Vintern fortsätter

Annonser

Det snöar och är sol om vartannat, det enda som är konstant är blåsten. Tvåsiffrigt kallt i natt men nu är det ensiffrigt. Man får vara glad för det lilla.

Men detta är inte vad jag vill se utanför köksfönstret. Det var knoppar på busken utanför och nu är de täckta av kall elak snö. Jag skyndade mig ut och fyllde på fågelmataren och satte en talgboll i korgen. De stackars små fåglarna har det kärvt just nu och behöver mat.

Jättekul tycker Turbo som skuttar runt i snön som en kalv på grönbete. Vi passar på att gå ut då det snöar lite mindre. Spana in överhänget på altantaket. Trädäcket syns inte alls ,fast det finns faktiskt där.

Unkas har inga problem, trots att snön är rätt djup. Ute i trädgården leker han gärna med Turbo. När sedan vi är ute båda två med hundarna där, så är det party party.

Så skönt att få sträcka ut ordentligt tycker Turbo. 

Kuma tvärstannade vid dörren och jag fick locka ut honom. Han tyckte att det var onödigt att hälla ut detta i trädgården.

Men han följde med till framsidan och blev väldigt besviken att det var samma sak där.

Näe, lika bra att gå in igen.

Det går ju inte att göra sin toalett här. Mr J tänkte att det kanske skulle gå bättre om han gick ut med Kuma i koppel, för han kan inte göra något när rumpan är i snö. Men vår lille man tvärstannade utanför garagedörren. Va, fan har ni hällt denna skit här också!!! Efter fem meter på gatan tvärvände han och skulle in igen. Han var jätteglad när han kom in och jag undrar om han ska hålla sig hela dagen eller falla till föga tillslut?

Inte väder för mig

Annonser

Jag gjorde en rejäl piruett för ett och ett halvt år sedan och eftersom det var ett tag sedan tog jag en bild på foten idag.

Som synes är ankeln inte riktigt som den ska. Rekommenderar inte någon att krossa fotknölarna. Jag kan ju gå bra nu men det tar väl femhundra meter innan det fungerar ordentligt. Vissa dagar då det är kallt, värker det och jag får halta fram.

När vädret är såhär, stannar jag hemma. Trafikverket har stängt av vägar mot Ystad och rapporter om trafikolyckor rasar in.

Men det är inte mycket till utsikt från köksfönstret. Hundarna har kört rejs i trädgården och det är bra att de håller sig varma. Kuma ligger med baken mot elementet och sover nu. Mr J såg ut som en snögubbe när han kom in i garaget.

Vi fick allt på en vecka och jag är glad att det inte var hela februari.

Snösmocka

Annonser

Som en käftsmäll kom snön nu på morgonen. När Mr J drog upp rullgardinen var det barmark och när vi steg ut från garaget singlade små snökorn i luften. Det bara ökade hela tiden och blåste på tvären.

Med femhundra meter till huset såg vi ut som snögubbar allihop. Kuma var måttligt förtjust. Han tycker inte om sådant som kommer uppifrån och inte heller när det blir vått och kallt om tassarna.

Såhär ser det ut i trädgården efter en timme och det snöar fortfarande. Där fick jag för att jag skrev att vinter inte är något jag gillar. Nu blir det inga promenader för mig på ett tag igen. Så tradigt.

Nu ligger hundarna på tork och efter ett tuggben tycker de att jag inte är så elak.

Kuma är glad att vara inomhus igen och jag misstänker att det inte blir så lätt att få ut honom idag. Han kan tvärvända i dörren om det regnar eller snöar. Sedan går han försiktigt ut och lyfter tassarna högt. Ett par meter ut i trädgården och gör snabbt det han behöver. Sedan springer han in i garaget. Vi är nog väldigt lika där Kuma och jag.

Men jag bidar min tid och vet att jag vinner över vintern. För det är ju så att våren kommer tillslut. Läste förresten att det var mimosafestival i Rockebrunn förra helgen. Det hade varit kul att se. Alla buskar fulla av gula blommor, som doftar ljuvligt. Det ska jag tänka på idag.

Ännu en kall dag

Annonser

Mössa på och sedan går man med huvudet nerkört mellan axlarna i vinden som biter i kinderna. Hundarna har päls och de tycker inte att det är för kallt, då det inte är någon snö. Jo, vi hade snömögel i morse men det blåste bort rätt snabbt. Läste om snö som vräkte ner norrut och bilolyckor. Om jag är less på vintern så är det nog fler norrut som är det.

