Idag var det varmt

Annonser

Redan på morgonen förstod vi att detta skulle bli en varm dag. Men det gjorde oss inget då vi ändå skulle göra rent golven inomhus. Så vi stängde dörren efter att hundarna gjort sin toalett och med ac på led vi inte ett dugg. +40 som mest idag och när det blev ett par grader lägre satte vi oss ute en stund innan hundarna skulle ha sin mat. De klarar värmen väldigt bra men så har de dubbel päls som isolerar mot värmen och på vintern kyla. De har även förstånd att hushålla på energin och inte slösa på den. Jag har en vattenflaska i kylen så de får kallt gott vatten med jämna mellanrum. De är så duktiga och dricker vatten hela tiden.

Enda smolket i bägaren är att Turbo löper just nu. Men hon är duktig på att hålla sig ren och det enda vi får hålla koll på är att hon inte stör Kuma för mycket. Han är för gammal för sådant och hon kör i brist på annat så…

Jag kom på idag att när jag simmat mina längder har jag trott att det blivit 120 m, men alltså hur fel har jag inte haft för jag har simmat 160 m. Känner mig rätt duktig nu då jag gör det i princip varje dag, vilket innebär de enda dagarna jag inte simmat är då vi var hos läkaren, gjorde inköp och det regnade. Inalles är det nog tre dagar under juli månad. + 33 i vattnet idag och jag tyckte att det var riktigt skönt.

Inte mycket till gräs här på baksidan just nu. Men vi misströstar inte då vi vet att i höst börjar det bli grönt igen. Kommer ihåg att ibland då vi kommit hem efter fyra veckors semester haft en likadan gräsmatta i skåne. Alltså detta är vi vana vid. Här tillbringar vi tiden mest på våren och hösten då solen inte är alltför stark. JR har fått ta ledigt en del från byggandet nu då det ska vara tre dagar med varmt väder. Sedan blir det mer normalt igen. Med normalt menar jag +35-34 som är bara så behagligt. Blir det dessutom lite vind så är det underbart.

I morgon är det första Augusti och känslan man hade i Sverige var att nu är det slut. Bara att krypa in och vardagen efter att ha haft ett fritt liv i några veckor. Så glad att slippa den känslan nu och att här fortsätter sommaren ett bra tag till. Efter vårat bad idag satt vi ute länge och lyssnade till vår ljudbok. Ett glas pamplemousse som är ett lättvin 7% och en liten skål jordnötter till det.

Hoppas alla har det så bra som det går och håller tummarna för Ama och Anders.

Dopfest idag

Annonser

Vår granne har fått en liten och idag var det dopfest. Mycket folk och öppet hus med grindarna öppna hela dagen. Tur att vädret vänt och blivit soligt igen. Kalaset blev väldigt lyckat.

Vi tog ett bad på kvällen och det var vi inte ensamma om för det var inte endast våra badkläder som hängde ute på tork. Vi är ju en del introverta så vi satte oss under nya parasollet på kvällen och lyssnade på vår ljudbok.

JR fick välja färg denna gången och det blev blå. Nästa gång är det jag som väljer färg. Jag valde ju förra färgen. Omväxling förnöjer eller hur?

Vår dogwalk har utvecklat sig och Turbo tycker att det är roligt att trippa ut där. Man har en fin utsikt över vinfältet därifrån. Ska bli roligt när det hela är klart och hon kan kika på oss när vi simmar runt.

Jag har donat lite inomhus och JR körde iväg allt vårat trädgårdsavfall till återvinningen. Vi hade en del säckar. Skönt att ha fått iväg det.

Lagom varmt idag tyckte hundarna och Kuma gjorde flera turer runt trädgården. Vi har det rätt bra nu tycker han. Ska inte klaga jag heller.

I morgon ska det bli varmare så vi tänker ta det lugnt då. Ja, det är ju ändå söndag.

Åhh regn idag

Annonser

Det har regnat en del natten som var och det småregnade även när vi steg upp vid tio. Turbo tvärvände då JR öppnade dörren till henne. Hon brukar vilja gå ut och göra toalett innan det är dags för morgonkelet. Idag blev det kel istället för en runda ute. Men vi gick ut allihop snabbt innan det var dags att äta frukost. Eftersom vädret var tråkigt bestämde vi oss för att köra en sväng och göra en del inköp.

