Badkrukor

Annonser

Fortsatt varmt på dagarna och vi blir svettiga då något arbete behöver göras. Vattnet i poolen håller +29 mitt på dagen så det är ju lite löjligt att säga att vattnet är kallt. Men vi är ju inga riktiga sjögurkor utan mer darrande badkrukor så vi doppar oss snabbt. När väl man kommit ner i det våta så är det ju faktiskt inte alls kallt. Någon längre tid i poolen blir det inte nu utan en halv timme får räcka och då har jag simmat och kört vattengymnastik. När man väl kommit upp och fått av sig de våta plaggen är det riktigt mysigt. Att sitta under parasollet och läppja på ett glas rosé i badrockarna är härligt.

I morse när vi tryckte upp jalusierna mötte vi denna syn:

Hade den mindre flyttbilen växt under natten? Nehej då den står där bakom och fronten syns på andra sidan grinden. Det lustiga var att när JR cyklade förbi på hemväg från bageriet så var bamsebilen helt tom. Vi som trodde att de lastade ut allt från bagarhuset måste trott fel. Vår granne hade stort gästabud på förmiddagen då de säkert var nyfikna på allt som hände. Nu är det ju så att vi inte stiger upp före tio på morgonen och mycket kan hända innan dess. Skulle vara roligt om det blir lite och rörelse där på andra sidan, men just nu står huset på vänt då ingen har dykt upp.

Jag är ju inte någon med särskilt gröna fingrar utan kör mer på trail and error. Mitt försök att få rötter på en avbruten gren från citronträdet sket sig och nu hade jag färdigpreparerad jord i en hink. Så JR köpte lite majskorn och så tryckte jag ner några i hinken. Jag är inte ute efter att odla majs men gärna få lite gröna blad. Ser ut att bli något i alla fall. Blir lite mallig då jag som sagt inte är någon fullfjädrad trädgårdsmästare. Tänker plantera om denna i höst i en större kruka eller direkt i jorden. Har inte bestämt mig för vilket ännu. Funderar nu på att trycka ner en avokadokärna för att se om den kan bli något. Allt behöver ju inte vara färdiga plantor från början.

Bakom den röda krukan med kumquaten står min experimenthink. Ni ser även den fula grå stenraden framför oleandern? Där tänker jag ställa eller gräva ner x antal gröna växter. Inte så många men några.

Nu när skolorna har börjat och semestern är slut för de flesta har vi fått ett lugnt vardagslunk. Traktorerna kör för fullt om nätterna så vinskörden pågår för fullt. Jag tycker att det bara låter mysigt och störs inte ett dugg av det. Tankbilar kör upp och ner på gatan här och vi var lite oroliga att det skulle bli problem då flyttbilen stod där, men allt gick väldigt bra verkar det som.

Egenodlad ros minsann. Jag älskar mina rosor och ibland ser de så taniga och bräckliga ut men så plötsligt slår en blomma ut och jag blir så lycklig. Något rätt gör vi nog ändå när det gäller våra blommor. Tror faktiskt att JR tycker om våra rosor lika mycket som jag.

På tal om administrativa saker så har vi börjat rycka i nästa sak. Men eftersom vi inväntar svar från diverse håll skriver jag inte om det just nu. Återkommer senare om det.

Ny månad strax och vi kör mot hösten.

Måndag, måndag

Annonser

Upprepning där och det är med flit då jag har The Mamas and the Papas låt i huvudet Monday,monday. Den som är nyfiken på den kan leta rätt på den på youtube. Jag var inte mer än elva år då den var populär men med en äldre syster så fick man massor av den tidens popmusik i öronen. Fast hon gick omkring med en gigantisk transistorradio som naturligtvis var på hela tiden. Undrar om hon lyssnade på sommarpratarna?

Som ni kunnat läsa har jag undrat vad detta är för ett träd. Nu vet jag. Det är en Japansk Mistel. Blev någon klokare av det? Jag googlade och ja, frukten är söt och väldigt ätlig. Man gör ofta marmelad och sylt på frukten. Vi har ju låtit den vara och det har festande fåglar och Turbo tyckt varit super. Lite lulliga har en del blivit och Turbo varit väldigt trött. Blir väl ungefär som våra bigarråer vi hade i byn. Vet inte om jag kommer göra något med dessa frukter då vi inte är speciellt förtjusta i söta saker. Det får vara som det är tror jag. Marmelad näe inget vi gillar.

