Morgondimma

Annonser

Men riktigt varmt ute och vi gick en lång runda på landet.
Efter det har jag rensat olika filter, först till tvättmaskinen och sedan torktumlaren. Blir mycket hår när man har tre hundar. Känner mig ganska duktig nu.
Men jag har en förbaskad träningsvärk efter fönstertvättningen hos pappa igår. Nu har han nya rena gardiner och fönster. Han blev glad och nöjd 😊.
Kände mig duktig då också.

Snart mörkt och då ska jag tända 🏮 lyktan på trappen.

Funderar på vad jag ska svara

Annonser

Fick ett brev från arbetsförmedlingen då jag ska få en ny handlingsplan. Man ska fylla i några frågor och den sista förbryllar mig mycket.

Vad vill du att vi ska hjälpa dig med? Vad ska jag svara på det? Skaffa mig ett nytt jobb som jag tycker är roligt och meningsfullt? Det vill väl alla och det är ju något som arbetsförmedlingen inte gör längre. Nu ska man själv ordna det och jag söker varje månad, men vet att det är rätt lönlöst. Trots att jag har universitetsutbildning och lång arbetslivserfarenhet kommer jag inte få ett jobb. Någon kanske tycker att det är lite väl pessimistiskt, men jag är bara realist. Eftersom jag har över femtio erfarenhetsår är jag inte attraktiv på arbetsmarknaden. Särskilt inte då det sitter unga människor som ska sålla alla ansökningar.” Den gamla tanten kan väl mata duvorna i parken, släng ansökningen i papperskorgen.” Jag är inte ett dugg bitter för det då jag vet hur tuff arbetsmarknaden är idag och hur många unga som går arbetslösa. Så vad kan arbetsförmedlingen hjälpa mig med? Ingenting tror jag. Jag mår bra och sköter mig själv, skriver på mina böcker och hoppas att någon vill läsa dem om de blir klara och utgivna. Det skulle vara roligt.

Fredag

Annonser

Nu är jag jättetrött efter en vecka och ska in och sova en stund. Vi har nosat runt i trädgården då det är en främmande lukt från grinden bort till det konstiga skåpet i hörnet vid häcken.
Någon har gått den vägen idag och vi känner inte igen lukten.
Men matte är glad ändå för hon säger att tvn fungerar som den ska nu. Hon var inte alls arg för att någon pillat i skåpet.
Helgen är räddad säger hon. Jaja, bra hon är glad, men nu är jag jättetrött, gäsp.

Vi firar inte halloween

Annonser

Sorry, alla ungar som kommer att ringa på vår dörr i helgen. För det är väl denna helg som det ska skrämmas och kläs ut. Jag är ju inte riktigt säker på det eftersom vi inte firar något sådant. Inte för att jag är mot att man gör det, utan mer för att jag inte riktigt förstår vitsen. Seden kommer från Irland och USA, och visst har den vuxit i Sverige också. Precis som med julen och annat vi firar. Skillnaden är bara att jag är uppvuxen med julen och granen, men inte halloween.

Om vi hade barn i skolåldern eller yngre så hade vi kanske sugits in i detta spektakel. Men vi är två vuxna med en vuxen pojke som aldrig firat denna helg. Eftersom vi inte äter godis heller blir det ingen utdelning heller. Jag ger mina pengar till sådana som behöver det och inte till ungar som har det i överflöd hemma.

Så ungar gå förbi vår dörr och kör eran lek någon annanstans. Jag känner inget tvång att delta i något jag inte förstår mig på eller behöver.

Denna helg är för mig en helg med massor av ljus i minneslundar och kyrkogårdar. Då jag tänker extra mycket på alla de som inte går här på jorden längre. Alla älskade hundar som jag fått äran att ha hos mig. En helg för alla helgon som levt. Så på söndag ska jag rulla pappa till minneslunden för att tända ett ljus. Tänka på mamma och prata om henne.

På trappan ställer jag en stor ljuslykta så de andar som vill komma in hittar hit. Så mamma jag hoppas du tittar in en stund. Visst ställer jag en pumpa i lera bredvid som är målad orange. Men det är endast för att den ger fin färg när hösten går över till vinter och det inte finns så många färger i naturen.

Inte idag

Annonser

Himlen är outgrundlig grå och Sverige brinner.
Men vår regering verkar inte inse varför det brinner varje dag. Ingenting sker.
Om Löfven vill framstå som landsfader är det nu han ska ta tag i situationen. Men han verkar mer road av att frottera sig med Europas ledande politiker.
Sedan skyller han på en den ena och den andra att ingeting fungerar.
Kaos råder i vårat land och det blir bara värre för varje dag.
Feghet är något en regering absolut inte ska gömma sig bakom.

Gula och röda

Annonser

Inte min brudbukett, men detta är min tretton år bröllopsdagsbukett. En underbar doft sprider sig i huset idag.
Jag går och tittar på den med jämna mellanrum. Den gör mig glad.
Mannen kom hem med rosorna igår och de är ju faktiskt till oss båda. Det är ju vi som kämpat fram genom åren som gått. I glädje och sorg för att vara där vi är just idag.
Blommor betyder så mycket.