Rätt skönt att komma utanför grindarna ibland och idag när det inte var så varmt passade det bra att göra inköp för då är det inte så varmt i husbilen. Då kan vi gå in i affärerna båda två vilket var nödvändigt vid ett tillfälle.

Inte direkt en blå himmel men passar oss bra idag. Vi hade tänkt köra förbi återvinningen men bestämde att JR gör det i morgon efter frukost. Det är en del saker och trädgårdsavfall vi vill bli av med. Så vi körde direkt ut på 612 som går runt Beziers.

Ner mot rondellen till Vias och sedan mot Villeneuve les Beziers. En omväg för att vi behöver köra minst 3 km så inte databoxen i motorn ska krångla. Men detta är en trevlig väg att köra. Konstigt nog hamnar vi alltid på olika vägar efter ett tag och alla slutar på samma ställe.

Denna rondell har vi rundat förut men jag tycker den är så fin. Här började även vädret att bli trevligare och lite blå himmel skymtade fram. Regnet har dragit vidare verkar det som.

Vi rundar det stora köpcentret som vi aldrig varit på och inte har någon längtan att besöka heller. Men här finns säkert allt man behöver om så skulle vara. Men jag har sett bilder på hur det ser ut och det är många rulltrappor och hur tjusigt som helst. Men det är inte vår grej bara.

Körde förbi en väldigt fin mosaikvägg. Tror vi passerat den en gång tidigare men aldrig lyckats få den på bild. Men en dag så….

Rakt fram en väldigt fin muralmålning över slussarna i Beziers. Ovanför tronar sig slottet där en stor massaker hände då flera hundra katarer dödades. Kommer tyvärr inte ihåg årtalet just nu. Men denna stad har en hel del historia att berätta. Ni vet väl att Canal de Midi går genom staden?

Vi var på väg mot Brico Depå eftersom JR behövde mer virke. Notera att jag lärt mig rätt benämning på hans arbetsmateriel. Jojo, man lär sig. Så vi körde mot Narbonne som leder till en affären. Rena rama gubbadagis som jag gladeligen stannar i bilen då JR irrar in i. Vet ni karlar irrar inne i affärer och har inte en enda strukturerad bild av var saker är placerade. Nu skulle det bara bli virke och JR vet var det finns så jag hade en god förhoppning om att det skulle gå relativt snabbt. Hann ändå läsa en reseberättelse om en resa till Bretagne.

Vet ej vad denna staty har för betydelse men den är rätt fräck ändå.

Vi var på rätt väg och det är ju alltid spännande att se var man kommer ut när man kör i Beziers. Vi är ju lite vågade och sätter inte igång Alva för det kan bli lite roligare utan henne.

Nu behövde vi köra en ytterligare bit för att få till kilometrarna innan vi stannade vid Brico och landskapet är vackert mot Narbonne. Nu stannade vi vid Nissan men vi har åkt här många gånger under våra semestrar här nere.

Här vände vi och med inhandlade virkesplankor haha jag fick dit mina plankor i alla fall. Körde vi mot ett mål jag ville till. Men på vägen såg vi detta:

Lediga tomter att köpa. Nog så fint men det vete tusan om jag vill tänka på det nu.

Näe jag tror jag avstår från att köpa något här. Så vi stannade inte här.

Utan körde till Darty inne i Beziers där jag köpte en ny B&D. Denna gång en liten sugare som jag använder till sängen varje morgon. Eftersom vi har hundar som absolut får sova i vår säng blir det en del hår och annat som jag gärna vill ta bort efter en natt. Min gamla har tacklat av och jag måste säga hejdå till den.

Sedan var vi till Jaia där jag var in och köpte fler tuggben till hundarna. Köper alltid på mig rejält så vi har för ett bra tag. De brukar få ett efter maten varje dag. Det rensar tänderna från plack. Efter det gick färden mot vår by och till Super-U. Vårat parasoll håller nämligen på att bli totalt söndertrasat och JR ville ha ett blått som de har där. Men tydligen är det dags för ryggsäckar och skolsaker så på torget hade de tagit bort allt sommarrelaterat. JR gick bort till informationen och damen där kom ihåg honom efter debaklet med vår vinkyl, så hon tog sig för pannan och sade ånej inte du, när han kom dit. Men han fick med sig sitt blåa parasoll (bild kommer i morgon).

