Regn igen

Annonser

Man får vara glad för det lilla. Morgonen bjöd på torrväder och hård blåst, men nu på dagen vräker regnet ner. Unkas päls glänste så våt var han. Men varma handdukar gjorde honom gott. Till och med lilla Turbo har börjat tycka om att bli torkad, när handduken är varm.

Nu sover de och Mr J körde till tippen med ännu ett lass. Jag har varit hos pappa och pratat en stund. Även handlat lite smått och gott till honom. Det är så roligt att prata med honom nu när han hör bra igen. Han är på gott humör och det känns bra för mig.

Ikväll tittar vi vidare på West Wing och håller på med femte säsongen. Det är riktigt roligt att se om serien igen.

Jag köpte en serie som heter :Borgias och den kan jag verkligen rekommendera. Ska leta efter någon ny så vi har en på tur. Men på lördag startar mello och den missar vi aldrig.

Nu ska jag kura skymning med hundarna och Mr J.

Oj, sol idag

Annonser

Det blåser ordentligt ute och det är vi glada över , för vi slapp torka tassarna idag. Unkas verkar ha ont i magen för han har spytt sedan i morse. Nu vill han inte ha något och det är lika bra det. Magen ska få vila ett tag. Annars har vi faktiskt haft en lugn och trevlig dag. Tack vare vädret kunde vi njuta när vi var ute med hundarna. Det kändes faktiskt lite som vår.

Det lyser gult lite här och var just nu. Är det 30 januari? Kommer inte ihåg att det startat så här tidigt något annat år. Vår skogsduva dök upp idag och det är faktiskt ett vårtecken.

Mr J var bort till farmor igår och det är inte så bra med henne. Hon blir mer och mer dement för varje dag. Livet är inte roligt för henne nu och tyvärr har hon blivit lite elak mot de andra boende. Så tråkigt att denna glada och positiva dam tacklat av så mycket. Det känns som att livet rinner ur henne. Därför är inte våra humör på topp just nu. Så tack för solen som sken idag.

Vi vet ju att våra föräldrar inte har så många år kvar, men det verkar gå så fort nu. De blir 93 år båda två och det är ju egentligen ingen ålder idag. Jag ska till pappa i morgon och han är fortfarande klar i huvudet. Åldersglömsk men inte dement. Där är sjukdomen kol hans gissel och lungorna är inte de bästa. Varje dag andas han i en apparat och det hela förvärras hela tiden. Om han vetat vad rökningen orsakade så tror jag att han slutat tidigare. Men det blev hans tröst när mamma dog och han hade svårt att avstå.

Jag slutade röka när mamma dog och har inte tagit ett bloss sedan dess. Snart femton år sedan. Mitt rökfria liv är så mycket bättre och okomplicerat. Det enda jag ångrar är att jag började igen efter att ha hållit upp i fem år. Det var under min träningstid och då jag sprang maraton. Förhållandet till mannen jag levde med tog slut och jag föll tillbaka på ett mer ohälsosamt liv. Roligt men dessvärre började jag att röka igen. Så fruktansvärt dumt.

 

Mycket idag

Annonser

Skönt med lite sovmorgon då Mr J hade en hektisk dag. Han körde in till Malmö nästan direkt efter frukost. Inget hundarna direkt tyckte var roligt.

Jag körde min yoga och satte mig i biblioteket. Sedan kom Mr J hem och då var vi tvungna att gå långrundan med hundarna. Snabb gång var det som gällde. För sedan skulle Mr J till vårdcentralen för att lägga om fingret. När han kom därifrån körde han ett lass till tippen.

Vi var rätt trötta efter det och hundarna var nöjda.

Ett tuggben smakar gott.

Just nu känns det inte som att vi hade sovmorgon idag. Vissa dagar är bara så.

Rensning

Annonser

Vi fortsätter rensningen av saker som står på vinden. Ett nytt lass står klart i garaget för transport till tippen. Jag dök ned i två kartonger med papper och hittade en rätt rolig bok, “Lagen om alltings djävlighet”. Sitter och bläddrar i den och mycket som står i den stämmer så bra. Ler lite då och då. Nickar och läser högt för Mr J som hummar till svar. Han håller på med andra saker i sin dator och tycker nog att jag stör, men jag envisas med att läsa högt. Där gav han upp och gick ut i köket. Bästa att stoppa lite mat i pratkvarnen, tänker han nog, för jag hör hur burkar öppnas och tallrikar tas ut ur skåpen. Bäst att slå ihop boken nu då.

Ute blåser det småkallt och himlen skiftar som vanligt i olika grå nyanser. Brev-lådornas luckor klapprar i blåsten. Jag har tydligen haft en blåsa på vänster tumme för nu har det blivit en liten krater där. Oviktig information som ni bara måste få reda på.

Mr J har en ständig assistent i köket och det är en väldigt intresserad elev som följer varje rörelse noga. Köksmästaren är ju lite fumlig ibland och tappar saker på golvet.

