Den växer

Annonser

Har ni sett? Nu börjar min lille gubbe få grönt hår. Det är så roligt att det verkar fungera.
Snart har han kanske en stor kalufs. Måste väl ge honom ett namn också. Härmed heter han: Sten. Som är min pappas andra namn.

Vinnarbyn

Annonser

Vår lilla by har äntligen fått jackpott i postkodlotteriet. Vinstutdelning på lördag. Har hört så många som har lott att de funderat på att avsluta sina prenumerationer. Det verkar inte som att det är så lätt att få någon vinst. Men nu är de säkert glada och vi kommer att sluta upp på torget. Någon eller några kanske blir miljonärer också. Hoppas kan man ju alltid.

Har haft en hel del kontorsarbete nu på morgonen och är precis klar med allt. Det är fredag och mulet väder ute. De har varnat för regn senare idag och det gillar inte mina hundar. Igår tog de glädjeskutt i solen och jag så hur glada de var över att det var så fint väder. Det blåste en del vilket bara var bra, för då torkade det upp och inga tassar behövde torkas.

Det närmar sig första advent och alla ljusstakar ska fram, ljuslyktan ska ställas ut och jag ska sätta upp julgardiner åt pappa. Vi byter inte gardiner hemma då det skulle bli alltför bökigt och kostsamt att köpa nya gardiner till alla rum. Men det blir ju jul ändå.

Har pysslat lite med ett par julklappar också, och är klar med ett av dem. Är riktigt nöjd med hur det blev. Kan ju inte sätta in en bild här på det, då mottagarna kan se vad de får. Vill att det blir en trevlig överraskning.

Arbetsam dag denna torsdag

Annonser

Fick aldrig tid för min yoga och meditation i morse, då mannen stannade hemma. Hans telefon är minst sagt tröttsam. Ringer i ett och det går inte att få en tyst plats i huset. Ännu en reparatör till gaspannan skulle komma åtta, men var sjuk, så en annan från samma firma kom någon timme senare. Vi kontaktade nämligen återförsäljaren som är experter på vår panna.

Jag själv måste förbereda inför en intervju idag och hade papper att kopiera. Så det var bara att göra sig klar och sätta igång. Sedan skulle naturligtvis mannen och reparatören gå runt i huset och kolla elementen, så jag och hundarna barrikerade oss på kontoret. Tiden gick och min intervjutid närmade sig. Men det tog inte någon annan hänsyn till. Hundarna måste ju ut från kontoret och få vara i resten av huset.

Det löste sig som tur var för mitt besök var en halvtimme försenad. Jag hann få ut reparatör och man ur huset, samt hundarna till andra rum. Jag sätter grindar för vårat valv och de kan röra sig fritt i hela huset, utom kontoret när jag har besök. De mår bra av det och brukar inte bry sig om den som kommer. Idag hade de inte fått sova på sina platser och var lite buffiga när mitt besök kom. Men lugnade sig väldigt snabbt.

Nu känner jag att jag börjar komma ikapp allt jag skulle göra idag. Hundarna är rastade, räkningar betalda och jag ska endast skriva in en del i dataprogrammet. Men det kan jag göra i morgon. Bra att kunna bestämma när man ska göra saker och planera sin dag precis som man vill.

Dracula

Annonser

Min bok jag läser just nu har visat sig handla om Dracula, fast inte så mycket i Bram Stokes version. Denna är mer om greven Vlac Tepes som levde i Vlakien under 1400-talet. En grym människa som dödade människor på löpande band verkar det som. Hade jag vetat om handlingen i boken, så hade den nog fått vara för min del. Nu är jag en envis människa som sällan lägger från mig en bok jag börjat läsa. Eftersom jag brukar hålla mig från okulta saker och särskilt då våldsamma skildringar om sådant, läser jag denna bok med ett visst avståndstagande. I ett tidigare inlägg berättade jag om bokens titel “Historikern”, men nämner den ännu en gång för den som kanske vill läsa den.

Mycket av mystiken kring denne greve bygger ju på gamla skrönor och rädsla för det okända. Man påstod att han försvann och aldrig dog, utan förvandlades till vampyr. Han ska ta skepnader av dimma, fladdermus eller varg. Sedan biter han sina offer i halsen och suger ut blodet, så de också blir vampyrer.

Dimma är ju lite mystiskt och det är inte alltid man vet vad som döljer sig i den. Något som skrämde människor förr i tiden. Många filmer brukar ha dimmiga heder eller städer då något hemskt händer.

Fladdermöss flyger ju omkring när det är mörkt och attackerar gärna på ljusa kläder. Det har jag varit med om i bl a Italien. De tar sig fram genom ljud och vet hur de ska flyga genom detta. Ett djur som skrämde och skrämmer många människor runt om i världen. På dagarna hänger de upp och ned i grottor och träd. De suger blod ur sina bytesdjur och är lite vampyraktiga.

Jag behöver egentligen inte skriva så mycket om hur människor uppfattat och uppfattar vargen. Om det djuret går det många osanningar runt om i världen. Folk påstår en massa saker som vargen skulle ha gjort och många är rädda för det. Eftersom jag vet att det inte är sant så blir det samma sak med både dimman och fladdermusen.

Men jag är glad att inte ha levt under den tid då greve Dracula härskade. För människan är den värsta våldsverkaren av alla levande varelser i världen.

love me