Sista dagen på 2018

Annonser

Ett duggregn omsveper oss denna sista dag på året och jag är jätteglad för det. Annars brukar jag inte tycka att det är så mysigt. Jag hoppas att det ska spöregna ikväll/natt. Det förtar all glädje för de idioter som köpt raketer och smällare. Jag tycker väldigt mycket om fyrverkerier, men inte de som gemene man köper och skräpar ned med överallt.

Igår satt vi trötta efter dagens arbete i soffan och halvsov efter att ha tittat på ”Repmånad” med Lasse Åberg. Det blev sent då vi var för trötta att resa oss och då strax efter klockan ett, smällde det som en bomb utanför vår dörr. Jag trodde att det var en riktig bomb, för jag har aldrig hört en så stark smäll. Röken låg tät på vår gata och ett stort brännmärke syntes på stenplattorna. Mr J gick ut på gatan och lyste överallt för att se så inget blivit skadat på husbilen eller huset. Jag ringde polisen och under tiden jag pratade med dem hörde vi höga smällar längre bort. Någon annan stackare blev också trakasserad av x antal idioter.

Så idag ska vi agera som att vi inte är hemma och hoppas på att ett släckt hus inte ska locka till sig idioterna igen. Tycker att det är dags att förbjuda all försäljning av detta otyg. Våra hundar klarade sig hyfsat, men två är gamla och var oroliga ett bra tag efteråt. Till och med Turbo var lite orolig. Fyra veckor kvar i denna by och det är jag oerhört glad för.

Hoppas ni alla slipper raketer och smällar.

Näst sista dagen på 2018

Annonser

Det här har vi sysslat med idag.

Tömt biblioteket på alla böcker och packat i kartonger. Min rygg protesterar nu och Mr J klagar också på öm rygg. Men nu är det klart och en del tavlor och annat har slunkit med som utfyllnad. Som badlakan och handdukar. Nu tar vi kväll och vilar upp oss. I morgon är det kompledigt då vi tar farväl av detta år.

Vad har ni gjort idag?

Fler lådor

Annonser

Vi packar ca 2-3 lådor var dag och är uppe i sexton stycken just nu. Idag var det ett tungt jobb då vi tömde ena bokhylleväggen. Åtskilliga böcker kastade vi då det var gamla lexikon och annat som vi haft i våra tidigare arbeten. De är helt onödiga och inaktuella idag så det gjorde inte alls ont att rensa bort dem. Fem tjocka böcker var har vi sorterat ut för att ha med oss i husbilen. GoT-serien ska vi se om då vi endast köpt men ej sett sista säsongen. Känns bra att ha lite småttan och gottan med sig.

I morgon ska vi packa den andra bokhylleväggen och nu ska jag säga att det börjar märkas rejält att vi flyttar. Men det känns skönt för då är vi en bit på väg. Igår var jag och beställde min medicin som läkaren lagt in. Jag hämtar ut allt för ett helt år och de hade inte allt hemma så på fredag nästa vecka får jag det. Mr J lyckades få tag i alla sina igår, men det gjorde han i Malmö när han bokade campingen.

Jag var till pappa en sväng också och levererade polkagrisar som han beställt av mig. Det gjorde honom glad. Han är lite dagvill och pratar gärna om hur det var förr i tiden. Tror att han saknar sina syskon som gått bort en efter en. Pappa är sist i skaran och det kan nog kännas ensamt då de hade tät kontakt ända tills sista veckorna. Det problemet kommer jag aldrig att ha då min syster och jag aldrig haft någon vidare kontakt och nu är den obefintlig. Tråkigt men sant.

Kvällarna som gått har vi tittat på Lasse Åberg och alla hans härliga filmer. Jag kan nog se dem en gång varje år utan att tröttna. Men nu blir det snart ett skönt bad i bubblet för oss. Det gäller att passa på när vi fortfarande kan det. Inte många veckor kvar nu.

Det dröjer säkert tills vi kan bada bubbelbad när vi lämnar huset, men i gengäld får vi en väl behövd semester. Vi kan alltid köpa ett nytt senare om vi skulle vilja ha det. Det är bara saker och nu vill jag ha upplevelser. Få nya intryck och en annan vy när jag vaknar på morgonen.

Torsdag innan nyår

Annonser

Ännu en dag som jag ägnat åt att packa lådor. Otroligt vilken tid det tar och ännu värre är det ju när vet att det ska magasineras ett tag. Det gäller att emballera alla glas och porslin ordentligt. Vi fick lite tips av flyttkillen som var här och beräknade skrymmet. Det var värdefulla tips.