Ja, det var vår dag det.

Småpysslat en del idag

Annonser

Idag hade jag absolut inga måsten. Precis så som jag vill ha dagarna. JR har sågat och snickrat på trädäcket. Ett projekt som absolut inte måste vara klart innan vintern. Men känner jag honom rätt så kommer det att bli klart. Eftersom jag försöker distrahera honom med vår ljudbok så bromsar jag nog upp lite och då tar han det lugnare.

Jag gjorde ny resorb så det finns klart i vinkylen. Idag har det varit lite molnigt och ett tag hörde vi åska men de mörka molnen drog åt öster så de kom aldrig över vår by. En stor traktor körde in i en lyktstolpe på Rue Clemenceau och en mobilkran kom och bogserade bort den. Ena hjulet var helt knäckt. Men inga personskador. Tidigare kom pompier förbi och den ena bilen tutade men den andra körde saktare. De kom från torget och körde mot Beziers. Ja. det händer lite saker här i byn.

Så kom dessa fyra flygplan över himlen och det är brandflyget. De flög mot Carcassonne och det är där det brunnit och kanske fortfarande brinner. Hoppas de släcker alla bränder nu. Lite regn skulle väl inte skada misstänker jag.

Vi har haft det rätt behagligt och vattnet i poolen höll +32 idag vilket är så behagligt. Varken för varmt eller kallt. Men vi var varma så det var så skönt att sänka sig ned i vattnet.

Vi rusar inte in och byter till shorts eller klänning efter badet, utan nu är det skönt att sitta insvept i badrocken och njuta till vår ljudbok. Idag har vi ätit sallad så det var inte så mycket att förbereda till middagen. Därför satt vi nog ute längre än vanligt. De milda kvällarna inbjuder till det.

Härliga solnedgångar har vi varje kväll nu och man kan stå hur länge som helst och titta när himlen byter färg. Men det finns de som vill gå in och sova om kvällarna.

Så har ännu en dag förflutit här på udden och det i ett lugnt fint tempo som vi gillar. Livet har varit nog så stressigt i våra tidigare liv så detta är vad vi längtat efter.

En vanlig dag hemma

Annonser

Jag vaknar först och väcker JR efter en stund. Turbo vill ha en stund med kel och gärna då på magen. Kuma slumrar vidare ett tag till. Sedan går vi ut och sätter upp parasollet och tar av pooltäcket. Jag ger småfåglarna mat och vatten. Så startar alla våra dagar och så vill vi ha det.

Jag har försökt ändra texten i bloggen då JR klagade på att den var så liten, men det vete tusan om jag har lyckats. Ska se hur dagens inlägg ser ut och sedan se om den ska ändras då det gäller textstorleken.

Idag har jag ansat bland rosorna vid gamla grinden. Precis när jag skulle gå till baksidan sade JR att det nog var bäst att jag satte en hatt på huvudet. Det är jag innerligt glad för då det hade jag nog svimmat i solen. Nu gick det väldigt bra och det var endast ryggen som tog lite stryk. Att gå böjd och klippa något i markhöjd är inte direkt någon bra ställning.

Jag blev nöjd med mitt arbete och valde att inte sätta ner baken på järnstolarna. Lite väl varmt där så jag gick bort till bänken vid udden och satte mig ner för att vila ryggen. Inte lika varmt att sitta på trä. Men det är ju rakt i solen så vilopausen blev kort. Föredrar skugga just nu.

Passade på att klippa lite här och där när jag var klar borta vid rosorna. Kände att jag slarvat lite med att ta hand om allt på baksidan på grund av solen och värmen. Men nu känns det bra igen. Det verkar som att nu då nätterna är runt +20 så har allt börja växa igen. Vi har ju haft väldigt varmt om natten tidigare så då orkar väl inte något växa. Idag har vi vattnat och vi gör det ju med vattenkanna så allt hamnar där det ska.

Några är på väg hem efter en förhoppningsvis fin semester med bad och sol. Vi kan nästan ställa klockan efter flygplanen då de kommer över vår by samma tid på de dagar som vi vet att de flyger.

