Jag Vasvmh idag

Annonser

Täppt näsa och krispig luft är ingen bra kombination, så idag har jag vård av sjuk vuxen med hundar hemma. Men ingenting kunde hindra oss från att gå ut idag. Två puffar av otrivin komp och näsan slutade rinna, men faen vad det sved i den. Torrt som fnöske hela tiden jag var ute på långpromenad med hundarna. Lite kallt om händerna i början +2, men efter x antal hundra meter hade jag fått upp värmen, såvida det inte var feber.

När jag väl kom hem kom feberfrossan och nästäppan. Tur att pappa sov när jag och Unkas lämnade posten. Vill inte smitta honom med något. Fast jag tror att det är han som smittat mig via hemhjälp eller han som rensade luftgångarna i köket. Men det är ju dumt att förvärra förkylningen.

Sitter och tittar ut genom mitt fönster och på en granne som packar ihop sina saker för att åka. De har flyttstädat hela dagen och nu ska de till sitt nya hem. Jag har ingen aning om var de ska bo och det behöver jag inte heller. Lite roligare att fantisera om var de kan tänkas bo nu. Om någon vecka kommer det att flytta in nya ägare och börja sitt nya liv i huset. Någon gång kommer det kanske att bli min tur att packa ihop alla saker och flytta till någon annan plats i världen. Spännande att tänka på det.

Om ni tycker att det är mycket svammel i bloggen idag, så skyller jag på febern.

Fredag och sol

Annonser

Denna dag har rusat fram. Tyckte att det var nyss mannen ringde hem och var på väg till jobbet igen efter lunchen.
Hundarna och jag har gått våra rundor och njutit av solen.
Om jag ska klaga på något är det på värmen som inte var något att hurra för.
Men vi höll oss varma med att gå i rask takt.
Jag har handlat åt pappa och hjälpte honom byta till rena kläder. Vi skippade duschen då han är rejält snuvig och hade lite feber. Fick i honom en alvedon och lite dricka.
Så istället för dusch, diskade jag hans porslin, kaffebryggare och diskställ.
Vi blev riktigt nöjda båda två.

Nu ska hundarna få mat och Kuma börjar sin diet med nytt foder. Jag får väga och hålla hårt på dieten.
Jag har även börjat köra diet för mig med så nu ska vi gå ned i vikt.
Men ett glas vin och en whisky blir det ikväll. Livet är för kort för att man ska lida.

Utedag

Annonser

Vädret har varit fantastiskt idag och jag har varit ute i två timmar med hundarna. Först med Unkas och vi utforskade byn, med avslut hos pappa som haft en hektisk dag. Hemtjänst var och hämtade matlista för nästa vecka och pratade en stund. Sedan kom en nisse och rensade ventilationen.
Åsså, kom vi då på slutet.
Kuma och jag gick ut på landet och skrämde upp två fasantuppar. Lilleman blev så glad att han hoppade jämfota på alla fyra tassarna.

Nu sover de nöjda inne hos mig i biblioteket.
Om ett par timmar ska mannen åka med Unkas till veterinären för de årliga vaccinationerna.
Och i morgon är det fredag B-)

Våren är blyg

Annonser

Än har inte gräset växt till sig och Unkas funderar nog på när han ska kunna ligga och njuta.
Några veckor till innan det är skönt att vara ute.
Vi gör försök varje dag eftersom vi längtar så mycket.
Jag sopade bort torra löv 🍃 som virvlat in på gargeinfarten. De lägger sig gärna bakom soptunnan, som idag står på tomtgränsen i väntan på att sopbilen ska komma.

Alla är unika

Annonser

Ingen människa är exakt lik någon annan, även om det sägs att det finns en kopia någonstans i världen. Utseendet kanske kan vara likt någon annans , men den människa du är finns det bara en av. Vi präglas av vår uppväxt och det land vi bor i. Om man måste hjälpa till med att försörja sin familj från tidig ålder, finns det inte tid för lekar eller annat. Då tvingas man växa upp tidigt i livet och förstå alla problem som finns.

Många är de barn och även vuxna som kommer hit till Sverige, vilka börjat arbeta tidigt i sina liv. De vet hur viktigt det är att få en lön och att pengar ska gå till mat. Leksaker och kläder är sådant som inte prioriteras lika högt. Ju större familj, ju fler som kan bidra med försörjningen.

Därför blir omställningen stor för dem att komma till ett europeiskt land. Nu blir det viktigt att studera för att få arbete. Inte lätt för människor som aldrig haft råd till det eller har någon läsvana. När så barnen inte behöver hjälpa till med försörjningen, utan får gå i skolan hamnar föräldrarna i underläge. Barnen kan mer och vet bättre hur livet ska levas i det nya landet. De får tolka åt mamma och pappa när det är läkarbesök och blanketter ska fyllas i. Det måste bli en stor konflikt i dessa familjer. Jag menar inte att de blir osams, utan plötsligt är kanske inte föräldrarna de som vet bäst och kan mest. Barnen kan inte se upp till föräldrar som inte kan läsa eller har arbete.

I Sverige riktar politikerna och kommunerna in sig på barn och tonåringar. Så även de som är födda i landet. De äldre får bara hänga med och kanske slutar som bidragstagare. De som en gång var de som såg till att familjen kunde överleva, förlorar all auktoritet. De får höra att läraren den och den säger att det är på detta sättet och inte alls som pappa anser. Barnen lär sig att surfa på internet, ringa i mobiler och föräldrarna hinner inte med då utvecklingen går så snabbt.

Politikerna borde ge föräldrarna mer hjälp att fortsätta vara de som vet mest och kan mest. Hur ska de annars kunna fortsätta att uppfostra sina barn till bra medborgare. Om äldsta sonen får arbete och pappa inte kan försörja familjen blir förhållandena skeva och den unge sonen anser att han vet bäst. Jag drar hem pengarna så det är jag som bestämmer och jag behöver inte alls lyssna på mina föräldrar. Sveriges arbetsmarknadspolitik skapar kriminella och is-krigare.