Lagt nät idag

Annonser

Mannen har målat den sista stjärnan och sedan har vi guldstjärnor istället för de kalla vita han köpte. De skrek i mina ögon och jag kan för mitt liv inte förstå hur någon kan inreda sitt hem i vitt. Kloster har det för att tankarna inte ska virra omkring, utan man ska endast koncentrera sig på det gudomliga. Men i ett hem ska man få en massa sköna influenser som gör att man mår så gott. Färger som stimulerar till kreativitet och får en att koppla av när det behövs. Samma är det med julen. Även om man som jag inte är överförtjust i den så behöver jag allt det varma som ljus och särskilt den röda färgen ger. Guld gifter sig väldigt bra med rött. Det blir varmt och ombonat. Maten kommer absolut smaka bättre idag när stjärnorna är i guld.

För första gången tog jag mig ned för trappan och lade försiktigt ljusnätet över vårat stora vagnshjul. Jag blev så glad att det var ett varmt sken som uppstod. Tog ett foto men det blev inte så bra då det fortfarande var halvskumt vid fyra. Eftersom det är en timer som släcks tolv i natt om man sätter igång den vid fyra, gjorde jag det. Jag är stolt över att ha lagt nät idag. Ska ta en bild nu då det är riktigt mörkt. Kommer i nästa inlägg om en stund. Ska alltså ned på trappan en gång till. Här ett litet tips inför julen.

Tisdag och gråväder 

Annonser

Alltså vi är trötta och nöjda efter frukost. Precis som det ska vara när man haft födelsedag. Därför tar vi det lugnt nu på förmiddagen. 

Jag tvättar och kör diskmaskinen. Men de sköter sig själva och jag behöver inte göra speciellt mycket. 

Får se om hundarna vill ut en sväng i trädgården sedan. Inte alltid så populärt när vädret är tråkigt. De har ju gått morgonsvängen med mannen tidigare. Det är ju tråkigt att jag inte kan gå med dem på dagen. Nu blir nästa tur ute i mörkret när mannen kommer hem. 

Men foten blir starkare och snart så… 

Grattis Unkas!!! 

Annonser

Vår älskade Unkas blir 8 år idag. Den osäkra unge pojken som var så rädd för bestraffning, har blivit en lugn kille som älskar att softa. 

Något annat han älskar är mat. All mat är gott. 

Han älskar husse över allt på jorden och skriker när han kommer hem efter jobbet. Matte vakar han över varje dag. Vi älskar denne store lille kille. 

En bil fattigare

Annonser

Igår åkte SuvEllen iväg från oss. Det känns lite konstigt eftersom jag haft henne i elva år. Men vi fick det pris som vi begärt och han som köpte henne kommer nog att ta väl hand om bilen. Det är ändå roligt att hon får leva vidare ett tag till. Nu är det dags att sälja mannens jeep och leta efter SuvEllen II. Sedan är bilparken uppdaterad och vi kan köra vidare.

När vi satt och tittade på tv igår kväll, så small det rejält utanför. Vi trodde först att det var en stor sten som någon kastat på dörren, men det rykte lite längre bort. Jag tog mobilen och ringde polisen och precis när jag pratade med dem så small det igen. Det var inget fyrverkeri utan något starkare. En polisbil kom nästan direkt och mannen pratade med dem. Det var riktigt obehagligt. Hoppas att det var några ungar och inget annat.

Idag ska vi bara ta det lugnt och fira första advent. Det är torghandel i byn och korvgrillning på torget. Barnen kan välja mellan att åka häst och vagn eller brandbil.

Jag hittade en film med bilder från byn på 70-talet. Det var roligt att se.

Nåväl vi gick ut tillslut

Annonser

Efter lite lockande och pockande fick jag upp hundarna och kunde bädda sängen. Det blev en stund i trädgården också. Vilket råkallt väder det är idag. Det kändes nästan som att det var snö i luften, men det ska inte komma någon snö här i södra Sverige på ett bra tag verkar det som.

Men nu har en stor fin gran landat på torget och alla träd som kantar torget lyser så fint. Ett stort träd vid hundrastgården har fått röda fina ljus och syns lång väg. Tyvärr har jag bara sett allt på bild och film, men det ser väldigt fint ut. Kanske kommer jag att kunna ta mig dit och titta innan alt tas ned.

I övrigt blir det lugnt idag. Det enda jag ska göra är att beställa lite julklappar. Till min sorg och lättnad kommer min älskade SuvEllen att köra härifrån denna helg. En köpare ska komma och hämta henne. Nu får hon åka vidare på nya äventyr. En bil ska rulla och med pappa på hem, min fot som ännu inte klarar gaspedalen, så är det synd att låta henne stå. Jag kommer inte att behöva köra lika mycket som tidigare och vi har ju två bilar kvar. Mannens jeep och husbilen.

Jag kan avslöja att SuvEllen II kommer att hamna hos oss snart. Vi köper en nyare Wrangler och säljer mannens jeep också. Det är dags att uppdatera bilparken hos oss. Här i byn klarar jag mig med gamla Bettan, som hänger bakom Mackan varje semester. Tror att det är en av de mest beresta cyklar i världen. Henne kommer jag aldrig att sälja.

 

Repris 

Annonser

Det är faktiskt ett nytt foto från denna morgon. Men det skulle kunna vara från alla morgnar hela november. Inte tu tal om att våra hundar är soffpotatisar. 

Jag får endast någon grymtning när jag pratar med dem. De verkar ha gått i ide. 

Förstår dem då byn svepts in i en tjock dimma. Mer ljus åt folket nu. Skönt med fredag. 

Mitt skrivande har stannat upp sedan jag skadade mig och det är ett gnagande dåligt samvete. Jag har uppslag, men det tar emot att börja. Får ta mig i kragen och fortsätta det jag börjat. 

En stund sol

Annonser

Nu har vi varit ute en stund i solen och det var så skönt. Ny talgboll till fåglarna och sedan fick jag tvätta av ena skon. Minsta lilla rivstart gör att det flyger lera lite här och där. Unkas har lekt med sin fotboll och då blir det så. Ser att grannarna förbereder julbelysningen inför advent och vi ska väl ha lite också. Funderar på vad det ska bli och får mannen bestämma skulle det se ut såhär. Undrar om grannarna skulle uppskatta det 🙂