Låt hjärtat vara med

Annonser

Vi hade ställt våra alarm på halv tio i morse och jag vaknade precis en minut före. Stängde alarmet och JR:s alarm satte igång. En snabb rastning av hundarna och sedan fick de sin frukost. JR gjorde klar sig och jag förberedde var sin dubbelmacka med ägg och lite annat smått och gott. Bryggde kaffe och sedan var det dags för mig att göra mig klar. Lite sena var vi kanske men i god tid så vi kände ingen stress.

Med alla ombord och vår matsäck plus lite gott till hundarna var vi klara att köra iväg. Vi hade en tid att passa och det var hos cardiologen som är något man ska göra regelbundet här nere och som vår läkare beordrat. Så JR bokade tid och vi har blivit påminda om tiden en vecka innan och senast igår. Men nej vi har inte glömt och det har varit som ett ok runt halsen. Dags att göra testet då.

Det hade regnat inatt och åskat så Inte så soligt och varmt på morgonen. Ungefär +27 och et var rätt skönt för oss. Glada i hågen körde vi iväg och trodde att vi hade hel koll på vägen till kliniken. Men det hade vi inte och jag tog upp kartan på min mobil och då hamnade vi ju rätt.Vi fick en bra plats för Mackan och JR löpte iväg och kollade vilken ingång jag skulle till. Jag var ju den som skulle dit först. Doctor G var en snäll och trevlig man som jag fick träna min franska på ordentligt. Vi kunde till och med skoja lite. Jag kom ut och vi hade tid att äta våra smörgåsar och dricka kaffe. JR tog ut hundarna på en kisstur och sedan var det hans tur för kontroll.

Vi väntade och jag läste lite nyheter under tiden. Det tog inte så lång tid och strax var vi på väg till Jaia. Jag ville köpa lite hundtugg och det var ju ändå på väg hem.

Solen kom fram och allt blev ljusare under dagens gång. Jag fick köpt allt jag ville och vi begav oss hemåt. Allt hade gått bra och beskedet från Doctor G var att vi båda hade ett bra hjärta utan problem. Vi är friska. Så känner vi oss också även med vissa knak här och där.

Inte så mycket trafik och en del husbilar såg vi. Semestern har ju börjat nu för många från norr Europa.

Där borta första byn Cornelihan som är precis innan vår by Thezán les Beziers och nu kör vi ner till vår fina dal bland vinrankorna.

Vår fina allé som leder in i vår by. Där den slutar svänger vi till höger och upp mot vår gata, där syns vårat hus och udden. Hundarna var naturligtvis glada att vara hemma. Sedan öppnade vi upp och jag klippte itu två grisöron till hundarna som blev glada.

Det är fredag och vi är friska vad mer kan man önska sig?

Torsdag och dags att proviantera

Annonser

Ännu en varm dag framför oss och idag var det dags att göra veckohandlingen. Igår planerade vi faktiskt middagar för två veckor framåt. Men det går ju inte att köpa alla tillbehör på en gång då en del är färskvaror och JR har sina listor för sådant. Jag är den som föreslår maträtter och det brukar bli bra.

I morse när vi kom ut en stund efter att hundarna fått gå ut så såg vi hur Lino hade börjat slita bitar ur något som så ut som en gummiboll. Grannens pojk hade tydligen inte lärt sig att om man kastar bollen mot en knottrig vägg kan den flyga var som helst. Nåväl jag lyckades ta bollen från Lino som tagit en stor tugga i den. JR hivade över den till grannen.

Jag och hundarna placerade oss ute och väntade tills JR kom hem med alla varor. Då var det dags för mig att stuva undan alltihop och det gick bra som alltid. Innan vårat bad åt vi var sin minipizza som smakar precis som de man köper på pizzerior. Så goda. Sedan gav jag hundarna deras middag och idag fick Lino sina sista tabletter av antibiotika. Han är sitt vanliga jag nu och svullnaden är i stort sett borta. Så skönt att det inte var någon pinne eller annat som måste opereras bort.

Jag behöver nog inte säga att doppet i poolen var underbart och välbehövligt. Man blir som en helt ny människa och vattnet är så ljummet och behagligt. Ikväll var det dags för att vattna igen. Då jag fyllt första kannan får jag se vår grannes huvud Mme B vid staketet. Hon pratade om bollen och nu verkade det som att den var i vår trädgård igen. Jag gick åt det håll hon pekade och haha en jätteglad Lino hade börjat döda samma boll han hittade i morse. Jag beklagade och visade på hur Lino behandlat den fotboll JR köpt. Jag gav tillbaka det som var kvar av bollen.

