Vardagslunk igen

Annonser

Semestertiden är över och det märks i byn. Grönsakstanten har stängt för denna säsong och igår hade de släktträff hos sig. Fimpan med familj har kommit hem och gissa vad vi hittade i trädgården denna morgon. Nehej då, ingen boll men en flipflop. Kände att den nog låg bra där och skulle återbördas vid efterfrågan.

När jag så skakade våra täcken kom Fimpan fram till staketet och frågade efter sandalen. Jag spelade förvånad och naturligtvis skulle hon få tillbaka den. Hon var märkbart generad och sade något om att om det inte är bollar så är det sandaler. Jaja, Apan har en bokstavskombination och nu var det tur att den inte hamnat i poolen som vi ska ha, för då hade den varit i slamsor enligt JR.

Efter frukost försvann JR till baksidan av huset och jag hängde lakanen på tork som snurrat runt i tvättmaskinen. Sedan umgicks jag med hundarna och Turbo hade mycket att diskutera. Nu var det väl mest jag som pratade och hon är en riktigt bra lyssnare och håller med mig om allt.

När vi var klara bjöd jag JR på lite b-vitamin som han uppskattade och då blev det prat med svar en stund. JR skvallrade om vad som sker på baksidan och jag kunde konstatera att vi hade det väldigt lugnt på vår sida, för nu kör traktorerna fram och tillbaka hela dagarna med vindruvor åt ena hållet och tomma släp åt andra. Bråda tider så vi ska få gott vin nästa år också.

Jag vet inte vad hundarna har emot vår spanska granne som bor mitt över gatan? Han brukar ta en cykeltur varje dag och hundarna flyger upp och bort till staketet. När han så cyklar förbi rusar de mot baksidan och stirrar på honom där. Samma sak när han kommer hem efter sin cykeltur. De älskar att stå ovanför alla människor och glo ner på dem. I’m top of the world, liksom.

Min fina pelargon har vaknat till liv igen och nu ska det blommas minsann. Jag tittar förnöjt på den varje dag och njuter av prakten. Vi ska förresten göra en liten inköpstur i morgon för hundarna behöver tuggben. En nödvändighet att ha hemma anser de. Jag köper små som de får efter maten. Det rensar tänderna och håller tandstenen borta.

Tjuvkikade på baksidan för att se vad JR pysslat med idag. Här ska tydligen byggas något och det ska bli roligt att se vad det blir tillslut. Jag gissar på ett trädäck, men man vet ju aldrig.

Ny månad i morgon och det är väl bra.

Lugnet åter

Annonser

Idag bestämde vi att båda R2D2 skulle få ta vinterledigt och JR gjorde rent dem innan de ställdes undan. Så tyst det blev inomhus. Nu hör jag tinnitusen sade: JR. Nätterna är nu svala så vi behöver inte ha någon fläkt på och på dagarna kan vi ha fönstren öppna istället. Turbo blev glad då hon har visat att nu vill jag ha tillbaka min utkiksplats vid fönstret.

Bytte lakan i sängen och sedan sopade jag trädäcket och den gröna ”gräsmattan”. Dagen bjöd på +25 och lite moln blandat med sol. Det kändes lite som en svensk sommar och nu fick vi energi till att göra rent golven inomhus. JR körde snabeldraken och jag moppade efteråt. Luktar gott av lavendel inomhus nu.

Det var fler som fick energi av att det var svalare idag. Jag kastade tiger med Turbo rätt länge faktiskt.

Men dagen har inte bara varit arbete utan även avkoppling i stolarna på trädäcket. Tror att det är det bästa vi gjort eller JR gjort denna sommar. Det är så skönt att sitta där under parasollet och bara vara.

Kuma intar alltid en mer värdig hållning till detta med lek och håller sig undan. Då dagen bjudit på vind från norväst har den svalkat skönt. Jag har övergått till t-shirt och shorts nu och det för att kunna jobba en del med rabatten och växterna. Har planerat att se över alltihop nu när det är svalare väder. Men sockorna får faktiskt vänta ett tag till, för så kyligt är det inte.