Mr J kände sig sjösjuk när han vaknade i morse och hade ont i huvudet. Efter någon timme kände jag också det som jag suttit i en båt länge. Alvedon gjorde att vi ändå har hållit oss på benen idag. Alla säckar har Mr J kört till tippen och hundarna fick en långpromenad. Så nu sitter vi i biblioteket med halsont och en omgång alvedon intaget. Det bör inte vara influensa då vi vaccinerat oss mot det, men någon basilusk har letat sig hem till oss.

Mörkret sluter sig runt huset och doftljuset sprider en ljuvlig doft härinne. Kvällen ska vi ägna oss åt att tycka synd om oss och kurera våra stackars sjuka kroppar.

C-vitamin i massor ska vi ta.

Vila blir det också.

Bara funderingar

Annonser

Jag brukar fnula på saker i duschen och ibland blir de till inlägg i bloggen. Idag var det namn som snurrade i huvudet. För många ”kändisar” döper ju sina barn efter städer. De heter Paris,Bronx,Phoenix,Athena och så vidare. För oss i Sverige låter det ju väldigt snyggt och exotiskt, men vad tycker de som bor i dessa städer eller på dessa platser? Jag tänker faktiskt inte lägga ner någon tid för att undersöka det.

Istället flög mina funderingar till om någon skulle få för sig att döpa sitt barn till en svens stad eller plats. Vad sägs om Skövde Eriksson, Ystad Persson, Kvikkjokk Andersson? Om ens barn en dag kommer och säger att alla ska hem till Skövde och lana. Man sätter kaffet i vrångstrupen och säger : ”men lille Erik du kan inte åka till Skövde själv.” Får man då till svar att Mölle, Fittja och Göte också ska dit, funderar man kanske på om barnet har feber. Men varför skulle man inte kunna döpa barn till detta? Fast jag vet inte om Fittja är särskilt bra för barnet vill säga.

Själv hade jag gärna hetat Ystad, eftersom jag tycker om den staden. Men då jag föddes var det dubbelnamn som var inne. Vilket jag har tyckt varit så jobbigt när jag växte upp. Jag fick ett andra namn också: Maj. Inte en hit under min uppväxt, fast ingen retade mig för det. Min kompis hette Viola i andra namn och hon tyckte inte det var speciellt roligt.

För tjugo år sedan började jag att använda hela mitt namn. Det kändes som att jag vuxit i det. Jag var stark nog att bära det och nu passar det bra tycker jag. Inte heller Maj är något jag ratar. Fint att ha namnsdag en hel månad. Jag firar mig själv varje dag, för ingen annan har fattat att de ska göra det.

Den som får namn som Paris eller Stockholm har mycket att växa i och det kanske är jobbiga namn att bära. Många byter ju namn då de inte anser att det är rätt för dem. Det tycker jag absolut att man ska göra om så är fallet. Har själv gått och funderat på det i tonåren. Ditt namn är du och det första en ny bekantskap lär sig om dig. I nästa liv ska jag nog heta något storslaget som Niagara eller Kilimanjaro. Det blir en utmaning.

Näppeligen vår

Annonser

Så kallt det blåste idag när vi gick med hundarna. Som tur var hade jag mössan på huvudet och slapp bli kall om öronen. -6 är tre grader kallare än igår. Det räcker så bra nu kära februari. Vi vet att du är vintermånad och behöver inte alls bli påminda om det. 

Bönderna har redan börjat plöja på åkrarna och är säkert i startgroparna för att så. Men så kom iskylan. Så det är nog inte bara vi som är besvikna. Jag skrev inget igår för vi hade en städdag och rensardag. Mr J rensade sina garderober och tillsammans tog vi tag i klädkammaren. Nu blev det riktigt luftigt där då alla jackor som vi inte kan ha eller vill använda är borta. X antal väskor av olika slag rensades bort också. Man får en hel del reklamväskor och bagar genom åren.

Men idag tar vi det lugnt och jag har hunnit med lite bus i trädgården med hundarna. Inte mycket till gräsmatta där just nu, fast det brukar ordna upp sig när väl värmen kommer. Turbo passade på att köra några rundor och sträcka på benen. 

Varje år tittar Mr J oroligt på vårat stora gräs och menar att det har nog dött. Visst är väl dessa strån vissna men jag vet minsann att långt nere i jorden, skyddade av dessa vissna väntar nya gröna strån på att få skjuta i höjden. Jag tycker att det prasslar så skönt om detta gräs. 

