Vintertid hej!

Annonser

JR gick runt och ställde om alla klockor innan vi lade oss igår. Lika bra att ha det klart om man vaknar till på morgonkvisten. Det småduggade när vi var ute med hundarna en sista tur och därför blev det endast en kort tur.

Jag vaknade först som vanligt och tänkte låta JR få sovmorgon men det ville inte monsieur C som ringde strax därpå. När JR försökte ringa upp eftersom han har ett långsamt uppvaknande, så hamnade han hos madame telefonsvarare. Jag satt och läste lite i mobilen och så tjoff slocknade lamporna och även våra klockor. Ingen el ! Med alla jalusier nere var det rena rama mörkret. JR gick upp och eftersom vi har fönster med galler på våra toaletter så kunde han kika ut där. Inte en enda lampa lyste någonstans. Vet inte hur många minuter som förflöt innan elen kom igång och vi passade på att ligga och dra oss. Turbo tog tillfället i akt och vände upp magen för att få magen kliad. Tror att alla hundar älskar det. Finns säkert undantag men våra tycker om det.

JR har ju franskt mobilabonnemang och läste runt lite på messenger och mail. För någon dag sedan skickade han en fråga till monsieur S, som hade svarat i morse och jag säger stort Tack eftersom vi kan få Mackan registrerad på ett enkelt sätt. Vi har ju alla dokument klara så JR tankade ner dem på en sticka. Monsieur C ringde senare och vi ska höras av senare. Trots elavbrottet blev det en bra start på söndagen.

Hundarna var mindre glada när vi gick ut eftersom det regnade. Jag har haft dörren öppen vid flera tillfällen och Turbo har tvärstannat på trädäcket. Kuma har inte ens tittat ut.

Det skulle ju inte vara såhär!! Jag har sysselsatt mig med att pressa ny apelsinjuice. JR har läst och kopplat av. Vi har inga problem att sysselsätta oss, men hundarna har suckat högt flera gånger idag.

Tror det är viktigt att få i sig c-vitaminer såhär års. Kom plötsligt ihåg att när jag pressade apelsiner i Sverige så blev jag alldeles vit om handflatan. Klart besprutade frukter. Här i Frankrike har det aldrig hänt. Men det behövs inte här då allt äts färskt och ledtiderna är korta mellan skörd och affärer.

Nu kan vi inte sätta igång i morgon som vi egentligen vill eftersom det är helgdag i morgon. Allahelgonadagen är en röd dag och alla är säkert lediga. Men på tisdag kan vi göra det vi vill. Då blir Turbo glad eftersom hon älskar att åka bil.

Ny månad i morgon och endast två månader kvar av detta år.

Fortsatt traggel i datorn

Annonser

Efter att JR varit till Super-U och veckohandlat, satte han sig vid datorn och fortsatte med tragglandet för att registrera om Mackan. Jag gick runt och vipplade, men vilade bredvid herrn och jag känner att det snart är dags att leta upp ett proffs. Efter att ha lyckats med att registrerat sig på en sida så gick JR bet på nästa. Då äntligen gav JR med sig så på måndag tar vi hjälp av ett proffs. Vi har hållit på i fyra dagar nu och det räcker tycker vi. Nu vill vi ägna oss åt annat roligare.

Efter nattens regn har mina blommor verkligen slagit ut och de är verkligen vackra. Jag blir så glad av att titta på blommorna.

Jag är inte så förtjust i halloween och det efter att ha drabbats av åtskilligt när vi bodde i Sverige då vi inte velat delta i detta event. Förra året märkte vi inte av det speciellt då det var lockdown här. Men i år verkar det ha exploderat eftersom man hållit igen så länge. JR hittade en öppnad dressingburk från Mc Donalds i vår brevlåda. Kladdigt värre och vi vet nog vilka två pojkar som sysslat med detta. Nu hade vi inte satt ut något godis i går så de tyckte väl att det var ok. Inte roligt tyckte nog inte bara vi utan andra som fått detta i brevlådorna. Funderar på att ställa ut en skål med hundarnas torrfoder nästa år.

