Då kan vi vinka hejdå till Mars månad

Annonser

Inte någon månad som går till historien direkt. Tycker mest den var kall och hemsk ur flera avseenden. Men nu lämnar vi den månaden därhän och går vidare. Det vi lärt oss och får ta med in i framtiden är att tyvärr finns det människor som säger och lovar saker och sedan inte håller ord. Här syftar jag på en viss person som verkligen har visat sitt rätta jag. Men jag tror på karma och det gäller bara att ha tålamod.

Efter att ha purrat sällskapet fick jag iväg JR till apoteket då mina allergitabletter var slut. Jag gick ut med hundarna och de gjorde sin morgontoalett. Sedan fick fåglarna sin mat och vi gick in för att förbereda frukosten och så skulle jag bädda sängen. Så jag hade lite att pyssla med tills JR återvände med brödet och mina tabletter.

Lustigt att det man tror inte är något mer, plötsligt visar att joho då här finns det liv. Pyttesmå knoppar har tittat fram och nu lovar jag att inte fundera mer på att byta ut dessa växter. Men jag fick en annan idé idag och vi landade i ett genomförande i morgon. Inte något med växter att göra utan mer en uppdatering för Mackan. Vår gps Lennart är nu minst tio år gammal och det är nog fem år sedan vi uppdaterade den. Så joxigt att behöva skicka in chippet för att få det uppdaterat. Så nu har vi bestämt oss för att en ny Lennart ska få komma till oss. Med den nya kan vi ställa in längd,bredd,höjd och vikt, vilket gör att vi slipper otrevliga överraskningar. Den vi tänker köpa har också campercontact som innebär att vi snabbt hittar ställplatser och campingar på vägen. Jag tankade ner den appen i min mobil när vi körde från Sverige och den hade vi stor nytta av. Så har blivit helt ha-galna? Nej, det har kommit till en punkt i livet då våra saker börjar bli riktigt gamla.

Jag har som en del kanske vet mina snickarbyxor på mig varje dag från ca slutet av oktober/början av november till någon gång mitten eller slutet av april. Sedan får de sin årliga tvätt och vila tills hösten. Jag har två par varav ett par är helt oanvända och de jag använder är inne på sitt femte år i sin livscykel. Till min förskräckelse upptäckte jag att tyget var lite sprucket vid magen så idag fick Singer jobba, ledd av min fasta hand och bestämda fot. Här ska inte bytas ut någon byxa utan dessa får hänga med ett bra tag till.

Så slutsatsen är att vi snålar på vissa saker som vi endast har ett nödvändigt antal av och lägger pengar på sådant vi kan ha nytta av i många år. Men till saken hör att vi sällan köper det dyraste utan endast det som vi efterfrågar och det för en rimlig kostnad.

Vi planerar lite turer framöver med Mackan så en ny Lennart känns som en bra investering och som en säkerhet på samma gång.

I morgon är det första april så var på er vakt.

Mitt i veckan

Annonser

Eller som man säger i Göteborg Lillelördag. Jag tycker att det låter så trevligt och inte alls som att det är en vardag och jobbdag. Så den dagen har jag behållit i mitt vokabulär. Inte för att vi något extra utan det är mer känslan att det är en dag som är speciell. Så idag har jag tagit lite ledigt då min rygg och armar värkte en del.

Det började regna igår kväll sent och har hållit på hela natten och morgonen. Där kom sandregnet och såhär ser det ut efteråt. Bordet på trädäcket får jag torka av i morgon för det är likadant som duken på poolen. Vi har även en liten pöl på duken och den får vara kvar tills vi tar bort vinterduken. Åh, vad jag längtar efter det. Men det blev en bra dag med uppehåll och hyfsat varmt tillslut. Jag fuskade med ledigheten och körde en maskin med tvätt. Men sedan höll jag mig till min plan.

JR fortsatte med sina test av gas i husbilen. Så nu vet vi att både spisen och kylen fungerar som de ska. Idag kom även de nya klistermärkena från husbilsklubben och JR satte dit dem. De gamla påminde knappt om de nya. De höll även på att ramla bort så det var dags att uppdatera våra märken.