Vi hade inget speciellt att göra idag så efter att jag hängt upp lakanen på tork och JR gjort rent grinden från fågelskit, satte vi oss under parasollet och löste livets alla problem. Skönt att få lufta sina tankar om dittan och dattan. När vi var nöjda bytte vi om och det blev ett dopp i poolen. Det verkar som att sämre väder är på ingång så det gäller att passa på. Vi fick en kort badsäsong men är ändå nöjda att vi ändå fick någon. Men en ny baddräkt ska jag köpa inför nästa säsong. Det är bara jobbigt med dessa tvådelade varianterna som jag har nu. Inte så knepiga att ta på när de är torra men fasen så svåra när de är våta. Nej, ett par tjusiga baddräkter får det bli.

Man blir ju lite trött av så mycket utomhusliv eller hur? Både jag och JR kan nicka till ibland när vi ätit en bit och lyssnar på en podd. Man kopplar av och det är väl precis som det ska vara. Mentalt förbereder jag mig på att vårat utomhusliv kommer att bli mer begränsat på grund av temperatur och kanske regn. Gnälla över +25 säger kanske någon och det ska jag väl inte göra. Vi har ett underbart liv.

Lite söndagspyssel

Annonser

JR tog Mackan till grannbyn där Lidl har öppet på söndagar och det finns en bagare. När vi intagit vår frukost, tog jag itu med att byta lakan i sängen. Sedan var det dags att göra rent mattor och golv. Skönt att ha det gjort och vi tog ledigt från alla slags jobb resten av dagen. Så vi blev sittande ute med var sin liten b-vitamin och löste alla världens problem. Man blir ju klokare med åren och vet ofta hur allt borde vara. Dessutom tvingar man aldrig på andra sin visdom.

Men tillslut kände vi oss mogna för ett dopp och så fick det bli. +29 känns lite kallt i början innan man doppat sig. Jag försöker alltid sänka min lekamen så fort det går och sedan stanna i vattnet tills kroppen blivit van. Simmar mina vändor och gör en del vattengymnastik. JR flyter mest omkring och verkar trivas med det. Sommarens stora projekt har gett oss mycket glädje och om någon frågar ifall det var värt allt arbete så säger vi båda absolut. Nu kan vi se fram mot nästa sommar och få svalka direkt när den första värmen sveper in.

Som vanligt om söndagarna är det väldigt tyst och lugnt ute. En och annan cyklist och fotgängare går förbi. Läste att skolorna börjar här den 2/9 så de flesta passar nog på att åka och bada när det är så härligt väder. Kuma har börjat ligga ute mer nu då det inte är så överväldigande varmt. Hm ser vad jag borde göra i morgon. Sopa den gröna mattan. Ska sova på saken.

Något Turbo älskar är att spana in fotgängare och sedan springa till baksidan och titta ner på dem. Hon skäller aldrig så vi låter henne ha detta nöje. Ibland hänger Kuma med men oftast står han kvar vid trappan och lyssnar om det blir något skällande från grannarnas hundar. Då kan han trava bort och se vad det var. Men för det mesta ligger de i skuggan och bara njuter.

Efter lite mat och middag för hundarna, lyssnade vi på en historiepodd. Sedan gjorde jag klar min blankett till carte vitale och så ska JR posta det i morgon. Tror vi har gjort klart allt administrativt för ett tag nu.

Dags att snart säga hejdå till augusti för i år. Men några dagar till har vi kvar.

Helgen fortsätter

Annonser

Tog lite sovmorgon idag och det uppskattades av alla. Men tillslut fann vi för gott att börja dagen. Då hade jag kelat med Turbo i nästan en halv timme. Något hon älskar att göra. Men när alla vaknat gick vi ut och ja fällde upp parasollet, gav fåglarna lite frö och tog bort täcket från poolen. När så Kuma fann att det var dags att komma ut så gick vi en sväng på baksidan också. Han vill gärna gå sin runda för att kolla att allt är som det brukar. Det tar sin lilla tid och så får det vara.