Trots alla moln är det ljust ute och fortfarande riktigt varmt. Turbo är glad idag då det inte regnar och hon fick vara ute precis hela dagen. Det där med regn är ingen hit tycker hundarna. Men det kommer säkert mer under vintermånaderna. Det har kommit så mycket att vintertäcket på poolen buktade betänkligt. JR hjälpte vattnet som låg ovanpå rinna ner, men nu kunde vi se hur mycket sand det var i regnmolnen. Mackans tak är betänkligt brunt nu och en spolning är nog behövlig.

Här ligger pinnar som ska kapas i behändiga storlekar och sedan ligga under taket och torka. Vi eldar upp dem när vi tänder en brasa i spisen. Men just nu har vi så varmt inne att det skulle bli rena rama bastun om vi tände i spisen. Vi har fortfarande inte kört igång gaspannan.

Det blir inte lika arbetsamt att klippa dessa pinnar då jag bara ska vara hållare och JR sköter klipparen. Men det får bli en dag när vi känner för det. I morgon är det söndag och vi vilar från allt datajobb. Längtar till måndag och så vi kan få ordning på registreringen av Mackan.

Förvånade hundar

Annonser

Första vändan ut idag gjorde hundarna en del förvånade då det hade kommit en regnskur. Det har ju inte regnat på ett par månader här nere. Gräsmattan vi hade är borta och allt är mest brunt. Men nu kan vi redan se att det är grönt både här och där. Solen kom faktiskt fram i några timmar och Turbo låg ute på trädäcket och njöt.

Jag körde igång tvättmaskinen med den sista tvätten. Lite mer denna vecka då jag bytt handdukar och badlakan. De hänger i dressingroom på tork nu. Lade in gårdagens kläder i skåpen. De torkar på ett dygn med avfuktaren på. JR satte igång med datorpyssel idag också och nu har vi kommit ett steg till. Men vi är inte framme vid slutet. Pjuh, den som säger att det är enkelt att ha med myndigheter att göra i datorn ljuger enormt. Ingen myndighet vare sig svensk eller fransk gör det enkelt för oss. Men nu har vi satt stopp för idag och ätit en god paj som JR gjorde igår. Blev två bitar kvar tills idag och de satt fint till en sen lunch.

Jag fick stänga både dörren och sovrumsfönstret då det kom en rejäl regnskur på eftermiddagen. Hundarna var ännu mer konfunderade över att det var så vått ute. Men eftersom jorden längtar efter vatten sjunker det snabbt ner och det är inte lika slaskigt som det brukar vara efter regn i Sverige. Men lite tasstork blev det allt.

Kuma var väldigt konfunderad av att det var så vått ute. Han luktade och funderade en hel del. Ursäkta de fula säckarna som hamnar på en del bilder. Vi är glada att vara klara med vår klippning av mullbärsträdet innan regnet kom. Nu ska de endast forslas bort till återvinningen. Men det får bli någon gång senare.

Lite gräs har börjat titta fram här igen efter regnet som kommit. Kanske blir det grönt till jul? Vi är egentligen inte så bekymrade angående den saken för det får bli lite av vad det blir. Hundarna klagar inte och det är huvudsaken. De älskar vår trädgård.

Vi hade tur att det höll uppe då vi var ute efter att hundarna fått sin middag. Inte många bilar på vägen idag och det beror säkert en del på vädret och att det drar sig mot helg. Brukar alltid vara lugnt på fredagseftermiddagarna. Det blev ett långt ord haha.

Lite jogging skadar aldrig när man sovit mest hela dagen. Sedan kan man unna sig att vila igen. Hundarna var inte speciellt smutsiga om tassarna när vi skulle in igen. Det blåser en del och då torkar det upp snabbt.

Livet är inte alls så dumt trots att det går mot sk vinter. Vi har det mysigt inomhus och har inte ens gaspannan igång för huset är så varmt. Tror Jalusierna gör en hel del då de isolerar mot vinddrag.

