Årets sista dallrande timmar

Annonser

Nu är det nedräkning på 2016 och jag tänkte göra en liten summering av vårat år. Det började inte särskilt bra, då vi fick låta vår lilla tös Nellie somna in.

Farmor blev dålig och åkte in och ut till sjukhuset. Hon bröt lårbenshalsen och sedan urinvägsinfektion som gjorde henne väldigt svag. Tillslut kunde hon inte klara sig själv hemma, utan hamnade på ett korttidsboende i väntan på ett permanent boende.

Precis innan vi skulle åka på semester, blev pappa dålig. Först ramlade han och stukade handen, sedan ramlade han ännu en gång och hamnade på sjukhuset. Jag fick säga hejdå till honom när han låg där och efter några dagar var jag med på ett telefonmöte där det bestämdes att pappa skulle vara ett tag på ett korttidsboende. När vi så kom hem var han så pass bra att han kommit hem igen.

Vi hann vara hemma några dagar tills jag druttade omkull och bröt både benet och foten. Pappa ramlade också efter några dagar och där låg vi på Malmö sjukhus, men på olika ställen. Jag kunde hälsa på honom när jag fått gips och fick åka hem. Pappa kunde inte åka hem igen då han inte klarar av att stå själv. Ironiskt nog bor han på samma korttidsboende som farmor gjorde och i hennes gamla rum. Farmor har landat här i byn på ett äldreboende några hundra meter från vårat hus.

Mannen fick ta hela jobbet med att flytta farmors alla saker och avyttra hennes lägenhet. Sedan hade han allt här hemma med hundar och mig. Jag har äntligen kunnat hjälpa till så pass att han inte är helt slutkörd.

Så därför vinkar jag glatt hejdå till 2016 och hoppas verkligen att 2017 blir ett bättre år. Det börjar ju bra med dimma och regn. Bra för alla djurägare som hatar fyrverkerier. Vi ses nästa år!

nytt-ar-2017

Morgon 

Annonser

Jag vaknade med träningsvärk i vaderna. Igår bestämde vi oss för att åka till Malmö och ta influensasprutan. Jag brukar ta den på vårdcentralen här i byn, men som läget är nu kan jag inte ta mig dit själv. Mannen får vaccinet gratis av sitt företag, så då hängde jag med.

På dagen hade jag hittat en skoaffär i Malmö som säljer skor med anpassning för olika ändamål. Hade tänkt att vi kunde åka dit en annan dag. Men vi körde ju förbi just den gatan på vägen hem, och skulle hinna innan de stängde. Därför blev det en hel del promenad för min del och nu har jag skor som jag kan gå med utomhus. 

Jag vill komma igång med gåendet utomhus och kan inte ha vanliga skor. Jag trodde inte att foten var så svullen som den tydligen är. Med mina nya skor märkte jag att det är en stor skillnad på höger och vänster fot. 

När vi körde i Malmö hördes smällar hela tiden och idag läste jag i tidningen att smällare hade kastats på räddningstjänstens bilar. Detta är hemskt och måste stoppas. Men det är väl först då något händer i huvudstaden som våra politiker reagerar. 

Kallt och grönt 

Annonser

Vi har varit ute en stund och blev kalla. Jag blev det, men hundarna klarade sig nog. Men vädret gör dem inte glada. 

Nu har vi fikat och hundarna fick sin tuggpinne. De äter inte så mycket och middag får de senare. Jag hoppas att det kommer lite snö så de får busa. Bara det inte ligger i flera veckor. 

Annars är det perfekt väder att sitta inomhus och skriva i, vilket jag sysslat med hela förmiddagen. Tiden går så fort när man är inne i en berättelse. Har snart tre kapitel klara. Nu är det bara gorvskrivning och sedan gäller det att sy ihop allt mm. Men jag tar en sak i taget. Skriver allt för hand nu. 

Fyra dagar kvar

Annonser

Jag tillhör dem som skriver under på att 2016 har varit ett riktigt skitår. In i det sista dör folk som flugor och det blir så tomt. Musik som alltid funnits i mitt liv, människor man sett på film, är borta. Just detta år har jag för första gången börjat känna att vi närmar oss slutet. Slutet på resan genom livet här på jorden. Därför känns det så viktigt att verkligen uppfylla de drömmar vi har. Inte vänta så mycket längre till.

När ett år börjar med att vår älskade Nellie måste somna in. Min lilla tös som alltid var så rädd att göra fel. Jag har saknat henne varje dag under 2016 och har haft så svårt att släppa henne. Vår semester höll inte på att bli, då våra föräldrar blev sämre och vi inte visste hur det skulle bli. Hela resan var vi beredda på att vända hemåt. Då vi var hemma igen skulle jag ordna allt för pappa som äntligen var hemma. Några dagar och jag bröt foten och benet, riktigt illa och blev som en strandad säl. Det har varit och är frustrerande att inte klara av saker som varit så självklara.

Nu räknar jag ned detta år och lägger det bakom mig. Jag kan gå korta sträckor och svullnaden har gått ned hyfsat bra. Nästa år ska jag gå på riktigt igen. Pappa ska komma hit till byn igen och jag kunna träffa honom oftare. Hej, 2017 kom snart med nya tag till oss alla.

En eloge till de som inte säljer fyrverkerier

Annonser

Men kärringen här i byn, som har klädaffären säljer minsann. Pengar är viktigare än djurens hälsa. Karma säger jag bara och förvänta inte att jag kommer att beklaga. Men alla de affärer som avstår från att sälja ska ha en eloge och ni kan skriva upp att jag noterat vilka. Där kommer jag att handla i fortsättningen. Ni andra önskar jag en riktig förlust resten av det nya året.

Jag blev arg då mannen hittade en smällare på vår yttertrappa, som inte smällt av. Någon , som jag med säkerhet kan säga är en ungdjävel här i byn, har inte ett uns empati för djur. Dens föräldrar låter ungen springa omkring i byn med smällare och förstöra för andra som bor här. Efter varje nyår är det brevlådor som är söndersprängda och soptunnor som ligger över gatorna. För att inte tala om allt skräp smällarna orsakar och ingen orkar städa undan. Nu säger jag karma återigen och skit går igen.

Vi köpte aldrig smällare eller fyrverkerier till pojken och visst var han sur över det, men han har alla fingrar kvar,ögon utan skador eller annat som kunnat hända. Idag bryr han sig inte om sådant, utan tycker att pengar kan användas till bättre saker.

Därför önskar jag er alla som avstår från att göra djuren vettskrämda, rusa bort från sina mattar/hussar, eller bli så rädda att det tar flera dagar för dem att bli normala. Kanske förstörda för livet? Ni som förstår hur man kan fira in ett nytt år utan smällare, hoppas jag ska får fina mellandagar med god mat och kärlek.

Dramatiskt på himlen 

Annonser

En storm 🌀 närmar sig och efter en solig morgon, började det hända saker. 

En regnbåge 🌈 syntes långt borta och molnen rörde sig fortare och fortare. 

Solen lyste upp den och så plötsligt släckte någon ljuset. 

Nu är det kolsvart och vinden råmar utanför huset. Det snöar för första gången denna vinter. Men än så länge lägger det sig inte utan smälter direkt. Hundarna rusade in efter en kort stund i trädgården. Idag fick de leverpastej, leverkorv, sylta och revben till middag. De är mycket nöjda.