Lätt som en plätt

Annonser

Ha, ingen konst att hitta där nere i finkvarteren, för det är precis vad det är. Jag frotterat mig med bmw:ar,ferrarrisar, hummrar och annat fint på fyra hjul. Så faktiskt en annan wrangler som körde framför mig också. Undrar om det var en till som förirrat sig ner till Falsterbo? Men varken jag eller SuvEllen skäms för oss, hon nyputsad och jag nyduschad, var vi riktigt presentabla. Jag var tvungen att ta en dusch efter hundrastningarna trots att det faktiskt är lite svalare idag än före regnet igår.

På vägen såg jag många husbilar som stod både här och där efter den långa kustremsan. Många tyska var det och det är bara trevligt. Sydkusten brukar invaderas av tyskar och danska under sommaren, vilket alla näringsidkare är glada över. Solen sken och det var en trevlig biltur både dit och hem. Att sedan kundbesöket gav bra utdelning gör inte bilturen sämre. Fick två uppdrag på raken som kommer att löpa i flera år. Så det första jag gjorde när jag kom hem var att ringa en veteran och bemanna uppdragen. Nej, nu ljuger jag lite, det första jag gjorde var att öppna ut till trädgården åt hundarna och alla fönstren. Det andra jag gjorde var att ge hundarna deras middag och det tredje var att byta kläder och öppna en öl. Så det var först på punkt fyra uppdragen bemannades.

Mer sådant hoppas vi på efter att mannen kört sydkusten idag och lappat alla ställen. Det brukar ge bra utdelning och ramla in flera uppdrag veckorna efter en sådan tur. Vår egen häck får vänta till helgen då den ska börjas att klippas. Den är tre meter hög och åttio meter lång, så det kommer att kräva sin man haha.

Min färd får illustreras av den skuta som kom i Forsvik när vi stod där. Gammal, men vacker i mitt tycke.

Orientering

Annonser

Under min skoltid var jag inte speciellt road av orientering. Den fysiska varianten menar jag då. Vi var några stycken som alltid tog genvägar och kunde sitta en stund och vila oss, då vi inte tordes komma bland de första duktiga idrottarna. När ett lämpligt antal passerat oss dök vi upp på stigen och rusade fram som galningar några meter så vi blev anfådda och det såg ut som vi tagit oss runt hela banan. När jag nu tänker på dessa lektioner, ser jag att vi var väldigt bra på att läsa kartan och hitta alla genvägar som gjorde att vi slapp släpa oss fram på stigar i skogen.

Idag har jag en väldigt bra blick då det gäller kartor och att hitta fram till platser jag aldrig tidigare besökt. Det lärde jag mig av skolans idrottslektioner, då vi orienterade. Idag ska jag till just en sådan plats och har suttit med en karta jag tryckt ut från eniro framför mig. Tror jag ska hitta fram väldigt bra. Mitt lokalsinne tränades i skolan och det är till stor hjälp.

Jag passar på att göra denna tur idag då vädret inte är outhärdligt varmt, så jag behöver inte oroa mig för hundarna som stannar hemma.

Bilden idag tog jag vid Forsviks slussar och får symbolisera hur trygg jag känner mig då jag ger mig ut på okända vägar. Jag har gjort en kanal där jag kör fram och kommer säkert fram till mitt mål.

Det blev några stycken

Annonser

Nu har jag laddat ned alla foton från kameran i ett usb-minne. Närmare bestämt 248 st tagna under tre veckor på vår resa runt i Sverige. En del är riktigt bra tycker jag, med tanke på att jag är nybörjare som fotograf. Andra är väl mindre bra men man lär sig hela tiden. Roligt är det och nu ska jag fortsätta mitt fotograferande. Måste väl inte säga att det har blivit många bilder på våra hundar och när jag tittar på dem , verkar det som att de är ena lata krabater. Men det har varit fruktansvärt varmt om dagarna och då gör inga levande varelser många knop. Det får väl bli lite livligare foton under hösten och vintern.

Vad jag behöver nu är ett bra redigerarprogram, så det ska jag leta efter. Det hade varit roligt att kunna göra något extra av några foton. Men flera behöver inte alls redigeras. En som alltid blir bra på kort är Unkas, som verkar ha naturlig fallenhet för modellande. Han blir alltid bra på kort. Kuma är lite trixigare, även om han är söt så har han en förmåga att blunda när jag knäpper. Lik mig där, för det brukar jag också göra. Mina ögon syns nästan aldrig och gissa om jag kasserat många foton.

Men de två tycker verkligen om varandra och det är mysigt. Nu märker jag också vilken skillnad det är på skärpan i min kamera och mobilen jag tidigare använt mig av.

Äntligen

Annonser

Idag fick vi lite regn och nu har temperaturen sjunkit nästan tio grader. Vi kan röra oss utan att svetten börjar rinna i pannan. Marken har sugit åt sig alla droppar som kom och man kan inte se att det har regnat. Detta har gjort att jag kunnat arbeta effektivt och fått undan en massa som väntat på att arkiveras mm. Räkningar är betalda och i eftermiddag ska jag fortsätta med att ladda ned bilder från kameran. Mannen köpte nya usb-minnen igår och nu ska de fyllas med minnen från denna sommar. Inte för att den är slut, utan för att jag vill ta nya foton.

Blev lite fundersam när jag såg nyheterna i morse om hur barn blivit dödade i Gaza. Varför begär inte Hamas att barn och kvinnor ska få lämna platsen? De är ju ändå inte med och strider, utan blir bara offer i striderna. Tror inte Israel skulle motsätta sig en sådan begäran och skulle de det, kommer resten av världen att få dem att ändra sig. Vill Hamas att de ska dödas för att Israel ska hamna i dålig dager? Det är grymt och förskräckligt att låta barnen stanna i en krigszon. Dessa funderingar har jag då en reporter som befinner sig i Gaza sade att Hamas anser att saken är viktigare än människorna. De skulle alltså inte bry sig om sina egna landsmän, utan anser att alla borde offra sig. Hur ska detta sluta om det någonsin kommer att sluta?