Vi har döpt om vår pingvin till Oswald Coppelpot då vi tycker han passar att heta det. Ska kanske nämna att vi tittar på Gotham på Netflix som berättar om hur Läderlappen blev just det. The Pingvin spelades av Jack Nicholson i någon film om jag inte minns fel. Kanske lite av en barnserie men fasen så våldsam och blodig. Men det finns värre och jag tänker då på Homeland som jag påminns om när jag läser Magda Gads reportage. Hur fast man blir i det man arbetar med om det är våldsamt.

Turbo fann det för gott att lägga sig här då ett bröllopssällskap körde förbi på vår gata. Någon hade förgiftat sig och då tutas det av bara den då man kör till middagen. Undrar hur man skulle reagera på sådant i Sverige? Inte tuta i tätbebyggt område heter det ju. Vi tyckte bara att det var roligt och eftersom vi befann oss i poolen just då hade vi en bra utsikt när bilarna körde förbi. Lite roligt tyckte vi. Sedan hörde vi musik och glada skratt vilket tillhör ovanligheten här då det är så tyst.

Även om jag tycker att de flesta växter tagit någon slags paus just nu så verkar min rosmarinbuske blomma upp igen. Små fina blå blommor slår ut mest varje dag och doften är underbar. Jag skyndade mig att byta till klänning från badrocken och ge hundarna deras middag, så jag kunde traska runt lite. Mina sandaler för utomhustraskande börjar bli väldigt nötta och jag tror att det blir vad jag närmast ska bli något jag ska beställa på internet. Nya birkenstoffare blir det antagligen. Återkommer om det i ett senare inlägg.

Här ser det ut att växa bra eller hur? Bigognen har tagit sig bra och träet har börjat få den färg jag ville ha. Frågan är om vi sitter här något? Jo, det gör vi varje morgon och varje kväll. Men eftersom vi har satt upp vår grill här så planerar vi att sitta här under tiden x grillar något. Ja, det är mer när H kommer på besök. Vi är ju inte speciellt roade av grillat så det får vänta ett tag med att utveckla den delen av trädgården.

JR har sopat upp alla löv och ogräs som jag skyfflat ner i hörnet vid grinden. Ser riktigt fint ut nu. Vi planerar en uppsnyggning vid rabatten men det blir kanske 2023 för vem har bråttom? När vi sitter under parasollet fnular vi på olika saker och det finns en del som ska göras men som sagt nu blir det inga stora projekt på ett bra tag.

Inte för att jag tror att vi tänker gå omkring och skrota i trädgården hela hösten, men man kan ju låtsas. Plantor, växter snurrar i mitt huvud och det tänker jag inte avslöja för JR som kommer bli tokig då. Så jag avvaktar och surfar efter nya sandaler istället.

Skördetider

Annonser

Jag vaknade i morse av ett oväsen som inte ville sluta. Så efter ett tag klädde jag på mig och öppnade dörren till trädgården. Nåväl det var inte så väldigt tidigt och jag vaknade av mig själv för sju timmar verkar vara min perfekta sovtid. Vi är ju uppe rätt sent om kvällarna så morgnarna blir inte särskilt tidiga. Men vi gör som vi vill nu när vi bestämmer över vår tid. JR är ju lite tröttare och behöver någon timme till så han fick sova vidare när vi gick ut.

Stora skördetraktorn jobbar för fullt och det var den som väsnades. Så nu har skördetiden för druvorna startat. Jag känner hur hösten närmar sig även om vi fortfarande har sensommarvärme.

Jag passade på att ge småfåglarna frön och vatten när vi ändå var ute. Parasollet fällde jag också upp. Heter det egentligen fällde upp? Känns konstigt att säga så. Skulle helst vilja säga öppnade upp parasollet. Först efter det gick jag in och hämtade kameran för att fota skörden som pågick. Vad jag förstått så kan man inte skörda med traktor överallt utan det beror helt på vilken sort av druvor man har. Men här fungerar det tydligen. Vi har ju fält runt byn och inte något kuperat landskap. Gott vin har vi och köper i princip endast vin från trakten. Men man kanske inte vara alltför snäv i framtiden.