Ny dag i morgon och lördag.

Frustrerade

Annonser

Just nu skulle jag gärna byta vissa dataarbeten mot klippning av ett mullbärsträd. Vi har hållit på hela dagen med att först registrera JR på en fransk gov.sida ,vilket man måste göra för att komma in på statliga sidor för att förnya körkort och registrera om bilar. Efter lite slit, tjafs och annat så var JR registrerad och så skulle vi då omregistrera Mackan. Men hur vi än tryckte så kom vi tillbaka till start. Som att köra huvudet i en tjock tegelmur. Jag fick en massiv huvudvärk och JR blev på ett dåligt humör, så vi bröt där. JR gjorde en god paj och jag vattnade växter, gav hundarna middag och så var jag av med värken och JR med sitt dåliga humör. Skickat ut ett nödrop och får förhoppningsvis hjälp om någon dag. Svar fick vi i allafall.

Lite annorlunda vy sedan vi klippte mullbärsträdet. Lite luftigare kan man väl säga och det var så skönt att gå runt ute och vattna de växter som behövde det. Men småfåglarna var kanske inte så glada ? De har ändå våra två andra träd som är gröna året om att gömma sig i när det regnar och blåser. Jag har ordentligt med fågelfrön och talgbollar inför kyliga dagar då det är dåligt med mat för de små.

Hundarna blev supernöjda när de fick lite leftovers från igår. Precis som katten Gustav älskar de lasagne. Sedan var de pigga på att hjälpa till med min vattning och det är alltid trevligt med sällskap när man är ute. Fråga Turbo? Tyvärr hittade jag en ihopknycklad läskburk på baksidan och eftersom vi inte dricker läsk misstänker vi att någon kastat upp den. Nåväl den hamnade på ett annat ställe och vi får kanske hålla ögonen öppna så det inte hamnar mer skräp som kan skada hundarna. Tror ju att det är några ungar som gjort detta, eftersom de är lediga denna vecka.

Mina små telningar artar sig och längst nere i högra hörnet ser ni bladen som tillhör avokadon. Den långa räkeln är ännu en majsplanta. Ja, jag ska plantera dem i var sin ny kruka. Har bara inte hunnit då det varit annat som pockat på. Men de har det bra där i odlingshinken. Jag tryckte ner något som såg ut som kärnor till …inte vet jag ,men som granatäpple men själva frukten var inte granatäpple. Ja, just det ungar som roat sig igen. Får väl se om det kan bli något bra av det.

JR var ute med hundarna ikväll och fick sig ett snack med vår nya granne i bagarhuset. En skotte som går ute med sin bordercollie och det är ju trevligt att bekanta sig med grannarna. Tycker hundarna med.

Så all frustration över att vi inte fixat allt vi ville idag är borta nu. Pajen var så god och ikväll blir det lite ost och vin. Inte för hundarna förstås men de sover som vanligt. Undrar om vi får regn i morgon? Idag kom det regn i ungefär 6 sekunder under dagen. Solen har visat sig mest hela tiden och Turbo har varit ute. Kuma har som vanligt gått ut vid behov och lust för att sedan lägga sig och sova.

Dagen gick så fort tycker jag och så är det alltid när man håller på i datorn.

Vilodag och Bröllopsdag

Annonser

Med mörbultade kroppar kände vi att idag får det bli vila för oss. Nu satte JR igång med att göra administrativa saker och som vanligt blev jag indragen i det hela. Så min vilodag blev istället en massa huvudbry med datafrågor. Men jag bröt ett tag och pressade ny apelsinjuice. Fast när det sedan skulle beställas sadelväskor till teslan gick JR bet igen och när även jag misslyckades gav vi upp, för nu är vi rätt trötta i huvudet. Mörkret har börjat lägga sig över byn och eftersom det ska bli regn de närmaste dagarna kommer inte JR att köra teslan.

