Mätt och belåten

Annonser

Ja det är hundarna i allafall. Vi människor får vänta en stund till innan det blir mat.

Lite besvikna är vi då ett tivoli lagt beslag på den fina gräsmattan vi tänkt stå på. Nu står vi på hamnplanen och där är asfalt. Men blir vi kvar i morgon sätter vi oss på roddarsällskapets gräsmatta. Den är så grön och fin framför vår husbil.

Ett trevligt par kom och gav oss kvällstidningen när vi öppnat bodelsdörren. Husbilsfolk är trevliga.

Nu väntar jag på lite mat, visserligen med ett glas whiskey i handen så jag lider inte speciellt mycket.

Vi hörs i morgon, för nu ska jag sätta igång tv på datan.

På tal om husbil så blir det en tur i helgen

Annonser

Japp, vi har bestämt oss för att åka ut en sväng i helgen. Hoppas bara vädret håller uppe. Men det ska ju regna så jag önskar att det väntar tills på söndag, tack.

Därför kommer jag att blogga från trippen vi ska göra. Nu måste jag börja packa in hundarnas grejor och lite kläder till mig. En dammsugning ska det nog också bli. Alltid trevligt att bilen är ren när man sticker iväg. Maten fixar mannen så den behöver jag inte tänka på. Vi tänkte bl a göra egna hamburgare och grilla.

Jag kommer med fler inlägg senare idag/kväll. Åker troligtvis till Höganäs denna gång, har kollat på smhi:s sida och det verkar mest lovande där. Kan blåsa en del på östsidan så Ystad får vänta till en annan helg.

Fortsättning följer alltså………….

Fortsättning första husbilssemestern

Annonser

Efter en god natts sömn, vaknade vi till fågelkvitter. Vi upptäckte att det fanns fina promenadvägar att gå med hundarna, vilket var trevligt. Frukost åt vi utanför bilen. Då det blev en varm och solig dag, latade vi oss allihop i skuggan. Skönt att sitta och läsa en hel dag.

Då vi hade el, städade jag lite inne. Lättare att göra det då hundarna är utanför. Mannen gav sig in i centrum för att göra lite inköp, medans vi andra stannade vid husbilen. Inte roligt att gå omkring i en stad med hundarna i den värme som var. Vi skulle ju ändå gå dit senare på kvällen. Wangen är en liten stad med gammal bebyggelse och det var mysigt att gå runt på gatorna.

Man hade verkligen smyckat staden märkte vi då vi gick dit senare. Tyskarna kan verkligen ordna festivaler och det var väldigt mycket folk ute.

För att inte trötta ut hundarna satte vi oss på en uteservering och tittade på allt folk. Jag vet inte vad de firade men en del var utklädda och gick på styltor. Eftersom många är katoliker härnere så var det kanske ett helgon man firade. I vilket fall så var det mycket trevligt. Vi stannade ett bra tag och gick runt en stund.

På en del ställen stod det körer som sjöng och på andra spelade ett band. När vi märkte att många drog sig åt ett håll följde vi med och där var underhållning av olika slag. Danstrupper uppträdde också. Efter en trevlig kväll gick vi tillbaka till husbilen och satte oss ute. Många av de andra på ställplatsen satt också ute länge innan det var dags att sova. Denna plats gjorde vi ett märke för i vår bok då det är ett ställe vi gärna återkommer till.

Fortsättning följer…….

Verkar bli ännu en het dag i Grekland

Annonser

En av parlamentsledamötena blev attackerad av demonstranter efter att han sagt ja till sperförslaget. Tydligen vill grekerna att landet ska gå i konkurs. Tror de att allt ska bli bättre då? Faktum kvarstår att det inte finns pengar att driva landet längre och man behöver nödlån. Inga löner kan betalas ut om kunkursen är ett faktum och det är väl ännu värre än att få en liten lön. Många får sin lön nästan halverad mot tidigare och det måste absolut kännas.

Men att förstöra den inkomst man har med att kasta in stenar och annat i hotell,affärer och barer verkar hål i huvudet. Turister måste evakueras och det dröjer säkert ett bra tag innan några nya törs komma. Många affärsidkare får slå igen och den inkomst man haft är lika med noll. Jag vet inte hur a-kassan ser ut i Grekland men den är säkert inte bättre än i Sverige.

Idag ska parlamentet gå genom sparförslagen och det planeras demonstrationer utanför. Man säger att regeringen ska störtas och en revolution ska ske. Detta vinner de ingenting på utan då är landet på ruta ett igen och dessa nödlån man nu är lovad kommer säkerligen inte att betalas ut. Om folket tror att bankerna ska hjälpa så är de helt fel ute. De som klarar sig bäst är just bankerna som räddar sina pengar genom att föra ut dem ur landet.