Nöjda hundar efter en dag utomhus och en god middag. Livet kunde inte vara bättre. Så tacksam att vi kunde genomföra flytten och hittade detta hus. Snart kommer nog pompiers och säljer väggalmanackorna för nästa år och så inleder vi år 2 här nere.

Ny vecka och sista augusti i morgon. Känns härligt tycker jag.

En sval och skön dag väntade

Annonser

Efter nattens regnade var luften riktigt sval i morse och JR funderade på sockor men valde att avvakta ändå. +25 är långt under de temperaturer vi blivit vana vid nu. Men hundarna trivdes utmärkt i denna temperatur. Vårat överkast hade fått en ordentlig dusch, men vid närmare titt så hade det nog kommit en del pollen från skogarna i Centralmassivet. Det var ju därifrån regnet kom. Fram med slangen och en borste och nu får överkastet hänga kvar en dag till. Lite synd då det var helt torrt vid 19.00 ikväll.

Turbo valde att lägga sig där det var torrt och jag hämtade fönsterskrapan och gjorde rent bordet från vatten så vi skulle kunna äta en bit mat där senare på dagen. Det var till och med så att vi fick fälla upp parasollet senare då solen visade sig. Allt torkar fort här så man behöver inte misströsta. Tycker faktiskt att trädäcket får en fin färg när det är vått. Efter varje regnskur brukar jag gå ut och ta bort sniglarna från oleanderna. De ska inte få äta på mina blommor och buskar.

Kanske lite elakt att ta med detta foto på Kuma. Han gillar inte att jag fotar bakifrån. Får så stor bak då menar han. Jag tycker precis som han och brukar alltid kassera sådana foton på mig. För några veckor sedan bad jag JR ta kort på mig bakifrån och det skulle jag ju inte ha gjort. Därför känner jag mig lite elak när jag lägger in detta foto.

Så här kommer ett mer fördelaktigt foto från förra veckan. Tror Kuma blir mer nöjd med detta.

JR har påbörjat sitt nya projekt idag då vädret var fördelaktigt för lite arbete. Så nu vistas vi på olika sidor av huset och hundarna är lite konfunderade. Grönsakstanten har börjat trappa ner och har bara öppet på förmiddagen och snart stänger hon väl garaget för vintern. Fimpan med familj är inte hemma om dagarna och jag tror att de plockar druvor hos någon släkting.

Jag vipplade idag och när detta var gjort tog jag ledigt. En sak var dag är mitt motto. I morgon är det näst sista dagen i augusti och vi ska göra rent golven i huset. Sedan hoppas jag att solen är framme så vi kan njuta av resten av dagen.

Önskar alla en fin söndag !!!!

Äntligen lite tvätthjälp

Annonser

Lite sol växlade till molnighet under förmiddagen idag. Jag passade på att vara ute en stund med hundarna. JR hade hål i en plastpåse och saknade limen när han kom hem efter inköpen. Så där fick han en extra cykeltur direkt på förmiddagen.

Turbo ville leka Tiger då det inte var stekhett ute. Jag gjorde som hon ville och JR vevade ner parasollet då jag varskodde att idag blir det regn på eftermiddagen.

Kände lite droppar men det var ju inget så vi körde på ett tag till med leken och Turbo hade roligt.

Men så blev dropparna större och jag förberedde mig på att ta ut överkastet till sängen. Här skulle det tvättas på naturlig väg. Så hundarna fick komma in och JR komma ut, då jag behövde handräckning vid upphängningen. Efter en liten stund kom det en rejäl regnskur. Idag behöver inte JR vattna.