För ett tag sedan köpte JR några tröjor till mig och det är alltid spännande att se vad han kommer hem med efter att jag bett honom köpa något fint. Man är väl en stjärna. Tröjan är väldigt skön och vi får se hur många paljetter som är kvar efter tvätten. Nu är det även en tryckt stjärna på bröstet som inte glittrar så man är en stjärna i alla fall. Vi har en liten butik som jag brukar kika in i då och då, men inte köper särskilt ofta från. JR tyckte att de kamouflagefärgade tröjorna var så snygga. De var de enda jag förbjöd honom att köpa. Inte min grej. Så han lät bli och sedan fick damen i affären välja tre tröjor. Vet inte vad han sade för storlek men för små är de absolut inte, utan väldigt rymliga. Kanske bra för man vet inte om de krymper i tvätten.

Jag har ju två stjärnor som varken behöver glitter eller annan glamour. Efter att jag gett hundarna middag gick vi ut en stund och lämnade JR ensam vid datorn. Det var lugnare i grannens trädgård idag och Turbo har varit ute nästan hela dagen. Hon tycker inte om när någon skriker och gapar. Så dagen har varit behaglig ur många synpunkter trots datormicklet.

Vi vill ha glada hundar som tycker att det är roligt i trädgården. Kuma brukar ligga och titta när småfåglarna äter och Turbo vaktar så fåglarna inte kommer för nära trädäcket. Ordning och reda och inget bråk är hennes devis.

Idag är det vår Bröllopsdag! 19 år som gifta och vi har inte tröttnat alls. Livet blir bara bättre med åren och även om vi själva är lite kantstötta så är kärleken stark. Jag fick ju en stor kruka med fina blommor tidigare av JR. Se fotot på Turbo ovan. Föredrar ju att ha blommor ute i trädgården och mina julrosor ser ut att arta sig.

Denna röda… ja vad är det för något? Vi eller jag trodde att det skulle vara något slags gräs, men det ser mer ut som någon slags kaktus eller palm. Den har vuxit rejält denna sommar. Vi har det låga staketet framför då Turbo sprang på den hela tiden. Men snart kan vi kanske ta bort det. Turbo älskar att springa ikapp med bilar som skramlar, det vill säga har något på ett flak eller ett släp som skramlar.

Det kan vara slut på fina soliga dagar med blå himmel i några dagar. Regn har vi förvarning om så vi får se hur det blir med den saken. Om vi inte får regn i morgon är det dags att vattna en del. I morgon är en annan dag och jag ska köra tvättmaskinen för nu har vi en hel del smutskläder. Inte fel att köra avfuktaren om det blir regn ute. Nu räknar vi ner denna månad och går snart över till vintertid. Vi får tillbaka timmen som stjäls varje vår.

Tummen upp idag

Annonser

Vi hade en del kvistar att klippa ner idag och efter frukost gav vi oss ut i solen och greppade trädgårdssaxarna. Glad att jag gjorde yogan innan för det behöver ryggen och nacken. När vi fyllt den sjunde säcken måste JR ge sig av eftersom vi skulle besiktiga Mackan. Jag hade arbetet att klippa ner allt till den sista säcken själv. JR körde iväg och tjoff en död fågel kom dimpande från grannens trädgård. Det var en del ungdomar där idag då det är lov från skolan denna vecka. Tösen hade hov hela dagen och en av hennes vänner tyckte tydligen att det var roligt att kasta in fågeln till oss. Jag gick upp och lyfte upp den på vårat blåa bord. Överläggning med JR vad vi ska göra med den stackars fågeln. Jag var arg men glöm att försöka provocera mig.

Jag fyllde den sista säcken och nu har vi åtta säckar att köra till dechatteriet. Mackan klarar fyra säckar åt gången så det blir två turer. När jag var klar satte jag mig med ett glas rosé och pustade ut.

Gissa om det smakade gott och jag lyssnade på en podd till detta glas. Nu känns det som att jag åkt genom en mangel så mör i kroppen är jag. Men väldigt nöjd och nu är det klart.