På 90-talet fick vi i Sverige känna av hur det är när allt stramas åt och nu är det grekernas tur. Det tråkiga är att de borde börjat tidigare då hade inte detta hänt.

Utrikesministern till Litauen

Annonser

Efter regeringssammanträde idag åker Carl Bildt vidare till Vilnius i Litauen. Där kommer ett möte ske med ministrar från alla demokratiska länder i kväll. I morgon fortsätter man och då kommer Hillary Clinton och EU:s Catherine Ashton att närvara, samt delegater från Syriens opposition.

Man kommer att diskutera vad man kan göra för de arabläner som nu försöker genomföra demokrati. Även situationen i Vitryssland kommer säkert att diskuteras.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/06/30/demokratisk-gemenskap-i-vilnius/

If metall kritiserar regeringen

Annonser

Igår uttalade sig If metalls ordförande Stefan Löfven, angående regeringens agerande angående Saab. Han menade att de lämnar arbetarna i sticket och skulle göra mer för att företaget kan fortleva. Att regeringen har en hemlig agenda när det gäller detta. Maud Olofsson reagerar starkt på denna anklagelse och menar att Löfven har en politisk agenda och som socialdemokrat sätter partiet framför medlemmarna.

Kraftiga anklagelser från båda parter och nu verkar de vara i konflikt med varandra. Jag anser att ingen regering ska blanda sig i något företag utan endast bry sig om vad som händer de anställda. Men socialdemokraterna vill förstatliga och det var först under Göran Perssons ledning som företag privatiserades. Nu verkar det som vänstervindar blåser inom partiet och Löfvens uttalande ger ett uttryck för det.

Fackförbund ska i första hand bry sig om medlemmarna och istället för att kritisera regeringen, gå på bolagen som sköter företagen. Så jag förstår varför Olofsson säger att han har en politisk agenda. Det är lätt att få den uppfattningen. Löfven är kanske lovad en plats i en socialdemokratisk regering och därför vill han på detta sätt visa att han är med. Det är kanske dags för If metall att byta ut sin ordförande till en som tänker mer på medlemmarna och inte sig själv. Det är ju faktiskt Saab:s ledning som försatt företaget i den sits den är i nu inte regeringen.

Greklands parlament sade JA till sparförslaget

Annonser

Samtidigt pågår det regelrätt krig mellan demonstranter och polis på gatorna. Demonstranter som kräver att förslaget ska tas tillbaka. Nu börjar jag allvarligt fundera på hur grekerna i gemen tänker. Vad har de att välja på? Jo, konkurs eller rejäla åtstramningar så att de kan få nödlånen från eu. Som pest eller kolera men det finns inget annat alternativ. Hade det funnits det så hade troligen de grekiska regeringen övervägt det också.

Nu skrämmer de bort alla turister då de kastar hemmagjorda brandbomber på hotell, affärer och barer. Ingen törs stanna kvar i staden och affärsidkarna törs inte ha öppet heller. Denna idioti stödjer facken och nu tycker jag faktiskt att de svenska facken borde försöka få igång en dialog med grekerna. Få dem att förstå att detta är sista utvägen för landet. De pratar ju sig blå om solidaritet så här har de en ypperlig chans att göra en insats. Metallbasen som är så duktig på att hävda sig, kan ju åka dit och ge dem några goda råd.

Det hjälper ju inte ett dugg om denna regering avgår, för det finns inga pengar att göra någonting med. Experter hävdar att landet ändå kommer att göra konkurs förr eller senare. Så eu borde kanske utesluta landet tills de klarar ekonomin. Sist fejkade de ju så de kom med. Nej, greker skärp er och visa att ni har lite kämparglöd och är ett enigt land.

Fortsättning första husbilssemstern

Annonser

Vi stannade en dag i Siegen och gick runt nere vid hamnen med hundarna. Städade ur husbilen lite och lät handdukarna torka ute. De luktar så gott när de får hänga ute en dag. Vädret var fint, men lite för varmt och kvavt. Sedan satt vi ute och kopplade av. Markisen fick ge oss den skugga vi så väl behövde. Jag studerade kartan och leta ut en ny ställplats, att stå på nästa dag.

Vi ville lite söderut och bestämde oss för Bodensjön, som gränsar till fyra länder. Där skulle vi åka runt några dagar tänkte vi.

Eftersom det var en bra bit att åka, lade vi oss ganska tidigt på kvällen. Mot Singen skulle vi och där fanns flera ställplatser så någon borde vi kunna hitta. Ett stopp efter vägen var inplanerat och där skulle vi äta en bit mat och rasta hundarna. Trafiken var ganska tät så vi tog det lugnt och passade även på att åka in till ett affärscentrum för inköp av mat och dryck. Vi dricker inte vattnet från husbilstanken utan endast mineralvatten, då vi inte vill riskera att bli sjuka. Hundarna klarar det bra och vi bbrukar kyla en flaska till dem, så de får riktigt kallt vatten.