Såg de nya reklamfilmerna som partierna gjort. Alliansen som med humor vill framföra sitt budskap och socialdemokraterna som visar en där känslor ska få visa vad de vill. Såhär efteråt är det faktiskt reklamen med humor jag kommer ihåg då den var enkel och inte innehöll så många ord, utan med bilder visade sitt budskap. Ska bli intressant vad mer som kommer nu under hösten. Det är ju val och nu trappas allt upp efter denna heta sommar då vi inte orkat tänka på politik.

 

Lite trist

Annonser

Man kan tro att hösten kommit trots att det inte ens är augusti ännu. Men det är värmen som gjort att trädet tappar bladen. Lite trist är det, men varat bigarråträd är inte avsett att tåla tropiskt klimat. Men aloeveran trivs utmärkt och bara växer.
Ikväll har vi lite vind och det är ljuvligt. Jag sitter i ute rummet med fönstren öppna och det är så skönt med svalka. Dagen har varit jobbig, med värme och ingen vind alls. Det brukar ju alltid blåsa i Skåne, ha vilken myt det är.

Hoppas bara vinden sveper in i sovrummet också, så vi kan sova inatt.

Regn någon????

Annonser

Skulle behöva ett litet regnmoln idag. Istället blir det en ananas smoothie och full fart på fläktarna, efter rastningen av hundarna. Har bytt kläder och duschat i kallt vatten. Hundarna har fått kallt vatten att dricka och jag har svalkat dem med svampar på tassarna. Nu sitter jag och de ligger utslagna på kontoret som vetter mot norr. Svalaste rummet har +26, så det gäller att röra sig väldigt långsamt.

Lade förresten märke till en sak när vi var ute. Pensionärslängan som är framför vårat hus, har uteplatser och de flesta har både möbler och tak över den. Den är i söder och har en rätt hög häck framför gatan, så att det ska vara lugnt och fridfullt. De flesta sitter på sina uteplatser, men har tidigare haft ett litet cafébord vid ytterdörren som vetter mot norr och cykelbanan. Där satt de och pratade om ditt och datt när de ville ha sällskap. Idag är det endast de grälsjuka gamlingarna som har bord på den sidan och sitter där. Det säger mig att fler undviker deras sällskap och efter i söndags förstår jag varför. Nu kan de sitta där ensamma och reta upp sig på resten av världen. Det är faktiskt lite synd om dem. Men det man sänder ut kommer tillbaka.

Jag föredrar att sitta i vår trädgård där häcken reser sig minst tre meter hög. Skulle kunna traska omkring helt näck om jag ville. Igår satt jag faktiskt utan tröja där på kvällen. Vi satte igång bevattningen för att få lite svalka och fick faktiskt ned temperaturen till +22 innan vi lade oss vid tolvsnåret. Blir säkert likadant ikväll då värmen är oerhört tryckande.

Min fina lilla fläkt vid datan. Ovärderlig i detta vädret. Känner mig riktigt sval nu, bara jag sitter still.

Trädgårdstrender

Annonser

Varje sommar är det nya trender som gäller även i trädgårdar. Vår design just nu är torrt gräs efter alla varma sommardagar. Men jag lovar att den var grön och fin i början på sommaren. Vi struntar i alla dessa trender och kör en egen stil, precis som vi gör inomhus.
Det är träd,buskar,några rosor och sedan gräsmatta. Lättskött och hundvänligt.
Flera av våra grannar hakade på trenden med plattor istället för gräs. Måste vara fruktansvärt varmt på de gårdarna nu. Lättskött javisst, men så tråkigt. Får åtminstone mig att associera till alla betong gårdar från miljonprojektet, sossarna skapade.
Årets trend ska kanske vara plastgräs, som en del tycks lägga på sin tomt. Kanske något för dem som inte tycker om att klippa gräs? Men den måste väl göras ren då och då?
En vanlig gräsmatta klipper man och stenplattor kan man spola och sopa rena. Hur gör man med plastgräs? Om man spolar den med vatten, måste man få bort det. Hur hänger man en hel sådan på tork måntro? Eller dammsuger man den? Det blir ju ännu jobbigare än att klippa.
Just nu har vi riktiga skyfall i olika delar av landet och med det översvämningar som följd. Så småningom suger marken till sig allt vatten, men vad händer dem som har plastgräs?

Nåväl, i mitt tycke är naturligt bäst och jag älskar lukten av nyklippt gräs. Bra motion är det också.

Jag smälter idag

Annonser

Trodde vi skulle få åtminstone en regnskur idag, då mörka moln seglade upp på himlen. Men inte då, de seglade bara förbi och den tryckande värmen är fortfarande kvar +29 i skuggan är lite väl häftigt. Ingen vind är det heller som kan svalka en. Mådde lite illa för en liten stund sedan, men efter en halv flaska vatten känns det bättre. Fläktarna går på högsta varav och nu gäller det bara att hålla sig så stilla som möjligt.

Orkar bara inte

Annonser

Du Unkas; jag läser om åskoväder på flera platser i landet. Amän, vadå åska? Här får man vara glad om det kommer en vindpust.
Näe matte, jag orkar inte.

+27 och inte ett moln på himlen. Svårt att greppa det som står om åskväder just nu.
Regn behövs det ju på många håll, men varför ska det bli så våldsamt?
Hoppas de elaka gamlingarna från i morse lugnat ned sig i värmen.