Rent och snyggt är det på uppfarten nu. Bara att vänta tills JR kommer backande in vid grinden. Tiden närmade sig hundarnas mattid och jag började med förberedelserna. Det var lite som skulle plockas undan efter dagens arbete, men då jag suttit en stund hade jag hunnit bli rätt stel. Kommer nog sova bra i natt också.

Hundarna känner igen ljudet av Mackan och efter endast en minut kunde vi se baken på husbilen. Var lite rörigt precis när JR skulle backa in och det var två bilar som blockerade honom. Men det löste sig och vi kunde lasta ur alla tunga saker han köpt på vägen hem. Mackan klarade besiktningen med ett VG. En gubbe hade krupit in i bagageutrymmet och knackat i taket. JR undrade om de trodde att han smugglade flyktingar eller vad? En annan hade gått upp på taket och bänt i solpanelen och då blev JR rätt orolig. Tänk om han bände loss panelen? Inget hände som tur var, men de var två ytterst noggranna män som lyfte upp Mackan och monterade av däcken fram och kollade. Ja jösses en hel timme tog det denna gång mot en halv timme förra gången. Det viktigaste var att nu har vi fått klartecken från bilbesiktningen. Dags att skicka in alla papper till omregistrering. När vi väl fått den preliminära registreringsskylten kommer det att kännas bättre att köra omkring på vägarna.

Ska vi döpa om Mackan till Baguetten nu då han snart blir fransos? Nej, han får nog heta Mackan ändå.

Vi reder oss kan man säga. Klarar franskan bra till vardags och det efter två år. Men argumentera angående döda fåglar får vänta till något år längre fram.

Ikväll blir det JR:s hemlagade Tikka Masala som är superb.

Arbetat fysiskt idag

Annonser

Vi har pratat ett tag och tittat lika länge på vårat mullbärsträd och att det måste klippas inom de närmaste dagarna. Idag var en dag med sol +20 och blå himmel så vi satte igång. JR hanterade den långa klipparen och jag den lilla korta.

En före bild ska man väl alltid visa. Mullbärsträdet ger fin skugga under de varmaste månaderna men nu vill vi ha mer ljus då dagarna inte är så långa. Det är faktiskt rätt roligt att se hur trädet växer hela tiden tills det är dags att klippa. Vår skotske granne har klippt halva sina träd och han har faktiskt två eller tre stycken så jag förstår om han tar paus ett tag. De tidigare ägarna hade en firma som kom och tog hand om klippningen. Frun i huset är fransyska och idag hade hon på sig en pälskantad jacka med huva. Själv går han ju fortfarande i shorts. Ja, man upplever ju temperaturen olika. Vi tyckte att det var riktigt skönt att jobba ute idag. Visserligen har vi långärmade tröjor och jeans men det är allt.

Vi trodde inte att vi skulle klara av att klippa hela trädet idag men JR lyckades med lite stöd av mig. Jag fyllde två säckar själv och sedan hjälptes vi åt att fylla två till innan vi stannade för idag. En timme tog det att få ner alltihop. Lite luftigare blir det över vintermånaderna. Funderar på att sätta nytt skydd vid brevlådan för vi har kvar lite i verkstaden. Inte högre men fräschare och trevligare att titta på. JR:s rygg klarade all klippning och jag är endast trött men har inte ont någonstans. Still going strong med andra ord.

Turbo har supportat oss hela dagen och blev så trött på slutet. Men hon älskar när vi håller på ute. JR plockade ordning alltihop och jag gick in och gjorde i ordning matskålarna till hundarna. Något som hundarna uppskattade och efteråt fick småfåglarna sitt kvällsmål. JR rullade ut gröna tunnan och nu är vi av med alla musselskal.

Vi har haft en väldigt fin dag med sol som smekt våra kroppar. Livet är snällt mot oss nu. I morgon ska JR till bilbesiktningen med Mackan och jag hoppas att det går lika bra som sist. Sedan väntar en del administrativt som vi ska göra för att registrera Mackan här. Efter det är det bara att hålla tummarna.