Tittade ut efter den första regnskuren och här behövs det mer vatten kunde jag konstatera. Men jag behövde inte vara orolig för det har regnat av och till under hela kvällen. Så när jag kikade ut någon timme senare var överkastet helt vått. Perfekt tvätthjälp enligt min åsikt. Nu ska det regna ända tills i morgon bitti så det blir nog bra. Sedan blir det uppehåll och överkastet får hänga på tork i ett par dagar. Jag sprayade på tvättmedel innan så fläckarna ska försvinna. Förra året mulade jag in det i tvättmaskinen och det blev inte bra. Därför blev jag glad när detta tips dök upp.

Jag har roat mig med att göra ny smoothie och som ni ser så blev det med lime. Så gott tycker vi. Apelsinerna är fortfarande lite dyra så vi väntar ett tag till med att köpa det. Men precis som förra vintern kommer jag att pressa juice även då. Tänkte att man kan ha lime i tills kumquaten mognat.

Hundarna har mest softat idag. Vi har passat på att ta ut dem mellan regnskurarna. Som tur är har vi inte någon lera på tomten utan de är bara våta tassar som kommer in. Vatten torkar ju och med dessa golv fungerar det bra. Jag vet ju att i morgon blir det uppehåll och då kan vi ha öppen dörr igen.

Idag satt vi inomhus och lyssnade på en sommarpratare, samtidigt som vi åt en bit bruchetta från igår. Men i morgon sitter vi förhoppningsvis ute igen. Fast först ska jag naturligtvis vippla lite. Alltid bra för själen med egentid. Kanske kan JR påbörja sitt nya projekt men det visar sig i morgon.

Ännu varmare men vi klarar det

Annonser

Vissa verkar inte klara värmen särskilt bra eller så var den bara trött på livet för i morse hittade jag denna i JR:s handfat….

Det blev en vattenbegravning och så var et med det. Inte något jag saknar då flugor är ett gissel och så jobbiga. Men idag fick jag väl mitt straff för att jag inte sörjde flugan för fyra nya myggbett har kliat på armen. Fast jag har ett bra stift som tar bort kliet.

Bäst att vakta Tiger så inte Tossan får för sig att börja leka i denna värme. Turbo brukar få tokryck och rusa runt som en tokig efter en stunds lek. Inte populärt hos Kuma som vill ha lugn och ro ute i trädgården. Men idag blev det inget då det har varit varmare än igår.

Skuggan är bäst och där blev Turbo idag. Vi placerade oss i stolarna och efter att JR burit in fler pinnar som han köpte idag, lyssnade vi på en sommarpratare. Kom på att 2018 har vi inte lyssnat på en enda då vi var mitt i husvisning,rensning och en varm sommar då vi inte hade ro att bara sitta ner någon längre stund. Så det kan vi ta igen nu när det är lugnare och vi rår om vår tid.

Tror att detta kan vara sommarens sista värmebölja för nu ska det bli mer humana temperaturer om dagarna.

Om det blir lite svalare ska jag öppna frissan någon dag för vi börjar se lite ovårdade ut båda två. Kör med utomhusklippning i möjligaste mån och det går inte när det är för varmt så svetten droppar i ögonen.

Vi delade på en flaska vitt vin idag då det blir tradigt att bara dricka rosé när man vill ha något gott. JR lyckades köpa två olika sorter som smakade riktigt bra.

De lovade regn i morgon men nu när jag tittade igen så verkar det inte bli en droppe. Synd då jag hade tänkt hänga ut vårat överkast för självtvätt i regnet. Det hade behövts men får väl bli en annan dag då. Fick ju tvättat allting annat så jag ska inte klaga.

Just nu försöker vi stanna hemma så mycket som möjligt då den elaka coronan börjat blossa upp nere vid kustområdet. Men nästa vecka ska vi göra en försiktig tur där JR som vanligt får agera löpare. Det är nämligen så att plasthuvan som vi har i micron inte finns mer. Vi kan ju använda micron som varmluftsugn och igår var nog värmen lite för hög och JR missade att kolla. Den liknade mer en frisby när han tog ut tallriken med de två pajerna som skulle värmas. Men pajerna kunde vi ändå äta och de var goda.