Mr J har kört sopsäckar till avfallshanteringen i Svedala. Den som vi har i byn är stängd mellan jul och nyår. En full släpkärra blev det och nu kan vi röra oss i garaget igen. Hundarna blev glada över att det fanns plats igen. Jag har ont i händerna av allt packande och nu ska jag vila resten av kvällen. Alla skåp med finporslin är tömda och packade. Nu återstår köket och jag tror att det blir skräp som ska kastas där också.

Men nu känner jag att vi är bra på det och någon stress behöver det inte bli. Mr J har bokat camping från första februari då vi lämnar huset till de nya ägarna. Han var och tittade på campingen idag efter att han lämnat tillbaka släpkärran. Pratade med någon som stod där med husbil och det kändes bra. Det blir inte alltför långt från byn och våra gamlingar, samt är väldigt bra att gå med hundarna. Längtar tills vi kör dit och allt jobb är klart. Då tar jag semester ett par veckor. Med 19 kvm blir det inte så mycket att städa.

Nu är vi trötta och ska koppla av resten av kvällen. Stackars hundarna som inte förstår alls vad vi håller på med. Men som tur är så älskar de att vara i husbilen så när vi flyttar in där blir de gladare igen.

Reflektioner

Annonser

Såhär på årets sista darrande timmar tänker jag tillbaka lite. Vi har ju haft en vår/sommar och höst som verkligen har tärt på psyket.

Jag vill berätta lite om mina känslor inför försäljningen av huset. Något som vi har varit helt eniga om är att vi vill flytta. Där har vi aldrig vacklat och även när vi ska flytta har alltid varit då vi båda kan börja ta ut pension. Förra vintern räknade vi på det hela och såg att det var dags. Sedan följde en hel del arbete med att köra igång det hela. Inte det lättaste att hitta alla instanser och fonder, men i slutet av maj var allt klart och vi var fria från slaveriet i arbetslivet.

I juni kontaktade vi mäklaren och sedan var det fotografering mm. Där gjorde det lite ont då vi måste plocka ned fotografier och annat som ju var vi och vårat liv. Vi skulle liksom utplåna oss från huset. Det kändes vill jag lova. Nästa steg var ju att lägga ut alla foton på hemnet. Där fläktes hela vårt hus ut och vi som hållit en hög integritet när det gäller vårat boende och hur det sett ut hos oss. Visst var det roligt att så många var intresserade och tittade på bilderna. Men en hel del nyfikna i byn passade säkert på att snoka. Jag skriver snoka då de inte tänkte köpa något hus.

Till saken hör att vi köpte ett hus för 18 år sedan som de flesta dregglade över och ansåg vara ett av de finaste husen i byn. Det hade vi inte en aning om då utan vi behövde ha ett hus snabbt då H skulle bo hos oss. Det enda som var till salu var vårat. Nåväl sedan dess har vi ju gjort en hel del inomhus och fått det som vi ville ha det.

Sedan var det visningsdags och vi hade endast bokade visningar. Totalt har vi haft åtta stycken sedan vi lade ut huset till försäljning. Inför varje gång har vi städat noga och piffat till det med kanelbullar och annat. Jag är less på att äta kanelbullar och det kommer att ta ett bra tag innan jag bakar igen.

Hela denna process har gjort att jag tappat känslan för huset och nu känns det endast skönt att packa ner våra saker. Jag vill hitta ett nytt hus som vi gör till vårat och ingen ska få se hur vi har det om jag inte bjuder på bilder här i min blogg eller har gäster hemma. Det gör ont att sälja ett hus. Jag förstår inte den som bjuder in tidningar som fotograferar och visar för alla hur man har det. Mitt hem är min borg och det är få som jag släpper över tröskeln.

Men nu är det gjort och jag tycker att det är så skönt att det är över. Nästa år drar vi till nya trakter och äventyr. Det ska bli så spännande. 

Mackan står och väntar på oss.

Juldagsbestyr

Annonser

Gårdagen flöt på med ett skönt lugn. Jag bänkade mig framför tv:n och så Kalle Anka och hans vänner. Före det var jag med julgåvan till pappa, bestående av en påse clementiner. En slank ned direkt och smakade som den skulle. När jag kom hem igen var det Mr J som gick till farmor och önskade God Jul.

Sedan kom H och hade pekdag. Han fick ta det han ville ha från vårat hem. Det blev inte så mycket men en del blev vi av med. Vi hade beställt julmat från ICA och den var över förväntan. Så mycket och så gott det var/är. Vi har mat till flera dagar nu, vilket är bra.

