Sture Bergvall

Annonser

Jag följer turerna kring denna man och vad som hänt sedan han erkänt flera mord runt om i Sverige. Då hette han Tomas Quick och verkade helt borta då han vallades runt på olika mordplatser. Vad fick honom till att erkänna något han aldrig gjort? Hade han så dåligt självförtroende att andra kunde få honom att tro sig vara gärningsman till allt detta? Svårt att veta men denne Quick skakar som en galning när han leds runt och hur kan en mördare ha sådana känslor och ändå ha mördat. Det är ju hemskt om man pressat en man till att erkänna allt detta.

Hur är det med vårat rättsväsende egentligen och våra åklagare? Kan vi lita på att den som blir dömd i domstol verkligen är den som begått brottet eller brotten? Läggs alla bevis fram på ett korrekt sätt?

Många frågor ploppar upp i huvudet när man hör alla turer. Jag förstår att Quick bytt namn till Sture Bergvall och inte vill ha något att göra med denne skakande man att göra. Han var nedbruten och blev sjuk av den behandling han fick. Hoppas bara att han får leva sitt liv ifred nu och orkar fortsätta efter detta. Men han kan ju också vara skyldig till något av morden och sliper undan det straffet. Får vi någonsin veta?

Luktsinnet

Annonser

Igår när vi gick morgonpromenaden med hundarna steg en omisskännlig doft ur jorden. Det hade regnat och allt var fuktigt, så även luften. Först kunde jag inte komma på vad det var, men sedan kom jag på det. Det luktade gödsel och hö. Som tur var det kogödsel som är uthärdligt och försvinner rätt fort när det sjunker ned i jorden. Här nere i skåne har vi många svinuppfödare och den gödseln luktar vedervärdigt. Som spyor och är så intensiv att man får kväljningar. Vid dessa tillfällen önskar man att luktsinnet var sämre. Men inte annars.

Lukter kan uppväcka minnen från barndomen och man återupplever händelser från då. Vissa lukter är hemska, medan andra helt underbara. Jag tycker om lukten av rena lakan som fladdrar i vinden. De får mig att minnas barndomens klädsträck där alla hängde nytvättade lakan utomhus. Idag ser man sällan det och det kan bero på att många har torktumlare. Lite trist är det men mer praktiskt.

Nyklippt gräs är en annan lukt jag tycker om. Jag störs inte av gräsklippare utan njuter av ljudet som verkligen talar om att det är sommar. Alla lukter från jorden känns bra i min näsa. Detta skulle jag inte vilja vara utan, så jag får tåla alla lukter som jag inte tycker om.

Alla årstider har olika lukter och med hjälp av dem kan man säga viken tid det är även med ögonen stängda. Vilket underbart sinne vi har i våra näsor. Jag har träffat på människor som tappat luktsinnet och de lider verkligen av det. Tänk att inte kunna känna doften av den mat som ligger på tallriken? Hundar har sämre smaksinne än vi människor, men de känner dofter bättre och kan därför ändå njuta av den mat de får. De som inte kan känna lukter äter oftast bara för att bli mätta, eller försöker lägga upp maten så attraktivt som möjligt. De får äta med ögonen istället.

 

Jag vill inte

Annonser

Det måste vara ljuset som gör att man inte vill gå och lägga sig. Varje kväll drar man ut på sänggåendet.
Det är så mysigt att sitta i uterummet och njuta. Se himlen förändra sig hela tiden. Allsång på skansen och ett glas rött.
Kan det bli bättre?
Jodå, tycker Unkas som vill mysa i soffan som vanligt. Med högljudda protester talar han om sin mening. När inte det hjälper, går han och lägger sig i trädgården precis på hörnet, så han ser gatan.
Men tillslut ger vi med oss och hamnar i soffan. Fast det blir fortfarande svårt att lägga sig. Vi drar på det så länge vi orkar.
Sommarkvällar är för härliga.

Klibbigt väder

Annonser

Trots regn idag, är luften fuktig och jag har svettats under mina promenader med hundarna.
Några ärenden åt pappa och sedan hem för klädbyte. Som alla andra dagar med andra ord.
Eftermiddagen har innehållit en hel del tidrapporter och det tog tid. Men jag fick med alla och nu får veteranen lön för mödan. Det gör mig glad.
Nu kan jag ta kväll med gott samvete.

Efter regn kommer sol

Annonser

Kanske en klyscha, men här i skåne stämmer det riktigt bra idag. Det har regnat inatt och en skur kom faktiskt för någon timme sedan. Nu ser man skymtar av blå himmel och solen tittar blygt fram. Så skönt med lite regn, men bönderna hade nog gärna önskat mer. Vi som inte är det blev nöjda och nu vill vi ha solen tillbaka. Näst sista dagen i juli och vilken underbar månad vi haft. Denna sommar blir något att drömma tillbaka till i höst.

Jag slipper vattna idag och mannen måste klippa gräset. Grönt gräs är mysigare än brunt i mitt tycke. Träden har börjat få gula blad på grund av värmen och nu fick de lite vatten så de orkar hålla färgen någon vecka till . Man vill ju hålla kvar sommaren så länge som möjligt nu när den blev så fin. På vissa ställen har det ju regnat mer än vad man vill ha och förra året hade vi likadant i skåne. Till och med vår lilla by fick mer än vad vi behövde då.

Efter några dagar av tystnad har jag fått in fler uppdrag och det hjälper ju upp humöret. Nu vill jag ha en lång fin höst med varma dagar, så fler uppdrag kommer in. Att komma tillbaka till städning och trädgård gör att fler vill ha hjälp med det. De flesta uppdragen är ju sådana och mina veteraner vill gärna ha sådana. Så nu ska jag bara bemanna det sista och sedan blir det datajobb.

Glad idag

Annonser

Ordningen är återställd och min mail är min igen. Livet blir lättare när man kan avbeställa böcker i tid och annat som behövs ordnas. Vill inte belasta min jobbmail med sådant. Den som eventuellt försökte kapa min mail blev nog ytterst besviken då inga kontonummer eller annat ligger i mappar. Bara bilder och mail från några vänner. Det mesta som kommer in är ju skräp och hamnar i den korgen.

Med lägre temperatur orkar man fungera normalt igen och jag har både betalat räkningar och fått bort en hel del pappersarbete. Känner mig rätt duktig nu. Känner också att jag borde läsa fler bloggar än de jag följer. Så idag ska jag ägna fritiden åt att hitta fler intressanta att läsa. Den lilla fritid jag nu unnar mig varje dag. Den mesta tiden går åt till att planera arbetet.

Men jag känner mig glad över att allt ordnat upp sig med mailen.