Nu har jag varnat för att risken är stor att en boll blir dödad om den hamnar i vår trädgård. Så bollning mot deras knottriga husvägg sker på egen risk. När vi höll på att vattna kände vi brandrök och tittar man bort mot bergen är det som en brun dimma. Vi har hört en del brandbilar men inga flygplan. Vi vattnade klart och himlen blev mörkare hela tiden. Senare kom det ett rejält åskväder med regn. Okej, vi fick ju lite träning med vattningen så vad tusan?

I morgon har vi bokade tider till en hjärtdoktor för koll. Vår läkare har insisterat på det då man ska kolla hjärtat vid vår ålder. Vi är inte speciellt pigga på det men okej jag gör det denna gång sedan får det baske mig dröja minst fem år tills nästa.

Tänker köra förbi Jaia när vi ändå är ute och kör så jag kan bunkra upp med lite tuggben till hundarna och ja det är ju en av mina favoritaffärer. Ska bil lite svalare i morgon och blåsa en del så det passar oss bra då hundarna ju ska åka med. Men en av oss stannar alltid kvar i husbilen med dem så vi håller koll på temperaturen.

Vi fortsätter semestern hemma

Annonser

Det första vi gjorde efter frukost och bäddning av sängen var att ta ett dopp i poolen. Då vaknade man till ordentligt trots att vattnet var +33 och inte särskilt kallt. Men att bara ligga där och flyta omkring gör att man blir harmonisk. Sedan satt vi en lång stund och bara reflekterade. Våra samtalsämnen tar aldrig slut och jag tror att enda gången vi inte pratar om något är när köksfläkten är igång. Den låter något så hemskt högt men är effektiv.

Efter i morgon ska nog denna canicule vara över och mer normala sommartemperaturer vara om dagarna. Normalt här är ca +30-32 i skuggan. Helt perfekt och då storknar man inte så fort man anstränger sig. Tror att Turbo är på väg in i ett löp och det innebär en rätt jobbig tid för oss. Även om Lino är kastrerad så är han intresserad och Turbo är rätt lösaktig av sig så hon försöker allt vad hon kan. Så de närmaste veckorna blir att vara på alerten för oss båda.

Annars händer det inte så mycket i vår lilla värld just nu och det är rätt skönt eftersom det händer tillräckligt mycket runt om i världen. Skönt att vi har det lugnt här. Vi hörde ett riktigt vrål i luften och ett mirageplan flög en bit ifrån. Denna gång kom det inte över oss vilket var skönt. Det är torrt nu och jag har läst om en del bränder längre upp mot bergen. JR såg fyra tunga brandflyg tidigare idag. Tycker att det räcker bra med upplevelser idag.

Det ska va gött å leva

Annonser

Grannen hade skaffat en ny höna eller var det en tupp? Nåväl den satt i en box på deras framsida som vetter mot vår baksida. Lino var som tokig ett tag men vi lyckades få honom att släppa besattheten och korv går alltid bra. När vi sedan gick ut efter frukosten så hade de flyttat boxen längre bort och Lino så den inte. Jag skickade ett tyst tack till grannen Mme B.

Första doppet idag tog vi efter att jag bäddat sängen. Så skönt och ja det var +33 så svalkande nja men det är ändå skönt att guppa runt och bara vara. Men när vi var nöjda gick vi upp och vi vet ju att det är bara att kränga på sig badkläder och kliva i när vi känner för det.

Jag gick runt och klippte bort gamla vissnade knoppar från rosorna så nya kan få kraft att komma fram. Lite lustigt att denna rosenbuske var ett litet nödköp men som levererar blommor på löpande band. Så det blev ju verkligen ett bonusköp.

Tre knoppar till är på väg att slå ut och jag är så glad. Förresten så doftar det enormt här på baksidan av blomdoft så insekterna måste vara helt snurriga.

Jag fotade ju lilla kottepalmen så nu måste jag ju visa stora kottepalmen som tydligen tänker bli större. Jag älskar när det växer och går omkring som en nöjd liten mamma till alla dessa växter. Mår så bra. Vi vattnade med kannor ikväll och efteråt tog vi ett dopp i poolen där vattnet var så ljumt. Ett glas rosé i badrock och vi njöt av kvällen.

Det gäller att knäcka nöten till det man vill göra med livet och förverkliga det.