Här vill jag också klargöra vad gårdagens registrering innebär. Vi aktiverade alltså Mon espace santé som innebär att man får alla sina papper samlade digitalt vilket innebär att man har sin patientjournal samlad. Sedan kan man få en remiss eller ett recept skickat från sin läkare. Jag väntar som sagt på att få min kod som kommer inom kort. Frankrike ligger långt framme med att digitalisera allt som rör staten och kommunerna. Där man tidigare behövde söka upp olika instanser kan man idag göra på internet. Något som vi uppskattar.

Ser inte detta ut som en fin påskbukett så säg? Jag satt här en lång stund idag trots att solen var lite blyg. Dristade mig till att stoppa ett antal solrosfrön i jorden. Vet inte om det blir något men roligt att försöka. Inte särskilt jobbigt så det var bara en liten förströelse. Där satt jag sedan och tittade på när Stephan klippte gräset på andra sidan.

Fick sällskap på baksidan efter en stund. Hundarna undrade vad jag höll på med. Inte så mycket kunde de snabbt konstatera och efter en stund lommade tillbaka till framsidan. JR var kanske roligare att titta på för jag satt ju bara och glodde. Men tack för titten då.

Jag valde att sitta kvar en stund till. JR kom och visade vår igenkloggade köksfäkt från Mackan. Det var nog ett tag sedan den gjorde någon nytta. Men JR gjorde rent den så nu fungerar den som den ska. Jösses det är snart tre år sedan vi var ute på långtur med husbilen. Så det är dags att ge Mackan lite omvårdnad.

En stund på framsidan blev det också och jag har fortfarande ont i min högra arm. Tror jag kör en kompdag i morgon och efter bäddningen blir det bara att glassa runt för min del. Har ingen aning om vad JR tänker göra. Men det ger sig nog vad det lider.

Så torsdag får man kanske kalla lillesöndag då och alla vet ju vad man ska göra en söndag som är vilodagen. Alltså vila.

Lite mer i fas

Annonser

Sådär då är vi kanske lite mer i rätt tid då. Vaknade ett par gånger men somnade om till halv elva. Man ska ju inte vara alltför ambitiös. Det får ta sin tid att hamna rätt i tiden. Nåväl, moln idag och jag tryckte upp jalusierna lite försiktigt. Pjuh, inget regn så skönt. Inga måsten så det var bara att gå ut och se sig omkring. Då finns det alltid saker att ta sig för. Men JR hade bestämt sig för att testa alla vattenkranar och se så de fungerade. Han tar hand om Mackan.

Men Kuma skulle få en borstning allra förs och där fick fåglarna mer material till sina bon. Jag spanade upp i träden och har nu hittat ett bra objekt för H att ta sig an när han dyker upp till hösten. Vi hoppas ju att han gör det. Ett sms har gjort oss hoppningsfulla om att nya soffan ska dyka upp snart. I morgon kanske. Naturligtvis hittade jag något att ta mig för. Först skulle ju vår gröna tunna hem och jag gick bort för att hämta den. Sedan var det dags att greppa min B&D och ansa rabatten här på framsidan. Om man inte klipper ner gräset där blir det till hö längre fram på sommaren. Varken fint eller trevligt då det yr så fort det kommer en vindpust.

Det växer så snabbt nu och nya saker händer varje dag. Igår såg jag en ödla som är den första för i år. Men nu ska det bli lite svalare ett par dagar och kanske sandregn så det tar nog en paus nu. Lite trist tycker jag för nu vill man verkligen ha värme. Har tänkt att göra ett litet experiment och sätta lite solrosfrön i marken på baksidan. Roligt att prova tycker jag. Blir det något så blir det.

Idag blev JR digitaliserad på amelia som är ett nytt datasystem där han har tillgång till alla sina journaler och även kan välja vilka läkare som ska få ta del av dem. Jag har inte fått det men den som väntar får se.

Vi har annat att se fram mot och mycket att planera också. Veckorna går fort och ibland får jag lite panik, men tar ett djupt andetag och så är jag rätt igen. Jag satte mig här på bänken och tog en paus från allt. Blev inte ensam särskilt länge för allihop kom och JR satte sig också en stund. Man ska inte stressa runt.

Så nu seglar vi sakta in i onsdagen och håller tummarna att det händer saker.

