Från stilltje till blåst

Annonser

Vaknade idag till vinden som ven kring husknuten. Gråa moln far fram över himlen som stora krigsskepp. Att ännu en självmordsbombare dödat 80 personer i Kabul, gör inte mitt sinne lättare. Man undrar om det någonsin ska bli ett slut på denna idioti?

Var tvungen att sitta och andas lugnt en stund. Det är mycket som gör att jag blir upprörd just nu. Husbilen som inte klarade besiktningen, utan måste in till verkstan och byta en grej som jag inte ens vet var den sitter. Något som sällan går sönder har tydligen gjort det på Mackan. Sedan alla lysen på både Mackan och Jeepen som passat på att gå sönder. Men det är saker som går att reparera, även om det tar lite tid.

Jag är ju väldigt engagerad i djur och deras välfärd. Därför blir jag både upprörd och ledsen över hundslakten i Kina och Korea. Så fruktansvärt att plåga djur till döds och ett djur som är människans bästa vän. En trogen kamrat, som bara vill dig väl och i gengäld vill ha kärlek och omvårdnad. Jag skriver på alla protestlistor som finns och hoppas att att en dag ska det bli stopp för allt djurplågeri.

Visst finns det solskenshistorier, och en är om mannen som övertalar hunduppfödarna att få köpa alla hundar som skulle slaktas. Han har räddat över 400 hundar idag. En annan är de som bor i Thailand och åker runt med mat till alla herrelösa hundar. De frivilliga veterinärerna som utför kastrering på både hundar och katter runt om i världen, samt vaccinerar dem mot diverse sjukdomar. Då känner jag att jag inte är ensam, utan att vi är många som kämpar mot ondska och tortyr. Tack för att ni finns och ger hopp.

Bara bättre idag 

Annonser

Efter en kväll med massor av pirr i foten och benet, är det onda inte alls så ont. Turerna med hundarna blev riktigt trevliga. I ett klibbigt väder fick jag sådan inspiration att jag planterade en ros, klippte lite gräs, lade på jord, strödde gräsfrön och hällde ogräsättika på uppfarten till husbilen. Vilken är på besiktning idag. 

Fasen så nyttig jag känner mig. 

Värk i foten /benet 

Annonser

När vi gick med i går, var det som en stöt gick från fotsulan upp i benet. Sedan kunde jag inte stödja på foten. Sista biten hem var en plåga för mig. 

Senare på kvällen var det lite bättre och jag kunde stödja lite på den. I morse kändes det rätt bra tills jag skulle ta fram frukost. Samma stöt och tårarna nästan sprutade. Nåväl lite vila skulle väl göra susen. 

Det gjorde det tills jag stod på garageuppfarten med Unkas. Då hände samma sak igen. Men jag bet ihop och stapplade iväg. Det släpper efter en stund och tjong så kommer det igen. När jag sedan gick med Kuma gick det bättre. 

Jag misstänker att en nerv kommer ikläm och när jag skakar på foten blir det bättre. Tog en fjärde del morfin tablett, men blir så illamående av dem. Tycker foten är mer svullen idag än tidigare. Nu har jag inte lika ont, men aktar mig för att gå bakåt för då kommer värken. 

Nya tag i morgon då. 

Mors dag

Annonser

Åren går och nu är det femton år sedan du gick bort älskade mamma. Du var inte perfekt och ditt dåliga självförtroende fick dig att tro att du var sämre än andra mammor. Det var du inte. Du fanns alltid där som bollplank och stöd när jag behövde dig. Under många år bodde vi långt ifrån varandra och när du äntligen flyttade nära mig, fick vi endast ett halvt år tillsammans. Du var sjuk när pappa och du flyttade ner till mig. Kanske visste du om det? Eftersom du alltid sade till mig att du aldrig ville bli begravd långt däruppe i Dalarna.

Så många skratt vi haft tillsammans och pratstunder sent på kvällarna, då jag bodde hemma. När jag behövde hjälp att skriva ut uppsatser på maskin, kom du körande till Uppsala och satt i flera timmar vid mitt skrivbord. Du lärde mig att sy när jag var liten och när jag flyttade hemifrån fick jag min första symaskin. Den har jag haft tills för någon månad sedan. Den ville inte mer.

Jag tror inte att vi bråkade någon gång och om vi gjorde det så måste det varit någon enstaka gång, som jag inte ens kommer ihåg idag.

Du var inte någon fena i köket och hade ett par rätter som var riktigt goda. När vi var ensamma och pappa jobbade blev det ofta creps eller varma mackor för oss. Till varje examen satt du uppe nästan hela nätterna och sydde klänningar till mig och syster. Jag var så orolig för att min klänning inte skulle bli klar, men på examensmorgonen hängde den där och stolt gick jag till skolan. Den sista klänningen du sydde var till min student och den lilla jackan som du även sydde till, använde jag i många år efteråt.