Himlen är dramatisk idag och molnen seglar snabbt fram över oss. Det blåser från öst och det brukar betyda kalla vindar från Ryssland. Men när solen tittar fram värmer det riktigt skönt. Eftersom trädgården är skyddad från vinden kan jag njuta en stund av värmen.

Men till och med hundarna vill gå in efter en stund. De har suttit vid staketet och spanat. Jag valde att stanna här på baksidan där blåsten inte når mig. Först in är Unkas.

Kuma kommer strax efter och vill in i värmen.

Vänta på mig! Turbo är inte långt efter och nu sover alla tre i biblioteket. Här ska vi stanna tills det är dags för nästa rastning.

Sportlovet är över för alla skåningar och vi här i slutet av Sverige har snart riktig vår. Alla vårblommor kämpar tappert och det lyser gult av vintergäck överallt. Snödropparna är inte heller blyga.

Ha en fin söndag.

Kväll igen

Annonser

En något kylig fredag, med bitig vind. Vi har varit i byn hela dagen och hundarna har fått sina promenader. Jag har traskat i någon mil totalt och även varit hos pappa.

Mina tulpaner gav upp inatt och har nu blivit ersatta av nya. Jag älskar ju de djupt röda med lite gult. Men de som fanns var lite för utslagna och jag valde de rosa. Inte min favoritfärg, men det får gå. Vill ju gärna ha tulpaner hemma.

Solen färgade träden så vackert orange ikväll. Var tvungen att ta ett foto från fönstret.

Nu är det bara mörkt ute. Men vi sitter och myser i värmen inomhus. Just denna stund är så mysig. Vi pratar om allt och hundarna ligger på golvet vid oss. Jag hoppas att vi får många mysiga stunder i våra liv. Då vi kan prata igenom det som behövs.

Vi har blivit tidsmiljonärer och jag älskar det.

Krispigt på morgonen

Annonser

Men än nästan klarblå himmel och knappt någon vind. Långpromenad med samma fina väder. Mycket nöjd med dagen.

Snömögel på marken, men vad bryr vi väl oss om det? Glada hundar och glada tvåbenta planerar våren och vad som ska göras.

Det blir foton på Turbo, då vi alltid går i täten.

Så till vårens aktiviteter. Trädgården behöver väldigt mycket kärlek och omvårdnad. Garaget ska målas inuti. Väggarna och golvet är rätt slitna efter sjutton år med hundar. Det är ju vår stora hall.

Mannen tror att de stängt byns bankautomat, men vi såg några som verkade ta ut pengar där idag. Jag ska göra en närmare kontroll i morgon, då jag ska bort till affären. Om de tagit bort den så är det skandal. Men jag tänker inte hetsa upp mig innan jag vet säkert.

Snöflingor i luften

Annonser

Mitt humör dalade i morse då små nätta snöflingor dalade genom luften. Men bara ett par timmar senare lyste solen och då var jag glad igen. Hade sovit med en inpackning i håret och hela kudden luktade gott när jag vaknade i morse. Fast jag blir så öm i hårbotten av att ha ett band i håret om natten. Rev av det och sedan hade Turbo och jag en riktigt gosig stund innan vi klev upp. Hon har blivit så kelen på morgnarna nu, så det är riktigt härligt att vakna. En blöt puss på näsan och så kör hon in hela huvudet vid halsen. Det är lycka.

Lilla Turbo har verkligen förändrats sedan hon kom till oss. Borta är den galna hunden som rusade runt varje morgon och nu har vi fått ännu en softpotatis. Precis vad vi tycker om. Nu går hon superbra i kopplet och drar ingenting. Jag har inte ont i ryggen efter våra rundor i byn.

Vi har hållit oss i byn hela dagen och jag har gått antikrundan som vi kallar besöken hos våra föräldrar. En sväng för att göra lite inköp till pappa innan jag satte mig ned för att prata en stund med honom. Han mår bra nu när hörseln är bättre och han kan ha riktiga samtal. Nästa antikrunda går i morgon och då är det Mr J som ska gå.

Det roliga är att snön som de pratat om aldrig kom hit till byn. Inte ännu i allafall. Men februari är en lurig månad. Några dagar kvar så ska vi vara över gränsen.

Jag längtar till våren så det gör ont i mig. Men rödhaken har kommit hit och då är den inte långt borta.