Svårt att komma upp

Annonser

I ärlighetens namn ska jag meddela att jag faktiskt vaknade vid tio nya sommartiden i morse, men hade inte hjärta att väcka allihop. Sedan var det absolut inte så svårt att somna om heller ska jag erkänna. Vi hade inte några bestämda planer för idag så det kändes inte så angeläget att öppna de blå så tidigt. Kommer ihåg när jag var ung och det var helg. Vad jag njöt av att vakna sakta och bara ligga och ta in dagen. Vi eller jag kan ofta göra det nu, och JR får sova vidare under tiden. Hundarna har inte heller bråttom och Kuma får vi tjata upp.

När jag förberedde vår sena frukost eller brunch ska man nog kalla det, drogs mina ögon mot köksfönstret. De gula tulpanerna gör sig verkligen där. Man blir så glad att se de fina blommorna. Det blev precis den glädjespridare man behöver just nu. Att sedan solen sken och himlen var blå gjorde ju inte saken sämre.

JR passade på att klippa gräset och jag pysslade med allt möjligt som att torka av lite här och där. Solen avslöjar saker man inte vill se men måste ta tag i. Vad gjorde det för jag var på ett strålande humör. Så när en för mig okänd människa är nedlåtande och kallar mig lilla vän, bekommer det mig inte ett dugg jag bara avföljde den gruppen på facebook. Jag är snart 66 år och att kalla mig lilla vän i ett försök att trycka ner mig fungerar väldigt dåligt. Kändes bra att inte ens kommentera människan. Så när jag såg snutten där Will Smith ger en lavett till Chris Brown, kände jag att om jag varit i samma situation så kunde jag reagerat precis på samma sätt. Sitta och vara nervös då man är nominerad till bästa manliga huvudrollen och sedan får höra hur någon förnedrar ens fru som lider av en sjukdom, är fördjävligt. Han stod upp för sin fru och det tycker jag är strongt. I en annan situation hade han säkert reagerat annorlunda.

Men var tog solen vägen? Varmt på eftermiddagen men molnigt och inte lika glatt. Fast vi gav tusan i det och satte oss en stund ute på trädäcket och lyssnade på fågelkvittret. En citronfjäril flög förbi och livet är bra nu trots all pollen. Nu har vi börjat höra en del annorlunda fågelkvitter och det innebär nog att de fåglar som övervintrat i Afrika kommit tillbaka.

Men vi har sett solen och det är bara början. Fast när jag tittar på foton från förra året så satte vi upp solparasollet den 28:e mars. Alltså var det både varmare och soligare då. Det är inte bara världen som har blivit kall utan även klimatet tycks det.

Ingenting blir längre som tidigare efter pandemi och krig i Europa. Men förhoppningsvis kan det uppstå något bra i sinom tid. Det kommer att ta tid det måste nog alla förstå och jag hoppas verkligen att alla som nu flytt får flytta tillbaka till ett land som ingen kan invadera mer. Alla är värda att få känna trygghet. Jag lever på hoppet som den optimist jag är.

Sommartid igen då

Annonser

Huh så jobbigt att behöva ställa om huvudet till en ny tid. Jag har så svårt hela första veckan, men det går lite bättre nu då jag inte arbetar åtta till fem. Det där nio till fem är något som bara existerar i Stockholm. Övriga landet i Sverige börjar man åtta senast. Hur det är här i Frankrike vet jag inte eftersom jag aldrig arbetat här. Men att de arbetar längre än till fem har jag lärt mig och att de gör det även på lördagar för vi får post då.

En viss förändring i mitt blåregn och nu händer det absolut saker varje dag bland våra växter. Idag har jag inte haft så stor tid att vara ute då Jag har pratat lite uppmuntrande med blåregnen så de ska känna att vi tycker om dem. Nu luktar det så gott inomhus och sängen har nya rena lakan.

Små fina rosenknoppar har kommit på rosenbuskarna på framsidan och massor av nya gröna blad. Mina ögon svider och det är inte av tårar för att det är vackert, för visst är det det. Nej, allergin gör sig påmind och det rätt rejält. Men jag älskar våren som det vårbarn jag är. Därför heter jag Maj för lillan det var jag. Kallades ju lillan när jag var liten av alla. Därför ligger den sången mig varmt om hjärtat. Så även våren.

Nu har vi fått en gräsmatta värd namnet. För ett par veckor sedan såg det rätt trist ut här runt palmen. Den växer den också och jag hoppas den inte blir för stor på ett bra tag. Ser ni där i gattet till vänster? Jag har planer på att ställa en vanlig dörr där med fönster pch är de intakta får de vara kvar, annars tar jag bort fönstren och låter det vara helt öppet. Planerar alltså en tur till Emaus snart. Hittar vi något kan JR riva ner den gamla som står där och håller på att ramla ihop. Jag vill gärna ha en vy öppen då vi kan se Pyrenéerna vid klara dagar. Rätt häftigt att se snöklädda toppar när man själv står i +23 och sol.

