Dags för lite utflykt igen då

Annonser

Vi har ju onsdagar som utlyktsdagar då apan är hemma och lever djävulen i trädgården. Deras alltså och vi har ingen glädje av det. Så idag var det Brico vi skulle till.

Idag var det ju inte Brico depå vi skulle till utan en annan inne i Beziers.

För ovanlighetens skull blev det ner till Villeneuve les Beziers och den Brico som finns där.

Men hade de vad vi ville ha? Nehej, så vi körde därifrån utan att ha pungat ut med en enda peng. När vi så skulle till L’Eclerc för att handla eventuella fillingar så blev det lika billigt där. Fast JR fick ett frispel och körde fel så vi hamnade på A75 där vi vände vid Emaus som har fina grejor men det ville vi inte ha idag.

Efter den lilla extraturen kom vi så till Castorama där JR äntligen kom ut med det vi ville ha. Nytt staket till baksidan.

Sedan körde vi hemåt och nu skulle vi ju till min favoritplats.

Hemåt mot Sherwoodskogarna som JR brukar säga då vi är på väg hemåt.

Nu närmar vi oss mitt paradis och gissa om jag har planer för nästa projekt.

Där har vi dem. Det blev fem Red Robin men vi ska nog ha två till känner vi. Nu är de väldigt hopbundna men känner ändå att två till hade varit perfekt. Så JR har ett uppdrag i morgon bitti. Fast först ska det nya staketet upp och sedan massor av ny jord. Ja, vem har sagt att en pensionär inte har något att göra? Nu blir det nya restriktioner så det gäller att inte köra för långt men vi klarar oss nog precis.

Vi fortsätter att må bra

Annonser

Idag körde vi en dag utan strumpor och i shorts. Ja så varmt har vi haft det idag ute. Det var bara att fälla upp parasollet och dra ut stolarna för en skön dag ute. Men så bra skulle vi inte ha det för JR ville provköra nya häcksaxen och den var duktig för på nolltid hade häcken på baksidan blivit smalare.

Bara som upplysning visar jag hur det såg ut före JR körde igång.

Betydligt fräschare efteråt och två säckar med avfall att köra till sophanteringen. I morgon bär det av för att köpa nytt staket på Brico Man denna gång och sedan ett stopp vid Jardin 34 för att köpa Red Robin. Gillar det namnet bäst på busken så det får min nya häck heta. Massor av jord ska vi också köpa för det är sten och annat mög just där. Vete tusan vad de haft där tidigare, men på utsidan av våra fönster till biblioteket står det grönsaksträdgård så vi antar att de odlat grönsaker här. Jag satt och höll JR sällskap ett tag så han inte skulle tröttna. En liten b-vitamin gjorde att det hela gick som en dans nästan. När så Kuma kom och hämtade oss gick vi runt huset till framsidan.

En liten GT unnade vi oss efter allt jobb. Jadå jag hämtade krattan och krattade lite så JR skulle se hur man gör. Därför var vi lite trötta på eftermiddagen. Men JR:s största supporter sydfranskan stod nedanför på gatan och hejade på ett tag så han fick mycket uppbackning.

Aldrig fel med en klarblå himmel. Små blå blommor slår ut varje dag på trädet och humlor surrar så de får god nektar därifrån.

Inte endast trädets blommor som blommar. Vi har fler blommor på gång och massor av citronfjärilar fladdrar omkring hela dagarna. De är så vackra men svåra att fånga med kameran. Hoppas de hittar nektar i alla fall.

Fortfarande lite kyligt framåt kvällen så vi tar vår förkväll inne än så länge. Men om någon vecka så sitter vi nog ute tills det är dags för kvällsvard. Idag blir det fyllda tomater som är min favoritmiddag efter Boef Borgoigne.

Inte riktigt i fas med tiden

Annonser

Blev en sovmorgon fast ändå inte då vi vaknade i vanlig tid enligt vintertiden men en timme senare än sommartiden. Gårdagen blev lite väl rörig då vi inte alls var i fas med tiden. Tar nog denna vecka innan vi är i fas med tiden. fast klockan och tiden har endast betydelse då vi måste handla eller göra läkarbesök. Vilket är det enda som får oss att hålla tiden. Eller där ljög jag lite för hundarna har en matklocka som snart är riktigt i fas och nåde mig om jag drar ut på middagstiden. Inte bra enligt hundarna som högljutt klagar.