Så många minnen jag har kvar och saknaden efter dig är inte mindre idag. Jag kommer alltid sakna dig älskade mamma.

Medelhavsvärme

Annonser

Sedan igår har vi gått omkring i shorts och tunna skjortor här hemma. Hundarna har flämtat då vi gått korta rundor på morgnarna. Sedan har de sovit i trädgården eller på golvet i uterummet. Idag sover de inne i biblioteket som är husets svalaste rum. Unkas har varit dålig i magen och väckt mannen tidigt om morgnarna då han måste ut. Idag är han lite bättre och det är risdiet som gäller för honom. Kuma är normal i magen, men trött av värmen.

Igår sydde jag klart de två sista täckena och blev väldigt nöjd med resultatet. Fick skarva på det som ska ligga på deras säng mellan oss. Vi skjuter ut en del som täcker gången mellan sängarna och så har vi en jättestor dubbelsäng. Där sover hundarna, fast Unkas brukar ligga under den ibland och även borta på hundsoffan. Jag kommer väldigt bra överens med lilla symaskinen nu och nästa projekt är att sy några tunikor av mannens avlagda skjortor. Just nu har jag en av dem på mig. Klippte av ärmarna och kragen. Superskön att ha i värmen. Men jag ska nog justera den lite efterhand. Kanske blir det en tunika av den också. Jag får fnula lite på det.

Planterade en ros i rabatten igår och sedan var jag bort till pappa. Eftersom solen stekte ordentligt och det var +23 i skuggan tog jag med en keps, som han kunde ha på sig. Sedan rullade vi bort till affären och körde varsin dagens dubbel till idag. Kanske har vi tur. En sväng till apoteket och en ny nagelknipsare införskaffades. Pappa har blivit av med dem han hade och om jag inte minns fel var de väldigt små. Denna är stor och rejäl.

Idag har vi pysslat med olika saker hemma och sedan försökt hålla oss stilla. Det är otroligt varmt idag med. Hoppas att riset gör susen med Unkas mage. Tycker så synd om honom.

Har för mig att det ska vara ett program med Björn Skifs ikväll. Det ska vi titta på.

Äntligen en klar 

Annonser

Efter en massa krångel med nya symaskinen, har jag lyckats sy kantband på ett av täckena. Den som ska ligga på hundsoffan i husbilen. Bara mannens mått stämmer så blir det bra. Vi har alltid haft en pläd där och eftersom vi har pälsklingar blir det en massa hår. Svårt att borsta och hålla rent. Ett evigt borstande har det varit. Med ett täcke blir det enklare och jag kan tvätta det i maskinen. 

Kanske inte den finaste färgen, men det viktigaste är funktionen. 

Nu har jag två täcken till att sy kantband på. Den soffa jag ofta sitter på. Där har jag haft en pläd och det är fruktansvärt när det är varmt väder. Den kliar och är allmänt obehaglig. Den andra ska ersätta pläden vi har över mittenpartiet i sängen. Den del vi skjuter ut mellan våra sängar och där hundarna sover. Att ha en pläd där är inte det bästa. Den luddar av sig och blir väldigt hårig efter varje natt. 

Dessa ska jag sy i morgon. 

Regn idag 

Annonser

Slipper vattna och det är skönt. Det har regnat hela förmiddagen och hundarna sover. Jag ska sy kantband på täcken som jag klippte till igår. Bara raka sömmar så det är inga konstigheter. 

Blev så glad igår när jag såg att vårat stora gräs fått nya blad och då passar det bra med regn. 

Sopsortering 

Annonser

Vi har precis fått två otympliga mastodonttunnor med olika fack. Ett av facken är till för matrester och där ska vi kasta de papperspåsar som vi ska slänga resterna i. I lördags åt vi räkor och skalen hamnade i papperspåsen och vidare i tunnan. Jag har märkt att ovanligt många katter gått förbi på gatan. Har inte sett katter här på länge, eftersom de noterat att vi har hundar. 

Nyss gick jag ut på garageuppfarten för att kasta en plåtburk. Det stinker så in i helvete på hela uppfarten och när jag öppnade locket till tunnan med matrester höll jag på att svimma. Med +22 ute i ett par dagar luktar det sopstation på vår garageuppfart. Vi brukar ju slänga räkskalen i en plastpåse och knyta ihop den ordentligt. Då luktar det inte. 

Tänk, vad det ska stinka i augusti när alla har kräftskivor och surströmmings fest. Undrar om sopgubbarna får kompensation för lukterna?