Nu ser ni närmare hur detta skydd ser ut. Vi behöver skydd mot vinden som ofta kommer från väst och kan vara rätt hård ibland. Men med ett skydd blir det inte så hårt. Det tar ju ett tag innan vi har en häck här och som jag skrev tidigare vill jag ha en utkikspost mot bergen.

Tulpanerna blommar och nu återstår fem till att blomma. Jag har planterat tio här. Det blev precis som jag hade tänkt mig.

Nu ska vi hålla tummarna att vi får en leverans denna vecka. Vi vill verklígen ha den nu. Så nu hoppas vi på att något ska komma och att Ukraina ska bli av med sina terrorister. Putin du är paria.

Där kom den

Annonser

Gissa vilken glädje hos mig när vi mitt under frukosten såg årets första härfågel i Kejsarträdet? Bättre vårtecken eller kanske är det sommartecken kan man väl inte få. Roligt att den kom och sade hej till oss. Undrar om de kommer att ha sitt bo under takpannorna på verkstaden detta år också? Nu väntar vi bara på näktergalen som drillar så fint om kvällarna.

Lördag och jag vipplar mig fram så huset blir av med en massa damm. Passade på att tvätta ett fönster som Turbo haft sin nos på, Vinkade till MacScott och lilltösen som gick ut med hunden. JR lagade gångjärnen på den gamla soldatkistan som jag ärvt av pappa, Regnet som var tidigare har fått skruvar att lossna och locket går inte att stänga ordentligt. Det tog sin lilla tid för det gäller att göra allt med varsam hand. Kistan är från 1792 och alltså 200 år gammal, vilket är en respektabel ålder. Jag har haft en indelt soldat på pappas sida och ni som sett Raskens vet vad jag pratar om. Har ni inte sett den så gör det, för Sven Wollter är helt suverän i sin roll. Jag har sett soldattorpet mina förfäder bodde i, och det var inte stort. Vet tyvärr inte hur många barn de hade , men vet att från detta torp tog de sig och min farfar byggde ett hus åt sin familj.

Stort är inte alltid bäst men när det gäller hundar föredrar vi den större varianten. Tur att alla inte gör det för vad skulle det bli av alla små hundar då? Alla djur är värda ett hem och trygghet. Våra två har både ock.

Vår dag har varit både solig och varm. Nu är vi där då dörren är öppen mot trädgården hela dagen och hundarna får gå in och ut precis när de vill. Det kan vi också och detta hus inbjuder till en tillvaro som gör att inne blir ute.

Värmen inbjuder även till kärlek och våra turturduvor har hittat känslan. Våren är kärlekens tid, vilket vissa idioter inte verkar ha förstått. Hade jag haft en miljon dollar så hade jag satt det som prispengar på en viss skitstövels huvud, ja jag menar Putin. Men pippat runt verkar han ha gjort och det säkert med en kall blick. Stackars barn säger jag bara. Hitlers ättlingar har ju bytt efternamn eller nu ska jag rätta mig. Han avlade aldrig något barn, som tur är för det ofödda barnet, utan det är hans syskons barn som bytt efternamn. Byt bara inte till våffla säger jag bara för då måste jag sluta äta våfflor.

Söndag i morgon och ja ni vet. Sommartid och nu snor de en timme från mig. Jag funderar på om det blir så att jag tillslut kommer att summera mitt liv som så att det fattas x antal timmar. Att jag kanske hade fått leva ett par år till om denna sommartid inte funnits. Ja ja den kommer tillbaka i höst men då har det faktiskt gått fler månader. Nu har det väl framgått att jag inte är någon fan av sommartid. Förresten så är väl bönder en bristvara idag, så det är inte aktuellt med sommartid.

Men jag hänger mig inte upp på sådant utan biter ihop och nu djädrar blir det sovmorgnar som heter duga.

Billig shoppingtur

Annonser

Jaha, vi skulle köra en sväng och köpa en Ellen, men först måste Bettan lämna oss. Alltså begav vi oss till återvinningen.