Vi körde repris på vädret idag och därför dristade jag mig till att hänga lakanen ute. Inga problem att få den torra. Turbo har varit ute hela dagen i vanlig ordning och hon njuter av att ligga och insupa alla dofter. Jag har pressat ny apelsinjuice med kumquat hackat i den. Blir bra med vitaminer där. JR satte på sig arbetsbyxorna och gick ut till baksidan. Eftersom det var rätt risigt med ogräs var det en hel del förarbete som måste göras.

Han fick en b-vitamin och jobbet blev ju bra gjort. Fimpans häck måste klippas på vår sida och en cementklump hackas ner till modell mindre. Sedan ska nytt staket sättas på vår sida så att det inte finns någon öppning för våra hundar. Massor av jord ska läggas över alla stenar och sedan ska de fem red robin som jag ska köpa på onsdag planteras där. Tror att det blir en mycket finare häck på vår sida där.

Men alla dagar har ju ett slut även om solen inte verkar tycka det. Men ännu blir det lite kyligt i skuggan även om solen värmer långt in på kvällen.

Trädgårdsnörden här

Annonser

Jag har riktigt nördat in mig i trädgårdspyssel sedan vi flyttade in här. Nu när staketet är klart så är det en liten del på baksidan mot fimpan där vi vill förändra en del. Staketet är trasigt och det ser allmänt ovårdat ut. Nu vill jag göra i ordning där: läs JR ska ordna staketet och klippa den del av fimpans häck som hänger över i vår trädgård. Jag ska köpa x antal red robin- buskar som JR får den äran att plantera. Inte så roligt när det är en massa stenkross och annat mög. Men det blir nog bra i slutänden.

Varje morgon när jag trycker på knappen och jalusien i sovrummet åker upp blir jag bara så glad.

Titta bara på blåregnet så det växt på två veckor!!

Man kan faktiskt se hur det växer för var dag. Nu när värmen kommit bara exploderar det överallt. Inga blommor i år men vad gör det när det växer så fint. Bigognen är en vecka efter men de kommer sakta men säkert de också. Kan man bli lycklig för mindre?

Tänkte fota alla fina blommor idag för i morgon tänker JR klippa gräsmattan. Kuma har njutit av den idag tills han blev för trött och ville sova inomhus. Än så länge är vår gräsmatta grön men snart övergår den till brunt då värmen kommer. Men våren är helt underbar här nere och jag kan njuta fullt ut efter att ha fått allergitabletter som gör att näsan blivit normal och ögonen inte rinner längre.

Turbo är ute från morgon till kväll och bara njuter av trädgården. Med parasollet har vi bra med skugga för hundarna. Vi satt ute på trädäcket en lång stund efter att vi gjort rent golven inomhus. Lite svalkande b-vitamin var inte alls fel. Blir väl något liknande i morgon för vädret fortsätter att vara sol och varmt.

Solen kom tillbaka idag

Annonser

Vi tog lite sovmorgon och hundarna hade absolut inget att invända. Det är ju ändå lördag och JR har avslutet på projekt staket kvar, jag å andra sidan ska vippla runt lite. Eftersom JR var till Brico med teslan köpte han antiohyraspray till våra rosor. Jag startade dagen med att sätta igång den förpreparerade tvättmaskinen. Mina snickarbyxor skulle tvättas med en del badlakan. Min förhoppning var att de skulle torka ute i solen.

Före det hade JR sågat alla pinnar som skulle sättas upp. Efter min besprutning av rosor och frukter så gick jag in för vippling. Passade på att läsa ett par dikter av Tomas Tranströmer. Jag blir alltid så harmonisk efteråt. Då ropade JR på mig. En geckoödla hade funnit sin plats vid garagedörrarna. När jag hämtade in tvätten senare på kvällen satt den kvar på samma ställe.

Lite yoga är ju aldrig fel att göra tycker både jag och Turbo. Nu med ett tätt staket kommer jag att flytta ut på trädäcket för att göra mina övningar. Men jag måste till Dechlaton och köpa en matta för att kunna göra yoga. Tänk, nästa onsdag ska vi inte köpa pinnar så kanske det blir en yogamatta?