Idag startade vi upp med att tömma bokhyllan i vardagsrummet. Inte så mycket böcker, men desto mer porslin och glas. Jag har suttit och packat i fyra timmar på golvet, vilket resulterade i ett nästan sendrag i högra vaden. Ont i baken och armarna fick jag. Men nu är det nästan klart. Har ett av skåpen kvar och barskåpet. Mr J tömde sina garderober och rensade bort en del glas ur ekskåpet. Hoppas att jag inte drömmer om att packa inatt.

Nya tag i morgon och sedan är det dags för skåpet med alla ärvda porslinsfigurer. Vi har köpt massor av bubbelplast och silkepapper. Här gäller det att verkligen packa. Det är roligt att ärva fina saker men jobbigt när man ska flytta. Men det blir morgondagens problem. Nu blir det vila resten av kvällen och en del julmat förstås.

Hoppas alla haft en fin julafton.

 

Inte vad jag väntade mig

Annonser

Fick nästan en chock när jag kom ut i trädgården. Det snöar och har tydligen hållit på hela natten.

Två som blev jätteglada över allt vitt. Men Kuma ville inte gå ut alls. Han tycker inte om det kalla. Men vi gick vår långrunda och det var ingen höjdare i detta väder. Till råga på allt mötte vi en huligan. Jag säger huligan då drummeln hade virat en sjal över ansiktet. Han hade en pitbull i koppel och Mr J frågade lugnt åt vilket håll han skulle gå. Då öste huliganen en massa okvädningsord som jag låter bli att skriva här. Hotade att slå halsen av mig och det kändes inte bra.

Varför förstår folk inte att det inte är särskilt bra att gå för nära en flock på tre hundar? Särskilt när det är halt och man själv har en hund som tänder lätt.

Måste slå av mig olustkänslan och tänka på annat. Vi flyttar snart som tur är. Sedan förlitar jag mig på karma och vet att det slår tillbaka på huliganen.

I morgon är det julafton 🎅🤶

Fortsatt rensning

Annonser

Nu har vi tagit en dag med rensning och det står nog ett lass till en hel släpkärra i garaget. Det tar på krafterna och nu får vi vila tills i morgon. Jag har varit hård mot mig själv och tänker som så att har vi inte använt något på 18 år så kommer vi aldrig att använda det. Bort med det och faktiskt så är det en skön känsla. Vi plockade ju bort en del saker som stått framme inför visningarna vi haft och de sakerna sparar vi ju. Sedan tänker jag att det kan faktiskt vara roligt att köpa lite nytt. Tänker frossa på loppisar och antikshoppar senare.

Hundarna tittar storögt på oss där vi bär saker ut i garaget och undrar nog vad som håller på att hända. Nu väntar vi med att packa sådant som gör detta till ett hem och syns. Det är endast skåp,lådor och sådant som packas i första hand. Tror vi snart är uppe i tio lådor, men då är inte alla fyllda. Hälften är nog helt klara idag. Känns bra att vara igång med allt praktiskt.

Vädret är som det är och gårdagens duggregn har förbytts till gråväder med uppehåll. Men vi stannar inomhus mesta tiden efter långpromenaderna.

Igår skulle min mamma fyllt 90 år om hon levt, men hon blev inte ens åttio. Ibland känns det som att hon dog alldeles nyss, fast det är femton år sedan. Jag saknar henne fortfarande och kommer väl alltid att göra det. Hoppas hon ser oss från andra sidan och då tror jag att hon är väldigt förtjust i det vi håller på med nu.

Jag får gå till minneslunden och prata med mamma en stund.

 

Mörkt på dagarna

Annonser

Nu är mörkret kompakt om dagarna och idag har det duggregnat. Jag har varit en sväng till pappa som är frisk nu och mår bra. Vi ska ju ses snart igen då jag går dit på julaftonsdagen också. Våra julmiddagar är ett minne blott sedan några år, men en stunds prat och julkram ska vi ha. Farmor hade en av de sämre dagarna idag och personalen sade att hon är väldigt förvirrad.

Därför har jag inte rensat idag eller hållit på med flytten. Man måste hålla upp någon dag så hjärnan får vila. I morgon tar jag nya tag och rensar soffan och ekskåpet. Har inte så mycket rensning kvar snart. Ok, köksskåpen ska också rensas innan jag är nöjd. Nu börjar jag tro på att vi verkligen ska bli klara tills flyttbilen kommer. Offerten fick vi idag och nu är den biten avklarad.

Det blir mycket flyttsnack i bloggen just nu men det får alla läsare ha överseende med. Sedan blir det annat som skrivs här och kanske roligare saker. Vi har ju nya mål i sikte. Först ska vi mellanlanda med husbilen ett tag innan det är dags att leta hus. Vintern och vädret kan sätta käppar i hjulen och det har vi kallt räknat med.

Det kan ju bli som förra vintern och då får vi bida vår tid.