Sista dagen i februari

Annonser

Den visar sig från en tradig sida och börjar med ett par regnskurar. Nu regnar det inte som i Sverige så man skulle kanske kalla det ett lätt vårregn. Men JR var inte glad då han blev lite våt när han köpte bröd.

Dags för nya lakan i sängen och så gjorde vi rent golven. Känner oss riktigt duktiga men Turbo har misströstat en del.

Kan vi inte gå ut pappa? Men inte idag för JR tog inte på sig sina jobbarbyxor då vi inte har mer pinnar hemma till staketet. Bra, tycker jag för han behöver vila upp kroppen ett par dagar från byggandet. Men sysslolösa är vi inte alls. Har nu fått kontakt med en advokat som ska hjälpa oss att deklarera första gången här i Frankrike. Så skönt med proffshjälp sedan ska det flyta på precis som i Sverige med mail och ett knapptryck för godkännande. Så nu kan JR sova bättre om nätterna.

Turbo hade ändå en hel del att titta på genom fönstren idag. Vinodlarna hade möte i grönsakstantens garage. Det vällde in bilar och gubbar med både det ena och andra i händerna. Jag var ute en sväng på baksidan med hundarna och djädrar i min låda vad det diskuterades i garaget. Högljudda röster hördes och jag hoppas att de blev sams tillslut.

Här har de börjat köra in och jag tror att det måste varit minst 20 bilar tillslut. Så var det även förra året och det hela avslutades med lite petang på grusgången så de var nog rätt överens tillslut. En del var nog lite på pickalurven i alla fall då det vinglades en del bland herrarna. Lite liv och rörelse såhär på söndagen.

Regnet upphörde och nu ska det bli uppehåll framöver. Skönt tycker både vi och hundarna. Ny månad och vi har lite på agendan. På tisdag ska Mackan få ny olja och filter. På onsdag ska vi köpa fler pinnar. Ja det är mycket nu. Just det ja, ska köra lakanen i tvättmaskinen i morgon.

Såg sista deltävlingen av mello igår och den var riktigt underhållande. Tyckte att rätt låtar gick vidare till finalen. Nu blir det väl andrachansen nästa lördag och sedan Final. Tycker det är roligt med musik och hade önskat fler shower och musikunderhållning. Man blir glad av det.

Lördag och ja ni som följer bloggen vet….

Annonser

JR gick ut för att avsluta avsnitt 3 på staketet. Har bett honom att slå av på takten nu då vi har insynsskydd till belåtenhet. Nu är det mest helheten som ska göras. Kan ju inte låta min raring slita ut sig så jag hade full koll idag. Nu har han inte fler plankor så han kan inte spika mer. Bra så, vi har annat att ta oss för om så skulle vara.

Jag vipplade och gick även en sväng med Carolin så nu luktar det gott inomhus. Fast jag kan inte säga att det luktade illa före min vippling. Är så glad när vi varit ute en sväng och öppnar upp alla jalusier och det luktar fräscht inomhus.

Fick förövrigt ett fint tips från en läsare angånde denna:

Jag har ju undrat vad det var för en buske vi köpt och det verkade finnas flera namn men det jag fastnade för var Red Robin. Lätt att komma ihåg och verkar vara en perfekt buske som vi kan få fin här framför trädgården. Men…. nu är det så att vi funderat på hur vi ska göra här:

Grannen har ju en fin häck som börjat hänga över vår fula bast vad det nu är. Vi har funderat hit och dit på vad vi ska göra här så det ser trevligare ut. Tack vare läsaren på min blogg har vi bestämt oss för att plantera Red Robin här. Tror det kommer bli superfint och sedan är det bara att ansa det hela så den blir en tät häck. Vad tycker ni?

Såg att det är dags att klippa bort lite gula blad från lilla palmen. Ut med det gamla och in med det nya eller hur?

Ja, vi går runt och inspekterar varje dag för att se vad som ska göras eller bara låta bli att göras. Turbo har full koll och hänger gärna med. Det går fort nu med växtligheten så det gäller att hänga med. Bugganvillan är jag fortfarande lite tveksam till men avvaktar för kanske kanske. Skynda långsamt säger man ju och vem tusan har bråttom.

