Urblåst idag

Annonser

I ordets rätta bemärkelse känner jag mig totalt urblåst efter de dagliga hundpromenaderna. När jag var halvvägs körde en bil upp vid sidan av mig, och en dam frågade om jag sett en äldre man med grå keps och blå jacka, som verkade lite förvirrad. Det hade jag inte men lovade att hålla utkik under resten av mina promenader. Gissa om jag tittade runt under resten av promenaderna. Det innebar också att jag fick stirra rakt in i blåsten, med den följden att ögonen blev alldeles våta av tårarna. Men tyvärr såg jag inte till mannen någonstans. Hoppas verkligen att han kommit tillrätta.

Nu har jag jobbat en stund med tidrapporter och attesterat de som kom idag. Lite pengar på fickan blir det ju. Fick ett nej till ett uppdrag idag och det är ju tråkigt, men jag har fler offerter ute och väntar på besked från dem. Ja, just det. Jag skickade en offert idag också och det kanske kan bli något. Huvudsaken är väl att man har uppdrag att slåss om. För det gör vi ju alla vi som får förfrågan om dem. Jag tror att jag vinner i längden och kommer att ha de bästa och finaste tillslut.

Melodifestivalyra

Annonser

Just nu verkar det råda festivalyra, åtminstone i södra delen av landet. På fredag sänds den första deltävlingen från Karlskrona och radion sänder åtskilliga reportage därifrån. Jag har inte hört någon av de svenska låtarna och vill inte göra det heller innan fredag. Vill höra dem  för första gången då och sedan bilda mig en uppfattning. Flera av våra grannländer har redan haft sina uttagningar och har allt klart redan. Jag vet inte vad som är bäst. Att artisten som vunnit kan sätta låten ordentligt tills den stora eurovisionstävlingen sker eller att fortfarande vara i början av att lära känna sin låt?

I vilket fall som helst tycker jag att det ska bli riktigt roligt att se alla deltävlingarna. Jag kanske inte tycker att just den låt som vinner är den bästa, men Sverige har väl ändå inte råd att hålla i programmet ännu ett år. Det är väl inte heller meningen att värdlandet ska vinna igen. Nog hade det varit roligt om Frankrike eller England vann detta år? Det hade kännts väldigt fräscht och roligt. Det har varit lite för mycket balkan och öst tycker jag.

Det åtminstone jag funderar på är hur många länder kommer att skicka en liknande låt som Loreen vann med. Många tror att när en låt vunnit så är det just det folk vill höra. Det är väl så då den vinner, men nästa år vill väl de flesta höra något annat. Man vill ha förnyelse och inte repriser på det som varit. Roligt ska det bli i alla fall.

Stormmorgon

Annonser

Man kan nog säga att denna morgon verkligen tog tag i oss. Vinden förde oss runt på morgonpromenaden med hundarna.
Vid ett tillfälle då vi kom till ett gatt, hade jag svårt att hålla balansen, för vinden tog tag i mig.
Verkligen ett faschinerande väder vi har idag, på januaris sista dag. I morgon inleds den sista vintermånaden och sedan kan vi blicka fram mot våren.

För mig känns det alltid som att jag får tillbaka livet. Det beror kanske på att jag är född på våren. Andra känner säkert helt annorlunda och tycker om andra årstider. För visst kan det göra ont när knoppar brister.

Vissa dagar känner man sig så…

Annonser

Denna vinter har jag känt mig lite under isen, då jag snörvlat och hostat mer än vanligt och nattsömnen inte blivit optimal. Man vaknar och sedan ar det lång stund innan nästäppan släppt eller hostan slutat. Vissa dagar har näsan varit som en öppen kran och hushållspappersrullen krympt. Jag har sår under näsan och skorvar i näsan. När man tittar på alla tjusiga människor i tidningar och på tv, så vill man inte se sig i spegeln mer. Inte för att jag är världens vackraste i vanliga fall, men jag kan ändå tycka att jag ser hyfsat bra ut och kan tåla de skavanker jag har. Nu känner jag mig inte alls fräsch och pigg.

Idag känner jag mig som ett kinesiskt hängbuksvin.

Svårt att komma överens

Annonser

Att det alltid ska vara så svårt för människor att enas om förslag. Jag syftar på den jobbpakt, som regeringen lagt fram. Att få ut ungdomar i arbete innebär att man måste förändra vissa förutsättningar.

Förr i tiden började man i botten och arbetade sig uppåt hela tiden. Det gick att börja direkt efter grundskolan om man inte hade för höga krav på lön och arbete.
Idag kräver arbetsgivare gymnasium och då blir kraven även högre från ungdomarna. Vem har tänkt sig att börja som diskare eller affätsbiträde, efter utbildning till kock respektive ekonom?

Att som socialdemokraterna gå ut med att införa obligatoriskt gymnasium, är inte ett steg i rätt riktning. Det kommer inte göra det lättare för ungdomar att få arbete.
Jag tycker det verkar som att det gått prestige i just denna fråga.
Det beror säkert på att det är val nästa år.

Bra dag trots allt

Annonser

Jag har begåvats med en hosta som min mamma brukade benämna som hästhosta. Men trots den har dagen varit bra arbetsmässigt och jag känner mig nöjd.
Nu har vi ätit en god middag och tänker softa i soffan resten av kvällen.
Det blir ett par avsnitt av AllyMcBeal som vi ser för andra gången. Man upptäcker nya saker som man missat tidigare.