Dans eller lek är frågan

Annonser

Jag har inte kunnat välja vilket av två program vi sak se idag. Väntar tills efter middagen som strax ska serveras. Just nu kopplar vi bara av en stund. Klart är att vi ska se en film senare med Angelina Jolie. Inte min favoritskådis, men filmen är lång och kanske bra. På pappret verkar den det i allafall.

Följer turerna vad som händer i Ukraina och det ser inte särskilt bra ut. Vad tänker Putin göra egentligen? Fortsätter han dra in i landet med sina soldater är det stor risk för krig. Jag har alltid tyckt att karln är galen och nu verkar det ju bli bekräftat. Om nu folket i Ukraina inte vill ha ett närmande till Ryssland, utan till EU, så måste de få välja det själva. Jag blir orolig för fortsättningen.

Läste om en man som rest jorden runt kollektivt. Han måste ha fått en häftig upplevelse. Så mycket han sett som aldrig en flygresenär gör. Det hade jag gärna gjort, men just nu verkar det så oroligt på så många ställen att jag nog inte vågar. Tänk att få åka runt hela världen i vår husbil? Hur roligt hade inte det varit?

När jag var ung åkte jag ofta tåg eller bil runt om i Europa och det jag upplevde då kommer jag aldrig glömma. Senare flög jag till olika turistställen och de resorna tog mig från punkt a till b. Själva färden till målet var tråkig och man ville bara komma fram. Idag flyger jag så sällan jag kan, vilket innebär i princip aldrig. Den tid jag har kvar på jorden tänker jag uppleva så mycket som möjligt.

Gråmulen fredag

Annonser

Duggregn möter oss i södra delen av landet idag och det efter en vecka med sol. Men vad gör det när helgen snart är här. Sitter och arbetar som bäst, med en kaffekopp vid sidan. Man tänker så bra då. Hundarna ligger utsträckta runt omkring skrivbordet och sover. Precis som jag drömt om att få ha det.

Efter hundrastningarna ska jag handla åt pappa och sedan hjälpa honom klippa naglarna. Inte lätt att göra sådant då handen blivit darrig. Sedan blir det lite mer jobb och helg.

Jag ville att alla skulle samlas och försöka lokalisera hunden som är på rymmen, men ägaren ville inte det. Visst är det en besvikelse, då vi troligtvis hade hittat den. Nu får de göra som de själva vill och jag spanar då jag är ute som vanligt. Fick mitt första elaka meddelande igår och konstigt nog kändes det inte något alls. Varför bry sig om dumhuvuden? Lite roligt är det ändå att jag provocerat så pass att någon spyr galla. Är lite nöjd över det.

Söker…..

Annonser

I flera veckor har jag hållit ögonen öppna ut mot fälten runt byn och i dungar, jag överallt. När jag åkt bil har mina ögon svept över slätterna för att se någon rörelse. Det är två hundar jag spanar efter, som är mycket saknade av sina ägare. Den ena är en bordercollie vid namn Bea, som varit på vift i snart två år. Hon har rört sig över ett stort område och jag tror att jag såg henne rusa över fälten tidigt i vintras. Hon har setts i Skurup vid olika tillfällen och kanske är hon på väg tillbaka till den camping hon bodde på när hon rymde. Vovven är inte från södra Sverige och hittar inte hem. Hon är brun,svart och vit, säkert väldigt mager och smutsig vid detta laget. En bordercollie är väldigt uthållig och kan springa långa sträckor. De går mycket på vilja och kan springa tills de stupar.

Den andra lilla damen rymde hemifrån Simlinge för två veckor sedan. Det är en ljusbrun, släthårig, stor hund vid namn Selma. En unghund på 17 månader som säkert är i trotsåldern. Hon har setts nära min by och det är henne vi spanar efter varje gång vi är ute och går.

Eftersom lilla Bea säkert är förvildad nu,och Selma visat att hon inte vill ha kontakt med människor, måste man ta det varligt och inte skrämma bort dem. Jag känner verkligen med ägarna till dessa hundar och om jag hade varit i deras situation så vet jag inte vad jag gjort. Kanske bott ute på åkrarna dag och natt. Stackars hundar som är förvirrade, rädda och hungriga. Det gör så ont i mig. Om någon av alla oss som spanar fick syn på någon av dessa hundar ändå.

Funderar någon som läser detta inlägg på hur de ser, kan ni gå in på Beas event eller Selmas. Där finns foton och de senaste iakttagelserna inlagda.

Pank och fågelfri

Annonser

Jag är inte direkt pank efter att ha betalat mina räkningar, men rik är jag absolut inte. Viktigast är att allt är betalat och något är kvar efteråt. Är nog inte ensam om att ha suttit med detta i dessa dagar. Tänkte att det är bäst att få allt gjort när jag har uppkoppling till internet. Igår var en kluddig dag då det verkade stört omöjligt att få något gjort på internet. Idag har jag kommit in, men inte med mitt sim-kort, utan jag lånade mannens som har en helt annan operatör. Svisch, så var jag inne och räkningarna betalade. Så ska det ju vara. Får kanske byta operatör om det ska strula såhär.

Det verkar vara lite darrigt i Vasaloppsledningen när våren stormar fram över Sverige. Vad jag kommer ihåg har det ställts in en gång tidigare. Hoppas de kan genomföra det i år. Tycker det är ett fint avslut på vintern. Vi brukar sitta vid frukosten och titta på åkarna när de skidar genom Dalarna. Vilka hurtbullar det finns som stiger upp i ottan och ägnar en hel dag åt att åka skidor. Jag beundrar dem som gör det.

Efter Vasaloppet kan vi sjunga att den ljusnande framtid är vår. Här syftar jag på våren och ljuset, något annat törs inte jag lova.

Hur svårt kan det vara?

Annonser

Nu har vi suttit hela kvällen och blivit utkastade från Internet med jämna mellanrum.
När man inför 4g borde man också se till att stolpadjäveln fungerar som den ska.
I morgon kommer det skrivas ett elakt mail. Jag tolererar inte att någon förbaskad dns-server inte kommunicerar.
Jag är hungrig och förbannad just nu.

Problem med internet

Annonser

Från igår eftermiddag har vi haft stora problem i byn med att komma ut på internet. Idag tappade jag tålamodet och ringde min operatör. Tydligen har man haft problem i masten och håller på att laga den. Jag är glad att inte sitta på Ica nu och arbeta. De har ju datakassor idag och fungerar inte det så blir det en ohållbar situation. Folk kan inte handla och kan de det så går det kanske inte med kort. Nu verkar folk hålla på och fippla med det hela för ena stunden är jag inne och nästa slängs jag ut. Vore tacksam om informaton om problem skickades ut via mobil eller så.

Hoppas det fungerar i morgon så jag kan betala mina räkningar.