Trädgårdspyssel

Annonser

Egentligen har jag inte pysslat i trädgården, trots att jag varit ute. Mannen kom hem med några små söta kaktusar och en palm igår.
En av mina klarade inte vår semester och jag har klippt av blad efter blad. Den som följer min blogg har sett ett av bladen i en vas i vårat uppdaterade badrum. De andra ska jag spraya med guldfärg och sätta i en vas som står i hallen.
Bladen får ett nytt liv trots att de är döda.

Det blommar fortfarande i trädgården och jag kunde inte låta bli att ta ett foto. Gräset har också växt en hel del och jag får klippa det snart.
Ännu har jag anledning att vara ute i trädgården.
Men fy vad mörkt det börjar bli på morgnarna.

Ett år sedan

Annonser

Sedan ett år tillbaka är jag fri från förtryck. Jag ska förklara vad jag menar. När mitt företag drog ned på personal fick jag också sluta och då det var ett stressigt arbete med långa arbetsdagar, var jag faktiskt lite lättad. Jag gick alltid sist från jobbet och hade aldrig mer än tre veckors semester varje år. Några kompdagar var det aldrig tal om att ta ut. Så veckan efter min sista arbetsdag sov jag mest av tiden.

Det tog ett tag att landa och bli en normal människa. Jag gick promenader med hundarna och tillslut hade jag inga skuldkänslor att vara hemma om dagarna. Mannen och jag letade efter något företag jag kunde ägna mig åt. Vi fastnade för ett franschiseföretag i bemanningsbranschen. Efter att ha kontaktat ägarna och varit i huvudstaden och fått information hoppade vi på tåget. Tyvärr, höll ägarna inte vad de lovade och snodde nästan hela min inkomst. Vi var fruktansvärt besvikna och efter tre år sade vi adjö till dem.

Min inkomst är inget att jubla åt nu heller, men i gengäld slipper jag ha någon som ljuger mig upp i ansiktet. Efterforskningar har visat att ägarna inte är vad de utger sig för att vara och att vi hoppade av i rättan tid. Vad livet nu kommer att erbjuda har jag inte någon aning om. I min ålder är det kört på arbetsfronten och det visste jag om sedan länge. Jag är i den åldern då männen inte vänder sig om efter mig och visslar, eller tutar när de kör förbi. Vänder sig någon om är det för att jag går med hundar som inte är alldeles vanliga i Sverige.

Men jag är lyckligare nu när jag inte behöver arbeta varje dag i veckan, har intelligenta samtal med mina hundar, får klä mig i bekväma kläder och har en man som är värd allt guld i världen. Jag är öppen för världen, men är den öppen för mig? Qué sera sera.

Ännu en fin dag

Annonser

Höll på att gå rakt in i detta spindelnät och förstöra spindelns hem.
Men jag hejdade mig och tog ett foto istället.
Idag ska vi njuta av ännu en dag ute och kanske finns spindelnätet kvar, då vi passerar.

Har gjort en del nyttigheter på morgonen och känner att det får räcka för idag. Hundarna sover igen efter en sväng ut i trädgården.

Trädgårdsdag

Annonser

Nu har vi varit ute hela dagen och alla rabatterna är rensade. Ännu en härlig dag med sol har vi haft.
Mötte tyvärr en osnutig ung man när vi gick våran tur idag. Han stod med näsan i mobilen och hade två cockerspaniels i koppel. Vid en bajstunna lade bägge två varsin kabel. Den unge mannen ägnade sig bara åt mobilen. Därför frågade jag om han tänkte plocka upp bajset.
Han vräkte ur sig den ena otidigheten efter den andra. Ett bevis på att han inte hade en tanke på att plocka upp någonting och vi kommit på honom.
Jag sade några väl valda ord, gav honom ett finger och gick därifrån.
Inte undra på att det börjar barka åt skogen med allt här i Sverige.

Jag säger bara karma. Det du skickar ut får du tillbaka.