Hundarna går gärna ut på eftermiddagen då vi har skugga på en stor del av framsidan. Men poolen är i solen hela dagen för vi planerade att den skulle vara det. Därför har vi varmt vatten långt in på hösten. Det är vi som fegar ut då det går ner till +28. Någon gång i oktober är det så kallt.

Kvällsinspektion av Kuma då JR byggt ytterligare på trädäcket runt poolen. Han alltså Kuma är lite skeptisk mot hela bygget. Han är ingen stor fan av förändringar. Det får ta sin lilla tid.

Jag har simmat och vi har suttit en lång stund och lyssnat på vår ljudbok och sedan börjat på en ny. Så skönt att bara sitta och lyssna efter ett skönt bad. Jag har ätit mitt godis små tomater och smuttat på pamplemousse. Så nu har vi haft ännu en härlig dag.

En solig dag

Annonser

Av alla dagar som faktiskt är soliga så har vi haft ännu en sådan. Trodde att det skulle bli svalt idag men inte då. Vi fick denna sköna varma sommardag som vanligt och jag drog min sommarklänning över huvudet. Kanske inte den vackraste som finns men så skön. Nej, jag bjuder inte på någon bild på vare sig mig eller klänningen. Men våra badkläder som blev väl använda idag får ni en bild på.

På tork just nu och absolut inte sista gången vi använder dem i sommar. Jag simmar ca 120 meter varje dag nu och känner mig starkare i ryggen och benet. Vi brukar väl bada i nästan en timme och sedan sitter vi under parasollet och lyssnar på vår ljudbok. Trodde aldrig att jag skulle få sådan användning av badrocken som nu. Så skönt att sitta ute och bara vara efteråt. Ett par grader svalare och läskande dryck i glasen.
Jag greppade mig B&D idag och rensade ur rabatten på framsidan. Sedan sopade jag uppfarten som samlat på sig massor av löv och annat skräp. Det har JR lagt i soppåsen nu. Nog kändes det i ryggen men jag bet ihop och gjorde det klart innan jag måste krypa upp till trädäcket.

Igår när jag satte mig ner vid bordet för att vänta på brödet till frukosten, gäspade jag och så låste sig nästan käken sig. Det gjorde jätteont och jag blev lite rädd. Det lossnade men jag är fortfarande lite öm under hakan. Har aldrig varit med om det förut och då blir man ju lite skärrad. Men det verkar ju gå över så det blir nog bra. Men konstigt det att käken låser sig när man gäspar.

Ikväll sitter JR och böjer hattbrättet på sin stetsonhatt, med ett nöjt hummande. Tror han är rätt nöjd med hatten som jag köpte till honom. Gäller att ta hand om sina hattar. Nu har han endast två, en cowboyhatt i läder som han köpte i Italien för hundra år sedan. Den är rätt luggsliten och det är hatten han använder då han arbetar i trädgården. Denna nya också i läder ska nog användas mer sparsamt misstänker jag. Tycker det är snyggt med hatt på karlar. Men det ska vara karlar och inte pojkar.
Törs jag säga att jag inte riktigt är nöjd med detta tema som jag har nu på bloggen? Men jag kan ju inte hålla på att ändra stup i kvarten eller? Jo, visst kan jag det men vet inte om jag har lust. Ska kolla runt lite mer och se om det finns något som jag känner mig mer bekväm med. Så ursäkta om det blir ändringar här.

Sista veckan i Juli har börjat

Annonser

Idag är det första arbetsdagen för många som började sin semester vid midsommar. Ångest och en liten depression kanske? Hur många tycker att det är superkul att komma tillbaka till jobbet efter en semester som alltid varit för kort? Kan inte säga att jag tyckt illa om mitt arbete men har inte heller jublat över att semestern varit över. Nu slipper jag ens tänka på att sommaren är slut för det är den inte här nere och jobbar gör jag bara när jag vill och det i min takt. Betalt får jag i min familjs uppskattning och kärlek. Chefen är jag själv.

I dag bjöd jag min älskade JR på en god brunch. Vi stiger ju aldrig upp i ottan så det blir kombinerad frukost och lunch som vi äter. JR tar ju teslan till bagaren och ofta handlar han en del annat också och nu på sommaren är det en del turister så det tar lite tid.

