Lugn söndag den sista i juli 2016

Annonser

Kändes lite konstigt att vakna upp hemma och mannen berättade att han ramlat ur sängen i natt. I Mackan har han ju en vägg som han kan luta sig mot, men hemma är det bara luft. Ibland har jag vaknat den första natten hemma och slängt benen på mannen. I husbilen måste jag svänga ned benen i hålet framför toalettdörren om jag ska dit när vi bäddat. Vi lägger ju skivor mellan oss och extramadrassen så hundarna kan ligga mellan oss. Då har vi en jättestor dubbelsäng. Men i natt har jag bara sovit.

+16 vid nio i morse kändes lite kylslaget, men sedan kom solen fram och det blev varmare. Hundarna hade så mycket att lukta på när vi gick långpromenaden och var rätt trötta efteråt. En god frukost och sedan dusch på det, så var vi redo för denna dag.

Ett par tvättmaskiner har jag hunnit med och flyttat in alla blommor i uterummet. Gick bort till pappa med tidningen, bytte lakan i hans säng och tog med mig tvätten som han hade. Syrrans pojk med familj var där på besök. De är på semester i Ystad. För oss här nere känns det inte särskilt exotiskt. Alla våra räkningar är betalda och det känns skönt.

Mannen har tvättat Mackan och jag rensat rabatterna på framsidan. Hundarna har legat i gräset och bara myst. Nu har det börjat regna så smått och vi dragit oss inomhus. Dags för hundarnas mat.

I morgon är det vardag igen.

wp-1460471165298.jpg

 

 

Hemma i byn

Annonser

Så grönt allting är och mina rosor så ledsna efter allt regnande. Själva har vi undsluppit regn och haft både värme och sol i fyra hela veckor. Nu är vi installerade i huset och det mesta är på plats. Mackan står på sin plats och vi sitter i biblioteket och tittar på vår lilla tv. Kanske är vardagsrummet alltför stort då vi levt på 18 m2 under så lång tid.

Snart är vi inne i de vanliga gängorna igen och jag hoppas att stressen inte ska gripa tag i oss. Ansvaret för våra föräldrar känns ibland som ganska betungande men inget jag vill vara utan. Min pappa är min bästa vän och honom värnar jag om. I morgon ska jag gå hem till honom och prata en stund. Kanske behöver han hjälp med något?

Jag ska pigga upp både mina rosor och min pappa under veckan som kommer.

Pappa på gång igen 

Annonser

Nu börjar pappa må lite bättre och med nya rutiner känner han sig ompysslad. Grannen har handlat och köpt tidning så han har lite att läsa. 

Men såklart är han fortfarande ganska trött och har inte så mycket ork. Det tar på krafterna att ligga till sängs i två veckor med infektion. Jag tror att det tar minst en vecka till innan han mår bättre. Vädret har blivit riktigt fint och det gör ju att humöret stiger. 

Det är längre sträcka för konvalecens när man är gammal. 

Pappa hemma 

Annonser

Lite deppig men med all hjälp han behöver. Så trodde han att jag flyttat och det är inte sant. Vi är snart hemma igen och jag hälsar på honom varje dag. 

Min ”syster” tycker plötsligt väldigt mycket om min pappa och tycker att han ska flytta upp till hottahejti. Idioter säger jag bara. Han känner inte en kotte där för alla är döda. Jag blir så arg på henne. 

Men jag försäkrade pappa att jag är hemma om ett par veckor och då kommer jag och hälsar på honom varje dag som vanligt. Jag och Unkas dundrar in och piggar upp honom. 

Undrar varför jag är begåvad med en idiot till syster?