hade ju hoppats på att få det ordnat för tre år sedan men näe så blev det inte. Men nu har JR en både snygg och bra lösning till det hela. Nästa vecka tänker vi köra en sväng igen och då ska materiel inköpas på Brico Depå.

Äntligen har Turbo slutat fälla och det är så skönt. Nu slipper man plocka dammråttor inomhus. Det brukar som regel vara över på två veckor och så även nu. Mindre städning för oss med andra ord.

Vänta är väl inte JR:s bästa gren men han lyckades rätt bra idag ändå för det var först vid 16.00 som teknikern kom. Rätt bra tid enligt mig för det är då det blir kyligare ute och vi ändå ska dra oss inomhus. Vi hann äta en bit och det var bra då vi båda har en tendens att bli oggiga om vi inte får mat i oss. Ett norrländskt uttryck för irriterade som jag tycker är så bra att ta till för det innehåller mer än bara irritation.

Hundarna var så duktiga när vi satt i en timme och väntade medans teknikern grejade skorstenen och gaspannan. Lino blev lite pappasjuk och pratade högt på slutet, men jag satte på lite fin musik i mobilen med fil och då blev han så lugn. Vi har en hund som älskar musik och film. Men inte djurfilmer för då blir han upprörd. Turbo är bara så duktig och ligger ner och väntar. Fast gallret ramlade ner som jag sätter upp stannade hon i sovrummet. Rara fina tös.

Fredag i morgon och nu kan JR pusta ut ordentligt för han har varit lite orolig. Jag vet att allt ordnar sig så jag är lugnare. Allt har ordnat sig för mig genom hela livet trots att det sett riktigt hopplöst ut. Det gäller bara att ta det lugnt.

Tänkte kanske göra en del internetinköp i morgon då det är black Friday och lite billigare. Men vi tänker inte köra till några affärer. Slutet på sommaren är när vi tar bort parasollet och det gjorde vi idag. Gissa vad? Jag planterade mina tulpanlökar idag. Ska bli spännande att se om det blir tulpaner i vår.

Ändrade planer idag

Annonser

Det hade regnat massor inatt och tro det eller inte men det startade igen precis lagom till att JR skulle gå ut och blanda cement. Vi håller ju på att fixa uppfarten där en del marmorplattor saknades som vi hittat bakom busken som jag klippt. Nu ligger de lösa men ska sättas fast hade JR tänkt. Men det blev alltså inte idag. För det kom en regnskur av guds nåde efter att ha varit sol och blå himmel en lång stund.

JR bytte till andra kläder och gjorde en del datajobb istället. Jag tog det lugnt i soffan med hundarna som somnade. En lugn stund som var behövlig för Lino. Jag har väl berättat att de kör ett bus på morgonen då vi går ut och de blev så smutsiga.

Men mitt på dagen kom solen fram ur molnen och himlen började synas, vilket gjorde att hundarna vaknade och ville ut. Så jag gick ut med dem och en svag vind hade börjat blåsa och det tog inte lång stund innan hela himlen var så vackert blå som den bara är här nere.

Glädjen var stor att solen sken och man fick vara ute igen utan att bli våt. Allt måste ju undersökas och det väldigt snabbt.

Lite jaga blev det ju och varför inte? Bra att Turbo ser till att Lino får ordentligt med motion. Ja, hon behöver också röra på sig och har gått ner i vikt sedan Lino kom. Idag har vi haft lillen i tre månader och han utvecklas för var dag som går. Den lille killen som var så försiktig och rädd i början är en kavat kille som inte är rädd för någonting. Tror han i alla fall. Men det finns mycket konstiga saker i världen som tanter med en dramaten på släp. De måste man vara på sin vakt mot och bevaka med olika läten som i våra öron låter som högt gnissel.

Ett litet snack mellan jagningarna och alla får hämta andan. Men ingen är ju trött så det är bara matte som behöver vila. Jag är lite supervisor när de leker för Lino kan bita rätt hårt och Turbo biter tillbaka så det kan bli ont på någon av dem. Men inget blodvite utan bara aj säger någon av dem.

Så var leken igång igen. Sedan blev det lugnare och vi satt ute i solen. Vinden tilltog så efter ca tre timmar var vi rätt nöjda och det närmade sig middag för hundarna så då gick vi in. Det gäller att vårda våra förkylningar så de inte blir värre. Feber har vi inte utan bara rinnande näsor och halsont. Övergående saker som snart är ett minne blott.

Så nu väntar vi på att teknikern ska komma i morgon. Vad vi sedan ska göra är att njuta av att ha varmt vatten igen och kunna duscha hemma. Ikväll har vi tänt en liten brasa i spisen och har så mysigt inomhus. Snart blir det en espresso och lite YouTube innan sängen väntar.

Uppehåll och en dag utomhus

Annonser

Så skönt att vi endast blev väckta av Lino i morse, men han var lite tidigare än vanligt. Efter att JR varit ute med den nödiga vovven så blev det ändå lite kel i sängen tills Turbo av de båda ville leka. Hon har blivit som ung på nytt och när hon triggar Lino så nappar han ju direkt. Bara för oss att stiga upp och släppa ut hundarna. Jag klädde mig och tryckte upp jalusierna. En stund ute och sedan var hundarna mogna för lite frukost.

Idag behövde vi göra en del matinköp, så JR tog på sig det jobbet. Jag stannade hemma med hundarna. Efter att jag sopat de gröna gräsmattorna satte jag en kudde på stolen och var ute medan vi väntade på att JR skulle komma hem. Eftersom det var tre olika affärer han skulle till så dröjde det några timmar. Solen värmde skönt idag och jag växlade mellan sol och skugga.