Söndagslugn

Annonser

Vi bor vid en lugn gata när det gäller trafik och den trafik som är på baksidans gata är inte heller störande. Kanske beror det på att de som kör där saktar ned då vi har vägbulor som inte många vill slå i. En del som kanske inte brukar köra där slår i riktigt hårt och blir nog lite skärrade efteråt. Idag har vi inte suttit ute då det varit lite molnigt och när man sitter ute blir man frusen efter ett tag. Jag känner mig lite skorvig i halsen så när solen gömmer sig håller jag mig inomhus om jag inte rör på mig. Vi har ändå +20 så det är inte kallt efter svenska mått. Vår skotska granne går glatt omkring i shorts och t-shirt brrr. Kanske härdad av det engelska klimatet som gör att det vi har här är riktigt skönt. Nu höll han i och för sig på med att klippa ner sina mullbärsträd så han blev nog varm av det. Vi ska börja klippa vårat i morgon.

Jag satt en stund på bänken på udden och njöt av fåglarnas kvitter. Vi har många småfåglar i vår häck. JR borstade Kuma idag så nu har fåglarna fint byggmaterial till sina bon. Såg senare hur de plockade och flög iväg med tussar i näbbarna. Tornfalkarna har vi inte sett på ett tag nu och de kommer väl till huset på andra sidan vinfältet när det är dags att föda upp nya ungar.

Ska plantera lite också i veckan som kommer. Men idag är det söndag och då tar vi det lugnt. Jag vattnade lite här och där och mest på den stora krukan med krysantemum. Blommorna har börjat slå ut nu så jag vill gärna pyssla om dem.

Inspektionsrunda snart gjord och Kuma ser rätt nöjd ut så allt är nog till belåtenhet. Gräset har börjat växa också och det blir säkert grönt och fint lagom till jul.

Turbo stannade här och lekte med sin tiger som hon kastar upp i luften och fångar innan den landar. Sen ska den tuktas lite innan nästa kast. Ibland vill hon att jag kastar upp den så hon kan fånga den. När vi alla var nöjda gick vi in och stängde dörren för idag. Då hade även hundarna ätit och idag blev det torrfoder,malet kött blandat med haricortverts och morötter. Hundarna älskar det och jag brukar värma köttet i micron i ca 50 sek så det ska lukta mer.

Vi tänker äta moules/frites ikväll och det blir gott. Fin avslutning på helgen och början på en ny vecka.

Fågel i spisen

Annonser

Vaknade idag att det var en fågel i spisen och nu har vi bra rutiner så den var snabbt ute i det fria. Vi har inte eldat i spisen sedan förra sk vintern och fåglarna blir bara lite sotiga. JR torkade rent på golvet som också blev sotigt av fågelns utfärd från spisen. Efter det var det dags att gå ut och ge fåglarna lite frön och vatten. Sedan kunde vi gå in och medan jag förberedde frukosten tog JR teslan till bagaren. Vi behövde ingenting från Super-U idag.

Någon av fåglarna hade lämnat ett visitkort som var så fint. Tror att det var bara jag som såg fjädern men alla var glada att komma ut och möta dagen. Sol och en mycket blå himmel. Inga måsten idag så det får bli vad det blir.

Grannens träd är friserade till en kort stil och så ska vårat mullbärsträd också se ut inom kort. Vi sparar ju de tjockaste grenarna till spisen men de smala klipper jag ned i sopsäckar som vi lämnar vid dechatteriet. Grannarna slipper oljudet av någon flismaskin från oss. Vi har inte blivit vana vid denna blå himmel men jag älskar det.

JR gick runt och vattnade lite här och där idag. Han kunde meddela att vår röda gräskaktus blivit väldigt stabil i stammen och kommer att bli så fin snart. Den har växt en del också. Så roligt när man ser hur det gror både här och där. Kanske börjar vi små trädgårdsnissar båda två? Men det har vi kanske alltid varit men aldrig haft tid till att utveckla vårat trädgårdsintresse. Nu har vi tiden och lusten då vi saktat ner på allt. Man behöver inte ha så bråttom i livet och kanske måste man ha en del i bagaget innan man kan acceptera det.