Lite disigt i bergen men det var ju inte dit vi skulle så vi var inte ett dugg oroliga. Svängde vänster mot återvinningen som ligger ett par kilometer från vår by. Jag blev så glad när JR berättade att en dam kommit springande och tagit Bettan från honom. Hon får den tlc hon behöver och ett nytt liv. Jag har haft henne i tjugo år och då var hon inte purung. Men sedan jag bröt benet och krossade fotknölarna har jag inte cyklat alls. JR har ju gjort det då vi varit ute med Mackan. Nu har ju JR teslan och tittar inte åt Bettan så det var dags att hon fick ett nytt hem.

Jag hade ju spanat in ett kap på en Ellen, trodde jag och vi fortsatte på ringleden runt Beziers. Inte mycket trafik och vi närmade oss mitt mål.

Rundade den fina rondellen vid Villeneuve les Beziers och där tog vi till höger.

Här skulle vi in och kamma noll. Inte fanns det den Ellen som de annonserat om. Tydligen en lockvara men de fick tji om de trodde att vi skulle köpa något annat. Vi gick ut väldigt nöjda med att inte ha handlat en enda pryl. Ska de vara så kan vi också vara så.

Tänkte att de kunde ha Ellen här så vi körde hit. De har flera dyra varianter och en som var nja. Men nu började jag hålla hårt i plånboken och den lilla smålänningen som trots allt finns i mig när det gäller vaknade upp. Vi var även till den nyöppnade affären som säljer tillbehör till husbilar. Där fanns det många Ellen men nu låste jag plånboken för det var för dyyyyrt tyckte jag. Ingen Ellen än så länge och jag bidar min tid. En dag är hon här och till mitt pris. Vi körde mot hemmet.

Alltid skönt att se denna välbekanta vy. Snart hemma i byn igen. Lika disigt där borta men vi ska ju inte ända dit så ingen anledning till oro.

Nu börjar vår fina allé skifta i grönt precis som många träd. Namnet på skylten är den by som ligger efter vår och är lite missvisande men det har väl kanske något med området att göra. Jag vet inte men tror att det gör det.

Där till höger skymtar vårat ena vinhus där vi kan fylla våra flaskor. Ännu mer till höger syns ett vinfält som inte har kvar några plantor. Var de för gamla eller är det så att man måste förnya efter x antal år? Kan för lite om sådant men tror jag inte är helt fel ute.

Så var vi framme vid Super-U och nu öppnade jag plånboken. Tag två eller tre och betala för en var det som gällde här. Klart jag gjorde det av de saker som jag brukar använda. Nu har jag ett litet lager som räcker ett tag.

Men så skönt det var att komma hem. En stund på trädäcket och en liten kall gjorde att vi kunde andas ut igen. Hundarna var like glada och nu blir det en helg hemma.

Luras inte av himlen för det har varit varmt idag.

Ännu en födelsedag

Annonser

Det börjar bli en glädje att öppna jalusierna på morgonen när sedan solen gör hela rummet ljust. Fast jag älskar brokadgardinerna som jag hängde upp där istället för de tunna guldiga. De ger en så ombonad känsla. Lite lyxig känsla också. Idag lät jag JR sova lite längre då det är hans dag idag. Vi firar inte födelsedagar för varför fira att man blir äldre och kommer närmare döden? Nej, vi firar att JR har klarat ett år till i livscykeln och nu påbörjat nästa. Varsågod här får du tulpaner sade jag och visade de tre på framsidan och de tre som slagit ut på baksidan. En fin bukett som får stå där de står. Du ska få rosor av mig när du kommer ikapp mig, log JR rart och visst blir det så för mina rosor kommer att blomma precis då. Fast jag såg knoppar i rosenbuskarna på framsidan idag.

Vi har tillbringat dagen utomhus då temperaturen var +20 och just ingen vind. Först hade vi tänkt köra en bit men när JR kom på att återvinningen är stängd på torsdagar, blir det i morgon istället. Så jag fortsatte att klippa i rabatten här på framsidan av huset. Det var riktigt drygt och jag blev rejält trött efteråt. Nu är det värsta gjort och en liten bit återstår som jag sparar till en annan dag.