Så kan det gå och världen stannar inte för det.

Het sol och varm skugga

Annonser

Undrar om det är årets sista värmebölja som kommit? +37 i skuggan och väldigt löjlig vind har gjort att svetten lackat i pannan och runnit i ögonen hela dagen. Sitta still har vi utövat så mycket vi kan. Jag har tvättat fintvätt idag och nu kan vi smutsa ned kläderna igen.

Det gäller ju att hitta den svalaste platsen där även lite vind kan svalka när den nu finns. Platserna varierar allteftersom dagen lider och det som var skönt på förmiddagen kanske är lite väl varmt senare. Men tvätten torkar ju väldigt bra måste jag tillstå.

Idag fick vi så äntligen alla papper på huset och kontraktet. Det var en liten nätt lunta på 138 sidor som vi laddade ner på en sticka. En regnig dag ska JR trycka ut allt på papper och sätta in i en pärm. Men just nu är solen envis och man orkar inte för mycket administrativt då. Men till JR:s eloge ska jag ändå säga att han skummat genom alla sidorna och jag fick lite rop att detta och detta. Så trots att allt är på franska har han förstått en del. Så det blir lite läsförståelse sedan då.

Tro nu inte att Kuma legat här sedan igår eller att det är en gammal bild. Nejdå, han har tagit för vana att avsluta utevistelsen här på den nya ”gräsmattan”. Vi brukar ju ha en del pyssel för oss innan de ska ha sin middag och detta är en utmärkt plats för att hålla koll på oss. Skönt att ligga i skuggan som alltid är här på eftermiddagen/kvällen.

En onsdag i augusti är till ända och snart även hela månaden. Jag får väl snart övergå till shortsen och t-shirten. Kanske kan det även bli en del trädgårdspyssel i rabatten och sedan ska ju lavendeln klippas ned när den blommat klart. Bara trevligheter som innebär balsam för själen och huvudet.

Jaha där fick jag upp bilden två gånger också. Det här nya i wp kan driva en till vansinne. Strunta i att bläddra för det är samma bild hela tiden. Jag får ju inte bort det heller så ni får utstå detta tyvärr. Men det jag ville visa var hur fint det blommar i krukan nu. Pelargonen har sovit under den varmaste månaden och nu har den vaknat igen.

Då laddar vi för torsdag som ju infaller i morgon.

Där for de iväg och jag sörjer inte

Annonser

Idag körde JR ett lass till Dechateriet= Återvinningen och här är det riktig återvinning för de har upplåtit ett område där man kan ställa saker som någon annan kanske vill ha. Typ loppmarknad. Man får betala en slant för att ta grejor men inte mycket. Hade vi vetat det så hade JR inte kapat av benen på stolarna.

Inte vet jag vart pengarna går men kanske blir det till de som jobbar där. Nu blev det ändå så att vår el-gräsklippare som sprack i kåpan fick följa med och en spekulant ville ha den. JR förklarade för den hugade spekulanten att han bara pratade lite franska då han var från Sverige. Jag också sade mannen för jag är italienare och skrattade. Han kanske kan laga kåpan eller så struntar han i det, men klipparen fick han.

Turbo springer alltid med för att se när JR kör bort. Men jag tror att hon tycker att det är roligast när han kör teslan. Då kan hon nästan skälla av upphetsning.

Sedan lägger hon sig i skuggan och väntar på att JR ska komma tillbaka. Ibland får hon sällskap av Kuma men han brukar ta sig en tupplur i soffan på förmiddagarna.

Nu har det blivit såpass att vi utan problem kan ha dörren öppen så hundarna kan gå in och ut när de vill, och de gör det. Än är det att dricka vatten och ligga en stund vid någon fläkt för att sedan komma ut till oss igen. Vi tillbringar dagarna ute mest hela tiden. Jag skriver en del och JR planerar. Kan avslöja att han köpt nya pinnar idag. Nytt projekt är på gång tydligen. Jodå, jag är informerad om projektet och som vd har jag godkänt det.