Så det blev mest ett väntande för hundarna då de inte tycker om när både Mackan och JR är borta. Så där satt jag och väntade jag också. Jag kan berätta att hundarna lyckades skräpa ner innan dagen var till ända så sopandet är en never ending story.

Sent på eftermiddagen började det att blåsa och då fann vi för gott att gå inomhus så våra förkylningar inte blir värre. Lino hade inte sovit på hela dagen och det var hög tid för hundarnas middag. Efter ett par timmars sömn ville Lino inte sova mer och då plockar jag fram kohornen som han gillar att gnaga på.

Igår var det folk ute på vinfältet som klippte grenar och det gör de var höst. Lino stod och spanade efter dem men de var nog klara långt innan vi gick ut denna morgon. Nästan alla blad har fallit från buskarna så snart är de kala. Vintern närmar sig och idag kunde jag se att det snöar i Pyrenéerna. Så vill man ha snö är det inte alls långt dit. Snökedjor krävs annars blir det böter. Men vi har sett nog med snö i våra liv. Eftersom jag bott i Luleå har jag upplevt allt från att skotta fram bilen under flera meter snö och -32 grader. Så det är jag mer än nöjd med att slippa nu på äldre dar.

Skåne på vintern har inte heller varit speciellt milt. Så nu när jag lyssnar på H som ju kör ute på vägarna varje dag är jag glad för det väder vi har här. Inte för att regn är så roligt men handskar eller mössa har jag inte använt på de tre och ett halvt år vi bott här. Jag har ett par oanvända skinnhandskar i garderoben och de är ett fint minne som gärna får ligga kvar där. Men fleeströjan har jag börjat använda då vindarna är lite kyliga.

Med JR:s inköp idag har vi välfyllda skåp och massor med ved, så ikväll blev det en värmande brasa. Han fick tag i ved som luktar så gott och vi har ju ett fläktsystem som sprider ut värmen från spisen i hela huset. Genialiskt, allrahelst nu när gaspannan inte är igång. Så därför var vi ute i Mackan för en dusch ikväll. Skönt.

Onsdag i morgon och vi har inga bestämda planer alls, vilket är skönt. Vi väntar på torsdag som ni förstår. Ska bli underbart med varmt vatten igen. Tänk, så bortskämd man är med det. Jo, en sak jag tänker göra är att fylla i viktiga saker på den väggalmanacka JR köpte till köksväggen idag.

Men dags för att knyta ihop denna dag och lägga kroppen till ro för natten.

Regntunga skyar

Annonser

Inget ösregn men en hel del regnskurar och det gillade inte hundarna. Var gång vi öppnade dörren gick de ut och sedan var det som axlarna sjönk, om de hade varit människor förstås. Nu gjorde det ju inte det eftersom de är djur, men jag fick en sådan känsla i alla fall. Fast vi lyckades pricka in ett par tillfällen med uppehåll. Javisst fick vi torka tassarna. JR satt och tittade på F1 från tidigare år på Netflix och jag vet inte om Lino fick inspiration av det då han låg i soffan bredvid. När jag skulle hämta tvätten i tvättstugan och hundarna fick gå med ut fick Lino ett tokryck och rusade runt som den värsta racerbil. Han fick utlopp för sin energi som lagrats i några timmar.

Idag blir det en del äldre blider och jag tänkte först visa hur det var i Skåne den 21 november.

Här vår trädgård 2015 och ser ni vad det snöar? Inte så ovanligt med första snön som faller då.

2016 såg det ut såhär framåt kvällen vid vår entré.

Dimma i november är inte något ovanligt alls och detta var 2017.

Sist är vi i 2018 och sista året vi bodde i huset. Självklart har jag massor av foton från tidigare år men dem har jag tankat ner på usb-stickor och jag har inte hunnit att hålla på med dem särskilt mycket. Men en dag så.

I morse steg vi upp för tidigt enligt oss och det var 07.30 som det klingade i mobilerna. Knappt ljust ute ju. Men vi masade oss upp och gick ut så hundarna fick göra sina toaletter. Vet inte hur länge vi varit ute men mobilen ringde och Engies tekniker skulle anlända om fem minuter. Det stämde bra och jag satte mig i sovrummet med hundarna. De var rätt trötta och somnade nästan på en gång. Teknikern hittade problemet nästan direkt och det visade sig att en låsring inte gick att låsa på skorstenen och det gör att gas läcker in i pannan som av säkerhetskäl stannar. Nu beställde han rätt ring och på torsdag kommer han tillbaka och byter ring. Denna gång på en mer human tid, vilket ju är trevligt.

Men vi är lite snuviga och har ont i halsen så detta i samband med att stiga upp tidigare och vädret gjorde oss lite hängiga idag. Men allt blir ju bättre dag för dag.

Jag berättade ju om min fina SuvEllen som jag drog runt på skånes vägar i ur och skur, samt vinterhalka. Har fått bilder som JR tog och här är hon.

Jag övertalade JR att plocka ur baksätet så jag fick plats med hundarna. Det var hardtop på henne så den kunde jag plocka av, men vädret i Sverige inbjuder ju inte till det särskilt ofta. Fyrhjulsdriften var suverän på vintern då det ofta var ishalka istället för snö på vägarna. Vi bodde ju i en by vid landsvägen och vi var inte första stället snöröjningen kom till.

Snart dags att krypa ner i sängen för oss, så jag återkommer i morgon.