På söndag

Annonser

Än så länge slipper jag gå till kyrkogården på farsdag. Mannen har inte samma tur, så han ska dit på söndag. Min pappa ska bli uppvaktad med en god middag. Vilket han uppskattar mycket.
Även om det är vackert, har jag ingen större lust att gå hit.

Små prinsessor på vift

Annonser

Läste en artikel om att en pojke på mellanstadiet blivit sexuellt trakasserad av andra pojkar i sin klass. Detta hade på gått ett helt år och naturligtvis mår inte pojken bra idag. Som tur var blev det upptäckt av en lärare och stoppades.

Jag kommer ihåg att som liten tog jag intryck av filmer jag såg på bio och tv. Efter en film om en prinsessa, klädde jag och en kompis ut oss till prinsessor. Vi hade underkjolar på oss och även på huvudet. Sedan gick vi ned till landsvägen som gick genom samhället och vinkade till folket. En jul fick jag en hund på hjul, eftersom jag så gärna ville ha en hund. Lassie gick som serie på tv och naturligtvis sprang min hund på hjul bort ideligen. När jag hittade honom blev det ju tårar och kramar.

En kväll då en kompis skulle sova över hos mig, fick vi se en spökfilm. Efter det tordes jag inte gå på toaletten på natten, då jag såg dansande spöken som kom efter mig. På väg till toaletten tände jag varenda lampa under flera år efter den filmen.

Om jag tog intryck av filmer och program, då jag var barn, gör säkert barn det idag med. Vi lekte rödavita rosen och jagade varandra på fritiden. Idag leker barnen andra lekar som de fått inspiration från tv,film och spel. När barn trakasserar andra sexuellt, undrar jag lite över var de fått denna ”lek” från. Det vore ju hemskt om 11-åringar ser på sexfilmer eller spelar spel som innehåller sexscener. Men vad ska man tro egentligen? Jag har svårt att tro att de kan hitta på något sådant själva. Så var kommer inspirationen från?