Varmare än varmt

Annonser

Det var +36 redan vid tio när vi öppnade dörren ut och jag behöver väl inte säga att vi upplevde det som varmt. Fort upp med parasollet och kylmadrasserna till hundarna. Vi blev inte ute så länge utan gick in i vårat svala hus. Efter en god frukost var vi redo för att inta trädgården. JR tog sedan ett dopp då han kände sig kokande. Hundarna har varit inne i länga stunder och sedan tittat ut igen. Vet inte hur varmt det var när det var som varmast men jag kan berätta att jag druckit massor av vatten idag.

Vi är verkligen glada att vi har vår pool för den gör att vi klarar varmare än varmast som det är just nu. Men det håller inte i sig så länge har jag sett utan om några dagar är det mer bara varmt,

Väl använda badkläder ligger på tork inför morgondagens dopp. Jag skyndar mig att ta in dem så de inte är kokheta inför doppet.

Lino har snart ätit sin kur med antibiotika och trots värmen orkar ha göra några zoomis runt poolen. Han älskar fotbollen som han punkterat och den får hänga med i svängarna.

Hundarna klarar värmen bra och det känns skönt. Gissa om vi alla är glada att vi har en trädgård och inte behöver köra upp mot bergen för att rasta hundarna. För på asfalten kan de inte gå då den är alltför het.

Vi har därför täckt över våra betongplattor med konstgräs och det gör att hundarna kan gå utan problem trots att det är så varmt vissa dagar om året. Det blir även svalare att ligga på när skuggan kommer till framsidan. Vi har det så fint att vi har skugga här med hjälp av parasollet och solen lyser på poolen. Idag hade vi +33,5 och okej det var inte så svalkande men när man lögat sig en stund som innebär ca 1/2 timme så är man rätt sval ändå. Lite svag vind hade vi idag och det var så skönt.

Många kanske skulle tycka att usch så varmt vill man ju inte ha det. Då säger jag sitt still i skuggan med en bra bok eller podd, tunna kläder och kallt vatten så klarar man allt och kan till och med njuta av tillvaron. Men om man stirrar runt så är det inte behagligt. Så under dessa dagar har vi hemester och tar det mycket lugnt. Önskar alla som har semester en riktigt skön sådan vilket väder ni än har.

Kunde skriva rapport från en skurhink idag

Annonser

Vi har tagit hand om golven och eftersom Lino har saglat en del då han inte kunnat svälja ordentligt så var det en del fläckar på golven så det var ett måste att städa idag. Men fy tusan så svettigt det var trots att vi hade på ac;n i rummet. Men Ett skönt bad väntade ju sedan i poolen som nu har +32 i vattnet så det var riktigt ljuvligt. Hundarna varvade dagen med att vara inomhus och ute.

Följde nyheterna om det som skedde i Ryssland och wagnergruppen. Men vete tusan vad som hände sedan då korvoligarken sjappade till Belarus och lämnade sina trupper. Så vad händer nu? Massor av spekulationer och det orkar då inte jag lyssna på eller läsa om. Det är för fint väder för det och det som sker det sker. Que sera sera.

Vi väter hundarna med handdukar och Turbo älskar det och verkar aldrig få nog. Lino finner sig i det men verkar inte så förtjust i vatten. Nu vet vi ju inte hur de behandlat honom tidigare och kanske tvingat honom att bada mm. Så vi tar det varsamt och låter honom vänja sig så sakta. Men efteråt tycker han att det är rätt skönt. Så det ger sig nog med tiden.

Vi vattnade ikväll och då lägger sig Lino mittemellan mig och JR. Jag vattnar ju framsidan och JR har den äran att vattna på baksidan. Vilket jag är glad att slippa för det var hett som i helvetet där även på kvällen. Jag får gå omkring i skuggan och det är underbart. Lino är mycket bättre idag och svullnaden är i stort sett borta. JR hade fått för sig att han skull på återbesök på onsdag men det visade sig att det är nästa månad vilket är mer logiskt, då man nog inte sätter in en ny kur med antibiotika så nära en gammal avslutats. Hoppas det inte behövs någon ny.

Prognosen säger att det varma vädret fortsätter och vi klarar det utmärkt. Så vi kör igång sista veckan i juni. Livet är bra nu.

