Årets sista dag

Annonser

Vad gav år 2011 oss? En hel del turbulens i olika länder. Folk reste sig mot sina diktatorer och krävde demokrati. En del lyckades medan andra fortfarande kämpar.
Men att sätta islamister i ledningen kanske inte är den bästa lösningen. Se bara hur folk har det i Iran. Kvinnorna förtrycks å det grövsta då man inrättar sharialagar.
Jag säger ändå att är det fokets val så är det vad man måste acceptera.

En tyrann har dött och en fet son har pipit att inget ska förändras. Nej, tacka tusan för det, för då kan han inte sko sig på folket längre.
Men det kommer att bli förändring där med tillslut. Se bara på Burma.

Sedan har vi ekonomin ute i Europa som kraschade rejält. Länder som fejkat sina siffror och misskött ekonomin.

Detta år har varit turbulent och kommande år kommer att visa om de steg man tagit var riktiga.

Hur som helst önskar jag alla ett:
Gott Nytt År !!!

Utrikesministern är lite filosofisk i sin tillbakablick på 2011

Annonser

En bra sammanfattning i mitt tycke och en inblick i att världen inte står stilla inför det nya året. Många förberedelser behövs inför januari 2012 och nya möten ska bokas in. Troligtvis ger inte politikerna några nyårslöften, då man aldrig vet vad som kommer att ske ute i världen eller på hemmaplan. Det enda de kan göra är att försöka förbereda sig så mycket det går, med hjälp av de prognoser som finns.

Politiken är lika oförutsägbar som livet och det kanske är lika bra det.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/12/30/inte-stilla/

Till vilken nytta hänger man ut folks inkomster?

Annonser

Jag frågar mig ofta till vilken nytta man publicerar folks inkomster i tidningarna. Det känns enbart snaskigt med rubriker som: “vilka tjänar en miljon i närheten av dig”. Om jag var en av dem skulle jag bli skitförbannad om jag hängdes ut. Tänk hur många tiggarbrev de måste få av folk som vill ha en bit av kakan. Hur roligt är det att bli igenkänd i sin hemstad på grund av sin inkomst? Jag tycker att sådana rubriker och “avslöjanden” hör hemma i skvallerpressen, eftersom de inte hycklar med vad de gör så är det mer renhårigt. Kvällspressen och dagspressen borde hålla sig för goda för sådant.

Ska man inte kunna få lov att tjäna pengar i Sverige utan att för den skull hängas ut i pressen? Är det den förbaskade jantelagen som fortfarande råder i vårat land. Den som sossarna tryckt ned i halsen på oss under alla de år de hade regeringsmakten. Ingen ska få tjäna mer än någon annan. Alla ska studera tills ögonen blöder, vare sig man vill eller inte. När man så skaffat en hög utbildning och får ett toppjobb med hög lön, så straffas man för det. Nåde den som råkar tjäna mycket pengar utan att ha utbildning, då får man skit för det.

Jag läser aldrig dessa artiklar, utan ser bara rubrikerna med några foton. Vissa ansikten känner jag igen andra inte. För det är faktiskt så att jag blir glad att det finns folk i vårt land som kan tjäna stora pengar, för då kanske jag också har en chans att göra det. Allt beror på mig och vad jag själv vill. Om jag är nöjd med det jag har så strävar jag inte efter mer, men om jag inte är det så får jag jobba på att få mer.

Vem bryr sig om vilka som tjänar mest där man bor? Jag tycker att man ska fråga sig vad för slags människa man är om man avundsjukt sitter och läser dessa artiklar.

Man kan tycka vad man vill om USA

Annonser

Men att anklaga USA för att orsaka cancer, som Venezuelas president Chavez gör är magstarkt. Han på står att de har skuld i att så många vänsterpolitiker fått cancer. Det känns väldigt utopiskt och lite sciencefiction. Man blir lite full i skratt över just den anklagelsen. Att USA orsakat en hel del annat ute i världen på både gott och ont kan nog alla hålla med om.

