Middag intagen

Annonser

Tillsammans med nyheterna har jag ätit min skaldjurspaj. Hundarna är lite nerviga då jag inte kunde hålla mig från att berätta att husse kommer hem. Jag får skylla mig själv.
Nu har jag tagit ledigt för resten av kvällen.
Bra dag med nya uppdrag på ingång, som kan göra mars till en bra månad. Jag kämpar på och i morgon ska nya affischer upp. Med ljuset kommer lusten och orken.

Morgontid

Annonser

Morgonrundan är avklarad, skulle jag ha skrivit i vanliga fall om allt varit normalt. Nu är det ju inte det, eftersom mannen är på resa till exotiska Tranås.
Så det blev två rundor för mig idag. En krispig morgon med -2 och en dimma som höll på att lätta.
Första turen fick Unkas som är hane och oftast är ivrigast att göra sin morgontoalett. Vi var väldigt ensamma på vår promenad. Endast en duva kurrade i ett träd, precis så rofyllt som en tidig morgon ska vara. De enda människor vi såg var ett par som skyndade sig till busshållplatsen, för att åka till sina arbeten. Antingen i Malmö eller Trelleborg, eftersom det är dit bussarna åker.

När jag kom ut med Nellie för att gå andra rundan, var scenariot helt annat. Vi blev utskällda av en liten hund nästan på en gång. Inte speciellt trevligt, så vi skyndade oss snabbt förbi.
Framför oss gick en dam med två hundar, en stor och en lite mindre. De gick ganska raskt så vi anpassade vår takt till dem. Men när den största gjorde sin toalett, började den mindre att sno runt.
Då rundade vi ett buskage och var strax före sällskapet. Nellie tyckte det var intressant att gå en annorlunda väg och ville runda nästa buskage också, men det ville inte jag. Så vi hamnade på var sin sida om ett träd. Nellie gav med sig och vi kunde gå vidare.
Nästan hemma passerar vi ett dagis och dit var det rena rama rallyt, för nu skulle alla föräldrar lämna sina barn. Två bilar var nära att köra på varandra, men som tur var hände inget.

Det var skönt att komma in och stänga garagedörren. Jag föredrar våra normala morgnar, så det är skönt att mannen kommer hem ikväll.

Tre gräsänklingar

Annonser

Jag och hundarna är ensamma ikväll, då mannen är på resa.
Hundarna är på helspänn och ger skall så fort de hör en bil eller något annat ljud.
De väntar på husse som inte kommer ikväll.
Det betyder också att jag får gå två vändor i morgonbitti. Men jag klarar det bra. Frågan är bara vad hundarna anser om den ordningen. Har fått samtal från mannen och han är framme vid hotellet, så nu kan jag pusta ut.
Jag kan koppla av.