Det är mycket höst nu

Annonser

Dagen började med sol, sedan kom molnen och alldeles nyss kom en störtskur för att följas av en ännu värre. Så lite sol igen då. Jag tog mig fram till dörren och stängde till uterummet. Det drar efter golvet och Unkas ligger i våra sängar. Han har inte lika tjock päls på magen som Kuma har och är lite mer frusen. Kuma ligger gärna på någon av våra mjuka mattor så visst är golven kalla. Nu sveper molnen in över byn igen och snart kommer nästa regnskur. Det är verkligen höst och även sista september. Men denna sensommar har varit underbar och trots att jag inte fått gå ute så mycket, har jag njutit av den.

Snart är vi här, då den första snön faller och alla träd står kala i blåsten. Förra vintern var snöfattig för oss härnere och jag hoppas att det blir likadant nu. Det beror på att jag vill ha barmark att träna min fot på. När jag får stödja på den och svullnaden äntligen gått ner, vill jag kunna gå ute. Om det blir snö och halt, kan det bli lite vanskligt med den saken.

Skönt ändå att det är fredag, farmors lägenhet städad och tömd, så nu kan vi hålla på här hemma. Oj, där kom åskan och nästa störtskur. Det regnar på tvären och då blir man ordentligt blöt. Nu blev det väldigt mycket väder och höst här. Vemodet kommer och nu ska jag beställa hem doftljus, som jag kan tända för att må bra. Det brukar hjälpa.

Med stolthet 

Annonser

Igår kom mitt armband från Ihearts. Det ser kanske billigt ut men i och med att jag köpte det har jag bidragit med mat till fem hundar. Sådana som räddats från gatan och nu lever i säkerhet i väntan på att bli adopterade. Hundar som blivit misshandlade och övergivna. 

Så något kan jag ändå göra trots min brutna fot. 

Mer Frankrike

Annonser

På Frankrikes nationaldag gav vi oss av mot en ny ställplats österut mot Beziers. Mistralen var lite väl jobbig i längden och trots att den avtagit bestämde vi oss för att köra. Lite tvätt i min tvättmaskin innan vi kör iväg och en rastning av hundarna. Vi behövde handla lite och körde in vid en Aldi. Inte mannen favoritaffär men vi behövde handla så vad gör man. I närheten var ställplatsen mannen hittat, men det var grusplan vid en järnväg ,så jag letade fram en ny som verkade trevlig.

Vi körde förbi alla lättklädda damer igen och det var samma som stod där förra gången vi passerade. Fattar inte att de klarar det. Mannen körde lite fel och missade en avtagsväg, så vi fick köra lite längre än vi tänkt för att leta efter någonstans att vända. Vi hittade en plats, men det enda problemet var att där stod poliser. Skit samma en trafikkontroll tänkte vi och mannen körde av precis bakom polisernas bilar. De stod vända mot det hållet vi kom från och tittade just inte på oss. Mannen gjorde en elegant U-sväng tvärs över heldragna vita linjer precis framför poliserna. Det upptäckte han först då vi korsade linjen. En polis pekade på linjen och en annan ruskade på huvudet och skrattade. Då såg vi att de stod poliser lutade med automatgevär mot sina bilar och de andra hade dragna pistoler. Detta var ingen vanlig poliskontroll, vilket var tur för oss. De väntade på någon som skulle komma från det hållet vi körde mot. Vi hade kunnat hamna något väldigt dramatiskt om vi kommit en stund senare. På vägen mötte vi en vit bil som kom körande i en väldig hög fart. Det var kanske den poliserna väntade på.

Resten av färden var det bara lugnt och vi körde efter en stor buss genom en liten stad. Annars hade vi kanske inte vågat köra på de smala gatorna.

Landskapet var fortfarande uppbrutet av sjöar och vindruvsplantagen. Det blev inte någon lång tur idag trots felkörningen. Vi kom fram till Fleury där ställplatsen var nere i en småbåtshamn. Ett femtiotal husbilar stod där och vi fick en bra plats så vi kan rasta hundarna på ett bra sätt. En lång gångbana mot stranden och innan dess ett stort fält där det är perfekt för hundarna. +27 och mindre blåst tackar vi för. Vi planerar att stå här minst en dag till då det riktigt väller in husbilar hela tiden. Men det är vad man kan vänta sig när det är nationaldag. Lite gratis internet lyckades vi få också vilket inte är helt fel. En pizzeria i närheten och vi bestämde oss för att köpa det till middag. Lite fest på nationaldagen.