Sent på eftermiddagen var vi framme och åkte till den första ställplatsen, som inte såg särskilt rolig ut. Den andra var inte mycket bättre och de två sista hittade vi inte. En liten stad i närheten verkade ha en bra ställplats så vi åkte dit.

Staden Wangen är en liten stad med äldra bebyggelse och såg mycket trevlig ut. En skylt fanns som visade var ställplatsen låg och dit hittade vi utan problem. Det stod flera husbilar där och verkade riktigt trevligt, så vi stannade.

Vi var ganska trötta och bestämde oss för att bara ta det lugnt. Därför tog vi ut stolarna, hundarna och hällde upp varsin öl. Lite skugga fick vi av träden, vilket var behövligt då det var riktigt varmt. Flera av de andra husbilsägarna satt också utanför och njöt av vädret.

På kvällen kom en man och tog betalt, samt berättade lite om staden. Vi fick en karta och han berättade att vi alla var välkomna in i stan nästa kväll då det var festival. Vilken tur vi hade, det såg vi fram mot och bestämde oss för att stanna åtminstone en dag till.

Fortsättning följer…….

Har du koll på nya lagar som införs den 1 juli?

Annonser

Här nedan ser du de nya lagarna som börjar gälla från och med den 1 juli.

 

Nya lagar påverkar från diskbänk till fängelse

Fosfatfritt diskmedel hemma: Det är sedan länge förbjudet att använda fosfater – som skapar övergödning i sjöar – i tvättmedel hemma. Nu ska även maskindiskmedel omfattas av förbudet – men affärerna får under en övergångsperiod på ett halvår fortsätta sälja det (1 juli 2011).

Mer medling och medlare får tystnadsplikt: De som är oense ska få mer hjälp att lösa tvister på frivillig väg – utanför tingsrätten. Parterna ska kunna delta i medling utan att preskriptionstider löper ut under tiden. Medlaren ska få tystnadsplikt och ska därför inte kunna kallas som vittne i domstol om pågående tvist. När tvisten når domstolen ska tingsrätten uppmanas att fortsätta trycka på för en förlikning (1 augusti 2011).

Nya bud häkte och fängelse: Fångar ska normalt avtjäna minst en fjärdedel av strafftiden, allra minst två månader, innan personen får första permissionen. Den som får permission ska kunna kontrolleras med fotboja. En intagen ska oavsett strafflängd kunna placeras på en säkerhetsavdelning vid risk för rymning. Tidigare var gällde detta endast fångar som dömts till fängelse längre än två år. Den som är misstänkt för brott och häktad med restriktioner, såsom till exempel att nekas att läsa tidningar, ska i fortsättningen kunna överklaga beslutet.

Högre maxstraff för sexköp: Den som köper sexuella tjänster har tidigare som mest kunnat dömas till fängelse i sex månader men riskerar efter halvårsskiftet fängelse i upp till ett år. Skärpningen ska skapa utrymme för mer nyanserade bedömningar (1 juli 2011).

Kampen mot organiserad brottslighet: Nu ska kriminella inte kunna investera eller föra ut vinster från brott ur Sverige och därmed göra dem onåbara. Nya lagen gör det möjligt för Kronofogden att sända över ett svensk beslut om att beslagta vinster från brott till andra EU-länder där den dömde har tillgångar. Andra ändringar som ska underlätta kampen mot den organiserade brottsligheten är att förberedelse till koppleri, grov förskingring, grovt bokföringsbrott och bestickning (grovt brott) kriminaliseras. (1 juli 2011).

Märkning av vapen: Krav på märkning av skjutvapen, vapendelar och förpackningar av ammunition vid tillverkningen. Vapen och delar som förs in i Sverige ska också märkas. Den som bryter mot lagen genom att inte märka, förfalska märkning eller sudda ut den kan dömas (1 juli 2011).

Högskolestudenter får mer: Totalbeloppet för studiemedel ökar med 498 kronor per månad vid heltidsfart. Snart landar alltså 9400 kronor i fickan (1 juli 2011)

Barn ska leka säkrare: En 20 år gammal lag ersätts av gemensamma EU-regler som förbjuder en mängd allergiframkallande doftämnen i barns leksaker. Dessa nya regler gäller tillverkare, säljare och köpare. Uppfylls inte de nya säkerhetslagen är det bara att skrota leksaken. Märkning av ämnen som kan vara farliga för vissa barn ska vara tydligare. Det ska också vara lättare att i framtiden spåra vem som har sålt och tillverkat en farlig leksak.