Det är otroligt så det växer just nu. Våra nya växter har nya skott och växer så det nästan hörs. Av alla sk årets pelargoner så är de röda mina absoluta favoriter varje år. Är så glad över min nya fina pelargon och hoppas att den ska klara vintern. Men jag ska vara uppmärksam och kanske ta in den om det blir kyliga nätter. Men nu ska vi ha en sommar som troligtvis blir varm och fin.

Sommartid i morgon och glöm inte att ställa om klockorna! För oss är det viktigt då bagaren stänger klockan 13.00 och JR måste vara där i tid för inköp.

Slut på tjuvtittandet

Annonser

Lite sordin på dagen då det var bara molnigt över hela himlavalvet. Men fortfarande varmt som tur är. JR var så snäll och tog teslan till Pharmacia för att köpa fler tabletter mot min allergi. Har bara en kvar från och med idag. Javisst, han skulle köpa fler skruvar på Brico så det var inte bara för min skull han cyklade dit. I vilket fall så är jag nöjd. Jag preparerade tvättmaskinen men körde inte igång den för frottéhanddukar och snickarbyxor behöver sol utan moln för att torka och det ska vi få i morgon. Hoppas jag.

Så jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig för idag. Men det var bara att titta sig omkring och på med arbetshandskarna och greppa B&D. Så med den vännen i handen körde jag igång att klippa i rabatten och runt rosenbuskarna. Min supporterklubb lade sig på första parkett för att få lite underhållning. JR är inte alls lika rolig att titta på för han håller alltid på med en massa pinnar och väsnas för högt med sina apparater.

Jag njuter av att se mig omkring och se hur allt växer överallt och börjar blomma. Man ser förändringar för varje dag och vi säger hela tiden till varandra har du sett det eller det? Så glad över att vi fick denna trädgård. Hundarna älskar den och Turbo vill nästan inte gå in på kvällarna. Tur jag fresta henne med middag.

Det syns inte men vindruvsstockarna har börjat få lite grönt och om en vecka lyser det väldigt grönt här. Tornfalkarna har fått ungar som hela tiden ropar efter mer mat så där har föräldrarna stressigt. Jag fick en riktig pollenchock efter min klippning av rabatten och först efter någon timme inomhus gick det över. Förbaskade allergi som i år verkar djävligare än andra år. Men jag tänker inte sitta inomhus så det så.

Bara älskar dessa små söta rosor som just nu kommer i rasande fart på buskarna. Jag är nog en rostant som är så faschinerad av alla sorters rosor. Var runt på baksidan och tittade till rosorna där som verkar växa till belåtenhet för mig. Citronträdet börjar få små öron av blad och snart luktar et gott där igen. Bladen luktar helt underbart vad blommorna luktar har jag ännu inte fått uppleva, men det kommer fler vårar och somrar. Vi har ju inte bott här så länge ännu men snart är vi inne i det franska systemet. Vi har fått våra papper från försäkringskassan och efter att vi deklarerat i maj som vår anlitade advokat gör åt oss får vi vårat TIN-nummer som gör att massor blir förenklat när det gäller läkar-,tandläkar-vård för oss. Gratis är så fint eller hur?

Stabilt väder

Annonser

Vi börjar få riktigt härligt sommarväder ute nu och solen värmer gott. Så säger vi nu och vad vi säger längre fram i sommar ska jag inte nämna. Men vi lever i nuet och jag allrahelst då min allergi gör mig så förbaskat trött. Jag har i allafall tvättat lite kläder idag och för första gången fick de torka ute i solen. Pollen då? Ja, får jag pollen i trosorna så får det väl vara så för tröjorna med längre ärm tänker jag inte använda på ett bra tag. Bytte snickarbyxorna till mina tunnare byxor och en t-shirt till det. Det kändes lite som att kasta vintern över axeln.