Inspektor Turbo håller koll på arbete så det blir riktigt gjort. Tror hon varit nästan på samma ställe hela dagen trots att traktorn försvunnit. Såg den senare nere vid biltvätten och de har ju en tvätt som tar stora fordon till vår glädje. Vi eller JR brukar tvätta Mackan där. Otroligt att vi hamnade i en by som har allt och det pratade vi om idag. Visst finns det mer pittoreska byar uppe bland bergen, men som en kvinna skrev i facebook att som 70-åring måste hon flytta då det var trappor i huset, samt för mycket backar i byn. Hennes ben klarade inte av detta och trots att hon älskade byn, människorna där så fungerade inte det dagliga livet för henne. Vi tänkte mycket på just sådant och kanske berodde det på mitt skadade ben? Jag tror nästan det. Nu känner vi att här kan vi bo även när vi är 70 år gamla. Ja, här vill vi stanna och bli äldre.

Jag fick skjuts av JR till Super-U och fotoautomaten. Nej, jag funderar inte på att varken ställa upp i någon skönhetstävling eller mörda någon. Men tycker jag ser ut som en straffånge och det som saknas är fångnummer. Men jag har nytvättat hår i allafall. Tänker även använda dessa foton till körkortet när det ska förnyas inom kort. Kanske skrämmer jag skiten ur någon polis om de ber att få se körkortet? Inget photoshoppande här inte. Men är man 65 år så är man och jag mår bra och har simmat mina längder idag så livet känns rätt bra ändå.

Nu har JR ett nytt ärende till posten på måndag och det ser han fram mot eller inte. Vi har inte gjort så mycket mer än tvättat och gjort smoothie , samt rengöring av poolen som är på JR:s arbetsbeskrivning.

En GT under parasollet och sedan croissant med ost och skinka avslutade vår dag utomhus. Lite melon efteråt gjorde susen.

Fick brev idag

Annonser

Mina blanketter till carte vitale kom idag, så i morgon har jag bokat skjuts med JR till fofoautomaten. Klart att jag kan gå dit, men JR tänker göra lite större inköp i morgon så passar det bra att först köra mig och sedan släppa av mig hemma. Jag har ju lite sysslor att göra när han är borta. Onödigt att ta med hundarna då det bara tar en kvart för mig när jag får skjuts. Därför har jag tvättat håret idag så det inte ligger platt , även om jag inte bryr mig så särskilt om hur jag ser ut på fotot. Man får 4 st foton för 5 euro och då har jag nytagna foton till mitt körkort som jag snart måste förnya.

Trots att vi haft högre temperatur idag så har Kuma strosat omkring mer än tidigare dagar. Hans aptit är som vanligt och likaså magen. Riset igår gjorde susen. Det blir en del hundbilder idag och det beror på att det ju är Internationella hundarnas dag.

JR postade sitt kuvert med blanketter efter att vi ätit frukost och gjort oss klara för dagen. Passade bra då han glömt köpa tomater, ja ni läste rätt han hade glömt köpa tomater. Men det var inte jag som påpekade det ånej, det var han själv som upptäckte missen.

Skönt att vi inte hört vare sig sirener eller gula flygplan idag. Lugnt i vårat närområde för tillfället. Vi har inte gjort något trädgårdsarbete idag utan kompade efter JR:s ärenden och mina små bestyr. Tänkte göra ny smoothie idag och JR köpte vattenmelon, men insåg att den vi hade räcker i morgon också. Lite av tesen att det man inte gör idag kan man ju göra i morgon.

Oftast är det ju Turbo som strosar runt i trädgården, men hon löper och ligger mest still vid staketet och trånar efter grannens hund. De har för vana att lämna den ensam ute i trädgården och sedan åka iväg. Inte vad vi gillar men kanske vanligt hos vissa hundägare. Nu är vi glada att vi satte upp vårat trästaket så vi inte har en klättrande Turbo på vasstaketet bakom. Hon har legat där i två dagar nu och det är bara att vänta tills löptiden är över.