Midsommar innebär ju semester för många

Annonser

Midsommardagen bjöd på underbart väder och vi har startat vår panchosemester. Det vill säga att vi inte tänker göra några större projekt nu då det har blivit sommar. Denna sommar ska vi njuta av allt vi gjort. Blommor växter och allt det JR byggt. Men eftersom det är vanlig lördag här och man jobbar som vanligt hade vi en tid hos veterinären kvart över tio. JR körde iväg med Lino och jag stannade hemma med Turbo. Hon fick två råa morötter som tröst. Passade på att bädda sängen och göra rent ett glasfat. När jag var klar tog det inte så lång stund tills JR backade in Mackan framför huset. Turbo blev jätteglad när hon såg Lino.

Veterinären såg en stor förbättring vilket vi också sett men det hade ju kunnat vara önsketänkande från vår sida. Men vi hade sett rätt han var mycket bättre. Ingen operation i nuläget vilket vi är glada över. Lino är gladare och nu kör vi tablettkuren fram till onsdag då vi har en ny tid hos vår veterinär. Det kan bli en ny kur med antibiotika om det inte ger sig men allt är bra bara vi slipper operation. Inte roligt att Lino ska ha stygn i munnen och inte kunna äta. Han behöver mat för han har en tendens att gå ned i vikt.

Turbo blev så glad när JR och Lino kom hem. Hon har varit med förr då JR kört iväg med en kompis och kommit hem tomhänt. Men Kuma såg hon bäras ut av JR och det tog ordentligt, så idag var hon jätteglad. Lillebrorsan kom hem igen och allt utan tratt eller sådant. Han hade ju tratt då vi hämtade honom och det tyckte Turbo var konstigt och jobbigt. Men han var ju nykastrerad och måste ha den tills stygnen var borta.

En betydligt piggare Lino har struttat runt i trädgården idag. Men han har inte den orken han hade innan han blev inflammerad i käken. Det är väl också värmen som spelar in. Vi har omkring +35 i skuggan nu och knappt någon vind. Fläktarna går för fullt om dagarna men vi har inte behövt ha igång ac på dagen. Vi kör igång dem då vi går in för kvällen. Då får vi snabbt en behaglig temperatur inomhus.

Vi har haft en helt underbar dag ute och jag har simmat mina 90 meter och JR har fått sin tid i poolen. Ikväll tog vi ett dopp innan vi gick in och det var så skönt. Tror det var över trettio grader plus ute när vi tillslut gick inomhus. Lino fick faktiskt ett par zoomies och körde race runt poolen ikväll. Lilleman är på gång och det är så skönt.

Vår härfågel har sin unge som nu verkar vara flygfärdig. Tror inte det är så mysigt under takpannorna nu.

Midsommarafton men för oss en härlig lördag

Annonser

Egentligen gillar jag traditioner men anammar hellre de som är i det land man flyttat till. Gjorde så när jag bodde i Tyskland och gör så nu också. Vi har även våra speciella traditioner här i byn och dem firar vi absolut. Tror att de flesta franska byar har sina speciella festligheter och det går långt tillbaka i historien. Jag följer en kille som har som specialitet att berätta om byarna här i Frankrike. Eftersom jag alltid tyckt om historia så jag blev glad när jag hittade honom.

Någon som heter Lino mår bra mycket bättre idag. Tror medicinen börjar verka ordentligt för nu är det andra dagen som han får den förutom sprutorna som han fick hos veterinären. Nu har vi tid i morgon tidigt så vi håller tummarna att de ska säga att det kommer att bli bra med dessa preparat och vi inte behöver göra någon operation. Men det återstår att se.

Vi har badat idag då poolen hade +30 så det var inte snack om saken. Jag simmade 60 m och snart är jag uppe i mina 120 m. Så bra för ryggen och mitt ben. JR fick faktiskt bada först. Vi turas om bu då Lino inte är så van vid att vi badar och har haft problem med separation tidigare. Senare kan vi nog bada tillsamman som tidigare men detta går bra det också. Det var så underbart att låta kroppen sjunka ner i vattnet och svalka sig. På tal om att svalka sig så har vi blött upp en handduk lite då och då och lagt på hundarna och blött ner deras tassar där de svettas. Något som de verkligen tycker om när vi gör.

Blev glad idag få vi gick vår vattningsrunda att vår lille kottepalm fått nya blad. Vi vattnar ungefär var tredje dag med kannor för att inte slösa med vatten. JR gröpte ur kring alla växter idag så vattnet stannar kring dem och inte rinner bort. Här ska inte slösas vatten.

Vi har ju inte firat någon midsommar men det har vi ju inte gjort på flera år då vi inte haft några att fira med. Här ska jag klargöra att det är självförvållat utom när det gäller våra föräldrar som en efter en dog. Vi trivs nog bäst med våra hundar och så får det bli. Inte för att vi hatar människor men undviker gärna alltför mycket fraternisering.

