Grabbarna grus

Annonser

Snygga killar poserar vid häcken. De är nyborstade och fina. Tycker själv att det blev rätt bra. Bara tredje försöket så jag börjar få lite kläm på fotandet.

Nu ska jag städa inomhus och mannen fortsätter med några trälister till badrummet. Sedan får rörmokaren komma och koppla in vattnet.

Grattis 🎉 ♔ Kungen på 70 -årsdagen!!

Tafsa inte här

Annonser

Ryssland lägger sig i vår utrikespolitik och jag hoppas fler än jag blir förbannad. Allrahelst bör Margot Wallström bli det och genast visa att hon gör som Sverige vill och inte som Putin anser att vi ska göra. De ska ge faen i Östersjön och jag hoppas Finland hakar på i det avseendet. Min uppmaning är : Finland gå med i Nato!  Då kan Sverige också göra det bara för att.

Två grupper av detta fanatiska is har tydligen kunnat ta sig in i Sverige. Hur i hela … ja ni förstår vad jag tänkte skriva där. Har vi inte gränskontroll nuförtiden? Eller kom de in under “öppna våra hjärtan” tiden? Alla var ju välkomna gu bevars. Tror att vi var många som undrade vad det skulle bli av detta. Nu vet vi och det känns ju väldigt tryggt eller hur? Vi har monarki och vår kung fyller sjuttio år, vilket ska firas med gäster och fest. Det är också Valborgsmässoafton då många av oss står vid eldar och sjunger in våren. Sedan kommer Eurovisionsfestivalen då många länders artister med entourage samlas i Stockholm. Ja, målen är många för dessa terrorister och frågan är bara var de tänker slå till och när. För de kommer att göra det.

Jag är så arg för att dessa olika idioter ska lägga sig i hur vi gör i Sverige. Att sedan folk var rädda för att gå med i EU, verkar ju lite löjligt just nu. Skulle ens Sverige komma på den dumma idén att folkomrösta om att gå ur, tänker jag flytta till ett EU-land. Kanske gör det ändå, ja det gör vi nog om något år. Ett annat alltså. Ett med varmt klimat och snöfattigt. Som 50+ vill man inte pulsa eller åka skidor, för att tala om ishalka. Rena rama skräckfilmen för mig. Snö kan jag gärna se på film och vykort, men inte leva med.

Annars då? Jo, det är fredag som sagt och helg. Om försvaret vill så kommer jag med hagelbössan och bangar på is. Nej, det törs jag nog inte. Men jag hejar på de som törs. Med det vill jag säga att jag stöttar vår polis och militär. Vore det inte bra att utbilda de invandrare som deltagit i kriget i Syrien till poliser? De kan säkert göra nytta i Rosengård, Botkyrka,Biskopsgården och många andra invandrartäta områden. Språket har de redan och från sitt militära förflutna den disciplin som behövs. Fattar inte att vi inte tar nytta av den erfarenhet de har från krig mm.

Trevlig helg allihop!!!

 

Det grönskar

Annonser

Allt regn har gjort att alla växter fått en intensiv färg. Det som är grönt riktigt sticker i ögonen.
Nu ska det bli varmare igen och då frodas pollen i växterna. Bara att preparera sig.

Men gott folk det är fredag och i morgon sista april. Jag var lite nyfiken på hur vädret varit denna helg, några år tillbaka. Faktiskt ingen större skillnad mot detta år. Det blåser, är frost i gräset, regnar och solen skiner om vartannat. Skönt att veta att allt är som det ska.
Vi firar inte speciellt att april är över och den riktiga vårmånaden börjar. Men visst är det härligt?

Synd bara att det går så fort nuförtiden. För det gör den ju äldre man blir. Det känns i alla fall så. Först går man och längtar efter vår och sommar, äntligen börjar den och svisch så är det höst. Sedan börjar längtan och väntan igen. Åren går och man blir äldre. Det märks allra mest på föräldrarna som blir mer och mer beroende av oss. En efter en dör de bort från oss.
Snart är det vi som är längst ut på tråden. Vi som kommer att behöva hjälp.
Så ta vara på varje minut av livet och sluta aldrig att längta.

Vilket påhitt

Annonser

Människorna vi lever med drog med oss ut i ett störtregn i morse. Vi blev lurade. Här skulle vi ut och göra toalett och möts av en vägg av vått.
Någon dusch hade vi inte kommit överens om. De hade väl kunnat vänta tills det slutade. Men inte då. Snälla som vi är protesterade vi inte.
Skönt att få bli torkade med varma handdukar. De hade ändå satt på torkskåpet. Lite skadeglädje var det att människorna blev så våta att de fick klä av sig i garaget.
Nu har vi tagit över sängen för det är nödvändigt att vi ska bli riktigt torra.
Matte får vackert vänta med att bädda till senare. Nu måste vi ta igen oss i några timmar.

Inte min månad

Annonser

April har verkligen visat sig från sin sanna sida. Vädret har växlat mellan snö,sol,värme och nu sist regn med blåst. man skulle kunna säga att det är en månad med allt i ett som ett kinderägg. Pollensäsongen har ändå börjat och jag går med ständig nästäppa och rinnande ögon. Men snart är det slut på denna helvetiska månad. Min månad är Maj eftersom jag är född i den och även heter det som andra namn. När jag var mindre kände jag mig lite kunglig eftersom de sjöng till mig på sista april. Sköna Maj välkommen, var min sång och jag kände mig väldigt mallig. Ingen av mina lekkamrater hade en sång som alla sjöng en viss dag. Sedan var det ju sången om när lillan kom till jorden det var i maj när göken gol. Eftersom jag kallades lillan så var det ju absolut om mig de sjöng på radion. Vi hade inte tv när jag var barn. Det var radion som gällde och varje morgon lyssnade jag på småbarnskvarten innan det var dags att gå till skolan.

Herregud, jag börjar bli stenålders. Är ju född samma år som Björn Borg , Stenmark, Linda Haglund och Frank Andersson. Därför är jag nog väldigt speciell eller hur? En fin årgång som nu är väldigt vällagrad och smakar som bäst. Så jag planerar att gå omkring och flina hela maj månad. Vid min ålder struntar man i om någon tycker att det verkar högfärdigt. Jag seglar fram på mitt flin mot pensionsåldern och tycker att det är helt ok. Free at last freee at last!!!!

Så april du är helt ute nu och har visat dig lika opålitlig som vanligt.

Svisch så var morgonen borta

Annonser

Idag började jag dagen med att göra medicinsk yoga, då min rygg har orsakat en hel del smärta de senaste dagarna. Att dra en rullstol i uppförsbacke och motvind, med en människa som väger hundra kilo, gör inte ryggen bättre. Kände mig lika gammal som min pappa efteråt nittio år gammal. Att sedan gå med gummistövlar i spöregn är inte att rekommendera. Därför var yogan nödvändig idag.

Eftersom det är en väldigt långsam yoga där man ska sitta i de olika ställningarna minst tre minuter, känner man av det ordentligt. Det gör ont och ska göra ont. Alla rörelser avslutas med att man ligger på rygg med armar och ben utsträckta. Efter fem minuter ska man då försöka röra sig. Nej, det går inte. Jag brukar sakta böja benen mot kroppen och sedan rulla på sidan. Sedan kravlar jag mig upp till knästående. Väl där klarar jag mig att resa mig upp. Några minuter och plötsligt blir jag varm i hela kroppen och värken är borta. Helt suverän yoga tycker jag.

Bara jag slipper regn idag så kommer min dag vara underbar.