JR har börjat få färg på armar och ansikte efter staketjobb. Jag själv skyndar som sagt långsamt men har fått färg på underarmarna. Kan berätta att snart öppnar salong klipp ute på gräsmattan till JR:s glädje.

Smak av sommaren idag

Annonser

Sol och värme +19 i skuggan gjorde det svårt att avsluta dagen måste jag säga. Solen försvinner inte förrens efter 18.00 någon gång och värmer in i det sista.

Vi har frostade rutor i dörren som gör att vi snabbt kan se vilket väder vi har när vi vaknar. Idag var hallen väldigt ljus och då blir man alltid på gott humör. När vi sedan sovit som gudar gjorde morgonen att vi gärna steg upp. JR körde till Super-U för en del tunga inköp som vatten mm. Visst går det att dricka vatten från kranen men kräsen som jag är så gillar jag inte klorsmaken så vidare värst. Kanske löjligt men smaken är som baken delad.

Det smyger upp blommor lite här och var. Rätt mysigt tycker jag och har inte en tanker på att ta bort dem. Denna har poppat upp vid mullbärsträdet och jag följer utvecklingen av den. Nu blev fokus lite mer på ogräset men det är ju fint det också, bara det inte växer på dumma ställen.

JR startade etapp tre av staketet och jag gick loss på ananasen han köpt idag till smoothien. Bra med nyttigheter på morgonen sade vår läkare.

Gav Rolle och Rutan en dusch av diskmedel idag och jag tycker faktiskt att de sträckte på sig lite. Lite stolta över att vara av med allt damm från vintern kanske. Eller så kan det vara solen som gjorde dem glada?

Inspirerad av solen och värmen gjorde jag rent i vår frukosthörna. Sablar vad sand/damm det var på stolar och bord. Men nu är det rent och vi kan sitta med våra frukostkoppar där om förmiddagarna innan solen blir för varm.

Vi har haft en riktigt härlig dag ute och hoppas ni haft detsamma var ni än befinner er.

Planteringsdags

Annonser

Äntligen kommer värmen även om solen varit lite blyg idag. Men dagen började tidigt för oss idag. Igår när vi körde från Jardin i Beziers började en lampa tala om att vi borde kolla motorn. Det är inte bra för nattsömnen när det gäller JR. Så vid nio väckte han mig väldigt varsamt och sade att han tänkte ta teslan ner till bilverkstaden och höra om de kunde titta på Mackans motor. Frid och fröjd tänkte jag, men ack vad jag bedrog mig. Eli har sina barnbarn på besök då det är sportlov här nu. Okej, han har pli på de tre och de tystnade snabbt så jag var på väg in i dimman. Då kom JR hem och sade att de ville titta på Mackan direkt så han skulle köra dit. Ack och Ve när Fimpan såg att husbilen var borta trodde de att vi inte var hemma, vilket betydde ett djäkla liv i deras trädgård.

Jag gav upp om att slumra och öppnade upp och släppte ut hundarna, gick till tvättmaskinen och körde igång en omgång där. Nu var det så bra att lampan om att kolla motorn slocknade för JR och istället bokade han tid för oljebyte mm till nästa vecka. När han så rullade in Mackan försvann hela gänget från Fimpan och lugnet lägrade sig. Men under tiden hade sopbilen sopat gatan och den låter som ett mindre körnkraftverk. Fint blev det i alla fall.

Jag hade lite trädgårdsjobb idag och nu är de nya rosorna planterade. Okej, lite handräckning från JR behövde jag ha. Glädjande no hittade jag en mask i jorden när jag grävde. Det bådar gott. Nu ska det lukta gott av rosor i sommar hoppas jag.

Glädjande nog verkar vår rosen buske även ha börjat gro. Jag har kvar den gula lappen så inte JR ska köra på den med klipparen. Jag älskar rosor. Men det har kanske ni förstått. Var även ute och strödde årets första kaffesump kring mina telningar.

Livet är på topp nu tycker Turbo som älskar att få vara ute hela dagen med JR. Kuma tycker att det är lite för kallt att ligga i gräset nu men snart så.

Andra sektionen av staketet är på plats. JR har jobbat hårt idag. Fyra sektioner har vi planerat och då har vi insynsskyddat.