Hoppas alla som firat och haft människor de ville umgås med hade en fin midsommar. Vi andra hade det säkert precis som vi önskade.

Inte ett bistick

Annonser

Vi hade ställt våra väckare på tio idag men jag vaknade en halv timme tidigare av en åsksmäll och Lino låg vid mina ben hoppade till. Sedan slumrade jag bara och kelade med Lino som var en del feberhet. Så bra att vi har tid till veterinären idag. En stund för morgontoalett för hundarna och en liten för frukost till dem. Sedan körde JR och Lino iväg. Vi går inte med hundarna på gatorna under sommarmånaderna. Vill inte att de ska bränna trampdynorna.

Jag bäddade sängen och Turbo låg och väntade på att de skulle komma hem igen. Lino hade fått två sprutor med antiinflammatorisk medicin och var lite trött men åt sin frukost. Sedan ville han mest sova och det var nog det bästa. Han har inte blivit stungen av något bi utan troligtvis har han fått in en träbit som gjort hål vid tungan. Om träbiten är kvar eller inte vet vi inte och det får tiden utvisa. Vi har ny tid till lördag morgon och har inte svullnaden släppt så måste de öppna upp och det är något jag inte hoppas på. Men vi får se hur det är i morgon.

Lino blev betydligt piggare efter att de fått sin middag och förutom att han dregglar ur sin högra mungipa där han är svullen så är han mer lik sitt vanliga jag. Så febern har gått ner och nu håller vi tummarna att svullanden ska bli mindre. Vi har fått medicin som jag ska ge i morgon så nu hoppas vi på att vår lilleman ska må mycket bättre.

Men det var så roligt att se hur Lino sprang runt i trädgården igen. Nu har han inte ont eller har hög feber och det är skönt. Han åt hela sin middag och det är viktigt. Vi har ärligt sagt varit riktigt oroliga. Men nu när vi har medicin och en snar veterinärvård känns det bättre.

Ha en fin Midsommarafton ni som firar det,

Glad midsommar eller här i Frankrike är det fete musicque

Annonser

Musikfest överallt i varje gathörn och musik strömmar ut från fönstren. Men vi vaknade av bankande då grannen sätter in jalusier och byter ytterdörr. Men det var inte alltför tidigt så vad gjorde det. En stunds kel med Lino som är lite nere nu. Vet inte vad han råkat ut för men tror att det är en eller flera jordgetingar. Han har en stor svullnad på höger käke. Vi bestämde att JR skulle köra till vår veterinär även om vi inte hade någon tid. Men först frukost och Lino åt bra om än lite ansträngt. Sedan var han lite orolig och så körde de iväg.

Nu var inte någon veterinär tillgänglig och vi fick tid till i morgon klockan elva. Vi håller koll på honom och han är fortfarande lite sum. Men han åt sin middag och det är ju bra Annars har han mest sovit och vi har hållit honom sval med våta handduk. Han är fortfarande svullen på höger sida och jag har tittat efter märken efter bett men kan inte se något. Längtar mest till i morgon nu. Han sover lugnt och andas regelbundet så det är nog okej som systern sade hos veterinären men hon ville att vi skulle kolla upp honom i morgon så det ska vi absolut göra.

Jag och Turbo bäddade sängen och pysslade om lite växter. Men det var samma våta fuktiga luft idag så vi tog det lugnt. Torkade av bordet och det var brunt av sharasand, Tyckte väl att molnen var ovanligt bruna igår. En regnskur hade kommit under morgonen och det var sand i den skuren Tråkigt då JR tvättade Mackan igår som nu har brunt tak igen. Men det blir en tur till tvätten inom en snar framtid igen då.

JR har grävt fram kring alla växter idag och det gör vi för att vattnet stannar och sakta rinner ned kring rötterna. Eftersom jorden är så torr rinner vattnet ner och växterna får inte den våta de behöver. Vi vattnar med kannor ungefär var tredje dag och det verkar vara okej.

Fler blommor som slår ut och detta är begoniar, ursäkta om det är fel benämning på våra fina klätterväxter vid vår udde. De växer ordentligt i år och det är andra året vi har blommor på dem. Så vackra klockor som är orange.

Hoppas verkligen att Lino får tabletter i morgon som gör att han mår bättre. Håll tummarna. Han sover lugnt nu och snart gör vi det allihop.