Vansinnet fortsätter

Annonser

Jag har följt händelserna i Frankrike denna morgon och vansinnet verkar bara fortsätta. Tror inte dessa terrorister låter sig infångas levande och kan de ta med sig några oskyldiga in i döden så gör de det. De blir ju hjältar för alla de andra terroristerna.

Någon skrev att de inte dödar i någon guds namn eller Allahs. Men det är ju precis det de tror att de gör. De är intalade att det de gjort och gör är sanktionerat av någon däruppe. Tydligen har de inte läst sin heliga skrift ordentligt eller lyssnat på de imamer som hjälper dem att tolka den. Det är just det som är så fruktansvärt.

Tror att många fnyser åt Reinfeldts tal om att öppna sina hjärtan just nu. För mig känns det lite svårt att öppna mitt hjärta för alla människor. Har alltid föraktat dem som sätter sig till doms över andra och mördar urskillningslöst. Men jag ser inte alla över en kam och har förstått att ett antal terrorister förstör så mycket för så många andra. De som flytt döden och inte vill annat än att leva i lugn och ro.

Förr i tiden hade vi kyrkan som skickade ut soldater för att i Guds namn döda. Idag har vi en annan trosinriktning som gör detsamma. Att anklaga oss i väst för att ha tvingat fram dessa terrordåd är inte sanning. Allt är mer komplicerat än så. Allt handlar om makt och de som vill ha den använder sig av alla medel de kan för att komma dit.