En kopp kaffe, kokt ägg, kiwi och melon med ett gott bröd blev det idag. Smakar så gott när det är varmt ute. Efteråt stoppade jag våra lakan i tvättmaskinen och sedan tvättade jag håret. Ja, det måste man ju göra lite då och då. JR gick ut och fortsatte med dogwalken som faktiskt blev klar idag. Första delen klar då. Satt ute en stund men så seglade en del mörka moln in från väster och en snabb koll visade att det kunde komma tre droppar. Lakanen var torra så jag plockade in dem snabbt. Två åsksmällar och tre droppar blev det innan solen kom fram igen. Jaha, vi får vattna idag då. Men det blev inget bad idag. Vi får väl göra som vissa gör simma i duschen, fast jag har inte förstått hur man gör då. Näe det får bli en vanlig dusch för mig.
Jag idkar ingen slags tortyr utan nu har jag gett mig på att försöka få avokado att rota sig. Ja, man ska göra såhär läste jag. Än så länge inga rötter men de har varit i glasen väldigt få dagar, tre kanske? Roligt att försöka tycker jag och fick väl blodad tand efter att popcorngräset blev så bra. Kostar ju inget extra heller. Uppdatering kommer vare sig det blir något eller inte. Jag lovar att inte dölja något.
Idag är Kuma som vanligt. Vi misstänker att han stigit snett på vänster tass eller ben och haft lite ont, för idag är det inga problem att traska runt eller resa sig. Skönt, suckade vi när vi märkte det.

Ett tag till tänker vi, snälla Kuma ett tag till och kanske får vi det. Tack, för var dag du är hos oss.

Golv idag och så tråkigt

Annonser

Efter en vecka måste vi faktiskt göra rent golven och JR dammsuga mattorna. Vi gillar ju mattor och det gör Kuma också. Han har börjat få svårt att ta sig upp från golvet då han halkar hela tiden. Jag ställer mig bakom och sätter fötterna i ett V så han har lite stöd för benen. Men på mattorna går det så bra för honom att klara sig själv. Inte så roligt att bli gammal. Det har blivit lite svalare ute +34 idag och det är riktigt skönt.

Någon bloggare sade att vi har en dogwalk och naturligtvis är det så. Detta är en walk för hundar och alldeles bestämt för Turbo. Hon gillar den och kommer med all säkerhet inta den flera gånger om dagen när den är helt klar.

Idag har inte JR arbetat med trädäcket då vi haft annat för oss. Det räcker med golven tycker jag och eftersom jag är arbetsledare så får alla lyda mig och här kan ni läsa JR. Sedan satt vi ute och lyssnade på dagens sommarpratare som i vårt tycke var väldigt intressant. Riksbankschefen Stefan Ingves. Hade det var mer av den kalibern så hade vi lyssnat mer på sommarpratarna. Men alla de som använder detta som en terapi är vi inte roade av att lyssna på. Då lyssnar vi på en ljudbok istället.

Jag är så förtjust i dessa blad som fångar solens strålar och riktigt glöder. Men det är endast under en stund på eftermiddagen då solen nästan försvinner på framsidan. Jag sitter ofta och tittar på dessa blad. Trädet är hemvist för våra duvor och kanske några småfåglar.

Idag sjönk temperaturen på kvällskvisten så det var riktigt skönt att sitta ute. Tror det var +31 när vi gick in vid halv åtta. Njutbart i högsta grad, Vi tog ett eftermiddagsbad så vi var svala och det var så behagligt. Till och med hundarna tyckte att det var rätt behagligt ute och tog sig en promenad runt huset. Men jag tror solen ändå var rätt stark på baksidan för de kom snabbt tillbaka.

Nu startar vi sista veckan i Juli och i Sverige är det början på hösten. Men här börjar en rätt behaglig månad. Kanske inte lika solsäker men väldigt behaglig när det gäller temperaturen. Lättare för JR att arbeta med dogwalken och hundarna tycker att det är trevligare att vara ute. Just ja, vi behöver köra och köpa mer plankor så det får väl bli nästa vecka kanske.