Efter en stund ute under parasollet bytte vi kläder och sänkte ner våra kroppar i poolen. Trots att det var +31 så kändes det lite kyligt först men efter en kort stund var det bara skönt. Några veckor till borde vi kunna bada. Men om luften blir kyligare vilket den ju blir så småningom får vi lägga på vintertäcket och sedan vänta till nästa år. För närvarande har vi inga planer på att skaffa någon värmepump eftersom vi inte är några vinterbadare ändå. Kan vara roligt att ha något att längta till också.

Vi kan nog sitta ute desto längre och bara det är skönt. Vi har ju varierande årstider här också, men inte så kyliga höstar och vintrar. Just nu håller jag på att läsa i min katalog vad man bör göra i trädgården på hösten. Rosorna ska klippas ned så mycket kan jag sedan tidigare, men vi planerar ju lite flytt av buskar och det vill jag göra i rätt årstid. Ett vintertäcke ska beställas till poolen och en dammsugare. Men det är JR:s ansvarsområde. Även om vi ännu har riktigt varmt om dagarna så känns det ändå som att hösten är på gång, luften känns annorlunda.

Vi har ju ändå fått en badsäsong i år och nästa år blir den längre. Vår oas till trädgård har börjat ta form och det enda större projekt som är kvar är ju trädäcket vid poolen och den designen fnular vi på just nu. Det får bli ett vårprojekt innan det blir alltför varmt ute. Inget som brådskar nu. Men det blir säkert några vändor till Brico Depå när det är dags för bygget.

Just nu är det lite till hemmet som jag tänker leta efter på internet och kanske lite annat. Det kliar i beställningsfingrarna haha.

Vanligt småpyssel

Annonser

JR hade tagit foton i automaten i Super-U och surare karl har jag sällan sett på kort. Ja, men när jag satt där kom det upp en text att jag inte fick le, sade han. Så då blev det motsatsen då. Nu är det bara att skicka in fotot med underskriften till franska försäkringskassan och så vänta på kortet för carte vitale. Jag har inte fått något papper än mer än det preliminära så det är bara att vänta då. Nu har vi postat alla papper till svenska skattemyndigheterna och snart ska vi väl få tillbaka en del slantar hoppas vi. Idag har vi inga fler administrativa åtaganden och kan bara njuta av kvällen.

Kuma hade en kurrande mage i morse. Det började med att Turbo väckte mig och sprang mot hallen, där Kuma låg. Han brukar alltid sova i fotändan i vår säng så detta var inte normalt. Jag slängde på mig klänningen och öppnade dörren ut. Kuma gick ut direkt och Turbo hängde på. När de kom in sedan hoppade Kuma upp i sängen igen och somnade direkt.

Jag brukar sätta mig på puffen i hallen då jag är klar med alla morgonbestyr, för att vänta på JR som handlar bröd. Kuma lade sig bredvid mig och det kom en del lustiga ljud från hans mage. Han ville inte heller ha den bit baguette som hundarna brukar få på morgonen. Så idag har han fått vila från all mat. Han har druckit vatten och senare fick de ris som JR kokat. En väldigt liten portion till Kuma som blev superglad och verkar vara ok igen. Men för säkerhets skull blir det ris till middag i morgon också. Man blir alltid orolig då man har en hund som är till åren kommen och Kuma är ju 12 år.

Idag hade vi vattning på vår agenda innan vi kunde dra oss inomhus för kvällen. Jag går ju runt efteråt och inspekterar växtligheterna och blev så glad över att det är en början till blommor på ena kumquaten. Verkar lovande för frukter nästa år. Inga blommor på den andra ännu men jag hoppas att det kommer.

