31:a Mars

Annonser

Måndag och sista dagen i mars månad, har bara rusat iväg. Hela förmiddagen gick så fort att jag knappt märkte det. Har haft så många förfrågningar på uppdrag och lämnat priser och engagerat veteraner som ska utföra dem. Roligt värre för mig som lever på detta. Många får den hjälp de behöver och veteraner kommer ut i arbetslivet igen. Detta ger mig en tillfredställelse jag aldrig hade i mitt tidigare arbete. När dagarna är såhär är jag bara glad att inte ha ett fast arbete. Nu har ju mannen ett fast arbete så jag behöver inte stå på bar backe vid lågsäsongerna. Men nog är det roligare att tjäna egna pengar och kunna bidra till våra inkomster.

Tur vi har hundarna, så jag kommer ut en sväng i solen och det fina vårväder vi haft idag. De har kunnat vara ute i trädgården under eftermiddagen, så nu är de väldigt trötta. Mat har de också fått så nu är det bara vi människor som ska få vår middag. Hoppas verkligen att värmen håller i sig.

Precis nu ringde en tös och sade att jag var en av finalisterna i en tävling. Visste inte ens att jag deltog i den. Men nu har jag chansen att vinna 15000:- och det är ju inte helt fel. Kanske minskade jag chanserna då tösen ville pracka på mig något tillskott av omega3, som jag tackade nej till. Men det struntar jag för nu gäller det att vara ekonomisk och jag behöver inga vitamintillskott. Som jag ser det så vinner jag om det är meningen att jag ska det. Bara att vänta och se,

Nu ska det bli gott med mat och att slappa med hundarna.

Tråkig premiär

Annonser

Så tragiskt att en supporter avlidit på grund av bråk. Detta var inte vad fotbollen skulle ge människorna. Vissa verkar ha tagit matcherna och supportrarna som täckmantel för att attackera andra.
Det verkar bara bli värre och värre för varje år.
Måste kännas hemskt för spelarna, som bara vill spela fotboll.
Jag tänker följa debatten som följer efter detta och hoppas det finns en lösning.

Sommartider hej hej

Annonser

Så var det dags för omställning av klockorna igen. Vi visste om det och struntade i det. Alltså vaknade vi som vanligt klockan tio, men i verkligheten var det ju elva så det blev lite sent. Men solen sken så fint och med en temperatur på +15 gav vi oss ut på promenad. En granne krattade gräset och det var säkert en bra träning för honom. Han är idrottsfantast så idag slapp han ta en löprunda. Vi hade en skön stund i naturen och på hemväg köpte vi bröd.

En sen frukost/brunch och dags för sanering av våra kroppar. Mannen åkte och handlade. Jag plockade bort allt granris från blomlådorna. Hundarna var ute i trädgården med mig och glada över sällskapet. När jag var klar och mannen hemkommen blev det en öl ute på bänken. Rekordtidigt detta år. Förra rekordet var den 4:e april och idag är det 30:e mars. Solen värmde skönt och hundarna sprang runt och busade. När vi gick in kunde vi känna lukten av grillar som tänts. Många grannar grillar nog för första gången i år.

Nu ska hundarna få sin middag, som idag är en timme senare än vanligt på grund av sommartiden.

Vårpromenad

Annonser

Efter en lång tur på landet är vi hemma och har just ätit sen frukost. Eller man kanske ska säga lunch.
Till hundarnas förtjusning är dörren till trädgården vidöppen. De springer in och ut hela tiden, bara för att de kan.
Nu börjar en tid med stor frihet för dem. De kan ligga i gräset och sova, eller titta på vad grannarna gör.

Skön promenad idag

Annonser

Lille Kuma älskar att gå ute på landet, där inga bilar eller äckliga människor finns.
Han brukar stanna upp och speja över fälten. Han trivs bäst i öppna landskap.
När vi kommer till landsvägen gör han hoppsasteg då vi går åt höger och ut ur byn.
Undrar om det var rådjuren han följde med blicken här, eller om det var flocken med tranor som flög mot Hornborgasjön?

Smått och gott

Annonser

Tittade genom mina bilder på hundarna och upptäcker att på de flesta av dem ligger de och sover. Utsträckta i olika poser och totalt avslappnade. Undrar hur det blivit så? Det verkar onekligen som att de sover sig genom alla dagar. En hund sover väldigt mycket och som mest när de är valpar och blir gamla. Men visst är de vakna också och jag har tydligen missat att ta foton på dem då. Så nu måste jag bättra mig på den punkten. Både mannen och jag är dåliga på att föreviga både upplevelser och våra hundar.

Jag är sällan med på foton, då det verkar som att kameran och jag inte älskar varandra speciellt mycket. Funderar på om jag inte uppfattar mig på samma sätt som andra gör. Är jag verkligen så ful som bilderna visar? Tror att det beror till viss del på fotografen som inte är så duktig på vinklar och ljus. Med åren blir det viktigare att verkligen hitta rätt vinkel och ljus, så personen som blir fotograferad visar sin mest fördelaktiga sida. Jag tycker att det är roligt att fotografera och därför ska jag bättra mig från och med idag.

Solen ser ned på oss idag och det är ett ypperligt tillfälle att fotografera. Idag ska kameran med ut på våra promenader. Blir säkert en sväng utanför byn, som hundarna tycker är så roligt.

Men just i denna stund ligger alla hundar och sover. Mannen står i duschen, då han tog sig en sovmorgon idag. Jag har klarat av våra sista räkningar och svarat på en del mail. Nu lite mer arbete innan det är dags att väcka hundarna.