Dags att avsluta dagen

Annonser

En regnig dag tar slut och snart dags att sova.
I morgon bär det vidare mot Borås och träff med goda vänner. Det ser vi fram mot. Min värk är bättre och jag hoppas den är borta i morgon.
Vi tar vara på varje dag och minut, för de kommer aldrig igen.

Dålig början på dagen

Annonser

Det skulle inte regna, men det har det verkligen gjort. Mannen tog ut hundarna i regnet och alla var dyngsura.
Jag har en värk från axeln som går upp i huvudet. Är väl nervtrådar som går upp där. Men det gör fruktansvärt ont och vill inte släppa, trots att jag tagit tabletter.
Nu har jag vilat ett tag och det är lite bättre, men värken är kvar.
Hoppas det är bra tills i morgon då vi planerar att träffa vänner, som har fyra wolfhoundar. Bland dem Kumas syster.

Nu har solen tittat fram och man skymtar lite blå himmel bakom molnen.

Regndag

Annonser

Det började regna när vi gick promenaderna med hundarna. Men vi blev inte alltför våta. Så det är riktigt inomhusväder idag.
Strax dags för öl och lite mat. Hundarna sover hela tiden.
Grannen mittöver kom och lovade hålla ögonen på pojken och huset. Inga fester och öppna hus vill vi ha.
Ska kolla i datan och ta in kamerorna så kan vi se vad som sker hemma.

Kusligt sammanträffande

Annonser

Svensk pojke död i busskrasch http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17043351.ab

Får en blänkare om denna nyhet på mobilen, och blir lite yr.
Inatt drömde jag om att jag satt i en buss tillsammans med okända människor. Busschauffören körde som en galning och allt pratade om vilken idiot han var. Precis när vi skulle krascha vaknade jag.
Jag tänkte inte så mycket på drömmen, utan somnade om. När vi vaknade i dag kom jag ihåg den och tyckte bara att den var konstig.
Lite kusligt är det när man får läsa nyheten i ab.
Detta har hänt några gånger tidigare och det känns konstigt.

Mina tankar går….

Annonser

Mitt i sommaren och semestertiderna kommer tankar på de kvinnor som inte får koppla av. De vars män nu har semester och ägnar sig åt att vila med flaskan inom räckhåll. De som får ta mot slag och sparkar från frustrerade män. Hur de försöker skydda sina barn från att också bli utsatta för denna ilska. Vet dessa kvinnor om att det är sommar eller går de med huvudet nedböjt för att skyla alla blåmärken? Läste någonstans att alla kvinnojourer är överfulla och att de inte kan ta emot fler kvinnor. Det är ju fruktansvärt. Vart ska alla dessa kvinnor vända sig för att få hjälp och skydd?

Vi som lever ett lugnt liv och njuter av sommaren, borde kanske tänka på alla dessa kvinnor, som inte kan njuta.

Något som jag också vurmar för är djur och deras väl. Det är hemskt att läsa om hur hästar lemlästas, katter och hundar misshandlas av sjuka människor. Djur som litar på oss och vi har tagit på oss att ta hand om. Just under sommaren far de illa då alkohol intas av deras mattar och hussar. Det gör så ont i mig att läsa om allt detta. För att inte tala om alla andra djur som misskötts av djurhållare.

Ibland undrar jag vad det är för fel på oss människor som gör så mot djur och andra människor. De som är svagare eller inte kan värja sig mot våldet.

Jag försöker skicka ut kärlek till alla dessa som får utstå våld på något sätt och hoppas att det ska nå fram på något sätt. Att en tröst ska färdas med vinden att det finns andra som bryr sig. Inte medlidande utan kärlek.