Jösses

Annonser

Vi klarade oss bra i förmiddags när vi gick med hundarna. Jag blev lite våt när jag väntade på mannen som köpte bröd.
Men var helt torr vid hemkomsten.
Efter det har himlen öppnat sig och nu ikväll vräker det ned.
Det blev inget av med trädgårdsarbetet idag. Tråkigt, då det hade varit skönt att vara ute en hel dag.
Nu, blir det kaffe och en stund framför Tv:n innan sovdags.

Ont i ryggen

Annonser

Har borstat alla hundarna nu och de fäller kopiöst mycket. Till och med Unkas, fast hans päls är kort och det inte syns i gräset.
Dags för lite städning inomhus också. Det kommer regnskurar lite då och då, så vi är glada över att inte ha åkt ut denna helg.
Har tagit flera kort på hundarna när det varit uppehåll. Några kommer säkert publiceras här senare.

Svårt att välja

Annonser

Jag har försökt att följa alla politiska debatter så mycket som möjligt och tycker att det blir svårare att välja hela tiden. Alla partier i Riksdagen har något bra förslag, som jag gärna hade sett förverkligas.  Sedan har de förslag som jag inte alls tycker om. Tänk, om man kunde plocka lite här och där, för att bilda ett helt nytt parti. Tror inte jag är ensam om att tänka precis så. Sedan kan man också rösta taktiskt för att politiken ska röra sig åt den riktning man vill. Känner inte att jag varit lika velig vid tidigare val. Det känns som att det finns så många om och men. Tankarna rör sig än hit och dit hela tiden, att jag inte orkar mer. Därför försöker jag visualisera mig vid valurnan och de lappar jag stoppar i varje kuvert. Vad säger mitt undermedvetna om det bästa valet, som jag känner mig mest tillfreds med? Det fungerar inte heller.

Släpper allt ett tag till och får väl bli en sistadagsväljare. En av alla som bestämmer sig i sista stunden, då jag går fram till bordet med alla valsedlar. Där får magkänslan bestämma vad det blir.

Nu är det helg i alla fall och dags för hundarna att få sin mat. Regnet har avlöst solen och det har blivit så mörkt att lamporna måste tändas inomhus.

weekend

Skönt med fredag

Annonser

Är ganska trött efter gårdagen, då jag höll på med pappersarbete mest hela dagen. Det ena är klart och ska bara skrivas på nu, medan det andra är något jag får avvakta. Därför är jag verkligen glad över att det är fredag och snart helg. Även om jag inte stänger kontoret helt under helgerna, så är takten inte lika hög. Ska bli skönt att ägna sina tankar åt familjen och hundarna. Rensa de få rabatter vi har och borsta hundarna som fäller just nu. Nu känner jag av att inte ha haft semester och tycker att jag blir så snabbt trött i huvudet. Tur jag har min yoga och meditation varje morgon. Bra sätt att nollställa sig innan arbetet tar vid om dagarna.

Hade ont i hjärtat i onsdags och blev lite orolig, då jag aldrig haft det tidigare. Ett tecken på att jag blivit äldre och bör ta det lugnare kanske? Mannen gjorde rätt när han bytte arbete och inte har samma press på sig längre. Nu kan han koppla av då arbetsdagen är över och måste inte vara tillgänglig hela tiden. Det har också gjort att jag får en stor hjälp med mitt av honom, vilket visat sig markant. Men ibland kan det blir för bra.

Funderar mycket på vad lycka är och kan konstatera att jag är lycklig. Jag har en trygg plattform att stå på här hemma och det har visat sig att den är oerhört stadig när det blåst omkring oss. Därför försöker jag alltid att hitta glädjeämnen varje dag och bara se framåt.

Mina tre stora glädjeämnen som finns nära mig varje dag.

Torsdag och sol

Annonser

Har lyckats sätta ihop ett avtal på ett uppdrag och kan ta lunch nu. I eftermiddag är det dags för ett nytt sådant och jag har stora förhoppningar att det ska gå i lås. Håll tummarna.

En molnig morgon har följts av sol och skön värme. Ska bli skönt att få en nypa luft nu. Tur att hundarna är så trötta när jag måste koncentrera mig på knep och knåp. Firar med en kopp kaffe efter detta arbete. Nu väntar jag också besked från ett annat större projekt som jag har stora förhoppningar att få.

Har lagt gårdagen bakom mig och tänker som jag brukar: det slår tillbaka mot de som behandlar någon illa. Det är därför jag aldrig söker hämnd av något slag när jag drabbas av oförätter. Kan berätta att det har visat sig vara rätt taktik i hela mitt liv. Kanske är det karma?

Sura uppstötningar

Annonser

Ibland får man besked som ger sura uppstötningar och idag fick jag det. Men precis som när det gäller magen så har jag motmedel mot sådant. När det kommer från magen tar jag samarin och när det kommer på annat sätt hittar jag alltid ljuspunkter som tar bort det sura. Snart har den sura smaken i munnen försvunnit och jag lägger det bakom mig.

Annars har sommaren kommit tillbaka och det är riktigt varmt och skönt ute. Vi njöt av promenaderna idag och hoppas det får bli såhär ett tag. Har ju en del trädgårdsuppdrag och detta väder passar utmärkt att utföra dem.

Allt flyter på och just nu är det riktigt spännande mad alla uppdrag som kommer in. Jag känner att nu är jag verkligen på gång och går de tre stora jag bearbetar just i lås kommer jag att ta en whisky i helgen, var så säker.

Vi fortsätter vidare in mot en höst som förhoppningsvis blir varm och torr.