Centerns valberedning har sagt sitt

Annonser

Valberdeningens val blev Annie Lööf vilket inte var någon större överraskning. De tre kandidaterna har åkt runt till olika distrikt och presenterat sig och Annie har lyckats bäst verkar det som. Valet sker i slutet av september då centerstämman äger rum. Hela processen har varit öppen till skillnad från sossarnas hysch hysch. Men det beror enligt många på att det pågick ett maktspel och fula grepp togs av vissa. Juholt kuppade sig till partiledarjobbet enligt många i partiet.

Jag ska precis börja läsa Thomas Bodströms bok och det ska bli mycket intressant att ta del av det han har att säga om detta. Även om man får ta allt med en nypa salt så finns det med all säkerhet ett uns sanning i hans historia. Det kan ju vara därför Bodström inte ställde upp som kandidat. Vet man att någon kör med ful taktik och inte vill ha med det att göra så avstår man hellre. Så hade jag gjort. Tror faktiskt att om Bodström valts till partiledare så hade det inte varit snack om saken om att sossarna skulle ta makten. De hade varit det största partiet i Sverige idag.

Hoppas centern gör rätt i att välja Lööf nu. Hon är i allafall ung och har ork att kämpa för partiet. Men hon är inte vald ännu så vi får vänta tills stämman varit.

Semester 2011 Normandie

Annonser

På morgonen vaknade jag klockan åtta helt av mig själv och det tyder väl på att man är ganska utvilad. Solen kom fram och vi gjorde oss klara för avfärd. Vi hade tänkt stanna på en ställplats i hamnen i St-Valery-en-Caux och körde på den smala vägen förbi småbåtshamnen till platsen. Men det var smockfullt och vi hade lite besvär med att vända och ta oss ut. En fransman med en schäferliknande hund gjorde tummen upp åt oss för vår vargbild på husbilen.

Jag letade fram en ny ställplats en bit bort som var större och troligtvis ha plats för oss. Veulettes-sur-Mer ligger mellan två höga kritklippor och vägen ned mot ställplatsen gav oss en vacker vy över havet och samhället. Vädret var underbart så när vi hittat en bra plats satte vi oss ute allihop. Denna ställplats kan ta ca 50 st husbilar så det var gott om plats, trots att det redan var många som stod där.

På andra sidan vägen låg stranden och ett antal små semesterhus. Hundarna tyckte att det var skönt att ligga i gräset och titta på alla människor och djur som gick förbi. Många bilar kom och folk gick ned till stranden för att bada.

Bakom husbilen gick en cykelväg där vi kunde rasta hundarna. Unkas blev kompis med ett svart får som betade i en hage vid cykelvägen. Det följde med när vi gick på vägen och nosade på Unkas så de två verkade gilla varandra. Vi tänkte att det kanske skulle gå att köpa någon färdigmat vid strandpromenaden och mannen begav sig dit.

Men det enda ätbara som fanns där var en bil som sålde pommes frites som man kunde få med ett otal olika såser. En tös satt bakom bilen och skalade potatis av glatta livet. Då vi inte är så jätteförtjusta i pommes frites gav vi upp det och lagade vår egen mat. Vi satt nog ute till 19.00 på kvällen eftersom det var så varmt och skönt. Vi fick inte in någon tv-kanal så det blev ett par avsnitt av serien White house som vi hade med oss. Gick ju lika bra det med. Det blev ganska sent men vi hade bestämt oss för att stanna en dag i Veulettes så det gjorde ju inget.

Fruktansvärda uppgifter släppta av Amnesty international

Annonser

Idag släpper Amnesty international uppgifter om att sedan april till augusti i år har 88 parsoner dödats i syrianska fängelser. Precis så länge som demonstrationerna har pågått. De syrianska säkerhetsstyrkorna har på uppdrag av Assad fängslat och torterat minst 45 personer av de som dött. Allt finns dokumenterat på bilder och filmer av amnesty. Det fruktansvärda är att 10 st av de dödade är pojkar under 18 år. De torteras och könsstympas av säkerhetsstyrkorna. En 13- årig pojke har återlämnats död till föräldrarna med skador av tortyr och penisen avskuren.