Om någon trodde att rosorna blommat färdigt så var det helt fel. Det startar om nu och en del knoppar säger att det snart blir fler blommor här. I år tänker jag klippa ner rosorna så de får vila över vintern och bli kraftigare till våren. Ni ser de fläckiga bladen i bakgrunden va? det är inte bra och dem plockar jag och kastar i tunnan för trädgårdsavfall. Något slags parasit som man bara kan utrota med att plocka och sedan varje höst och vår bespruta med en häxbrygd man gör hemma av diverse kökskryddor. Men det blir senare när hösten kommer.

Jag har förövrigt fortsatt med att göra klart i rabatten med lavendelbuskarna och JR körde en vända till sopsorteringen. Men sedan fick det faktiskt räcka med arbete för idag. Svalkade oss med ett dopp och sedan var vi som pånyttfödda. Även idag satt vi ute till fram mot åtta och det var helt underbart väder. Ännu är det ett tag kvar till sockor och för mig shorts. Men det kommer så sakta.

Tog ett snack med Rutan och Rolle och de trivs ypperligt här. Bra utsikt, sol och värme vad mer kan man begära? Skönt att höra eftersom vi uppskattar att ha dem här hos oss. Frågade även om de ville ha sjal och mössa i vinter och de ville de gärna ha. Blir till att rota i skåpen och kanske köpa något värmande då. Man vill ju att alla ska trivas. Tror jag får ta ett snack med dem lite oftare och när jag sade det blev de väldigt glada.

När jag vattnade kunde jag även se små blå blommor på min rosmarinbuske. Hoppas det blir fler för de är så söta. Luktar gott gör det om busken också. Funderar på att köpa en till ….kanske om inte JR protesterar för mycket. Men jag köper inget som inte JR vill ha i trädgården. Vi pratar om allt och då menar jag allt från snor till hemoröjder.

Tisdag och en del jobb

Annonser

Blev liiite avundsjuk då JR fick sin blankett från försäkringskassan att fylla i och skicka in för det riktiga carte vitale. Men jag får kanske mitt i morgon eller åtminstone snart. Men jag fick besked om återbetalning av skatt för de månader jag betalar sinkskatt. Alla pengar är bra pengar som vi kan ha till annat trevligt. Nu fick vi även hemvistbevis som vi ska skicka in till skatteverket i Sverige och kanske blir det mer klirr i kassan. Så ikväll blir det en del administrativt jobb här.

Tidigare idag var det mer jobb på ett jordnära plan. Jag tog itu med att klippa ner den stora lavendeln som man ska göra i augusti här nere.

Blev väldigt nöjd med mitt arbete som orsakade en del svettdroppar i ögonen. Stod ju mitt i solen. Vi har kommit överens om att flytta de två mindre lavendlarna till annan plats och köpa en stor istället. Det blir höstens projekt. Blir mindre ogräs att klippa här för mig då och platsen vi ska plantera dessa två på ser idag inte rolig ut. Ja, har man inte jobb så skaffar man sig det eller hur?

Det växer så man hinner inte riktigt med men ibland måste jag ha handräckning då jag är för kort. Jag stiger inte gärna upp på stegar förutom badstegen då. Därför bistod JR mig idag med att leda om blåregnet som nästan var på väg in på vinden. Våra klängväxter behöver viss vägledning ibland. När JR sedan kört en vända till sopsorteringen med lastpallar, som någon annan säkert får glädje av, så blev det en kall under parasollet. Två svettiga panshisar kände sig nöjda med dagens projekt och ett dopp blev pricken över i:et. Så skönt att svalka sig då vattnet nu höll +30,5.

En kort sväng på baksidan då vi började höra sirener och en polishelikopter cirklade runt mot Pahiles och Murviel. En civil polisbil körde även på vår lilla gata två gånger. Spännande värre med något slag av polisjakt. Jag hoppas de fick fast i den eller de som jagades. Hörde hundskall som med all säkerhet var från schäferhundar eller malanios vilket polisen brukar ha. Men allt är bara gissningar från min sida så ta allt med en nypa salt.

Ser ut att bli samma väder i morgon. Turbo löper och var helt till sig i förmiddags då grannens hund troligtvis var ute i deras trädgård. Men hon ska ha en eloge än så länge att det inte är blodstänk överallt, men förra löpet var blodigt så man vet aldrig. Kuma bryr sig inte ett enda dugg och det är bra. Men det är nog inte höglöp ännu så man ska som sagt inte ropa hej för tidigt. Han vill mest bara chilla om dagarna och ta det lugnt. Så gör man när man är panshis som hund.