Lördagskväll

Annonser

Dagen har bjudit på gråväder och plusgrader. Vi hör både tranor och svanar i luften. De kommer tillbaka efter den lilla köldknäppen som var.

Sedan kom regnet och ikväll blir det ingen trädgård för hundarna. Vi kör städning som vanligt och det behövs då Turbo har lämnat små bloddroppar på golven. Men snart är det över för denna gång.

Det ska bli skönt med bubbelbad om en stund. Jag har lite ont i en arm. Inget allvarligt utan det är väl bara sådant man får då och då.

Sedan fortsätter vi att titta på West Wing och ska börja på femte året. Det blir tomt när vi sett alla säsonger.

Dimma

Annonser

Vi kunde inte se många meter framför oss när vi var ute och gick idag. Jag tog foton men nu finns de inte i min mobil. Jag höll ju Turbo i kopplet och hon kan inte vara still många minuter. Därför gäller det att vara snabb och stoppa ner mobilen. Idag var jag tydligen lite för snabb. Det var ju inte så mycket att se ändå.

Jag har varit hos pappa idag och han ville prata gamla minnen. Nu var det mest han som pratade då det var saker som hänt innan jag var född. Jag lyssnade och frågade. Roligt att få höra minnen av min farmor, som jag aldrig träffat. Hon dog när pappa var femton år. Det var den djävla cancern.

Vi hade nog lite fel i att Turbo hade löpt klart. Nu bjuder hon upp till dans och är allmänt orolig. Mr J var nästan i upplösningstillstånd när jag kom hem. Med bara karlar hemma var Turbo i sitt esse. Det lugnade ner sig så fort jag kom hem. Nu är hon kelig och så jättesöt.

Tulpanerna börjar slå ut och jag blir så glad att se på dem.

Fredag kväll och nu ska vi inleda helgen med en god middag.

Dags för inköp

Annonser

Efter morgonturen och frukost, körde vi till Trelleborg för nya inköp.

Först fick Mr J besöka glashuset, då vi behövde fylla på det drickbara. Jag vaktade bilen 😁och läste nyheter på mobilen. Fast vi har tidskiva så det behövs egentligen inte att jag sitter kvar.

Men sedan var det dags för matvarorna och då följer jag med. På så sätt glömmer vi sällan allt som vi behöver. Nu har vi mat för minst två veckor framåt. Bara grönsaker och bröd som vi köper här i byn då det tar slut. Vi vill gärna ha färska.

Ostburgare åt vi på hemvägen och som synes är det väldigt grönt här i Skåne. Idag är det så varmt att man nästan får vårkänslor. Fåglarna kvittrar för fullt.

Mätta i magen närmar vi oss byn på landsvägen.

Där ligger byn och nu skulle vi lasta in allt i garaget. Sedan ta ut hundarna på deras långrunda. De blev jätteglada och efter rundan sover de. Mr J är på vårdcentralen och lägger om sitt finger. Jag vilar mitt ben och tar det lugnt tills hundarna ska ha sin middag.

Det var dagens projekt och vi är nöjda.

Lite dagvill här

Annonser

Nu när Mr J slutat arbeta har vi båda blivit lite dagvilla. Måste tänka efter varje morgon vilken dag det är. Det känns som helg varje dag och det är ju positivt. Vi trivs med varandra och det bådar gott inför framtiden. Han frågade idag om jag skulle vilja att han börjar jobba igen och det kunde jag snabbt svara på att det var inte att tänka på. Vem skulle jag tjöta på om dagarna då. Har blivit van vid att direkt kunna berätta om mina tankar, istället för att vänta tills han ringer på dagen eller kommer hem. Nu är det perfekt.

Våra stunder på eftermiddagarna när vi sitter i biblioteket med våra äggmackor och ett glas öl, är så mysiga. Där avhandlar vi både politik, framtidsplaner och annat både viktiga och oviktiga saker. Det roliga är att vi är väldigt eniga om många saker. Men inte allt såklart.

Det är så skönt att slippa hålla tider utan bestämma själv över dagens timmar. Nu håller vi på att samla alla våra fonder och bestämma exakt när vi blir pensionärer. Vår guldålder inleds detta år. Snart är Mr J klar och sedan blir det min tur.

Massor av plusgrader

Annonser

Det regnade inatt och nu är det +9 ute. Kunde gå utan handskar idag och har fått borsta håret varsamt då det blåser hårt och det blir riktigt trassligt. Halkfritt ute med andra ord.

Jag var tvungen att gå till postlådan vid Ica och sneddade över kullerstenarna framför vårat fina gästis. Tänk, att de körde upp med häst och vagn på dessa stenar när någon bonde skulle ha förtäring. Jag hade problem att gå över planen.

Lite gymnastik blev det efter att Mr J dammsugit. Glada hundar som mår bra.

När de börjar bli trötta ligger de ner och leker

Men sluta? Aldrig i livet.

Nytt doftljus är inköpt och vårens första tulpaner. Bild kommer i morgon.