Sol igen

Annonser

Temperaturen har stigit från +15 till +25 på bara ett par timmar.
Jag rusade ut och strödde ut gödsel i gräsmattan mellan skurarna. Men efter det kom solen tillbaka och med den värmen. Det blåser en del, men det känns mer som om någon står med en hårfön på högsta värme.
Mina syrenbuskar får vänta tills i morgon eller en svalare dag.

Jag försöker göra det mesta av alla måsten innan tolv på dagen, för efter det kan det vara för varmt.

Det tycker hundarna också. Eller hur brorsan?

Åskan går

Annonser

Hade tänkt klippa ner syrenbuskarna idag, men en åskskur satte stopp för det.
Nu mullrar det i fjärran och det kan bli någon skur till. Unkas deppar för att jag inte öppnade dörren till trädgården när jag duschat. Men det får vänta tills det torkat upp ute.
Varmt är det så fönster står öppna överallt i huset.
Där kom regnet igen.

Utmaning

Annonser

Är en del att göra här hemma efter två helger på vift. Därför tog jag på mig att klippa gräsmattan.

Nu är den tankad och klar att köra igång.

En timme och jag är svettig, törstig och klar. Kunde valt dammsugning istället, men det är nog lika svettigt. Sedan tycker jag att det är urtråkigt att dammsuga.

Det blåser ljumma vindar idag, som inte ger ett uns av svalka. Unkas gick troget med fram och tillbaka med mig när jag klippte. Efter promenaderna är de däckade och sover.

Så kom regnet

Annonser

Lite förvånade blev vi i morse då regndroppar började falla under morgonrundan. En förlösande regnskur kom och idag behöver jag inte vattna. Kyligare idag än igår och det kan vara skönt med en dag då man inte svettas så fort man gör minsta ansträngning. Men det räcker med en dag. I morgon vill vi ha tillbaka solen och värmen. Det kommer den att göra enligt väderprognosen för de närmaste dagarna.

Hundarna verkar tycka att det är skönt med lite svalare väder, för de sover som stockar. De ligger bägge två i våra sängar och verkar inte bry sig om något.

Livet i byn rullar på i lugn takt och många räknar nog ned dagarna tills badet öppnar. Fritt inträde blir det på Nationaldagen och de första trehundra får en badboll. Det blir korv och glass till alla. Då hoppas jag på vädret. En annan festlig dag blir det i morgon då lille Oskar ska döpas. Hertigen av skåne minsann. Där spelar vädret också in och sol önskas nog av alla besökare.

Eftersom mannen är ledig i morgon, känns det som att det är fredag idag. Kort vecka med andra ord. Ikväll börjar vår helg.

wpid-dsc_0051.jpg

Tack för idag

Annonser

Ännu en härlig varm sommardag i skåne. Vi njuter av fulla drag och vattnar blommor som tusan. Jag är så glad att det gräs jag sådde på framsidan börjat växa. Små gröna späda strån har tittat fram och idag tänkte jag att det var väl tusan att det ska börja gro ogräs också. Men vid en närmare titt ser jag ju att det är luktärterna som börjat komma upp. Det ser jag fram mot. Det blir nästan som en sommaräng vid hjulet. Blommor i alla dess färger som doftar ljuvligt. Lovar en bild på allt när det blommar som bäst.

Vi hade tänkt åka på årsmöte för wolfdogs denna helg, men har ändrat oss. Det kändes inte bra efter förra gången och det kan bero på att vi inte har samma inställning till hundar som en del av deltagarna. Men det är som i övriga livet att man inte kan komma överens eller tycka lika som andra. Men det hade varit roligt att träffa min gudson/hund Cloud som blivit tio år nu. Han finns i mitt hjärta för alltid.

Istället blir det shopping för vår del denna helg. Vi behöver handla en del och får samtidigt en liten tur med husbilen. För nästa helg vill vi vara hemma då det är Nationaldag på måndagen och vårat utomhusbad ska invigas. Jag gläder mig och räcker ut tungan åt fotbollsklubben som försökt sno åt sig pengarna i trettio år. Det blev ett bad med två bassänger, en för barn att plaska i och en där man kan simma.

Vakthund

Annonser

Något svart och vitt lurar nedanför mitt fönster. Jag har det öppet och Unkas hör mig. Just nu spelar jag lite musik och det tycker han om.
Nu ska jag betala mina räkningar och lätta mitt samvete.
Kuma föredrar att ligga inne hos mig, han gillar inte att det rör sig eller låter ute.
Men vi ska sitta ute i skuggan senare idag. Då ligger han vid mig.
Hundarna och jag tackar för att vi får ännu en solig dag.