Ska vi göra något åt brädorna eller ska vi avvakta? Vi väntar nog tills poolen är byggd och trädäcket runt det. Vår spa avdelning.

Dags för inköp av pinnar av olika slag

Annonser

JR tog Mackan till Super-U för igår såg han att de hade de krukor vi ville ha till pergolan. Vi har förstått att det gäller att passa på för de har inte massor i lager. Så nu har vi krukorna i alla fall sedan gäller det att hitta växterna som ska planteras. Lite för tidigt för det har jag förstått men om ett par veckor så.

Men idag skulle vi köpa fler pinnar till staketet och med en lite molnig förmiddag passade det bra. Men Kuma tyckte inte att det var nödvändigt att åka hemifrån. Han fick ge sig och fogade sig rätt bra.

Ut på leden och förbi våra vinhus. Nu är de flesta vinrankorna klippta och klara inför en ny säsong. Vi har haft flera som gått omkring på vårat vinfält och klippt,bundit upp och nu är de nog klara.

Mandelträden blommar för fullt och det är så vackert. Jag plåtar genom fönstren och när solen kom fram blänkte det så fint.

Brico Depå var vårat första mål och jag fick agera hantlangare i vanlig ordning. Nu ska det väl vara en tur till och sedan ska vi ha alla pinnar hemma.

Jaha då nu är vi på väg mot mitt eldorado Jardin. Jag har plånboken med mig ska ni veta. På rätt sida om floden Orb och jag är nöjd.

Sedär Beziers närmar sig. Brico Depå ligger ju utanför Narbonne och jösses då är man ju nästan utomlands. Lite molnigt fortfarande.

Jadå, jag hittade något att köpa på Jardin. Sedan körde vi hemåt och som JR säger mot Sherwoodskogen. Passar lite bra eftersom vi bor där Parc Naturel börjar. Precis i kanten bor vi.

My preciuss… dessa två vackra ska jag plantera i morgon vid järnstaketet. Vår eller min rosenträdgård börjar ta fart. Foton kommer i morgon. De jag planterade förra året har överlevt vintern och nu börjar de skjuta i höjden. Min doftsymfoni åh vad jag älskar rosor.

Så i morgon blir det plantering för mig för JR har klippt gräset nu i eftermiddag. Förresten såg jag mimosa på Jardin och en tanke föddes. Vilket år som helst kommer vi ha en mimosa i trädgården 🙂

Läkarbesök idag

Annonser

JR hade bokat vårat nya läkarbesök till idag. Smart som han är var det en riktigt human tid. Vi kunde ge hundarna deras morgonritualer innan vi traskade iväg till läkaren. För säkerhets skull tog jag med mig vårat ihopvikbara paraply, vis efter dagar med stänk. Kanske därför det inte regnade alls idag. Vi behövde inte vänta särskilt länge och blev glada över alla testresultat som visar att vi har bra värden. Nu har vi fått direktiv på nytt besök i april och vi måste även försöka få hit provtanten, men det får vår rara Monsieur C hjälpa oss med. Vi är inte så haj på att prata med fransoser i telefon än så länge. Så vi kunde ta våra små pärmar med alla uppgifter och gå hem. Här får man alla resultat hemskickade och alla har en liten mapp eller pärm när de kommer till läkaren. Vi kan kontrollera varför vi får x piller och varför.

JR ägnade dagen åt att förändra staketet. Som Fimpan skrev så ville hon inte att vi skulle sätta en skruv i hennes mor då hennes mor kunde spricka. Hemska tanke så JR gick till verket idag för att göra en ny anordning och sätta silicon i hennes mors spricka. Jag hade koll så var lugna det blev i rätt spricka 🙂

Efter denna traumatiska morgon för hundarna blev de nöjda då vi resten av dagen kunde ha dörren öppen. Det är ju hemskt att människorna går iväg sådär på morgonen och de inte får följa med. Ja, vädret då? Riktigt skönt och jag gick ut och tog en sväng med B&D i rabatten mot uppfarten. Tusan så det växer nu. JR får nog gå ett varv med gräsklipparen snart. Turbo njöt av att få vara ute hela dagen. Fimpan kom hem med halva släkten och hälsade så glatt på JR som stod och gjorde om staget till staketet, så nu är allt frid och röjd igen på den fronten.