Det var faktiskt lördag

Annonser

Både jag och JR har känt oss dagvilla sedan i onsdags. Därför kändes det som söndag idag och det stämde inte alls. Igår trodde vi att det var lördag och ja så var det ju inte. Solsting? näe tror det bara var allmän förvirring av två avkopplade pensionärer. Kuma har haft en liten dipp idag då han varit orkeslös. Kan vara värmen eller bara trötthet. Nu på kvällen har han piggnat till och är sitt vanliga jag. Man är ju alltid lite orolig då ens hund börjar bli riktigt gammal. Kuma är 13 år och tre månader nu. En aktningsvärd ålder för en hund. Han mår bra och har varit ute och gjort sina toaletter så nu sover han hårt.

JR har skruvat några brädor till idag och jag har snart en fin catwalk att gå ut på. Då ser jag ut på vinfältet från en en högre punkt. Det kommer att bli så snyggt jag lovar.
Efter att jag vipplat, JR skruvat och hundarna fått sin middag, satt vi i skuggan under parasollet och lyssnade på vår ljudbok. Vi kör ju storytel och de har massor av bra böcker som vi verkligen vill lyssna på. Så bra avkoppling när man sitter och ja, ibland somnar vi till lite men det gör inget för man kan gå tillbaka om man så vill.
Vi har skugga här på framsidan när det blir kväll och det är verkligen skönt. Turbo har testat catwalken och gillar den skarpt. Blir bra tycker hon. Kuma har inte bemödat sig att ens provgå men det kommer vad det lider.
Vad ska vi göra i morgon? Det beror på oss alla och troligtvis blir det golven som ska få sig en duvning. Men allt kan ändras för livet är oberäkneligt. En sak är säker och det är att det är söndag.

Värmen omsluter oss

Annonser

Det är varmt ute nu men vi har ju medel som avhjälper det. Ac och poolen som nu är väldigt varm. JR har skruvat i flera brädor idag. Jag har gjort ny guacamole som JR bara älskar. Vi har ju potatissallad kvar och även rostbiff så det får bli dagens middag. Men dagen innebär lite klädtvätt för mig och sedan en simtur i poolen. Jag simmar ca 120 meter varje dag nu. Eftersom jag är en gammal simmare så känns det så bra. Jag har tagit alla magistermärken och i Västerås hade de tusenmetersimmning som jag var med på. Jag simmade en km varje vecka. Även i Uppsala simmade jag en gång i veckan och oftast var jag ensam i bassängen då jag simmade på morgonen.

Vi är så glada att ha denna oas att löga oss i efter att i tre år bara haft duschen. Nu undrar vi hur vi klarade oss utan vår pool. även om vattnet är varmt just nu så blir vi avsvalkade efter en timme i det våta. Jag hänger på Cobblepot en stund och det är så skönt. JR vill inte det. Idag fick han sin stetsonhatt och den är snygg. Karlar i hatt är snygga. Lite stil över dem tycker jag. Få se om jag får fota honom senare.
Vi håller oss i skuggan så mycket som möjligt, men det var svettigt att hänga upp tvätten idag. JR svettades trots att han jobbade i skuggan. Så en kall öl smakade gott. Vi kör ju med de små 25 cl som är perfekta att släcka törsten med. Jag försöker få kallt vatten till hundarna men det är mest halvljummet så jag slänger i isbitar för att det ska bli kallt.
Vi vaknade till att en traktor ansade vindruvsbuskarna och sedan kom ju JR:s hatt. Dagen hade börjat och vi slog upp parasollet, tog av täcket från poolen. Kan man ha en bättre start på dagen? Vi tycker inte det.
Trädäcket avancerar och nu kan man gå en bit på det. Men detta är bara början på det som komma skall. Vänta bara så ska ni få se hur fint det kommer att bli. Jag har satt avokadonötter på groende och hoppas att de ska ta sig. Bild kommer i morgon på nötterna. Jag vill ju ha en del krukor omkring vår spa avdelning.
Jag är orolig för en bloggvän som inte uppdaterat sedan i söndags och som jag vet inte mår så väldigt bra. Mina tankar går till henne just nu. En annan bloggvän jag följt ett tag har för några dagar sedan somnat in. Livet är så skört så njut.