Men vi trivs på vårat trädäck och här leks det och lyssnas på sommarpratare från 2019 minsann. Tycker faktiskt att det var bättre förra året. Blir allt bara sämre med åren? Till och med sommarpratarna?

Struntar i det och hämtar in tvätten som torkat i solen idag. Så gott den luktar.Jag blir lyrisk.

Det blev en brassestol

Annonser

Kommer någon ihåg reklamen för ett försäkringsbolag som sändes på tv4? En kille i en röd bil stannar vid en telefonkiosk efter att ha hämtat sin nya bil hos försäljaren. Ja, förr i tiden fanns det kiosker med telefonautomater. Det som inte vet vad det är kan ju googla. I alla fall lägger han i ett mynt och slår nummret till försäkringsbolaget och säger att han vill försäkra sin nya bil. De frågar vad det är för en bil. Det är en…. en …… Då kör en lastbil förbi som tar med sig taket på bilen. Det är en Ford cabbe säger killen. Sådärja säger rösten i luren då är din bil försäkrad.

Jag tyckte att det var en rolig reklam. De reklamsnuttar som visas nuförtiden är inte alls så roliga.

Det var ingen som ville ha våra två gamla stolar och såhär i solen skulle inte jag heller vilja ha dem. Nu är de lite smutsiga dessutom då JR resolut sågat av benen. Det blev två brassestolar av dem. Men jag provade inte då det skulle bli ett kraftprov att ta sig upp från dem. I morgon ska de forslas till dechatteriet i sällskap med lite annat. Benen då? Jo de ska eldas upp i spisen när det blir dags för brasor.

Förutom att designa om stolarna har JR haft konstruktionsmöte med sig själv just här. Nejdå han ville inte undvika mig eller vara ensam. Det som ska bli ska ske på denna sida av huset. Men jag håller lite på det tills arbetet kommer igång.

Som en ängslig mamma går jag och räknar alla nya frukter på kumquatarna och idag har båda 15 frukter på tillväxt. Ser fram mot skördetiden sedan. Fruktodlare passar mig perfekt allrahelst som JR sköter vattningen. Det gör han med bravur så jag tänker absolut inte ta den sysslan ifrån honom.

Jag njuter av resultatet av hans omsorg. Annars har jag hängt lakan på tork efter att e snurrat runt i maskinen. Fast mesta tiden av dagen har både jag och JR tillbringat på trädäcket och njutit av dagen som man ju ska göra.

Vi sover länge

Annonser

Sedan vi kommit hit ner så har vi börjat sova längre om morgnarna. Nu kan det ju bero på att Netflix bjuder på serier som är svåra att avsluta om kvällarna. Tidigare har ju JR haft projekt som gjort att han varit extra trött och jag har inte hjärta att väcka honom om morgnarna. Jag är den som vaknar först och sju timmar verkar vara min sovtid för att bli piggelin. Kan konstatera att även Kuma har blivit en sjusovare och nuförtiden får vi nästan dra honom ur sängen på morgnarna. Team slappisarna får vi väl kalla oss.

Vi har faktiskt fönsterluckor i ett fönster och det är till dressingroom eller H:s sovrum. Men de stänger vi sällan för JR vill ha utkik till Mackan när han går upp på toa om natten. Nu gör han ju inte det varje natt, men när han gör det. Fast jag har hängt ett underlakan på insidan då solen värmer upp detta rum till en veritabel bastu. Vi brukar även hiva in matvarorna genom detta fönster när JR storhandlar. Hundarna tycker att det är jättekul att hälsa på husse där.