Det kliar i mina planteringsfingrar och närmast är jag ute efter en ny pelargon till krukan vid Leo. Men JR såg att Super-U hade våra krukor nu och i morgon ska vi köpa två som snart ska ha wisteria eller något annat klängande fint planterat i sig. Något annat år ska jag sätta lite lökar men det får vänta tills poolen är på plats. Denna pandemi sätter vissa käppar i hjulet men vi ska ordna pappren för poolen om någon vecka. Det ska registreras hos mairen, så det ska C hjälpa oss med.

I morgon är det onsdag och vi ska köpa fler brädor på Brico Depå bland annat. Alltså blir det en liten utfärd för oss.

Näe inget väder för oss idag

Annonser

Hela himlen var brun idag när vi drog upp jalusierna. Sedär Saharas sand svepte in och det var ju väntat men ändå så trist. JR tog Mackan till Super-U för bagaren på torget har stängt denna vecka. Sportlovet börjar här för barnen så det är nog därför. Två veckor har barnen ledigt här och det anordnas skidresor för dem. Har de inte skidor eller pjäxor så får de låna dem via skolan. Lika bra att de får åka bort då detta väder inte är till någon glädje för dem.

Kanske begripligt varför man inte bygger vita hus här. Men denna fönsterbräda kan vi göra rent. JR tömde brevlådan när han kom hem och ett oadresserat kuvert låg i posten bland alla reklamblad. När vi först läste lappen som vi förstod var från Fimpan blev vi som två frågetecken. Hon hade troligtvis gjort en googleöversättning och eftersom vi är två intelligenta människor förstod vi att hon försökt skriva svenska. Vi förstod att en skruv som JR satt i hennes hus inte var till belåtenhet. Så JR gick över och bad henne peka ut skruven. Klart vi tar bort den. Allt för grannsämjan. Att vi sedan kom på en ännu bättre lösning än den skruven gav gjorde oss uppåt.

Vi tror oss veta att det nog är askan som protesterat och att huset egentligen tillhör henne, men för tusan nu kunde JR diskutera resten av staketet och det var inga protester där. Allt gott till slut.

Idag körde vi en golvrengöring som inte blev av igår. Kunde ju ändå inte vara ute mer än att planera nya fastsättningen av staketet utan skruven. Jag körde lakan i tvättmaskinen och det fungerar suveränt med avfuktaren som vi har i dressingroom. I morgon ska vi på läkarbesök nr 2 och JR har gjort fina mappar med våra prover och annat. Bokade tid då vi var ute på inköp i onsdags. Livet flyter på kan man säga nu.

Inget golvmoppande idag

Annonser

Dessa bruna moln svepte över oss idag med men inget regn endast en droppe då och då. JR träffade på C vid torget då han köpte bröd och han hade åtskilligt att säga om detta väder. Ingen gillar att det ska vara såhär.

Det finns vissa av oss som inte alls tycker att man ska göra stora ansträngningar på söndagar, eller ens andra dagar. Men vi hade planer idag och JR var sugen på att sätta igång med projektet.

Jag fick vara lite handräckning på de första brädorna. Detta fönster ska snart stängas mot oss och vi har den integritet vi vill ha. Grannar i all ära men när de blir alltför påflugna så måste man visa att vi inte gillar att få bollar i vår trädgård stup i kvarten eller näsor som tittar genom basten.

Nu är hela vinfältet färdigklippt och snyggt. Plötsligt kom mannen och frun från bombhuset och traskade i fältet. Turbo blev som tokig och vi tror inte att de skulle gå där alls. Det är tillåtet att gå runt fälten men inte i dem vilket hunden gjorde. Vi var glada när de äntligen försvann.

När vi sedan var ute för jag ville vara det så kom en kille förbi med två rottweiler. De gjorde utfall mot Turbo som stod vid grinden och hon hade säkert gett dem en kamp om de förskt något. Fan ta någon som hotar hennes trädgård. Idioten som höll i hundarna fattade inte att dra iväg med hundarna utan en av dem krafsade på vår Mackan. Då tände jag till och ropade några väl valda ord. JR fyllde i med flera ord.