Majsen frodas sakta men den ser lite oredig ut än så länge. Men bara den växer så är det bra. Livet är rätt bra ändå här på udden. Allt är inte bara pappersarbete eller annat bök.

Det gror i hinken också och jag har inte haft hjärta att plantera den sista majsen då avokadon blir så ensam. Den är så liten och söt. Så av två kärnor verkar jag få en planta. Nu funderar jag på vad mer jag kan stoppa ner i odlarhinken som kan bli något fint. Jag är inte ute efter ätbara saker utan mer sådant som kan bli grönt och fint. Kan man stoppa ner någon nöt av något slag ? En lite buske av valnöt eller liknande hade varit roligt. Vill gärna se om man kan odla något från en liten kärna. Kanske en apelsinkärna eller vad tror ni?

Dags för middag och då kommer Kuma för att hämta in mig. Det blir mörkt tidigare om kvällarna nu och när solen försvinner ner över horisonten blir det kyligt. Vi har inte suttit ute idag och det beror på att jag pysslat med allehanda saker inomhus. Först vipplade jag och sedan hamnade vi i en diskussion om världsläget och lite annat som gjorde att vi blev sittande. Vi har alltid en hel del att prata om och det gör att livet aldrig blir tråkigt.

Söndag i morgon och vi ska göra rent golven,byta lakan i sängen och sedan bara lata oss. Kanske beställa cykelväskor till teslan? Ja det ska vi absolut göra för det behöver JR. Att han slipper ha ryggan när han cyklar gör väldigt mycket och han kan handla mer om det behövs. Det finns alltid något att förbättra i livet. Jag fick en ny fotfil i veckan så nu kan jag få fina fötter. Livet är bra nu.

Vilken härlig fredag

Annonser

Solen log mot oss när vi öppnade dörren till trädgården. Lite sovmorgon tog vi och hundarna var nöjda med det. Men det bästa var att vi inte hade massor på agendan. Jag greppade tvättkassen och matade tvättmaskinen innan frukost. JR grenslade teslan och gav sig av för att köpa bröd. Glömde berätta att igår träffade han ett par svenskar som bor uppe vid torget i ett byhus. Tydligen är vi tre familjer svenskar som bor här i byn. Men vi är de enda som bor här permanent. Många skottar och holländare bor i byn och det är trevligt. Våra nya grannar i bagarhuset är inflyttade från England. Maken verkar vara skotte och frun fransyska. En fin bordercollie har de också. Vi tycker att det är så roligt att det flyttat in människor som bor här permanent.

JR bestämde sig för att börja tömma poolen och jag sopade den gröna mattan, samt klippte några grästofsar som stört mig ett tag. Så vi hittade saker att sysselsätta oss med ändå idag. Vill man så kan man. Satt ett par timmar ute på trädäcket då det var så härligt väder. Men tvätten hängde jag inne i dressingroom då jag inte tror att den hinner bli torr ute nu. Fungerar bra det med.

Precis där Turbo går är det ett hål i grannens häck och vi funderar på vad vi kan sätta där. Vårat avloppsvatten från trädgården rinner ut där och en växt som vill ha mycket vatten behövs. Kanske blir det pampasgräs eller något åt det hållet för det ska ha mycket vatten på fötterna. Blir bra tror jag.

Oj, idag ser man bergen igen. Även om molnen hänger tungt över dem. Där borta bakom grannens tak finns bergen och det känns så bra. De ska vara där borta och vi ska vara här nere vid vinfälten. Men här uppe på udden i vårat lilla paradis. Känns bra att ändå ha den här vyn bort mot bergen hemifrån.

Vi är lite som en båt på floden mitt i ljuset. Nu blir det snart lördag och helgen är här. Vi mår så bra och lever vår dröm. Här ska jag bo och bli gammal så är det bara.