Att vilja vara någon annan

Annonser

Som rubriken säger så har jag funderingar angående att hitta sig själv. För innan man hittat sin riktiga identitet funderar man ofta i de banorna. Vem är jag och vem vill jag vara? Ofta tar det sig i uttryck att man låtsas vara någon annan, eller tar efter någon som man tycker är bättre än man själv. Man vill så gärna vara bra och tycker inte att man duger.

Men det är ju så att det är den som hittar sitt eget uttryck, som blir framgångsrik. Alla duger. Det är så lätt att kritisera istället för att berömma. Världen skulle bli oerhört tråkig om alla såg eller var likadana.

Så titta på dig själv och se det unika som är du.

Tror ni på horoskop?

Annonser

Vare sig vi gör det eller inte, så läser vi dom. Dessa dagliga horoskop som finns i dagstidningarna och veckotidningarna, kastar vi nog alla ett öga på. Varje gång vill man att det ska vara något positivt så man blir glad. Sen glömmer man vad det stod i det. Eller hur?

Alla dessa är ju väldigt generella och det är vi mycket väl medvetna om. Ändå läser vi. Ofta skojar vi bort det inför vänner och säger att vi inte tror ett dugg på det. Varför läser vi dom då?

Min teori är att vi söker bekräftelse på att vi är på rätt väg eller tänker rätt. Ibland för att vi inte törs eller vill fråga nära och kära. Andra gånger av andra orsaker. Men hur många av oss söker upp ”riktiga” spådamer eller astrologer? Det är inte många som törs för då kan det ju hända att vi får veta någon sanning vi inte vill veta.

Jag gör i allafall inte det. Jag har med åren lärt mig att försöka lyssna på min intuition. Alltså den första känsla jag får när jag hamnar i någon slags situation. För inners inne är det vi själva som vet vad som är bäst. Visst ska vi fråga om råd och även ta till oss dem. Men att följa sin inre känsla är oftast det som blir rätt.

Så mitt råd är att lyssna inåt så blir det rätt.

Modebloggar

Annonser

Jag surfar ju som sagt runt en hel del för att hitta intressanta bloggar, att läsa. Har bett om tips men ännu inte fått några.

De bloggar som ligger i topp är modebloggar och visst finns det några bra sådana, men jag blir i allafall mätt på kläder. Har inte heller råd att köpa kläder stup i kvarten eller ens lust att göra det. Så då tröttnar man på att läsa om det. De flesta modebloggar riktar in sig på unga människor och dom har antagligen ett större intresse av kläder.

Det jag funderar lite på är att hur mycket pengar har dagens ungdom egentligen? Att klicka hem plagg efter plagg, var och varannan dag verkar bli en dyr hobby. Det är inte alla som tjänar pengar på sin hobby, utan endast ett fåtal.

Sen känns det rätt egofixerat också. Visst ska man bry sig om hur man ser ut, men inte bara det. Insidan är minst lika viktig och det är den jag vill bry mig om. Den är något man kan bygga upp och utveckla till något bra. För är inte insidan ok så syns det tillslut på utsidan också.

Så fram för fler bloggar som ser till insidan istället för ytan.

Tiden går

Annonser

All blir vi äldre, vare sig vi vill det eller inte. Det är ju inte en sak man går och tänker på varje dag. Men ibland slår det en att man blivit en dag äldre än igår. Många försöker stoppa tiden och den nedbrytning av ens fysik det innebär. Utseendet kan vi alltid bättra på en hel del, med kirurgiska ingrepp mm. Men de inre organen har en tidsbegränsning och det har dom ännu inte kommit på hur man stoppar.

Så här kommer lite visdomsord på morgonkvisten:

Av alla de självuppfyllande profetiorna i vår kultur är antagandet om att åldrande innebär förfall och dålig hälsa troligen den mest skadliga.  – Marilyn Ferguson