Tänkarbänken som vi sitter på var morgon eller ska vi säga förmiddag och kväll men snarare mer natt. Vi tittar på stjärnorna och ISS som syns tydligt när det är mörkt. En och annan fladdermus flyger snabbt förbi och i övrigt är det tyst ute. Vi brukar ha ca +25 på natten och det är riktigt skönt efter dagens värme.

Det verkar som att rosorna klarat sommarens hetta riktigt bra trots allt. Knoppar lite här och där, samt en del blommor har slagit ut. På denna sida befinner sig nästa projekt för JR och det återkommer jag till när han väl satt igång.

Jag har ju skrivit en del om citronträdet och se så det har växt sedan vi köpte det. Änglatrumpeten har även den blivit betydligt större i år. Om det nu är en änglatrumpet för hela klabbet vissnar ner på vintern och är inte mycket att beskåda. Blommorna slår ut var morgon och stänger sig var kväll. Kanske någon som exakt kan säga vad det är för en blomma?

Idag tog vi hjälp av säckakärran och svängde runt den långa krukan. Kottepalmen såg nämligen ut att nästan kvävas vid väggen. Nu ska vi ju flytta yuccapalmen som står i krukan och just inte syns bakom yuccan i den runda krukan. Något som växer på höjden istället för att bre ut sig ska få sällskapa kottepalmen. Var yuccan ska stå får ni se när ny kruka är inköpt och lite jord. Ibland blir man lite förvånad att det växer så fort.

I morgon kör vi igång sista veckan i augusti och det ska väl gå bra det med. Jag ska tvätta lakan och JR ska göra något han också. Vi har inga problem att få dagarna att gå.

Genomförda idéer

Annonser

Vi sitter ofta och pratar om saker som vi gärna vill göra och kanske köpa. Idag var en sådan dag då vi genomförde sådant som vi funderat på länge. Våra matbordsstolar är 15 år gamla och JR har förstärkt sitsarna som började bli alltför mjuka och även skruvat fast benen som började bli lösa. Men jag envisades med att vi skulle ta med några väldigt gamla ekstolar för säkerhets skull. Så vi har haft dem som reserv ett tag, men även funderat på att byta ut dem mot våra nuvarande.

Efter frukost idag gjorde vi slag i saken och blev väldigt nöjda med resultatet.

Med ens känns det luftigare vid bordet. Så våra gamla stolar har bytts ut mot några ännu äldre. Vi hade en stol i hallen men ville inte ha en klumpig stol där mer så skinnpallen står där nu och det blev väldigt bra. Två av de gamla stolarna blir över och nu har vi ställt dem utanför grinden med en lapp: 0.- Eur. Innan vi lägger oss ska vi se om någon hämtat dem annars får JR såga sönder dem i morgon.

Lördag innebär ju vipplardag för mig och under tiden jag höll på, gick JR iväg med säckakärran till Super-U tecnic. Jag var klar när han kom hem igen och då hade jag även plockat in lite andra vipplar.

Plocka det som finns i trädgården brukar Karl-Fredrik på Ecklaholm säga. Så då gör jag väl det då och det ser ju inte så pjåkigt ut ändå.

Men vad gjorde JR med säckakärran då?

Han köpte en vinkyl. Vi har pratat om det länge då vårat kylskåp inte är så stort och vi inte kan ha mer än en vinflaska där åt gången. Med ekstolarna vid matbordet fick vi plats med kylen och det är ju också en sak vi inte har så mycket av. Plats alltså. Därför har det dröjt med detta inköp tills nu. Vi har ju downsizat vårat boende sedan Sverige för att kunna njuta mer av livet. Därför blir det inte en massa onödigt som kommer över tröskeln här. Men denna vinkyl är nästan ett måste för att få plats med mat i kylen och lite vin till den här.

Ja, detta har vi ägnat lördagen åt och känner oss sååå nöjda. Naturligtvis har vi även suttit på vårat trädäck och planerat nya saker. När de blir fysiska återstår att se, men om jag känner JR rätt så sätter han händerna i något av planerna snart.