Dagarna går

Annonser

Idag känns det som att första höstdagen är här, för det blåser kraftigt ute. Det var molnigt först när jag steg upp, men nu är himlen blå och regnmolnen har dragit bort. Tror att det har regnat i natt och det är bra för alla växter. Den enda av hundarna som varit ute är Unkas och han var lite fuktig i pälsen när han kom in igen. Kuma luktar regn och vägrar gå ut när marken är våt. Blåst är inte heller något han gillar. Kuma tycker om att softa inomhus och går bara ut när toaletten ska göras. Att strosa omkring i höstväder är inget för honom.

Jag har laddat ner mina foton från mobilen och lekt lite i mina fotoprogram.

Denna bild visar lite av mina känslor just nu. Jag sitter innanför en mur och tittar ut mot omvärlden. Men jag river lite i taget ju friskare i foten jag blir. För varje dag kommer jag närmare. Tror att många i byn funderar var jag är och vad som hänt. En del vet nog att jag brutit foten, medan andra inte har en aning. Snart får de nog veta när jag börjar stappla omkring ute i trädgården. För det känns som att foten blivit lite starkare och kanske snart orkar bära mig. Jag hoppar ju inte omkring utan tar mig fram med tyngden på höger fot och ben, den vänstra har jag i golvet utan att stödja på den. Det var lite knepigt i början men nu fungerar det väldigt bra.

Höstvärme 

Annonser

Kanske sista rosen för i år? Mannen var ute i trädgården och klippte denna ros. Jag blev så glad att få den. Men lite sorgligt känns det att sommaren är över.

Jag är inne på min åttonde vecka med bruten fot. Det går sakta framåt och ibland har jag svårt att sova. Det känns som tusen nålar där svullnaden är kvar. På vänster fotknöl som är ihopsatt med spikar, plattor och cement är det väldigt stelt. Klart jag blir orolig att det kommer ta lång tid innan jag kan bli lika rörlig i foten. 

Idag lyser solen igen. Jag frågar mig om det är sista dagen för höstvärme. Hoppas inte det är så. 

Sommarens sista blommor 

Annonser

Mina luktärtor blommar fortfarande och nu finns det 50 stycken lökar i jorden under dem. Det ska bli så spännande att se vad som kommer upp i vår. Men jag tänker strö frön nästa vår också. Troligtvis blir det luktärtor då eftersom jag tycker om färgerna och att de växer lite oordnat. Det ser inte så prydligt och välordnat ut. 

Jag är ingen fan av stenöknar eller prydliga planteringar. Det ska se naturligt ut och luktärtor är lite vilda i sin växtlighet. De enda jag har i rabatter är rosorna. Inga stora rabatter utan två små som det är lätt att hålla rent. Sedan två klängrosor som sköter sig själva. 

Men det viktigaste är att ha träd och buskar. Jag skulle inte vilja leva utan träd i min trädgård. Då menar jag lövträd som verkligen visar naturens växlingar. Gärna med blommor så alla insekter får mat. Just nu saknar jag stunderna på bänken vid ett av träden vi har. Men nästa vår kommer jag att sitta där. 

Molnfri söndag

Annonser

Den ena fina dagen avlöser en annan och jag förundras över att det är så fint väder. Men lite kyligare har det blivit i luften och mannen har klippt till en tåvärmare till min fot. Det blev lite kallt att gå utan något skydd på tårna. Då foten fortfarande är svullen får jag inte på mig någon slags sko alls. Fast jag tycker att den inte är lika svullen som tidigare. Det är många tankar om fötter just nu.

Jag har strukit några skjortor till mannen och det känns bra att ha kunnat hjälpa till med något. Han ska plantera några lökar vid hjulet på framsidan åt mig. Det är tulpaner, krokus och en del andra som jag inte riktigt vet vad det är. Blir riktigt spännande att se vad som kommer upp till våren. Till sommaren ska jag så frön precis som i år. Det blev så fint och luktärterna blommar fortfarande , men de har nog snart blommat ut. Jag öppnade ytterdörren och tog ett kort i fredags, så det kommer en bild på det här snart.

Just nu håller vi på att virusscanna mannens dator och det behövdes verkligen. Men snart är det klart och han kan använda den som vanligt. Han har nog fuskat lite med scanningen och det straffar sig nu. Jag brukar köra det minst en gång i månaden oftast fler gånger. Hundarna är nöjda när vi sitter i samma rum och de sover som stockar. Riktiga soffpotatisar de två grabbarna.

Allvarligt talat 

Annonser

Jag sitter här nu och är beredd på att lyssna på dina problem. Det är bara att öppna upp och berätta. Men kom inte med det gamla vanliga om foten, det har du kört med i sju veckor nu. 

Ut med snacket nu så jag kan få en tuggpinne sedan. För något ska jag väl få i arvode. Kom ihåg att ingenting är gratis och jag är ändå rätt billig. Jag vet att du har arvodet på skrivbordet och det ska väl inte ligga där och bli gammalt?