JR satte upp parasollet idag då solen verkligen är het. Turbo fann sin skugga längst bort och nu är det färdiglöpt för denna gång. Vi pustar ut och äntligen kan vi leva normalt igen. Jag hade en till uppgift idag och det var att vattna växterna på framsidan. Jag är mästan lite som en kycklingmamma när jag ser hur nya små blad kommer på både blåregnen och bigognian. Blad blir bara så fint och jag ser framtiden an med tillförsikt.

Skratta inte nu men jag var inne på internet och läste snorbibeln. Jodå, jag är väldigt intresserad av det som just nu kommer ut ur näsan. Kunde konstatera att det är allergisnor som florerar i min näsa. Det gäller att vara lite om sig och kring sig. För övrigt var det skönt att sitta ute i skuggan idag. Tänk, att man kan säga så nu!!! Vi blir aldrig helt vita i skinnet nuförtiden utan jag är till och med brun på fötterna året runt. Så här gäller det att hålla sig i skuggan när solen är framme.

JR var ju till Mairen med Monsieur C för att utverka ett tillstånd för vår pool. Nu visade sig att de ändrat på reglerna så man behöver inte något tillstånd längre. Det är när man ska ha en nergrävd pool som det blir krångligare och det blir extra kostnader. De tar ut skatt på den poolen och det är nytt från i år så där blir det lite dyrt för dem som har en nedgrävd pool. Så det vill vi slippa och något poolhus blir det inte heller då det innebär skatt där också. Alla byggnader större än 5 kvadrat kommer det att tas ut en sk utvecklingsskatt. Så för oss blir det en ovanjordpool. Då slipper vi även att ha larm som det nu blivit lag på. Det ska vara lätt att leva eller hur?

JR har startat upp med sista delen av staketet och sedan låter vi det vara ett tag då vi inte vet om vi vill fortsätta eller göra något annat på delen till Elis trädgård. Idag hade vi ett litet snack med Sydfranskan som skulle posta ett vykort. Hon är väldigt bra att prata med då hon riktigt anstränger sig och pratar bra franska. Så roligt men Kuma är mindre road av uppmärksamheten.

Har vi tur idag måntro?

Annonser

JR hade sin klocka på ringning i morse då han hade ett möte med Monsieur C hos vår Maire för att berätta om vårat poolbygge. Men det var inte nödvändigt att anmäla en ovanjordpool i byn längre. Så bra nu kan vi bygga när vi vill och har bestämt att det blir till hösten. Vi vill inte förstöra trädgården nu i vår och sommar. Bättre att göra det i höst och sedan göra i ordning den på vintern. Vi klarar en sommar till med dusch har vi bestämt. När man sedan har en pandemi som härjar kan det vara bra att vänta tills vaccineringen gör att vi inte behöver vara oroliga för att släppa in folk i trädgården.

Men vi har ju lite kvar att bygga på staketet och idag har det visat sig att det behövs. En djäkla tennisboll hamnade i vår trädgård då apan är ledig idag och hemma hos sin mamma. Vi kände oss lite uppgivna när vi styrde Mackan ut från vårat hem.

Varmt ute idag med +22 och sol så för första gången fick vi ha på airconditionen. Skönt tyckte hundarna. Tänk så mycket grönt det blivit på bara en vecka för det är ju så länge sedan vi var till Brico Depå.

Vi korsade vår flod som idag har höga vattenflöden. Inte så mycket trafik då vi prickade in lunchtiden med flit.

Jag höll fingrarna i kors att vi idag skulle få de pinnar som vi behövde. En glad JR kom ut efter ett tag med ett stort lass av pinnar. Perfekt för nu blir vårat staket helt klart och vi är ju båda så att vi vill göra klart en sak innan vi börjar med nästa. Ja, nästa blir ju på baksidan mot fimpan där vi ska plantera redrobin-buskar. Det ska bli en hel häck och jag har sett fler sådana idag som är så fina. Jag bara väntar tills vi kan börja med det.

Mot Beziers igen då efter att ha gjort ett lyckat köp. JR behöver nya fillingar som är av en speciell sort och nu ska vi försöka hitta sådana.

Inte mycket trafik nu heller och vi susade efter vägen.

Det är väldigt gult efter vägarna nu och jag är så glad över mina allergitabletter. Fria luftvägar och läkning av min sargade näsa.