Jag undrar vad forskarna anser om detta och att en president påstår att sjukdomen är en smitta?

Ger du några nyårslöften?

Annonser

Jag brukar inte göra det eftersom man glömmer dem väldigt snabbt. Istället ger jag löften när jag verkligen känner att jag kommer att hålla dem. Ett exempel är att börja yoga och meditera, vilket jag gjort snart i tre år nu. Jag började med yogan på morgnarna och gav en kvart med sköna rörelser så att jag vaknade. Efter ett tag kände jag att man mår så mycket bättre av att mjuka upp kroppen innan dagen börjar på allvar. När jag kände att rörelserna satt ordentligt lade jag till fem minuters meditation. Det var lite svårt att koncentrera sig i början och tankarna for genom huvudet hela tiden.

Men jag fortsatte träget på och utökade med en minut lite då och då. När jag var uppe i tio minuter så började det hända saker. Jag märkte att huvudet var tomt på tankar vissa ögonblick. Det gjorde att jag kände mig väldigt pigg och klar efteråt. Förra året köpte jag en bok om kundalinyoga, som innebär att man koncentrerar sig mer på andningen. Detta gjorde jag för att jag ville hitta en form av yoga som jag kan göra även när jag bllir äldre.

Nu har jag utövat kundalinyoga i ett år och detta var en form som jag känner är rätt för mig. Jag har även ökat på min meditation till tjugo minuter och lyckats lära mig att tömma huvudet på tankar. Tror inte jag mått så bra i hela mitt liv som just nu. Så något nyårslöfte om att börja träna eller äta bättre kommer inte jag att ge. Det är viktigare att göra sådant som man verkligen kan och orkar med under hela sitt liv. Sedan kan det vara vad som helst, bara man mår bra av det.

Man kan aldrig säga det för mycket

Annonser

Om någon dag är det dags att fira in ett nytt år och då kommer det att smälla som vanligt. Vi människor med husdjur av alla de sorter får ett litet helvete, när vettskrämda djur måste lugnas. Även vilda fåglar och djur mår dåligt av detta smällandet. Trots att man ska vara 18 år för att få handha dessa smällare ser man småglin smälla av stora saker och det är ju föräldrarna som köpt ut skiten till dem. En kompis till mig anser att detta kan jämställas med att köpa ut ciggaretter och sprit till mindreåriga och de kan lika gärna köpa det med. Jag kan bara hålla med.

Jag tycker inte det är roligt när en smällare kastas bakom mig när jag är ute och går med mina hundar. När jag en gång påpekade för en pappa att mina hundar inte gillade detta och att de gott kunde hålla upp under tiden jag gick förbi, fick jag till svar att barnen tyckte det var så kul. Ja, jag svarade att då mina hundar gillade att jaga så skulle jag låta dem jaga hans ungar runt byn. De ska väl också få ha roligt. Pappan blev arg och skrek väldigt fula ord efter mig. Så nu tänker jag faktiskt skriva till min politiker och kräva att han ska propagera för att man måste söka tillstånd för att köpa smällare. Vi får se hur det blir med den saken. Men jag kan inte se att det ska behövas skjutas upp smällare i luften för flera hundra kronor. Dessa pengar kan användas till bättre saker.

Varför skräpa ned med detta skit? Nästan varje lite by har ordentliga fyrverkerier och vill man se och höra sådant kan man ta sig till dessa platser. De är både påkostade och underhållande. Jag lovar att de grannar till mig som smäller av en massa skit kommer att få påhälsning av mig och jag kommer även skriva upp namnen på dem. Detta för att kunna göra polisanmälan då detta är ett tätbebyggt villaområde och det inte är tillåtet att skjuta raketer här. Jag uppmanar alla att respektera de som inte vill ha skräp i sina trädgårdar, skrämda djur och en trevlig nyårsafton.