Kina ett farligt land att blogga i

Annonser

Hörde på radion att myndigheterna stängt ned flera bloggar i Kina. De påstod att felaktig information skulle ha förts ut. Nu förstår väl alla att det som myndigheterna anser vara felaktigt, troligtvis skulle betraktas som väldigt harmlöst i ett demokratiskt land.

Det får mig också att fundera på, varför journalister ojar sig så mycket över affärer med Saudi Arabien,när de tycker att det är ok att sälja ut våra företag till Kina?
I Kina har man dödsstraff precis som i vissa stater i USA. Sverige gör affärer med båda länderna. Men eftersom Saudi inte är demokratiskt så ska man inte göra affärer med dem.

Ja, men nu rörde det sig om en vapenfabrik säger någon. Har Sverige aldrig någonsin sålt vapen till Kina eller USA?
Kan någon svära på sina barns huvuden att det aldrig skett?
Känner ett stänk av dubbelmoral här och kanske ett sätt att sänka regeringen.
Nu säger sossarna att de inte kan lova att riva upp avtalet med Saudi, då det skulle innebära att flera människor blev arbetslösa.
Herr Löfven har ju arbetat på en vapenfabrik innan han blev fackpamp. Inte vill han att barndomsvänner och arbetskamrater ska förlora sina jobb.

Ett litet dilemma för den eller de journalister som ville sänka alliansen. Men ärligt talat så saknar inte jag Tolgfors särskilt mycket.

Lördag och en tyst sådan

Annonser

Idag är vi människor tysta här hemma. Vi vaknade upp bägge två med röster som inte lät som de brukar. Dags för inflammation på stämbande tydligen och det innebär att prata så lite som möjligt. Senare idag ska vi nämligen bjuda våra gamla föräldrar på middag, då svärmor fyllde 87 år för ett tag sedan. Meningen var att ha middagen förra helgen, men eftersom vi var ute på vägarna då får det bli idag istället.

Så nu blir det lite städning och pyssel i största möjliga tystnad. Man märker hur svårt det är att vara tyst, när man måste vara det. Tänk så mycket prat man strör omkring sig varje dag. Ord hit och dit. En del utan att tänka sig för. Nu gäller det att prata endast då man måste säga något viktigt. Istället snurrar tankarna i huvudet och man för en inre dialog med sig själv. Detta kan vara rätt nyttigt och man borde kanske ha en tyst dag lite då och då.

Har ni barn som ska sommarjobba?

Annonser

Vid en viss ålder vill man att barnen ska jobba på sommaren. Kanske för att de inte ska sova hela dagarna, sitta inne vi datan och spela spel, inte vara ute hela nätterna och för att få ha kvar lite av sina egna pengar. Barn i tonåren är dyra i drift och behöver alltid något nytt, som kostar nästan halva ens lön. Men det är viktigt att se till, så de inte blir lurade på sitt sommarjobb.

Stanna till och andas lite

Annonser

Tror många behöver en uppmaning om att stanna upp och bara andas en stund. Livets olika måsten gör att det snurrar allt fortare och många säger saker utan att tänka efter före. Såg tv4:as tv-panel i morse och kände att näe. Att programledarna i morgontv inte är så oerhört klippska har jag upptäckt för länge sedan, men när de tror att de är otroligt insatta blir jag arg. Klart att de får ha sina åsikter och politiska preferenser, men anser att de bör hålla dem utanför programmet. Precis som övriga programledare gör i andra program. Väljer man en panel som ska diskutera veckans olika nyheter, bör de komma från olika läger och inte sitta som en enad massa och klappa varnadra på ryggen. Att sedan Steffo Törnkvist sitter och säger:” vi ska minsann klämma åt regeringen.” Blir jag bara full i skratt. Lämna alla djupa analyser till de som är mer insatta i de politiska frågorna.