Vi har inget direkt inplanerat till i morgon, förutom att JR ska ta kort i fotoautomaten på Super-U. Sedan kan han skicka in sin blankett för Carte vitale. Sen är det bara att vänta på lilla plastkortet. Vi visste att vi måste vänta då det varit semester här i Frankrike och kanske lite till men tjoff så fort det gick. Vi har läst om hur krångligt allt är här och hur lång tid allt tar, men vi är mycket positivt överraskade för det har flutit på i jämn takt. Men så är vi vana vid att läsa krångliga instruktioner och skaffa fram papper och uppgifter genom våra arbeten. Har man som jag skickat gods till Kina,Dubai,Saudarabien och framförallt Ryssland så har man viss erfarenhet av blanketter. Jag kan berätta åtskilligt om dessa transporter och JR har skickat en bamsestor mobilkran till Indien så han har erfarenhet av krångel. Frankrike har varit en baggis med andra ord.

Får se vad vi hittar på att göra i morgon, men det finns säkert en hel del att ta sig för om man har lust.

Badgäster

Annonser

Ny vecka och jag tvättade förra veckans lakan som torkade så fint i solen. JR tätade taket på tiny house. Hoppas det räcker så det inte regnar in när hösten och vintern kommer. Men idag är det fortfarande sommar och jag sopade på framsidan då det har blåst en del. Efter att ha hängt upp lakanen satte vi oss ned och JR var ner och tömde brevlådan. En mycket glad nyhet kom från franska skattemyndigheterna. Nu har vi tin-nummer och är alltså inskrivna i Frankrike. Dessutom behöver vi inte betala skatt för nov-dec 2020. Vi fick även besked om att om våra inkomster blir detsamma för 2021 kommer vi att betala 7,6% i skatt !!!!! Jo jag tackar för det. Inatt sover vi gott och den skatt vi kommer att betala här gör vi gladeligen.

Ska erkänna att vi inte gjorde så mycket mer idag, men ikväll vattnade vi då våra växter såg lite törstiga ut. Det forna bageriet tvärs över gatan på baksidan har tömts och nu hoppas vi på att de nya ägarna snart ska dyka upp. Alltid roligare när det är liv och rörelse omkring oss. Tyvärr såg vi gula flygplan som cirklade runt någonstans bortom byn åt Phailenes och de tömde vatten, så det brann med all säkerhet där borta. Vi hörde planen precis då vi tagit vårat dagliga bad. Men efter ett tag hörde vi brandbilar och planen försvann så vi hoppas att de fick bukt med elden. Det råder eldningsförbud här så någon kommer få mycket höga böter om denne orsakat branden.

Det stora gula huset bakom palmbladet är bagarhuset. Att vi kallar det så beror på en stor järntavla precis vid de stora dörrarna som berättar att det varit ett bageri där tidigare. Så det är inget vi hittat på. Vår trädgård börjar gå in i ett sensommarmood och det är som det ska. Men än så länge är temperaturen på +33 om dagarna så hösten känns en bit bort.

Ser ut att bli en fin dag i morgon också. Lite moln men centralmassivet syns rätt klart i fjärran. En tupp gal långt borta och någon hund skäller, men annars är det så lugnt och tyst. JR klagade på att någon släckte lampan då han gick runt och vattnade. Det blir mörkt tidigare här också nu runt 20.30 någonting tror jag. Håller inte koll på det så noga.

Efter en dag utomhus är hundarna väldigt trötta. Men det är ju mycket att hålla koll på och det gör de. När vi börjar vattna går i regel hundarna in och sover. De orkar inte vara vakna längre. Så vi går in vi också när allt är klart. Helt underbart att kunna vara ute hela dagarna från det man vaknar. Livet är gott nu.