JR har börjat se över Mackan. Idag var det vattentankarna som skulle sköljas ur och sedan ska de få skvalpa runt i morgon när vi kör med en blandning av diskmedel och vatten. Vi ska nämligen köra Gamla Bettan till återvinningen. Hon har varit med runt hela Europa i 20 år och börjar verkligen tackla av. Växlarna dungerar inte, cykelkorgen är sned, däcken har torkat och är slitna, ja hon får somna in nu. Jag törs inte cykla på henne och JR har ju teslan. Så i morgon ska jag köpa Ellen.

Bilden ovan visar hur det var innan jag klippt allt här bland tulpanerna.

Sådär, nu är det klart här och även på halva rabatten mot uppfarten. Men varför förta sig? Hundarna ska ha sin middag och jag behöver vila mig från pollen ett tag. Fast nu när jag tagit tabletten fungerar det bra att vara ute. Första asken jag köpte när vi flyttade hit var ingen hit. Kunde inte så bra franska och trodde att man skulle ta tabletterna på morgonen. Jag däckade vid sju på kvällen för att jag var så trött. Men man lär sig och nu vet jag att de ska tas på kvällen.

JR som inte fyller år idag utan firar ett år utan krämpor och har absolut ingen åldersnoja att tala om. Ska erkänna att jag fotade i smyg som en djäkla paparazzi. Men jag tror att ha ursäktar då bilden är liten och man inte ser många detaljer. Blå himmel idag med lite skyar av moln men inget som störde.

Vi ska ut på en liten tur för att shoppa och eftersom JR berättade att Super-U verkar ha kampanj på hygienartiklar så ska jag ta mig en titt där också. Brukar passa på när de har erbjudande att man kan köpa två och betala för en. Sedan har vi fått order från vår verkstad att köra Mackan en längre sträcka en gång i veckan så då gör vi det då.

Pst, det ska bli sol i morgon med.

Riktig vårdagjämning

Annonser

Äntligen kom värmen och framför allt solen. Det är så härligt att vakna på morgonen och se de blå himlen. Även hundarna är på ett bra humör och visar så tydligt vad de tycker om vädret. Vi skyndar oss ut i trädgården för att njuta av ljuset.

Blåregnen har vaknat och man kan se att det är gröna blad som börjat slå ut.

Tulpanerna har också börjat slå ut ordentligt och gräset växer. Vilket betyder gräsklippning för JR som gjorde det igår och jag började med kantklippning först på baksidan igår, och idag har jag klippt lite på framsidan. Glömde tyvärr ta mitt allergipiller då pollenhalten är mycket hög nu. Men ikväll har jag tagit ett piller så i morgon ska väl inte ögonen glegga igen.

Både igår och idag satte vi oss här på baksidan med var sin liten öl. Nu vill man gärna ha sol och gissa om den värmer. Så här har vi suttit och beundrat vårat arbete. Tio tulpaner har jag planterat här och denna bild är från igår, idag har det slagit ut fler så det ser så fint ut. Idag fick vi även nöjet att se grönsakstantens hönor gå runt och sprätta. Nu vet vi ju vad grönsakstanten heter men jag tycker att det är ett trevligt namn som passar på en dam som odlar och säljer biodynamiskt. De håller även på att sälja bort en del saker som de inte behöver. Tror även att två biodlare kom på besök och kanske ska det säljas honung på andra sidan gatan detta år? Utveckling på gång där och de vinkade glatt till oss där vi satt på första parkett.

Vi öppnade våra franska fönster i köket och hundarna kunde gå in och ut där som de ville. För när vi inte är på framsidan vill vi inte gärna ha den dörren öppen. Lite ovant för dem men Kuma fattade galoppen och efter att ha sovit inomhus ett tag kom han ut till oss. Turbo var lite mer envis och gick till framsidan och lade sig. Hon vill gärna ha koll på grinden.

Nu när det är solen vi vill vara i så är det här perfekt, eftersom det är skugga på framsidan. När solen blir starkare och man hellre vill ha skugga är det framsidan som gäller. Har vi inte det perfekta läget för vårat hus? Men så tycker väl alla hoppas jag. Man ska väl älska sitt hem.

Så goa vänner äntligen kommer värmen och åtminstone jag skickar värmen från mitt hjärta till Ukraina och även om det känns som ni är ensamma så är vi vanliga människor med er.

Sedan vill jag skicka en stor kram och mitt hjärta blöder för de två lärare som dog på Malmö Latinskola där JR en gång startade sitt vuxna liv.

Hur ska vi bli av med all ondska?