Kladd-tv kallar jag tv4-morgonprogram. Malou von Siwerz är mer proffsig och ställer frågor som gör att den intervjuade får ge sina svar. Hon bjuder in alla parter för att vi tittare ska få en nyanserad bild av allt och sedan kan bilda en egen uppfattning. Jag ser alltid fram mot hennes program och blir besviken då det ibland bara visas repriser. Skulle vilja likna morgonprogrammen vid skallerpressen, där man vill ha sensationer och skandaler. Malous program Efter Tio, är mer som artiklar där man verkligen får veta något om händelser och människor.

Det är som att stanna upp och andas, tänka efter och sedan öppna munnen. Fler borde göra det oftare. Inte utge sig för att vara seriös när man inte är det. Det är helt ok att vara skvallerjournalist, men inte att låtsas vara något annat.

Fokus på annat

Annonser

Jag kurerar min förkylning eller vad det nu är och fokuserar på min kommande affärsbana. Alla går vi vidare mot nya mål. Jag ser ju inte Tolgfors som min kompis och inte heller Juholt, men båda har gått vidare mot nya uppdrag. Även Mona Sahlin har fått uppdrag som hon nu fokuserar på. Ingen idé att gräva ner sig i gamla oförätter. En bitter mun är inte vacker.

Efter att ha sluppit skitungarna som kastar sten på dörren i tre dagar nu så ser jag framåt och lägger det bakom mig. Har inget agg mot dem och misstänker att ungarna är de som mår mest dåligt just nu. Nu har jag fokus på mina mål och hoppas få allt på sin plats inom de kommande veckorna. Det jobb jag ska utföra innebär en massa glädje och postiv energi, vilket jag verkligen vill ha.

Våren kommer vare sig vi vill det eller inte och många kommer att nysa av allt pollen som flyger i luften. Men jag tar det gärna då det blir ljusare och varmare hela tiden. Denna sommar kommer vi antagligen inte åka särskilt långt eller länge på semester då mitt nya jobb kan kräva min närvaro. Inte ens det får mig på dåligt humör. Bara denna förkylning mynnar ut i välmåga snart. Korta turer på en vecka i taget kanske vi kan ta och det får räcka för oss denna sommar. Om vi kan bygga upp något bra som vi kan leva på är det värt väldigt mycket.

Fokus är mot framtiden och den är mycket postitiv tycker jag.

Precis som väntat avgick Tolgfors idag

Annonser

Pressen från media och säkert också medarbetare i regeringen, blev säkert för stor för honom. Klart att Reinfeldt känner att förtroendet för Tolgfors sjunker när media avslöjar saker som kanske inte ens han fått vetskap om. Troligen har han fått arbeta ganska fritt och vem vet om allt varit till gagn för regeringen. Men skulden kan inte läggas enbart på Tolgfors, utan fler har säkert haft ett finger med i spelet. Förhoppningsvis kommer sanningen fram tillslut. Men att som aftonbaldet skriva i sin ledare att fler huvuden ska rulla, är fruktansvärt barnsligt. Tidningen verkar ha fått storhetsvansinne och tro att det är de som styr Sverige. Åtminstone den som skrivit dagens ledare.

Det partiet som startade hela affären är mycket tyst just nu och man kan ju undra vad det beror på. De har kanske haft fingrarna i syltburken under hela tiden? Som sagt så hoppas jag att den verkliga sanningen kommer fram och det med saklighet och korrekthet. Jag vill inte läsa om en massa spekulationer och sådant trams. Kasta skit på folk för att skapa rubriker och sälja lösnummer, går jag inte på längre. Något Juholtsdrev vill åtminstone inte jag vara med om mer.

Men det är ju klart att som i vilken position som helst inom näringslivet, så får folk sluta om de inte har ägarnas förtroende. Så visst kan det bli fler som får byta jobb när allt är utrett. Men jag håller Tolgfors högt som skonar sin familj och avgår som minister för att folk ska ha fortsatt förtroende för moderaterna. Till skillnad från Juholt som bet sig kvar med näbbar och klor. Det tyder bara på den makthunger som tydligen finns i det socialdemokratiska partiet.