Vi har tydligen badgäster på kvällarna. JR lägger alltid på nattäcket på poolen och kör igång reningsverket. Det brukar alltid bli lite vatten ovanpå täcket och några finner att det är ett ypperligt ställe att ta ett bad på. Våra duvor håller sig rena och svala på så sätt. Missade tyvärr när denna viftade med vingarna. Men vi tittade på varandra innan jag gick in igen.

Då har vi avverkat måndagen och bara fyra dagar kvar till helg igen. Vardagen startar för fransmännen efter denna vecka och skolorna börjar på allvar.

Hemlösa hundars dag idag

Annonser

Som jag tidigare skrivit har vi haft omplaceringshundar i många år nu. När vi träffades hade JR Annie en golden retriver som han haft sedan hon var valp. Jag träffade henne då hon var 7 år och för mig blev hon moster direkt. Jag hade Berrie en bordercollie som älskade att fånga frisbee och var superduktig på det, men livrädd för får. De två hundarna älskade varandra och så kom Ronja till oss. En svensk korsning av varg och schäfer som var fruktansvärd deprimerad. Men hon levde upp efter ett par år och de två andra hundarna älskade henne.

Men hundar har en begränsad livslängd och moster Annie somnade in vid en ålder av 11,5 år. Eftersom vi nu såg oss som en familj med tre hundar kom Nellie 7 månader och vi var hennes tredje hem till oss. Hon var en sjuvägskorsning och helt skogstokig när hon kom. I hela hennes liv skrek hon när hon bajjade och vi vet inte varför. Men hon blev min älskade prinsessa och luktade tvål på hjässan. Jag sniffade så fort jag kunde på hennes huvud. Så klok och knäpp men så snäll.

Den förbaskade cancern tog vår Ronja ifrån oss då hon var 12 år och vi lät henne springa ut över ängarna men dessförinnan hade min älskade tröstehund Berrie fått somna in drabbad av skelettcancer vid 11 års ålder. Trodde mitt hjärta skulle brista då han var mitt allt då jag levde ensam. Han älskade att åka husbil och satt vid mina ben och tittade ut genom fönstret tills han somnade. Ja, det var tungt. Men vi skulle ju vara tre så då kom Unkas till oss som en 10 månaders liten häst. Han var stor och helt i det blå. En madrass och stol senare var han som tjuren ferdinand. Så älskvärd och snäll.

Men så fick Nellie cancer i livmodern och plötsligt var hon borta och det gjorde ont ska jag lova.

Efter Ronja fick vi plötsligt en möjlighet att få en sarloos wolfhound som då var 4 år. Vi tvekade inte och denne skygga kille kom till oss. Kuma ville överhuvudtaget inte alls kännas vid oss i början. Men sakta öppnade han sig och vi lät honom ha sin tid. Idag är han vår Lilleman som är så kelig och helt underbar. Ja, han är tolv år nu och älskar vår trädgård.

Tyvärr fick aldrig vår underbara Unkas uppleva vår trädgård. Han var med hela resan ner och när vi tittade på huset, men två veckor innan vi fick nycklarna sprack hans gallblåsa. Som jag grät när jag gick från vår veterinär där han fick somna in. Det gör ont i hjärtat bara jag skriver detta. Vi saknar vår store älskade hund än idag. Kuma sörjde en lång tid då de var supertajta. De två älskade varandra och innan vi skaffade Turbo var det de två herrarna.

Turbo kom som en totalt anti hund då hon var drygt 2 år till oss. Hon ville inte att man pysslade eller kelade med henne. Men idag som en 5 årig Siberian husky är hon en totalt annorlunda hund. Hon älskar morgonkel och söker sig till oss för att få närhet.

Så med detta vill jag säga att en omplacering kan ge massor som en valp inte kan ge. Visst har de en del erfarenheter med sig i bagaget men med tiden och massor av kärlek blir de personligheter som man häpnas över. Så nästa hund blir absolut en omplacering och nu på äldre dagar får vi väl nöja oss med två.

En stor en säger JR och jag kräver en svart/vit. Men inte nu för allt måste få ha sin gång. Kuma måste få ha sin ålderdom i lugn och ro. Men det blir en omplacering nästa gång.

Så till alla hemlösa hundar idag !!!!!