När vi närmar oss nästa affär frågar JR vad jag vill ha. Ägg blir mitt svar och det är det enda jag behöver. Okej, du är väldigt lätt att göra glad får jag till svar.

Inga fillingar blev det men ägg fick jag så vem är nöjdast idag. kanske JR ändå som fick sina pinnar. En bra födelsedagspresent tyckte han. Han fyller precis bra år idag och mer tänker jag inte säga om det, men kan avslöja att vi är födda på samma år som The golden.

Hem och vyn när man kör denna väg gör mig alltid så glad. Vi trivs bäst i öppna landskap som de x-skåningar vi är.

Genom allén hem till byn och som ni förstår blir det en ny tur nästa vecka för JR behöver fillingar. Jag får tvätta i morgon så han inte får gå med rumpan bar. Kan berätta att JR kastade över apans tennisboll då Fimpan bad honom om det. Hade jag kunnat mer franska hade jag sagt att hon skulle stoppa bollen i munnen på apan. Tur för henne att jag inte är så bevandrad i vårat nya språk.

Töväder i näsan

Annonser

Tabletterna JR köpte fungerar bra och nu kan jag låta min såriga näsa läka. Kör med Hawaiian tropic som JR köpte under vår resa ner hit. Den som spar han har och nu är jag glad att ha sparat läppbalsamet. Luktar en del kokos just nu och Turbo nosar på min näsa flera gånger om dagen.

Lite tjockt i halsen på morgnarna men det släpper på dagen. Idag har vi haft en helt underbar sommardag som man skulle kalla det i Sverige. Men här är det vår. JR tog teslan till Super -U och köpte apelsiner som börjat bli billiga nu och jag pressade juice efter frukosten. JR fick sätta sig ute på trädäcket då Kuma inte kan låta bli Turbo just nu. Han är väldigt mycket jobbig med sitt gnäll och larvande.

Jag sällade mig till flocken efter att ha gjort juice och idag har vi haft det ännu lite varmare än igår. Så jag satt i skuggan vilket är något jag föredrar om vädret inte är för kallt för det.

Det gäller att hänga med när hundarna rusar till baksidan nu när Kuma är så in love. Men denna gång var det jag som sprang före. Jag orkar inte så många gånger just nu.

Idag var det dags för vattning av alla växter. Rosorna på framsidan kommer stort och jag blev så glad av att se att det är små skott på både blåregnet och begognian. Snart så kommer de att klättra på sina pergolan. JR kör vattning av rosorna på baksidan som också verkar komma stort i år. Så roligt när allt börjar blomma.

Bara Turbo slutar sitt löp så är det rena rama drömtillvaron. Men det blir snart då hon inte droppar blod sedan ett par dagar. Det absoluta höglöpet borde vara över denna vecka.

Ny vecka och nu kommer värmen

Annonser

Lite väl blåsigt än så länge men när vi sitter på framsidan är det så härligt. +20 i skuggan idag och Turbo har varit ute precis hela dagen. Jag har tvättat lakanen idag och det fik vara dagens projekt för mig. Tar en del tid att vakta på hundarna när Turbo är i höglöp. Kuma är så pipig och pappig vilket är jobbigt.

Vi placerade oss ute på trädäcket en lång stund och bara njöt av vädret. Det är ju ändå måndag och varför ska man jobba då?

JR var till Pharmacian idag för att hämta ut fler tabletter till oss. Han köpte allerigitabletter och voilá den rinnande näsan är ett minne blott. Perfekt men man blir lite trött av dem och vi kör lite smågymnastik för att inte somna nu ikväll.

Kuma har nästan varit lite valpaktig idag. Skuttat omkring och pratat som bara den. Det är gott att leva just nu när solen kommit på allvar och värmen .

Mina rosor artar sig bra och jag pushar JR att vattna dem men han är duktig på det och vi kör varannan dag med vattning just nu. Jag kör fram sidan och han baksidan där rosorna är.

Fler dagar som denna är vad vi önskar oss. Men kanske lite mindre blåst hade varit perfekt. Så säger vi nu men senare i sommar längtar vi efter blåsten och en svalkande vind. Men såhär i början på sommaren är det lite kyligt ibland.

Så med mindre snörvlande näsor och rinnande ögon ser vi fram mot morgondagen.