Let´s dance

Annonser

Vilket roligt program detta är. Kändisar ska lära sig tiodans, och tävla i det. En utmaning som både du och jag hade ställt upp på. Men vi blir nog aldrg tillfrågade tyvärr, måste jag säga. Någon av oss hade troligen skäpat ut många av deltagarna. Fast det är roligt att se kändisar göra bort sig, eller hur?

En utmaning hade nog var och en av oss behövt, då och då. Om så bara för att skärpa till oss.

Vem eller vad inspireras du av?

Annonser

Har du funderat på vad det är du inspireras av eller av vem? Det behöver inte vara av endast en sak eller en människa, utan flera olika. Men att bli inspirerad är viktigt. Att få en kick av något eller av det någon säger.

Låter vi oss bli inspirerade av någon eller något? Vi borde göra det. Något som för oss framåt mot våra egna höjder. Vi förtjänar det.

Jag blir själv inspirerad av andras berättelser om hur de förändrat sina liv. Kan dom så kan ju jag. Leva ut sina drömmar och se dem förverkligas. Det uppmuntrar mig att gå vidare med mina egna. Men det gäller att hitta andra som kan pucha dig framåt och tror på dig.Var inte rädd att säga vad du vill. Låt inte någon trycka ner dig, för någonstans finns det en människa som delar dina drömmar. Då känner du dig inte så ensam längre.

Ibland känns det som att man startar om

Annonser

Hur många gånger i livet startar man om? Varje dag eller mer sällan, beror väl på var i livet man befinner sig. Många av oss har nog varit både sambo och gifta flera gånger. Ryckt upp bopålarna och startat om i nya hem. Flyttat från olika platser av olika skäl. Barn vuxit upp och man har startat om på grund av det. Slutat på det arbete man haft och börjat något annat.

Ja, det finns många olika orsaker till att man startar om. Varje gång känns det i magen, som ett pirr eller så värker det. Allt beroende på orsaken. Men medge att det oftast blivit till det bättre när det hela var gjort. Hela resan kan ha varit hur svår som helst, men oftast känner man att förändringen gjort en till ny människa. När allt ställs på sin spets och det inte finns någon återvändo, växer man och klarar mer än man trodde.

Så se förändringar som något positivt och nya möjligheter att  komma vidare i livet. Om det är svårt att se det, ta hjälp av en vän, familj eller någon som kanske varit med om samma sak. Leta på facebook, bloggar och hemsidor så hittar du alltid någon som du kan utbyta tankar med. Ta kontakt med mig.

Gullivers resor

Annonser

Gullivers resor är en gammal berättlse som är skriven av Jonathan Swift. En ny filmatisering har eller ska ha premiär i dagarna. Det har gjorts förut, både animerat och som vanlig film. Denna som kommer är en modernare version som är i nutid.

Den handlar ju om en vanlig människa som av en händelse hamnar i en lilleputtevärld, och i olika situationer. Men det är en händelse som jag kommer ihåg väldigt bra.

Två länder går ut i krig för att de inte är överens om huruvida löskokta ägg bör ätas från den platta eller spetsiga änden på ägget. Visst låter det absurt, men vi blir oftast omedgörliga när det gäller våra åsikter istället för att försöka lösa problemet. Vi fastnar och kan inte komma vidare, för vi håller så hårt på vår åsikt att vi inte kan hitta något som vi är villiga att avstå från.

Vår ovillighet att vara flexibla får inte bara konsekvenser för vårt personlliga liv utan också i internationella, politiska sammanhang. Om man undersöker var konflikterna uppstått från så blir man häpen. Orsakerna kan verka löjliga och något som inte borde utmynna i krig och konflikter. Samma sak gäller våra konflikter i det privata.

Var det så viktigt att locket på toasitsen inte vara nere? Som är ett klassiskt exempel på hur bråk kan uppstå. Något att tänka på nästa gång du är på väg att starta ett gräl för en till synes bagatellartad företeelse.