Alla kan inte, eller vill inte se framåt

Annonser

När man vet att året som snart ska börja är slutet, är det svårt att se fram mot det. Ett år som ska bli det sista och man inte vet vad som sedan händer. Kristian skriver från sitt innerstas djup och det gör ont att läsa. Jag begriper inte att han orkar och skulle bara vilja försöka ta bort cancerdjäveln i honom. Läs och känn.

http://ikroppenmin.blogspot.se/2012/12/mot-monsunens-hjarta.html

Härligt det regnar

Annonser

Jag har väl aldrig varit så glad för att det regnar som just idag. Nu kommer dessa förbaskade fyrverkerier inte synas. Förhoppningsvis köper inte folk lika mycket som om det varit klart väder.

När vi var ute med hundarna idag mötte vi en man som bar på kassar fyllda med smällare. En klädaffär i byn säljer fyrverkerier. Annars har den bara öppet ett par timmar varje lördag. Jag tycker inte att t.ex klädaffärer ska få sälja sådant.
Mannen med kassarna såg ut som ett barn på julafton. Vad är det som gör att vuxna karlar älskar när det smäller? För det är de som köper fyrverkerier.
Helt idiotiskt att dricka sig berusad och sedan gå ut och fyra av dessa bomber. Hoppas de ramlar omkull i leran.

Sista natten

Annonser

Molnen är täta och vinden ligger på inför sista natten på detta år. Vi kanske ska försöka lätta upp på molnen och se framåt med mer tillförsikt. Mer optimism och framtidstro är det som.behövs och mindre pessimism.

Hur mår du?

Annonser

Har detta år varit till belåtenhet eller ett riktigt helvete?
Ja, det är ju upp till dig själv att bestämma hur det varit. Precis som hur nästa år ska bli. Ingen annan kan leva ditt liv.
Låter kanske pretentiöst, men är rena rama sanningen. Nu får alla faktiskt bestämma över sina liv själva. Du får sluta skylla din situation på andra. Du är den enda som kan leva ditt liv.

Vi hann

Annonser

Precis efter vår hundpromenad, började det regna. Där hade vi tur.
Vi passerade en villa och plötsligt smäller det till. En vuxen människa, som troligtvis är pappa till barnet som också befinner sig i trädgården, står och smäller av smällare. Om jag inte missminner mig så förbjöds smällare förra året. Klart jag hojtar till att han ska sluta upp med detta. Precis när vi är på andra sidan av huset, smäller det igen.
Vilken slags förebild är denne man för sitt barn!?
Inte undra på att samhället ser ut som det gör idag. Där ungdomar sparkar ned äldre människor som säger till när de ser vandalisering mm.
Denne pappa lär nu sitt barn att någon hänsyn till vare sig människor eller djur, behöver man inte ta. Om någon säger till en ska man bara vänta en stund och ge tillbaka i ryggen på dem.

När vi kommer hem läser jag i sydsvenskan en intervju, där en pappa köpt fyrverkerier till sina tonårspojkar för över tusen kronor. Det säger han till reportern som tar ett foto med karlns namn under. Hur dum får man bli?
Hoppas att polisen läser tidningen och bötfäller dumhuvudet. Det är lika olagligt att köpa ut fyrverkerier som alkohol till sina minderåriga barn. Fast han kanske gör det också.

Snart slut

Annonser

Nu närmar det sig sista dagen på detta år. Vad har hänt och skett?
Massor och en del bra andra dåliga. Precis som alla andra år.
Vi kan bara hoppas att nästa år blir bättre och att vi lärt oss något av detta.
Jag ska sova nu och önskar alla på jorden en lugn och god natt.