Detta är fruktansvärt och måste stoppas. Det sitter en mördare på presidentposten i Syrien och fortgår detta så kommer fler att dödas. De som dödats i fängelseran är endast män och pojkar. Inga kvinnor har påträffats än så länge, men man vet aldrig vad som kommer att uppdagas. Det verkar som att presidenten begår folkmord mot det egan folket. Syriska flyktingar protesterar i Libyen mot detta vidriga som pågår i hemlandet och frågan är om inte en rebellrörelse bildas snart. Att fredliga demonstrationer bemöts på ett sådant vidrigt sätt gör att folket kan ta till vapen. Det kan vara ett nytt inbördeskrig på gång.

Hon fick toppjobb via twitter

Annonser

Maria Wetterstrand formligen expoloderade på twitter efter att hon tillkännagett sitt avhopp från miljöpartiet. Detta fick chefredaktören på Dagens Industri att kontakta henne och erbjuda arbete. Idag tillkännager Fallman att hon är ny krönikör i DI, då hon är en människa som har starka åsikter och kan röra om bland alla företagare.

Jag vet inte hur duktig hon är på att skriva men att hon har åsikter om företagande och allt som rör det har jag märkt tidigare. Det kan bli en mycket intressant läsning framöver som engagerar och får folk att tycka till. Ett sätt för henne att påverka näringslivet och uttrycka sina åsikter. Det var väl ungefär det hon ville när hon uttalade sig efter sitt tillkännagivande. Återstår att se om det är rätt forum för henne och om hon kan ta de mothugg hon kommer att få. Debatt kommer hon säkert att skapa och det är kanske det hon vill. Jag önskar lycka till.

Vad händer i Afghanistan?

Annonser

Vi vet ju att Sverige har soldater i Afghanistan och att det är strider titt som tätt. Man kan ju läsa i Afghanistan bloggen om hur våra soldater har det och hur de upplever sin situation. Det är tufft och slitigt att vistas i en del regioner. Men det finns även ljuspunkter som visar att en återuppbyggnad är på gång. Skolor startas och infrastrukturen byggs upp sakta men säkert. Allt är inte bara negativt och man får ett litet hopp om att det en gång ska vara ett land där befolkningen kan leva normalt.

Man återställer forna historiska platser med hjälp av pengar från olika instanser i Europa. El-försörjningen säkras i en del delar av landet. Dessa positiva nyheter kan ni läsa om här:http://www.goodafghannews.com/

När man läser här får man en förhoppning om att Libyen också ska byggas upp på nytt efter allt som skett. Men det finns tyvärr talibaner och klanmedlemmar i både Afghanistan och Libyen som inte vill att länderna ska fungera och moderniseras. Då förlorar de anhängare då folken klarar sig själva. Blir medborgarna läskkunniga så kan de själva bilda sig en uppfattning och gör sig fria från beroende.

Semesterbilder 2011 Normandie

Annonser

Efter att ha sovit en natt i Escalles bestämde vi oss för att fortsätta söderut, eftersom vi ville ner till invasionskusten. Denna dag åkte vi inte hellr särskilt långt utan bestämde oss för att stanna i Cayeux-sur-mer som verkade vara en bra ställplats. Solen värmde gott och det kändes inte så roligt att sitta i bilen hela dagen. Ställplatsen var lite av en besvikelse men vi stannade ändå.

Först ställde vi oss vid den lilla grässträng som fanns mot gatan och satte oss ute med hundarna. En annan husbil som också hade hundar gjorde detsamma. När mannen gick för att betala avgiften vid campingen tvärs över gatan upptäckte han att man kunde köpa kod till internet så nu kunde jag göra några inlägg mm.

Framåt kvällen bytte vi plats och ställde oss vid de andra husbilarna med utsikt mot sanddynorna. Det fanns en badstrand längre bort men hundar fick inte bada så vi struntade i att gå dit. Eftersom platsen inte var så rolig bestämde vi oss för att köra tidigt nästa morgon, så efter middagen och lite fransk tv gick vi till sängs.

Man kan ju inte ha tur med alla ställplatser och när man endast läser om dem så får man chansa lite. Vi stod tryggt och inte ensamma vilket var skönt.