Det enda fyrverkeri jag vill se

Annonser

fyrverkeri 2

Är det så roligt när det smäller? Jag ställer gärna upp med x antal påsar och smäller i öronen på de som vill ha smällar. Tycker inte att det är en demokratisk rättighet att orsaka andras lidande på grund av att man skjuter raketer. Däremot är det en rättighet att få kunna fira in nyåret utan detta oväsen. Därför borde det anvisas platser där de som vill smälla får göra det. Jag är inte road av att plocka raketer  och annat skräp i min trädgård i morgon, därför att mina grannar inte kan ta hänsyn.

För er som inte vare sig säljer fyrverkerier eller skjuter av sådana, önskar jag ett mycket GOTT NYTT ÅR!

Årets näst sista dag

Annonser

Vintern verkar vara över för denna gång i skåne och dimman har brett ut sig över landskapet. Men det hindrade inte någon idiot från att smälla av en smällare idag. Nellie for upp som stungen av en geting och jag gottar mig åt att denna dimma ska hålla i över hela nyårsafton. Kanske färre köper raketer då de inte kommer att synas på himlen. Hade helst sett att det blev förbud för privatpersoner att köpa smällare.

Varje år är det en enda affär i byn som säljer raketer och det är en klädaffär! Jag anser inte att vem som helst ska få sälja raketer. De som har affären gör det endast för att få in pengar, då de inte säljer särskilt mycket annars av de kläder de har.

På årets näst sista dag har jag tänt ett doftljus och ordnat med lite papper. Tvättat klart alla kläder och torkat dem. Inte speciellt fantasifullt, men nödvändigt. Sedan börjar nedräkningen av 2014. Hade tänkt göra en sammanfattning av vårat år, då det faktiskt hänt en hel del. Tror det är nyttigt att blicka tillbaka, för att sedan sätta fokus på det kommande året.

Jakt = slakt

Annonser

Här i byn finns det x antal jägare som skjuter harar och änder. Jag behöver bara gå några hundra meter för att ibland se dem när de jagar. I skåne finns det många märgeldammar. Dessa har blivit till då bönderna levererat lera till tegelbruken och även byggt sina egna hus. Runt dem har det växt upp träd och buskar. De finns runt omkring byn på åkrarna och en del har gjort små badsjöar med bryggor och annat. Men de flesta ligger orörda och där håller harar, kaniner och änder till.

När det ska jagas skickar jägarna in hundar för att skrämma upp djuren. Jägarna ställer sig runt denna dunge med jämna mellanrum och när djuren försöker fly från hundarna blir de skjutna. Idag såg jag denna så kallade jakt och till min glädje en hare som försvann oskadd över fälten. Men tyvärr en and som blev dödad i sin flykt.

I mina ögon är detta inte jakt utan slakt. Djuren har ingen chans att fly. Varje gång jag ser detta blir jag heligt förbannad och tycker att det är ynkligt att skjuta djur på detta sätt. Är det såhär de jagar annat vilt förstår jag inte att de kallar det jakt.

Om jag kunde så skulle jag placera x antal vildsvin vid just denna damm. Då skulle det bli show minsann. Hade varit underbart att se dessa fega jägare springa som galningar över fälten med vildsvin i hälarna. Då skulle det vara mer på samma villkor.

Men jag har min karmatanke med mig och vet att dessa ”jägare” och även andra fega djurplågare, kommer att drabbas av karma en dag.

Magiskt

Annonser

Underbart kall, men solig dag. När det är riktigt kallt blir snön kärv och det är bra att promenera på.
Vi har gått en lång tur på landet och slapp halka runt.
Nu bjuder naturen på en vacker solnedgång och kvällen tar vid.
I morgon är det vardag och räkningar ska betalas, sista arbetsdagarna för detta året avverkas.
Önskar alla en skön söndag kväll.

Vilken röra!

Annonser

Jag trodde aldrig att det skulle bli något nytt val. Löfvéns skrämseltaktik ala facket är inget som fungerar i politiken. Han förstod inte riktigt hur man ska regera och kommer aldrig att göra det. Att sedan stå under julen och hålla tal där han beskyller alliansen för att inte vara samarbetsvilliga, är enormt klantigt. Parterna satt några hundra meter från honom och diskuterade. Alliansen ville redan från början inleda diskussioner om hur en minoritetsregering skulle kunna regera. Men hotshot Löfvén satte sig på höga hästar och skulle först avgå om inte deras budget gick genom, för han skulle aldrig sitta som statsminister om alliansens budget vann. Sedan skulle det bli nyval och till vilken nytta tänkte alla?

Om inte Mikael Damberg tagit tag i det hela så hade det aldrig blivit någon uppgörelse. Nu hoppas åtminstone jag på att miljöpartiet får mindre inflytande i regeringen. Tycker deras språkrör inte har kompetens att sitta i en regering och inte heller svenska folkets mandat att göra det.

Undrar om vi inte har vad man kallar en samlingsregering efter detta, även om inte alla partier sitter i regeringen. Inflytande över vissa frågor lär de ju ha, annars hade de aldrig gått med på denna uppgörelse.

I vilket fall har socialdemokraterna klantat till det redan från första dagen de skulle regera. Undrar om inte Carin Jämtin som alltid sitter med sitt fåniga flin, har ett finger med i klantigheterna. Jag tycker att hon verkar vara falsk och ingen någon bör lita på. Löfvén bör nog ha extra koll på henne, för en dag kanske hon flinar till och raserar allt igen.

Halt ute

Annonser

Minus fyra idag och isigt för oss att gå. Men vi tog oss ut på landet, då solen lyste så fint. Kuma var nöjd och poserade gärna.
Jag passade på att ta ett kort med mobilen.
Tog mig även hem till pappa för att titta till honom. Smorde hans fötter och rygg, innan han fick rena kläder.
Ny jacka ska vi köpa till honom, då den gamla börjar bli utsliten.
Nu ska vi kolla rean på nätet.