Det var inte första gången idag som jag hojtade för Grönsakstanten hade besök av sin vad vi tror syster med hennes pojkar. De har köpt en hund som är helt bedårande. Men den äldste av pojkarna verkar inte ha alla läsk i backen. Han brukar få vara ute på gården med hunden och idag såg jag honom slå på hunden med handen över ryggen. Jag öppnade köksfönstret och ryade till. Kan inte se någon slå en hund som bara kryper ihop av rädsla. Jag blir skogstokig. Jag gråter inombords då vi alltid tagit hand om omplaceringar som inte fått ett bra liv.

JR har gjort klart första sektionen av staketet. Ingen insyn längre. Jippiii!!! Nu kan jag skaka täcken utan att de kommer ut och bla bla. Så kallar vi katalonskan då den är helt obegriplig. Vi kan sitta på trädäcket utan att någon glor på oss. Nu hoppas jag på att hitta den klängväxt jag drömmer om till pergolan.

I morgon ska vi ta hand om golven. Jag lovar.

Lördag och vipplardag jaha

Annonser

Igår fick vi brev från labbet med räkning om våra prover. Ja, vi hade ju försökt att betala dessa via banken men fick bakläxa på det. JR ringde C som ställde upp som den vänliga själ han är. Räkningarna betalades via bankkort och vi kan pusta ut. C är vår klippa i tillvaron. Nu ska han även ordna så vårat tillstånd för poolen blir okej. Hans fru C är ju en av kommunalfullmäktige och vi känner oss tillfreds nu.

JR har varit ute mestadels av dagen och jag har ju vipplat med Kuma som supporter i vanlig ordning. Vädret har varit molnigt och nu har bruna moln dragit in. Varning för siroccovindar från Sahara igen.

Hade varit trevligt om JR kunnat klippa gräset som börjar bli tjockt. Men idag har första pinnen till staketet borrats fast. Vi behövde ju göra det i grannens hus så det passade bra att de inte var hemma. I morgon ska första sektionen göras hoppas vi.

Jag har omorganiserat alla hjärtans buketten. Tycker nästan att den blev finare nu. I morgon är det söndag och då ska golven ses över i vanlig ordning. Eller nej vi väntar en dag med det då staketet ska byggas. Ja, så bestämde vi oss för att göra nyss. Det man kan skjuta upp till nästa dag gör man det.

Jag ska i alla falla tvätta håret och byta lakan i sängen så det så..

Detektiv mycketyck har löst mysteriet

Annonser

Jag brukar alltid gå tillbaka från punkt 1 för att hitta saker och så gjorde vi idag. Voilá problemet blev löst på nolltid. JR hade knöcklat ihop x antal papper från skrivaren och kastat i sopen. Torsdagar innebär att grön tunns ska rullas ut till tömning och då ska sopen också läggas dit. Lilla söta ficklampan följde med pappren och i tunnan. Tömda idag av duktiga sophämtare.

Men JR hade en syster till den kastade ficklampan och den har fått komma in till oss. Slutet gott allting gott. Ja, vad är väl en bal på slottet?

Jag vill ju förkovra mi i franskan och i onsdags var jag inne på Super-U och shoppade lite grejor.

Jag har ju blivit lite trädgårdstokig som JR brukar säga och nu ska här pluggas växter. Ny ordbok ska beställas från H och nu djäklar ska vi odla. När jag är nöjd ska vi ha en prunkande trädgård med olika delar. Tänker mig en del med palmer/gräs och en del med rosor och andra lökväxter. Så fram sidan med buskar och annat smått och gott. Det riktigt kliar i händerna när jag tänker på det. Ett fleraårigt projekt är det.

Med tidningen följde ett litet fint fågelhus och nu ska det köpas fröer och nötter. Har jag fått dille på fåglar också? Ja, lite naturmedveten har jag blivit sedan vi flyttade ner. Här ska vara blommor och annat som lockar fåglar och fjärilar. Älskar att öppna dörren på morgonen och höra fågelkvittret. Om bara denna gråa himmel kunde försvinna så vore det perfekt. Läste idag att siroccon är på väg mot oss och det innebär moln av sand ännu en gång. Idag har vi haft en luftfuktighet på 81% och det är liiite jobbigt.

Så ikväll förväntar jag mig att se många stjärnor på himlen och inte ett töcken av nada.